Şimdi Ara

Veri Tabanından çekilen karakter bozuk çıkıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar veritabanında türkçe karakterde olan bir string yazıyı çekerken şöyle bir şey geliyor. Bunu nasıl engelleyebilirim.

Birde veritabanına veri eklerken tükçe karakter olarak atmıyor. değişik şekiller oluyor. Fakat çekerken Türkçe çekiyor. Benim Sıkıntım burada değil fakat veritabanında türkçe string ifadeler bozuk çıkıyor. Bunun ikisini birden düzeltmek istiyorum.

Veritabanı karşışatırma türü: utf8_turkish_ci
    Birde her sayfaya include ettiğim ayar.php var. onun içinde de söyle bir kod ekledim.

mysql_query("SET NAMES 'latin5'"); (Buradaki php etiketlerinin arasında)

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
    <title>Untitled Document</title>
    </head>

<body>
    </body>
    </html> (burasıda html etiketleri)

kodlar bunlar arkadaşlar. başka bir yerde değişiklik yapmadım.

• mysql_query("SET NAMES 'latin5'");

latin5 yerine utf-8 yaz. Ayrıca metin editöründen php dosyanı utf-8 BOM'suz olarak düzenle.

Veritabanı karşışatırma türü: utf8_unicode_ci olarak düzenle.

Orijinalden alıntı: zapdos93

mysql_query("SET NAMES 'latin5'");

latin5 yerine utf-8 yaz. Ayrıca metin editöründen php dosyanı utf-8 BOM'suz olarak düzenle.

Veritabanı karşışatırma türü: utf8_unicode_ci olarak düzenle.

http://www.yakuter.com/utf-8-bom-byte-order-mark-nedir/

Dostum bom felan pek anlamıyorum ama yukarıdaki linkte notepad++ programıyla utf8 witout bom ile kodluyor. Öyle mi yapacağım yoksa html etkilerleri içindeki tüm yazılarımı sileceğim ?

• veri tabanından dediğin değişimi yaptım. set namesten utf-8 ayarladım. fakat sorunlar yine aynı şekilde. şu bom olayını pek anlayamadım ben. Her sayafayı yapılacak yoksa belirli sayfalara felanmı ? Ayrıca html etiketleri kaldıralacakmı ? eğer kaldırılacaksa(ben denedim) html sayfasındaki normal yazılar bile bozuk çıkıyor.

Şimdi sonraki yapacağım iş nasıl olmalı ?

Dosyalarını Notepad++ yardımıyla aç. Değiştireceğin dosyanın içerisindeki kodları öncelikle kopyala daha sonra Notepad++ menüsünden Kodlama>UTF-8 (BOM'suz) Kodlaması seçeneğini seç. Daha sonra Türkçe karakterlerin değiştiğini fark edeceksin. Şimdi tüm kodları tekrar seç ve işlemin başında kopyaladığımız kodları tekrar buraya yapıştır. Böylelikle sorunun çözülmüş olur.

(BOM'suz'un ingilizcesi without BOM oluyor sanırım.)
    (Eğer veritabanındaki yazılar hala bozuk geliyorsa o konuda yapabileceğin tek şey baştan eklemek. Notepad++'ı Türkçe olarak kullanmanı tavsiye ederim.)

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zapdos93 -- 21 Ocak 2013; 18:20:13 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Saygılar
  • database e kayıt ederken karakterlerin türkçe olarak kaydediliyormu?

php lerini neyle yazıyorsun, ilk dönemlerde benimde karşılaştığım bir durumdu bu editörünün dosya kaydederken ki ayarlarını utf-8 yapmalısın ANSI kalıyor default ları ..
    Çoğu arkadaşımız nasıl yapabildiklerini anlayamadığım bir şekilde (ben yapamıyorum sanırsam)
    sayfayı <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> ile değiştirerek sorun çözebiliyor ben henüz bu yolla çözüme ulaşabilmiş değilim (yok yok bende var bir sorun :) ) hiç bir şey bilmiyorsan php dosyalarını notepad ile aç farklı kaydet de ve en altta bulunan kodlama seçeneğini ANSI den utf-8 e getir sayfaya kod olarak bir şey yazmana gerek kalmıyor bu yolla. benim çözümüm bu yolda idi eskiden, artık daha yazarken editörümün ayarlarını düzeltiyorum.
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecarpar

database e kayıt ederken karakterlerin türkçe olarak kaydediliyormu?

php lerini neyle yazıyorsun, ilk dönemlerde benimde karşılaştığım bir durumdu bu editörünün dosya kaydederken ki ayarlarını utf-8 yapmalısın ANSI kalıyor default ları ..
    Çoğu arkadaşımız nasıl yapabildiklerini anlayamadığım bir şekilde (ben yapamıyorum sanırsam)
    sayfayı <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> ile değiştirerek sorun çözebiliyor ben henüz bu yolla çözüme ulaşabilmiş değilim (yok yok bende var bir sorun :) ) hiç bir şey bilmiyorsan php dosyalarını notepad ile aç farklı kaydet de ve en altta bulunan kodlama seçeneğini ANSI den utf-8 e getir sayfaya kod olarak bir şey yazmana gerek kalmıyor bu yolla. benim çözümüm bu yolda idi eskiden, artık daha yazarken editörümün ayarlarını düzeltiyorum.

senin dediğin gibi yapacaktım ki sayfalar zaten utf8 ile kodlanmış. sanırsam without bom seçeneğini notepad++ doğru yapmışım.

Senin eklediğin meta etiketlerini kullanıyorum. Ama dediğim sıkıntı devam ediyor. Çıkartırsamda bu sefer sitenin içindeki HTML kısımlarında (ör. buton üzerindeki yazıda) türkçe karakterleri bozuk gösteriyor.

Ayrıca veritabanına php sayfasından Türkçe karakter gönderiyorum fakat bu gönderdiğim yazı karışık şekillerde çıkıyor. Veriyi veritabanında arayamıyorum. Fakat ben bu veriyi çektiğim zaman türkçe karakter olarak çekiyor onda sıkıntı yok.

Önceden eklemiş olduğum Türkçe karakterli illeri <?> benzeri şekilde soru işareti olarak algılıyor.

Sorunlarım bunlar. Bunu düzeltme yolu varmıdır ? yoksa siteyi bir daha baştan mı yapmam lazım (Kodları kopyala yapıştır ?)

teşekkürler, iyi geceler

•  
    mysql_query("SET NAMES 'utf8'");
    mysql_query("SET CHARACTER SET utf8");
    mysql_query("SET COLLATION_CONNECTION = 'utf8_general_ci'");

bide bunları kullanarak dene.

Orijinalden alıntı: cenkko

mysql_query("SET NAMES 'utf8'");
    mysql_query("SET CHARACTER SET utf8");
    mysql_query("SET COLLATION_CONNECTION = 'utf8_general_ci'");

bide bunları kullanarak dene.

önceden bu kodlar vardı. ama hatalar yine vardı. Şimdi bu kodları ekledim. Türkçe karakteri veritabanına türkçe olarak ekleyebiliyorum. Ve türkçe olarak sağlam çekebiliyorum.

Önceden eklediğim türkçe karakterler (bozuk olarak ekleniyordu) bozuk olarak çekiyor. Sorun değil. Onlar düzeltilebilir. Çok teşekkürler. iyi geceler.
  • mysql kolon bazlı karakter kodlaması yapıyor, eğer tablonu sonradan latin5'ten utf-8'e çektinse tek tek kolonlarını da latin5'ten elle utf-8'e çekmen gerekebilir. Bunu da phpMyAdmin ile bayağı uğraşarak yapabilirsin.
    Yaptığın değişiklikleri eski verilerle deneme. Yeni veri girerek doğru gelip gelmediğini kontrol et.
    Onun için inilerim.            Onun için inilerim.            Onun için inilerim.       
    Hannan Allah, Mennan Allah, Her dertlere derman Allah.
    Yunus Emre
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.