Şimdi Ara

Ve Karşınızda DTS:X

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bildiğiniz gibi günümüzde surround sistemlerle birlikte birçok ses formatınıda takip etmek zorunda kaldık. Dolby ve DTS aralarında inanılmaz bir çekişme varken sessizce Auro 3D ilerlemeye devam ediyor (Şuan Türkiye'de sadece Optimum Cinemaximum İzmir 2 nolu salonda Auro 3D 11.1 kurulu diye biliyorum). Bazı recieverlarda güncellemeler ile kullanılabiliyor.(ancak Auro 3D 11.1 gerektirir, 9.1 lerde nasıl olur burası ??)
    Dolby geçtiğimiz senelerde 3D ses formatı denemelerini sürdürmeye devam etti ve Atmos'u çıkarıverdi. Dolby Atmos günümüzde bazı ev sinema recieverlarında kullanılabilir durumda. Tüm 3D ses formatlarında; merkez, ön, orta ve arka seslere artı olarak üst ve tavan sesler ekleniyor. Amaç ortama daha fazla ses doldurularak gerçeksi filmler oluşturmak.

Bu gelişmeler yaşanırken DTS'nin hamlesi bekleniyordu ve karşınızda DTS:X...

DTS:X hakkında şuan için pek kaynak olmasada 2015 Mart ayında resmi duyurusu yapılacağı bildirilmiş.

Görsel 3D'den sorna duyusal 3D hayırlı olsun... Yakında tüm 2D receiverlar çöpe gidecek gibi görünüyor. Hadi hayırlısı...

DTS:X Hakkında daha falzası için...

• Selam dts x in me özelliği var, kulaklıklarda felan da özellik olarak geliyormuş şimdi dts x li bir kulaklıkla olmayan bir kulaklığın ne gibi bir farkı olacak?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sürekli mkv den film izlerim bazıları filmeri 720p dts olarak indiriyorum bir keresinde amfide ve playerde bu codec olmadığı halde amfinin ekranında yamıztı ama normal dts den bir farkını görememiştim yalancı codec olarak convert etmişlerdir belkide bilemiyorum ama 24bit dts hd ma da ciddi fark oluyor normal dts e göre sistem adeta çoşuyor :)
  • DTS:X ile Dolby Atmos benzer şeyler. Her ikisinde de 3D etki için tavan hoparlörü ve bunu destekleyen AVR alıcı şart. Eğer bunlara sahip değilseniz bir fark hissedemezsiniz. En az 5.1.2 hoparlör dizilimi gereksinimi var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.