< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|

1 Mobil
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Aslinda masa ustune koymak icin vs tasarlanmis bu alet belliki ama yinede tabiki destegi vermisler isteyen terste takabilir. Mi stick 4k gen 2 de de HDR10 ve dolby vision vs hepsi var. Filmleri izlerken projeskiyonda otomatik olarak gecis yapiyor. Minnacik alet ama asiri memnunum, kesinlikle tavsiye ederim ozellikle bu projeksiyonla cok iyi calisiyor ve arkada ekstra guc gerektirmiyor. Guc kablosunu projeksiyonun usb lerinden biri taktim o sekilde guc besleyebiliyor. Birde belirtmekte yarar var mi stick in kumandasi var ama komple iptal ettim. Projeksiyonun kumandasi ile sanki bu alet prokesiyonun bir parcasiymis gibi kontrol edilebiliyor. Yani 2 kumandaya gerek yok tek kumanda ile hersey yapiliyor buda cok onemli bir detay. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanyor -- 23 Nisan 2026; 17:54:17 > |
|
En ideal sonuç perde veya duvar ile projektörün tam paralel olması ile alınıyor, bunu tam ayarladıktan sonra lens shift ile görüntüyü "kayıpsız" yukarı/aşağı sağa/sola kaydırabiliyorsunuz. Perde ile projektör tam paralel olmadığında düzeltmeleri keystone ile yapabiliyorsunuz. Zaten mijia kullanıyorsanız aşinasınızdır, C3 ler de sıfır offsete yakın yani perdedeki görüntü yaklaşık mercek seviyesinden başlayıp yukarı doğru (veya Orhan Bey in montajından aşağıya doğru) devam edecektir. Nereden alınabileceği ve fiyat konularında ki mesajlar arasında faydalı bilgi içerenleri bulmaya vakit ayarırsanız aşağıda ki forum güzel bir kaynak: 4pda.toVidda C3, C3S, C3 Pro, C3 Ultra [Android] - 4PDA https://4pda.to/forum/index.php?showtopic=1106231 |
|
mesela montaji dogru hesaplamasaydim ki hesaplamasi aslinda zor degil hatta hesap bile degil aslinda, sanki monte edecekmis gibi projeskiyonu calistirip goruntuyude perde boyutunda ayarlayip, keystone ayari sifirlanip montaj noktasi rahatlikla bulunabiliyor, ufak bir isaret duvara ve delikler acilinca montaj tamam. ufak bir kayma olursa kafa zaten gimbal seklinde ordan ince ayar ve cok kucuk bir keystone ile ayarlanir onda bir zarar gormuyorum. lens shift in faydali olabilecegi noktayi gorebiliyorum ama ne kadar kaydirdigina bagli. Mesela goruntuyu 1 metre saga yada sola cekebilirse benim acimdan faydali olabilirdi dolaplari saga ceker projeksiyonu sol tarafa alabilirdim. ama mesela 20cm civari olacaksa benim durumumda pek bir faydasi yok tabiki herkesin duzenine bagli belki 10cm bile onemli olabilir. |
|
ne gerek var demeniz dogru olmus. Ultra ile pro arasinda lumen farki nedir bilmiyorum ama oyun oynarken brightness ta(1-10) 7 yi gecmiyorum. Film, dizi uyumak uzereysem 0-2, odaklanacaksam 4-6 nadiren 7. Ciddi anlamda parlak hele beyaz sahnelerde gozumu kapatmak zorunda kaliyorum asiri parlak. Yani bununda ustunde dahada lumeni ne yapabilir insan herhalde gunduz perdeler acik full gunesli bir odada kullanilacaksa belki.. O durumda gerci TV de izlenemez halde oluyor genelde. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanyor -- 23 Nisan 2026; 21:4:14 > |
|
C3 pro ile c3 ultra arasında değil de c3 pro ile Dangbei s7 pro arasında tereddüt ettim, kullananlar dangbei de görüntü kalitesinde ciddi fark olduğunu söylüyor ama fiyatta 800 küsur dolar yukarı çıkıyordu, c3 pro da kaldım. Yoksa parlaklık konusunda takip ettiğim kadarıyla c3 pro nun bana fazlasıyla yeteceğini tahmin ediyorum, sizin yazdıklarınızda teyid oldu, teşekkür ederim. Ama avs de C5 in bile anca yettiği yorumunu yapan epey kullanıcı var. "Parlaklık furyası" hakkında tavsiyeler konusunda belki biraz farkındalık olur diye bir kaç bir şey yazdım ama pek kabul gördüğünü sanmıyorum. Bu gidişle sinemaya gidip perdede film izlemek çok yakın gelecekte ancak son kalan bir kaç salonda yapılabilecek "nostaljik bir aktivite" olacak. Bilmem kaç bin lümen led/perdelerde "yeni teknolojiye uygun çekilmiş", zoraki karanlık/yarı karanlık sahne doldurulmuş filmleri (eğer gidersem en azından ben, güneş gözlüğünü bir taka bir çıkara) seyretmek zorunda kalacağız. |
|
Dangbei nin su atom modeli vardi bende muhtemelen sensor boyundan kaynakli idi ama o karanlik sahnelerde olusturdugu o gezinen siyah noktalar hic hosuma gitmedi o yuzden bir on yargi olustu bende. yoksa kalite olarak guzeldi 1080P projeksiyona gore. Ya parlaklik konusunda herkesin bi fikri var tabi en guzel yorumu insan kendi yapabilir. Ben ilk aldigimda 4k lord of the rings i bir actim perde falanda yok duvarda agzim acik kaldi kalite inanilmaz iyi daha iyisi nasil olur dusunemiyorum acikcasi. Kalite birde fazlasiyla oynatilan icerikle de cok alakali. Valla en son sinemaya uzun bir aradan sonra Project Hail Mary filmini gormek icin gittim. Cokta buyuk bir salon degildi, film basladi ve aklimdan gecen ilk dusunce su oldu,"ya bu benim evdekinden cokta farkli degil" :)) Aklimda karsilastirma fikri kesinlikle yoktu, projeksiyon aklimin ucundan bile gecmiyordu zaten uzun sure oldu artik alali o ilk heyecanda gitti, normallesti yani. Ona ragmen aklima gelen ilk sey bu oldu. 120 inch ekrani 2.5 metreden izleyince sinemadan cokta bir farki yok gercekten. |
|
Projeksiyon gerçekten keyif veriyor, yeni modellerin kolay kurulumuda gerçekten pratik oldu. İlk aldığım infocus dlp yi çalışıyor mu diye geçen bir deneyeyim dedim, 720p olmasına rağmen o bile hala keyif veriyor ama kurulumu/ayarlaması dertli... Ben perde yerine düz saten beyaz duvar tercih ediyorum, çok özellikli ve/veya tam kullanacağınız makinaya uygun perdeyi almadıkça arada ki fark bence perdeyle uğraşmaya değecek kadar olmuyor ama tabii yer uygun değilse perde gerekecektir. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanssen -- 24 Nisan 2026; 0:22:35 > |
|
|