Şimdi Ara

Venice cpunun üstünü nasıl zımpara ile inceltebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sanırım bu işlemi forumdan daha önceden yapanlar olmuştu , mesela arbiter.
    Venice işlemcimin üstündeki koruyucuyu biraz inceltmek istiyorum , ne şekilde ve hangi malzeme ile yapmalıyım , fikri olanlar ayrıntılı bilgi verirlerse sevinirim , lütfen aman ne gerek var yada yazık tipi mesajlar atmayın

• su zımparası işini görür de ne gerek var ısıyı düşürmek için düşünüyorsan kaliteli bir macun kullan olsun bitsin cpu ya yazık
  • kaliteli macun zaten kullanıyorum ben.
  • zımparalamanın pek faydası olmayacak sogutmaya kaldıki zıparalamak için zımparayı yapacağın yeri ıslatman gerek inceltme işi çok zor ve fayda sağlamıyacak bir iş ama madem ki kaliteli termik kullanıyosun vede ısıdan tatmin olmuyorsun ozaman sök koruyucu plakayı direk çekirdeğin üzerine (athlonlarda oldugu gibi) koy heatsink i veya her ne kullanıyorsan
  • bunu yapman sana pek bişi kazandırmaz
    venice işlemcilerde çekirdek iyice küçüldü yani temas yüzeyi az bu haddeden sonra işlemcileri sadece soğuk paklar.
    benim yaptığım mod 0.18 754 işlemciler için idi. sebebi üst şapkanın haddinden fazla göçük olması şuan ki venice cpu şapkalarında herhangi bir problem görmedim ve yukarda bahsettiğim gibi belli bir yerden sonra ne yapsan kar etmez sadece soğuk paklayacaktır kısacası işlemciye yazık eğer mod yapılacak ise direk şapkayı çıkarırsın ozaman baya fark olabilir buseferde çekirdeği koruma problemi ortaya çıkacak.
    soğutucu olarak sizleri tek paklayacak waterbox tarzı ortam sıcaklığından düşük çalışacak sistemler ister kendiniz yapın ister yaptırın

• cevaplar için teşekkürler.
    bencede extrem işler için waterbox şu anda TR de görünen en mantıklı yöntem.
    ben biraz hobi maksatlı kendi başıma bi işlere girişmek için yapıyorum , su soğutmayı taktım , şimdi de-monte ettim , tam silikon hortumlar alıcam , kasanın içini derliyip toplucam ...
    aslında TR de tubing konusunda çok kaliteli üretimler var ama bunu nasıl elde edeceğimi bulamadım , tıbbi kullanımlar için süper elastik anti bakteriyel tubingler var , ama kocaman fabrikalara gidip 3 metre alayım diyemiyorsun , buradan hekim arkadaşlara sesleniyorum , yardım lütfen
  • şayet ist te isen yer tavsiye edebilirim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • et lütfen
  • zımparalama işlemi yerine metal plakayı çıkartabilirsin!!!

çarpanı kırık venice forumunda bu sayede 6 derece kazandııını söyleyen vardı...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.