Şimdi Ara

Video kamera alacaklara tavsiye (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
3.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kaplan48tr

    Selamlar,
    Arkadaşlar,okuduğum kadarıyla genelde minidv pc'ye aktarıldığında görüntü kalitesi düşüyor v.s. gibi şeyler görüyorum.Evet düştüğü doğrudur ama gene de hangi açıdan bakarsanız bakın bence minidv her zaman daha iyi.kalite düşse bile dvd çekiminin kalitesine iniyo yani daha kötü olmuyo.ayrıca eğer bu kadar önemliyse kaliteyi kaybetmemek,piyasada 300 ytl civarında philips marka dvd yazıcı makineler var.alırsınız bi tane kaydedersiniz dvd ye ve izlersiniz.pc kullanmak zorunda değilsiniz.ayrıca elinizdeki arşivin de 3mp olması 800k olmasından iyidir diye düşünüyorum.ha hiçbiri olmadı kameranın kablosunu takın tv ye alın size player.en yüksek kaliteden seyredin.dvd veya başka tür bi player kullanmaya ihtiyacınız yok.alın elinize kumandayı aynen bir video veya dvd izler gibi izleyin.ayrıca kumanda üzerindeki "photo" düğmesini kullanarak kaseti izlediğiniz sırada beğendiğiniz kareleri fotoğraf olarak hafıza kartına çekin.hem de 3mp çözünürlükte...ben daha size ne anlatayım arkadaşlar.bi kullansanız anlayacaksınız ama neyse..


    gercekten epey süredir kamera almayı düşünürum ve bu topic te her kafadan bir ses çıkıyor, herkes kendi kullandığı makimayı iyi diyor. şimdi benim sorum şu gercekten en kullanışlı ve pratik, olan hangisi??




  • bu sorunun cevabını doğal olarak gene herkes kendi kullandığı kamerayı överek vereceği için senin soru gene havada kalır dostum:))
  • merhabalar konunun tamamını okudum kafamda 1-2 soru var.

    minidv den bilgisayara aktarınca 2MP olan görüntü kalitesi kaça düşüyor. Bu kalite dvd lere yazılınca 300k oluyorsa mini dv nin 2MP olmasının çok da anlamı oluyormu (dvdye aktarıp izlemeyi tercih ediyorsak)? bir başka deyişle;
    a) 800k pixel lik bir mini dv
    b) 2MP lik bir mini dv
    c) 800k pixel lik bir dvd yazan camcorder
    d) 2MP lik bir dvd yazan camcorder
    e)800k pixel lik bir HDD camcorder
    f) 2MP lik bir HDD camcorder

    bunlardan hepsini kayıdını alsak ve dvd ortamına aktarsak. madem dvdye 300k dan daha fazla çözünürlükte kayıt yapılmıyor. Bütün bu kameralar dvd ortamında aynı kalitedemi olacaktır? Olmayacaksa detaylı bir açıklama rica ediyorum.

    Birde bu dvdlerin 300k dan daha yüksek çözünürlükte kaydetmemesine kafam takıldı. film olarak alıp izlediğimiz dvd divx. vs. bunlarda 300k çözünürlüğemi sahip acaba?

    teşekkürler..




  • selamlar,
    öncelikle bir hatanızı düzeltmem gerekiyor çünkü kamera 2 değil 3 MP .aynı zamanda fotoğraf makinesi işlevi gören bu kamerada önemli bi ayrıntıdır bu.ayrıca şu şekilde açıklamak isterim ki,elinizdeki kayıdın 3mp olması her zaman işinize çok yarayacaktır.şu an için 300-400k kayıt olabilen dvd ler mevcut ancak ilerleyen teknolojide bu seviye arttırılırsa elinizdeki görüntü kalitesi önem taşır.eğer her sene bir kamera alıyosanız başka tabii.ama uzun vadeli bir kamera alıyosanız ileri taknoloji almanız lazım çünkü bir süre sonra demode olur kalitesi düşer.dvd ye yakmadan tv'ye takıp izlediğinizde görüntü kalitesi kendini gösterecektir zaten.ayrıca 800k kameralarda zoom yapıldığında oluşan pikselleşmeler bu kamerada olmuyor ve ister dvd ye yakıp seyredin isterse direk olarak tv ye takın o zaman bu özellik öne çıkıyor.bir diğer söylemem gereken şey de daha önceki yazılarımda belirttiğim gibi kameradaki görüntüleri izlerken beğendiğiniz kareleri fotoğraf olarak hafıza kartına atabiliyosunuz üztelik 3mp çözünürlükte.yani 300-400 ytl az verip daha düşük bişey alıp paranızı kötü şekilde değerlendirmeyin.tabi bütçeniz müsaitse.kafanızın karışmasını anlıyorum çünkü herkes bilen bilmeyen bişeyler yazıyor.yani kamerayı kullanmadan sadece diğer yorumları okuyarak yazanlar da var ve bu da kafanızın karışmasına sebep oluyor.sonuç olarak elinizdeki kaydın 3mp olması her zaman sizin işinize yarayacaktır.bunları biz düşünüyoruz da koskoca sony firması ve mühendisleri düşünemiyor mu?basit olarak bile düşünsek mutlaka bir avantajı olmalı ki adamlar model geliştirsin.şimdi ben böyle yazdım diye sony nin pazarlama stratejilerinden ve satış numaralarından biri olduğunu da yazan çıkabilir.neyse..dediğim gibi kaliteli mal alırsanız asla kaybetmezsiniz.ünlü birinin sözü vardı "ucuz mal alacak kadar zengin değilim" diye.yani demek istediği ucuz alırsanız memnun olmayıp değiştirme ve tekrar değiştirme gereksinimi hissedersiniz.o zaman size herkesten pahalıya patlar.yani başta iyisini alıp kullanmak en ucuz yoldur.ama siz benim bu kadar şeyle işim olmaz dvd ye çekip takıp seyrederim diyosanız o zaman dvd kamera alın derim.




  • seni anlıyorum makinen çok güzel güle güle kullan ama sen sadece bana bu makineyi almanın avantajlarından döne döne bahsetmişsin. bense bir soru sordum ve cevabını bekliyorum. farklı çözünürlükte ccdlerle kasede yada dvdye çekilen kayıtları tekrardan dvdye aktarınca çözünürlük 400k mı oluyor? Lütfen bilen birileri cevap verebilirmi?
  • canım kardeşim,
    döne döne anlatmadım,yazıyı iyi okursan sorunun cevabı var orda.evet aynen 414k civarına düşüyor.ben sadece ilerideki avantajlarını anlatmaya çalıştım ama görüyorum ki başarılı olamamışım.sadece bugünü değil ileriyi de hesap edin demek istemiştim.yoksa neden durup durup makinayı anlatayım.sence de bi terslik yok mu?
  • Peki madem öyle. dvdler 400k civarı çözünürlükle çalışıyor. neden dvdye kaydeden cihazlar farklı çözünürlükte çalışıyor? medyasının çözünürlüğü 400 ise cihazın 2MP olması neye yararki el mecbur 400k çözünürlükte kaydedecek değil mi?
  • tekrar söylüyorum,bu makina 2 değil 3mp ve sana verdiği avantaj direk olarak kablo bağlantısıyla kameradan televizyona aktarıp izlediğin zaman çok daha net görüntü izleyebilirsin.bir de ileride 400k dan yüksek çözünürlükte kayıt yapılabilen dvd ler piyasaya çıktığında elindeki görüntüleri daha net şekilde kaydedebilirsin.
  • ben de yakında kamera almak istediğim için epeydir internette kataloglar geziyordum, bu gezginliğim sırasında da bu forumu görüp birkaç lakırtı etmek maksadıyla üye oldum.
    Topiği baştan sona okuyunca bilmediğim ve yanlış bildiğim bir sürü şey olduğunu gördüm.
    Esasında teknolojiye çok uzak değilimdir ancak
    incelediğim ürünlerde yazan 2mp nin 3mp nin kamera görüntüsü değil foto görüntüsü olduğu,
    cd kayıdında da görüntünün 300-400 piksele düştüğünü öğrendim ki, bu andan itibaren işe "big bang" le başlamam gerektiğini düşündüm.
    açıkçası ben dvd ve hdd gönüllüsüyüm,
    bunun nedenide çevremde kaset kamera kullananlar çektikleri kasetleri cd ortamına aktarma sorunları yaşıyorlar
    ben direk cdye kaydedeyim istiyorum
    bir de kasetleri muhafaza sorunu, bir arkadaşım evdeki rutubet yüzünden birçok arşiv kasetlerinin bozulduğunu söylemişti. (tabi münferit bir olay,belki iyi muhafaza edemedi.)
    bakalım araştırmalar devam edıyor, yine de tavsiyeleriniz benim için çok önemli




  • quote:

    Orjinalden alıntı: kaplan48tr

    tekrar söylüyorum,bu makina 2 değil 3mp ve sana verdiği avantaj direk olarak kablo bağlantısıyla kameradan televizyona aktarıp izlediğin zaman çok daha net görüntü izleyebilirsin.bir de ileride 400k dan yüksek çözünürlükte kayıt yapılabilen dvd ler piyasaya çıktığında elindeki görüntüleri daha net şekilde kaydedebilirsin.



    SAYIN kaptan48tr,

    SİZDEN; MESELA, Panasonic DMC-FZ50 "10.1MP" Digital FOTOGRAF MAKİNASI İLE VİDEO KAYDI YAPARKEN kaç çözünürlükte KAYIT YAPTIĞINI öğrenebilr miyim.

    SAYGILAR,
  • sayın Mektupla,

    bahsettiğiniz model ile ilgili bir bilgim yok ama araştırıp en kısa zamanda cevap yazmaya çalışırım.
  • şimdilik gördüğüm kadarıyla güzel bir fotoğraf makinası.video çekimleri ise VGA (640 x 480 piksel) üzerinden gerçekleşiyor.yani tam anlamıyla bir video kamera işlevi yapabilir mi bilmiyorum.aslına bakarsanız deneyip görmek lazım.mesela ben canon marka 7 megapiksel bir fotoğraf makinasının çektiği videoları inceleme fırsatı bulmuştum.çekimler güzel oluyor ama en ufak bir zoom da görüntüde bozulma olabiliyor.ya da bazı sahnelerde görüntü akışında saliselik duraklamalar olabiliyor.ama bu sizin bahsettiğiniz modelde nasıl olur bilemiyorum.genelde hafıza kartına yapılan video kayıtlarda bu gibi şeyler yaşanıyor ama dediğim gibi en iyisi makinayı birebir görüp denemek.bu tip pahalı kameralar genelde bir kere alınıyor.ama şunu söylemeliyim ki çok güzel bir fotoğraf makinası gibi geldi bana.yani özellikleri tatmin edici.gene de iyi araştırın çünkü bizim forumda panasonic marka pek tutulmaz:))




  • Arkadaşlar ben Canon HV20 yi tavsiye ediyorum, alacaksanız bir kez alın, güzel çekimler yapın kullanın, şu an 2000 ytl civarında peşin veya 5-6 taksit yapacak yerler bulunabilir.
  • nasıl iyi değil ben sr1e aldım hddli 3.000 ytl hdd hd kameraların en pahalı ve en güzeli minidvden güzel ama tabiki normal 4.3 tvlerde 16:9 gösteriyor yani hd kamera alacakların ilk önce plazma hd ready özellikli olmalı tabi varsa bişey diğemem ve pcde seyretçeksede sorun yok
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kaplan48tr

    tekrar söylüyorum,bu makina 2 değil 3mp ve sana verdiği avantaj direk olarak kablo bağlantısıyla kameradan televizyona aktarıp izlediğin zaman çok daha net görüntü izleyebilirsin.bir de ileride 400k dan yüksek çözünürlükte kayıt yapılabilen dvd ler piyasaya çıktığında elindeki görüntüleri daha net şekilde kaydedebilirsin.

    kusura bakmayın bu topici bastan sona okudum. Ne yazıkki teknik bilgi paylasılmamıs. Anlatılanlar ya satın alınan urunler ovulmus yada ustun koru bilgiler yorumlanmıs.
    DVd standardı belli 720x 520 kusur pixel. Kameranız dvd li ise ne model olursa olsun sonucta bu cozunurlukte yazacak. Ha megapixeli buyuk olur iyi foto ceker, b,irazda az ısıktaki gran olayı az olur.

    Yukarıda arkadasların bahsettigi ileride cıkacak yuksek cozunurluklu dvd olayı nedir. ne bekliyosunuz 1024x768 pixel destekli dvd cıkacak sizde kameraya takacaksınız oda yazacakmı. Blu ray lar cıktı, bence takın 3 mpixel kameranıza onada yazar




  • quote:

    Orjinalden alıntı: popeye85

    hard diskli mi o mmakina.uzak dur hard diskli modellerden hem poahali hem fazla sarj yiyo.dvdli al derim.sony yada canon .samsunga da bulaşma derim.



    arkadaslar ben buna katılmıyorum ben sony hdr sr7e kullanıyorum inanılmaz memnunum görüntü kalitesine izlediğim hiçbir mini dv kayıtlar yaklaşamadı görüntü kalitesi süper ayrıca x.v colour özelliği var yeni bir sistem ama renk kalitesini oldukça artırıyor pili de 100dk kadar gidiyor yedek pille bence gayet katlanılır bir rakam pahalılık konusuna birşey demiyorum ama görüntü kalitesine pek birşey söyleyemezsiniz bu modelde

    yok efendim ille de kötü çeker diyorsanız arama bölümüne "HD video örnekleri" yazın çıkması gerek farklı ışık koşullarında çektiğim görüntüler var gayet sağlam yani

    ama ben mesela bu görüntüyü dvdye yazıyorum ama sonra pcye attığımda 414k piksel olmuyor yine 1440x1080i görüntü veriyor bu niye böle oluo




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.