Şimdi Ara

VENİCE nin anlamı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • evet mesala w cok kulanılıyor formda Türkçe kelimelerde Atatürkün yazdıgı alfabede w yok bildiğim KURU KURU SEVİYORUMLA OLMUYOR DEDİKLERİNİ YAPMAK LAZIM yoksa elalem işlemci yapar biz adını tartışırız amerikanın inteli amd si bizim parmağımızı yorar keşke bizde anadolu 6700 5 mb cahce 4 çekirdekli işlemci yapıp bu serinin adınıda istanbul mu izmirmi koyalım diyebilsek biz yapsak amerika adını tartışsa
    quote:

Orjinalden alıntı: erencaner

quote:

Orjinalden alıntı: whisker

quote:

ingilizcede büyük i olmadığını biliyorum ama arkadaşlar sizlere şunu da sormaktan kendimi alamıyorum:
    peki siz ingilizcedeki dil kurallarına dikkat ettiğiniz kadar Türkçe'deki dil kurallarına dikkat ediyormusunuz.tabii ki de hayır! en azından buradaki terimlere dikkat ettiğiniz kadar Türkçemizdekilere dikkat etmiyorsunuz.amacım bunları söylemek değildi ama (sadece sanal ortam için konuşuyorum)
    peki niye biribana çıkıp da cümleye büyük harfle başlanır ya da noktadan sonra büyük harfle başlanır sen yanlış yazıyorsun demedi? sizlere soruyorum evet cevaplayın lütfen!

herneyse
    internette venedik isimli çekirdeğe sahip olan 3200+ 2.0 ghz olan işlemci için 640kb önbellek yazıyor.540 değildi sanırım.

Engelezce bilgimizle övünürüz ama burada ''heyk, höyk, ehühühe, muhaha, zuhahah'' gibi ne idüğü belirsiz şeylerle dilimizi kirletiriz. Dilbilgisi kurallarına dikkat etmeyiz. Yabancı dil bilgisini üstünlük olarak görürüz. Büyük gelişmiş milletlerin çok zorda kalmadıkça, gerekmedikçe yabancı dile rağbet etmediğini görmeyiz. Şimdi diyeceksiniz seninde takma adın engelezce ne konuşuyorsun. Doğrudur zaten çoğul kullanıyorum bende hata yapıyorum ama en azından hatalı olduğumun ve yazımı düzeltmem gerektiğinin iki dilin birbirine anlamsızca karıştırılmaması gerektiğinin farkındayım. En azından topic e konu nick e takma ad diyorum. Özümü dünyadaki en güzel dillerden biri olan Türkçe'mizi unutmamaya çalışıyorum.

Arkadaşım dertli olduğum bir konuya parnak bastın yahu

Düzenleme: Edit ede düzenleme diyorum.

doğru söylüyorsun abi ama ne yapalım.ben de üni.deyim mecburiyetten 2sene ing.hazırlık gördüm Allah'tan şimdi geçtim de kurtuldum ama hiç bir zaman diğerleri gibi övünmem,övünemem.Çünkü övünecek bir şey yok.herkes ucundan mucundan azıcık biliyor.şunu merak ediyorum MAnyetico'dan niye ses yok,bişeyler yazsaydın bea abi,savunsaydın kendini haklıyım diye,ben İngilizce'ye dikkat ederim sallamam Türkçe'yi diye,beni İngilizce'deki büyük i'nin olmayışı ve küçük ı'nın olmayışı ilgilendirir.Türkçe'deki kesme isareti,Türk- ile başlayan bütün kelimelerin büyük harfle yazılması falan ilgilendirmez diye...
    ayrıca son olarak şunu söyleyeceğim
    1 ay önce falan buraya Turgut ÖZAKMAN geldi (Şu Çılgın Türklerin yazarı) söyleşide şunu sordu:Bütün bu olaylar neden kaynaklanıyor biliyor musunuz? (bütün bunlar derken konunun öncesi şunlardı: Başbakanın 29 Ekim'den haberdar olmaması,Türkçe'deki bozukluklar gibi...
    Milli MÜcadelenin anlaşılamamış olmasından
    bence de böyle
    sizlerin fikirlerini de okumak isterim.

• http://www.sinanoglu.net/

Arkadaşlar çalışıyor. Bende elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Dilimizin özünü kaybetmek yıllar sonra melez bir dile sahip olmak Kurtuluş savaşını tekrar yaşamak ve kaybetmek gibi birşey bunu unutmayalım. Ben TÜRK'ÜM VE DİLİM OLAN TÜRKÇE İLE GURUR DUYUYORUM.
  • quote:

Orjinalden alıntı: manyetico

939 3000+ al kardeş...

VENİCE in bi anlamı yoktur ama VENICE venedik demek...

ps.ingilizcede büyük i yok...

aynı şeyi yzmak için girmiştim.
  • BİR DE WINCHESTER VAR BUNUN NE ÖZELLİĞİ VAR ARKADAŞLAR? BENİ DE AYDINLATIRSANIZ SEVİNİRİM
  • BİR DE WINCHESTER VAR BUNUN NE ÖZELLİĞİ VAR ARKADAŞLAR? BENİ DE AYDINLATIRSANIZ SEVİNİRİM
  • o da winchester da uretlmiş demk herhalde...
  • Selam yukarida arkadaslarin yazdiklarini okudum cok ilginc adam bir buyuk i harfi yoktur demis bu milliyetcilige kadar gitmis. Ayrica Türk olmakla neden gururlu olur insan? ben Afrikada dogsam bir aç bir fakir insan olsam utanmam mi gerekir milliyetimden ya da nesi muhimdir dunyanin neresinde dogmus ve yasiyor olmanin her milletin atalari savasmisdir herkesin bir anma sekli vardir anzaklar bile gelir her sene Canakkale'ye haksiz bir davada burda olmus insanlardir onlar utanc mi duyar dillerinden milliyetlerinden ayrica konustugumuz dilin ozturkce oldugunu kim soyler soyleyebilir kaldiki nedir bu Turk olmaktan duyulan gurur bu dilin cok onemli bir dil oldugu kanaati nerden gelmektedir arkadaslar ingilizcede buyuk i harfi yoktur kullanilmasi bilgisayar ortaminda zaman zaman hatalara neden olur turkce karakterle dosya ismi veren vs vs hep bilinen seyler

Asil ilginc olan bana gelen bazi maillerde kullanilan turkce karakterler yuzunden okunamayasidir hatta bunu yapanlardan bazilari ithalatci firmalardir cok aptalcadir, ı yerine i kullanirim cunku ortam digital bir ortam bu luzumlu bunu kullanirim yada kullanmam yadirganmamali adamida bir i harfi yuzunden tonla duyarsizlik senaryosunun icne atmamali turkum ALLAH beni mozambikte yaratsa idi sen asil ben adi bir insan senin dilin sahane benimki vahsi mi olacakti simdi bana hayir ben bunu demek istemedim gibi birseyler soylemeyin cok anlamsiz olur memleket nere diye bir sarki vardir baris manco nun bir dinlesem iyi olur ...

Adam bir harf nasil kullanilir hatirlatmis sadece benim bakis acim bu elestirinin dozunu kacirmamak lazim kanaatimce saygilar selamlar herkese

Not : Türküm ne utanir nede gururlanirim bununla bölücü de degilim asirida

• whisker

Teğmen

Arkadaşlar çalışıyor. Bende elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Dilimizin özünü kaybetmek yıllar sonra melez bir dile sahip olmak Kurtuluş savaşını tekrar yaşamak ve kaybetmek gibi birşey bunu unutmayalım. Ben TÜRK'ÜM VE DİLİM OLAN TÜRKÇE İLE GURUR DUYUYORUM.

whisker'de turkce bir kelime olsa gerek benim bilmedigim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: harunrasit

Not : Türküm ne utanir nede gururlanirim bununla bölücü de degilim asirida

ornegin, bir ingiliz, ingiliz olmakla gurur duyar. bir afrika li, atalarinin savasciligi ile gurur duyar. bu ornekler uzar gider.
    ben de bir Türk üm ve Türk olmakla gurur duyarim.
    bu seni neden bu kadar rahatsiz ediyor?
    biz senin orta halli bir vatandas olmana, ne sundan ne bundan bir kisilik olmana elestiri getiriyormuyuz!

rica ederim, milli duyarliliklara biraz saygili olalim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: harunrasit

whisker

Teğmen

whisker'de turkce bir kelime olsa gerek benim bilmedigim...

Bir önceki mesajımı okursan kendimede dokundurmuşum görürsün. Bir insanı, bir şeyi veya bir olguyu eleştireceksek azıcık araştırma gayreti göstermemiz gerekmez mi? Şimdi yazdığın yazıyla ilgili bir sürü iğneleyici, eleştiri dozu aşılmış laf sarfedebilirimdim, şahsına yönelik yazı yazabilirdim. Ama yazmıyorum neden diyecek olursan ben eleştirimi, görüşlerimi bizzat kendimin dahil olduğu yanlış gidişata, milletimizin yanlış yönlendirilmesine dair yapıyorum. Velakin şahıslarla işim olmaması gayet doğal.

Milli dilimizin yozlaştırılması, çok fazla yabancı kelimenin hayatımıza girmesine tepkimi dile getirdim. Yani tepkimin nedeni belli bunu bu Dünya'daki her millet Fransız (ki özellikle), Japon, Amerikalı, Mozambikli her millet yapıyor. Gidip açabiliyormusunuz Paris'in ortasına 'Adana Kebapçısı Şükrü' diye bir lokanta veya açabilseniz tepkiler nasıl olur tahmin edebilirmisiniz.

Ben Türk'üm bununla gurur duyuyorum ve Türkler olarak Dünya'yı ele geçireceğiz diye bir iddaam olsa haklısın bir kere Barış ilkemize terstir. Benim gurur duyduğum böyle güzel bir dile sahip olmak böyle bir ülkede yaşamak. Ve dilimizin kirletilmesini bu Dünya'daki pek çok millet gibi bir savaş tekniği olarak görüyorum. Bu seni neden gocundurdu tam olarak bilmiyorum. Umarım yanlış anlamadır. Benim eleştirim zaten genel gidişat üzerinedir kendimide bu eleştirinin ortasına yerleştirecek kadar bilinçliyim.

Şahsa yapılacak aşırı eleştirilerin yeri burası değildir. Bir şeyler yazmak istediğinizde bunu gözönünde tutun.

Düzenleme: @erencaner ve benim verdiğim tepkinin nedeni pek çoğumuzunda belkide dikkat etmediği yabancı dil kullanımında gösterilen olaganüstü itinanın kendi dilimize gösterilmemesinedir.

quote:

git yanağğından bi öp...

keşke bnm kız arkadaşım olsa da öle yapsa yeter...

http://forum.donanimhaber.com/m_5206639/mpage_1/key_//tm.htm#5207113

Maksadım birebir sadece @manyetico arkadaşımızı eleştirmek değildir. Asıl maksadım Benim, @erencaner in pek çok başka arkadaşlarımızın içinde bulunduğu bu yanlışlığa dikkat çekmektir. Bünyemize o denli işlemişki ağzımızla bunları söyleyip kendimizde hatalar yapabiliyoruz. Bence şu an için önemli olan hatalı davranışlarımızın farkına varabilmek. Güzel Türkçe'mizin daha fazla kirletilmesine müsade etmemek. Sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BIYIKLI -- 30 Aralık 2005 1:51:53 >

• sana katılıyorum
    icaat önemli tabii ki de lafla bitmiyor.
  • Arkadaşlar sizce bunu bu kadar tartışmak bize bir fayda sağlıyor mu?

Yıllardır böyle yapıyoruz.Bir olay oluyor 2-3 hafta tartışıyoruz ama icraaate gelince boş...

Şu anda dilimizde çok fazla yabancı kelime bulunduğğunu, dilbilgisinin günlük hayatta sıfır olduğunu ben de biliyorum.Ama bilmek sorunu ortadan kaldırmıyor.Madem bu konuyla bu kadar ilgilisiniz Atatürk'ün Güneş Dil Teorisini okuyun..O zaman fikirleriniz tamamen değişecek..Hafta içi okuyamayanlar için biraz yazarım ama siz de araştırın.

Zaten Türkiye de bilgiye sadece tek kaynaktan ulaşıldığı için bu kadar kolay tartışıp, zor faaliyete geçiyoruz...

Yanlış anlaşılmasın ama lafla peynir gemisi yürümüyor...
  • adam haklımı haklı kardeşim, olan arada hep Türkçeye oluyo.. Bunada duyalı olmak lazımm

quote:

ingilizcede büyük i olmadığını biliyorum ama arkadaşlar sizlere şunu da sormaktan kendimi alamıyorum:
    peki siz ingilizcedeki dil kurallarına dikkat ettiğiniz kadar Türkçe'deki dil kurallarına dikkat ediyormusunuz.tabii ki de hayır! en azından buradaki terimlere dikkat ettiğiniz kadar Türkçemizdekilere dikkat etmiyorsunuz.amacım bunları söylemek değildi ama (sadece sanal ortam için konuşuyorum)
    peki niye biribana çıkıp da cümleye büyük harfle başlanır ya da noktadan sonra büyük harfle başlanır sen yanlış yazıyorsun demedi? sizlere soruyorum evet cevaplayın lütfen!

herneyse
    internette venedik isimli çekirdeğe sahip olan 3200+ 2.0 ghz olan işlemci için 640kb önbellek yazıyor.540 değildi sanırım.

• ben yeni işlemci aldım nerden anlıycam bunun ne olduğunu.. Sakın aklınıza bile getirmeyin çıkarıp bakmam arkasına falan işlemcinin bi parmak yalıtım eriyiği var işlemcinin sırtında onsuz kalırım sonra :)
  • Elinded CPU-Z veya CPU-ID programı var mı?

Eğer varsa elindeki işlemcinin çekirdedek voltajına kadar herşeyini öğrenebilirsin..

o da olmaz sa internet sitelrinden bak..

İstersen bana modeli söyle ben bakıyım
  • quote:

Orjinalden alıntı: PinkPenguin

Elinded CPU-Z veya CPU-ID programı var mı?

Eğer varsa elindeki işlemcinin çekirdedek voltajına kadar herşeyini öğrenebilirsin..

o da olmaz sa internet sitelrinden bak..

İstersen bana modeli söyle ben bakıyım

işte forumda böyle insanların olduğunu görünce gurur duyuyorum sizlerle.. sağol arkadaşım söylemen yeter... verdiğin isimde program var geri kalanında ben çabalar öğrenirim..
  •  VENİCE nin anlamı?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.