Şimdi Ara

Veri bilimine yönelme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, ikinci sınıfa geçmiş bir endüstri mühendisliği öğrencisiyim. Okuduğum bölümle alakası olduğu için ve hoşuma gittiğini fark ettiğim içn veri bilimine yönelmek istiyorum. Bunun için kendime bazı hedefler belirledim:

    1. Excel ve SQL öğreniyorum ikisi de şu an gayet güzel gidiyor
    2. Bunun yanında python öğreniyorum

    Bunların dışında elbette yapmam gereken şeyler vardır sırf bunları yaparak bir yere gelinmez tabi ki. İşte benim merak ettiğim konu da budur.

    Veri bilimiyle uğraşan arkadaşlar, bana ne yapmamı önerirsiniz?




  • Merhaba. İstatistik konusundaki bilginizi derinleştirmelisiniz.
    Demek istediğim neyi nasıl yaptığınız değil, niye yaptığınız. Bu konuda çıplak istatistik kitabı, neden/niçin sorularına açıklayıcı bilgiler içeriyor.
    Python kütüphaneleri sayesinde etkin olan bir dil. Bu nedenle dili öğrenirken numpy, pandas ve diğer etkili kütüphanelerin kullanımıyla birlikte veri görselleştirme için matplotlib, seaborn gibi kütüphaneleriyle çalışmalısınız. Veri görselleştirme için bazı şirketler power bi, tableau gibi araçlar kullanıyorlar, bu ve benzeri programları da bilmek ve takip etmek gerekiyor.
    Sanırım söylediğim bazı konular halihazırda müfredatınızda da olmalı, değil mi ?
    Konuyla ilgili YouTube üzerinde çok sayıda eğitim mevcut. Ayrıca Udemy ve globalaihub üzerinden de sertifikalı eğitimler veriliyor. Özellikle globalaihub ücretsiz ve kademe kademe derin öğrenmeye kadar giden eğitimlerini dönem dönem açıyor. Üye olarak hem siteden hem de linkedin aracılığıyla takip edebilirsiniz.
    Bir kaç veri setinden eğitim alıp öğrendim bitti olayı olmuyor, bol alıştırma yapmalısınız. Ancak ülkemizde kaliteli veri seti bulmak biraz zor sanırım. Bu nedenle yabancı sitelerden elde edeceğiniz veri setleriyle bol alıştırma yapmalısınız.
    Kitap olarak benim faydalandığım 2 kaynak var, birisi Bülent Çobanoğlu, veri bilimi için python kitabı. Yeni bir kitap. Diğeri ise İlker Arslan, python ile veri bilimi. Özellikle bu 2.kitap, kullanılmış olarak dolap, letgo vb. sitelerden ucuza bulunabiliyor. Ve bu kitaplara da kaynak/dayanak olan O’reilly ve Pearson yayını kitapların PDF leri de internetten bulunabiliyor, öneririm.
    Veri bilimi için R dilini de çok öneriyorlar ama alanında uzman olan Zafer Demirkol hocamın R öğrenme konusunda dediği; “python biliyorsanız, güçlü kütüphaneleri varken hiç gerek yok”. Kendi söyleyişi bu şekilde.
    Konunun uzmanı olmayan, yeni başlamış ve kendini geliştirmeye çalışan yaşlı bir öğrenci olarak naçizane tavsiyelerimdir. syg.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seckinar -- 9 Eylül 2022; 9:5:37 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.