Merhaba arkadaslar ben elimdeki filmlerin sesini acmak ve altyazi eklemek istiyorum bunun icin hangi programi onerirsiniz en hizlisi hangisi.Ekliyecegim altyazilar genelde srt formatinda.
emalperE
kullanıcısına yanıt
Altyazı eklemek için zahmetsiz olan FormatFactory'i öneririm, sesi artıkmak istiyorsanız başka programlara ihtiyaç duyacaksınız. Birçok video edit programı mevcut, daha kolay kullanımı olan programlar için biraz araştırma yapın derim.
basit olarak premiere pro var hem kendi işinizi kolayca yaparsınız hemde biraz profesyonel program başka zaman da lazım olabilir. altyazılar hazırsa altyazı gömme olarak ararsanız bulabilirsiniz bi ara kullanmıştım da adını hatırlamıyorum
Altyazıları hazırlamak(zamanlama, font ayarlama vs.) için "Aegisub"ı kullanabilirsin. Üzerine altyazı programı tanımıyorum basit olarak altyazıya karaoke yapmanı bile sağlıyor. Hazırladığın altyazıyı videoya gömmeni ve video üzerinde oynama yapabilmeni sağlayan program ise "Megui"yi önerebilirim.
Ufak bir araştırmayla 2 - 3 saatte basit olarak bu iki programı da kullanabilirsin. Ancak profesyonel olarak kullanmak istiyorsan programların üzerlerinde oldukça uzun bir süre çalışman gerek. Şimdiden kolay gelsin :)
Anladim cevaplar icin tessekurler ben simdi powerdirector kurdum bilgisayara baya profosyonel bir programa benzio ayni zamanda adobe premiere kurdum adobede srt dosyasini ne yazik ki gomemiyorum o yuzden powerdirectore baktim ama ondada giren dosya 1.6 gb olmasina ragmen ciktiyi 4gbden az alamiyorum ve bitrate oranini 6000 den asagi dusurmeme izin vermiyor bunun nedenini bilen var mi arkadaslar?