Şimdi Ara

Veri Analizi Öğrenmek-Bu Alanda Gelişmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, buna benzer bir konu yine açmıştım. Aradan geçen süre boyunca bazı şeyleri kafamda oturttum. Laps diye data science öğrenicem diye yola çıkmıştım ama her şeyi çook temelden almam gerektiğine kanaat getirdim. Şu an önceliğim temel bir şekilde veri analizine hakim olmak. Bunun için çıkardığım yol haritamda ilk sırada "istatistik" bilimini öğrenmek var. Bundan sonra "ekonometri" öğrenip, daha sonra program kısmına geçmek istiyorum. Asıl sıkıntı burda başlıyor ki programlar arasından seçim yapamadım. Her programın kendine has artı ve eksileri var. Benim için ön planda olanlar R, matlab, python ve stata. Açıkçası şuan olayın programlama kısmına çok hakim değilim ancak hevesliyim. Bu alanda çalışan/bilgisi olanlar varsa ve bana yol gösterebilirlerse çok memnun olurum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Python genel amaçlı yazılımdaki başarısına ek olarak pandas ve scki-kit kütüphane desteği ile veri analizi alanında da oldukça popüler. Ayrıca işletmeler sadece ar-ge ve prototip amaçlı değil, 7x24 kullanılan uygulamalarda da Python kullanmaya başladı. O yüzden Python ile başlamak isabetli olur. Fakat istatistik ve ekonometri yi ayrıca özellikle öğrenmek bence overkill olur ve cok işe de yaramaz, onun yerine sadece gerektikçe istatistik konularını (ki aslında matematik konularını) öğrenmek daha iyi olur tabi ki bunu üniversite 1. yıl temel matematiği (kalkulüs ve cebir gibi) görmüş o konularda temeli olan kişiler için dedim.temel üni matematiği görmemiş kişi için istatistik zorlayıcı olabilir belki.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Python genel amaçlı yazılımdaki başarısına ek olarak pandas ve scki-kit kütüphane desteği ile veri analizi alanında da oldukça popüler. Ayrıca işletmeler sadece ar-ge ve prototip amaçlı değil, 7x24 kullanılan uygulamalarda da Python kullanmaya başladı. O yüzden Python ile başlamak isabetli olur. Fakat istatistik ve ekonometri yi ayrıca özellikle öğrenmek bence overkill olur ve cok işe de yaramaz, onun yerine sadece gerektikçe istatistik konularını (ki aslında matematik konularını) öğrenmek daha iyi olur tabi ki bunu üniversite 1. yıl temel matematiği (kalkulüs ve cebir gibi) görmüş o konularda temeli olan kişiler için dedim.temel üni matematiği görmemiş kişi için istatistik zorlayıcı olabilir belki.
    Üniversitede matematik ve lineer cebir derslerini aldım, aynı şekilde istatistik dersini de. Fakat üç dersi toplasak şuan %60 ına hakimim. Direk programlamadan başlayıp, gerektikçe eski konuları gözden geçirmek daha mı iyi olur diyorsunuz?

• Aynen. Geçtiğimiz yaz Raku adında yeni bir programlama dili öğrenirken o dilin özelliklerini kullanabilmek için çeşitli matematik (çoğunlukla üni-1 kalkulüs) konularını da öğrendim ve bu sayede hem Raku hem de matematiği gayet verimli öğrendiğimi düşünüyorum fakat "önce matematik sonra Raku öğreneyim" şeklinde planlı yaklaşsaydım her ikisini de öğrenemezdim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.