Şimdi Ara

Ve işte dev rehberimiz.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkezin aradığı bir konu.Buraya oyunların rehberlerini ekliyeceğiz.Rehber yazmak isteyenler burdan eklesinler Direkt.Yada bana PM atın bende eklerim.
    Ve lütfen emeğe saygı yapalım.Yapıcaksak rehberi kendimiz yapalım.Veya alıntı yaptıysak.
    "Alıntıdır,Emeğe saygı yazalım"



  • Crew Expendable
    Burada alıştırmada yaptığımızın nerede ise aynısını yapacağız. Grup arkadaşlarımız nerelere gidiyor ise sizde oralara yani görev yerine gidin görev yerine gitmek için radarı kontrol etmeyi unutmayın. Gerektiği zaman durun siper alın ve arkadaşlarınızla ilerleyin. Görev yerine giderken önüne adamlar çıkacak kaptanın dediklerini yaparsanız ölmeden rahatlıkla ilerleyebilirsiniz. En sonunda görev yerine geldiğiniz zaman bir konteynır’ın kapısını gruptan birisi açacak ve sizde biraz bekledikten sonra içerdeki bombanın üzerindeki defteri alın. Sonra kaptan ve arkadaşlarınız izleyin geldiğimiz yoldan geri giderken bir anda bir patlama olacak ve herkes yere düşecek sakın korkmayın ölmediniz. Kaptan bizi ayağa kaldırarak koşmaya başlayacak onları izleyin, yavaş yavaş gemi sola doğru eğilmeye başlayacak sizde sağ tarafa doğru basarak koşun. En sonunda gemiden çıktığınız zaman helikopter bizi bekliyor olacak ve helikopterin arkasında önümüze “Space’’ yazı çıktığı zaman basın ve uçağa atlayacaksınız, fakat uçak kalkar iken atladığımız için düşecekken kaptan bizi tutarak yukarı çekiyor görevimizi tamamlıyoruz.

    The Coup
    Arkadaşlar bu bölümde sadece olanları izliyoruz başka bir şey yapamıyoruz. Bu demoda grubumuza katılacak olan adamı idam ediyorlar onu görüyoruz. Burada bizi öldürme emrini veren, öldüren ve arabada sağ tarafta oturan adamların yüzlerine iyi bakın onlar ile işimiz olacak. Bizi öldürdükleri zaman görev bitecek ve yeni göreve hazırlanın.

    Blackout
    Görevimiz Nikolai adında bir adamı kurtarmak. Bu kurtarmaya giderken bulunduğumuz yerden az ilerde bir kulübe var bu kulübenin dışarısında 2tane adam içerisinde 1tane adam var. Bunları öldürdükten sonra kaptanı izleyin. Kaptan, Gaz ve biz diğer bir kulübenin yanına geldiğimiz zaman duracağız. Hemen önümüzdeki kulübenin arka çıkışına ve ön kapısına “Clymore’’ yerleştirin sonra onun sağında kalan kulübenin önünde uyuyan adam var onu öldürün içerdekileri öldürün diğer adamlar çıkar çıkmaz ölecekler. Sonra Kaptanı izleyin. Karşımıza bir adam çıkacak sonrada onun timi meydana çıkacak. Bizim kaptan ve Kamarov konuştuktuk tan sonra Kamarov’u izleyelim bize Sniper ile adamları vurmamız için gayet güzel bir yer gösterecek orada durarak düşman askerlerini vurun. (Özellikle ağır makineli adamları vurun.) Sonra düşman helikopterleri geldiği zaman Kamarov’u izleyelim ve bizi getirdiği yerde gelen bütün adamları öldürün, yeri geldiğinde 5’e basarak silahın bombasını kullanabilirsiniz. Karşıdan gelen adamları vurun roket atarlara dikkat edin. Bunları öldürdükten sonra Kamarov bize yine Sniper için bir yer gösterecek orada da bizim adamların geliş yolundaki bütün düşman askerlerini yok edin. Kamarov bizi Güç İstasyonuna götürecek orada Kamarov yine bize Sniperlık bir yer gösterecek fakat bizim kaptan artık yeter diyerek Gaz’a emri verecek Kamarov biraz aşağıya göz attıktan sonra kenarı çekilecek ve bizlerde oradaki iplere tutunarak aşağıya ineceğiz. Oradaki adamları öldürdükten sonra sol taraftaki evin içine girerek ilerleyin fakat önüne adamlar çıkabilir dikkat edin. İlerledikten sonra biz evin önüne geleceğiz, Gaz elektrikleri kesmeye gidecek biz kaptan ile beraber içeri girip içerdeki adamları öldürerek Nikolai kurtaracağız. Fakat içerisi karanlık olduğu için gece görüşü gözlüklerinizi takmayı unutmayın adamları sizi göremez siz onları sessiz bir şekilde öldürün ve Nikolai alın. En sonunda Nikolai aldığımız zaman kaptanı izleyerek uçağa binin ve görevimiz bitti.


    Charlie Don’t Surf Burada şuan bir helikopterdeyiz ve helikopter durduğu zaman aşağıya ineceğiz. Bizim uçaktan inen grubu izleyerek gidin bir binanın yanına geleceğiz kapısı kapalı kapısını açacaklar ve içerdeki adamları öldürecekler. Bizde aşağıya inerek aşağıdaki bütün adamları öldürelim ve merdivenlerden yukarı çıkalım. Adamlar nereye gidiyor ise onları takip edelim. Düşmanın yoğun olduğu bir yere geleceğiz burada hemen karşımızda birkaç adam var onları öldürelim sonrada sol tarafımızdaki adamları öldürelim onların geldiği kapının önüne gelin ve sol taraftaki yere girerek devam edin adamlara dikkat edin. Geldiğiniz yerden caddenin karşısına geçin ve adamları öldürün fakat arabalara dikkat edin çünkü patlıyorlar. Adamları öldürerek geldikleri yerdeki kapının soluna gidin ve oradaki adamları temizleyin sonra televizyon istasyonun önüne geleceksiniz içeri girin ve adamları izleyerek ilerleyin. İçerisi adam kaynıyor bu yüzden biraz dikkatli olun ölme tehlikeniz bulunmaktadır. 2. kata çıktığınız zaman merdivenin sağından arkadaşlarımız gelecek ve merdivenden ilerleyin. Adamları izleyerek gidin ve son durağa geldiğiniz zaman birisi kapıyı açacak ve içeri girin biraz bekledikten sonra görev tamamlanmıştır.

    The Bog
    Burada tabana kuvvet koşuyoruz ve tel kapıdan aşağıya iniyoruz geçe görüşü gözlüğümüzü de takalım ve içeri girelim. İçeriye girdiğiniz zaman merdivenlerden çıkarken bir adam bizim adam ile boğuşmaya başlayacak düşmanı hemen vurun ve yukarı çıkın. Yukarıda adam kaynıyor bunları öldürün ve makineli silahın başına geçerek karşınızdaki binayı temizleyin. Sonra aşağıya inerek gruptaki adamları izleyelim. Geldiğimiz yerde gece görüşü gözlüklerimizi çıkartalım ve etraftaki bütün adamları öldürelim. Sonra bizim gruptan birisi karşı tarafın tanklarını yok etmek için hazırlanırken onu vuruyorlar. Onun yanına giderek elindeki silahı alalım ve onun görevini biz yapalım. Bu silah ile tankları yok edeceğiz; sağ tuşa basarak ekrandaki yeşil kutulara kilitlenin ve “dıt dıt dııııt’’ diye bir ses geldiği zaman roket tanka kilitlenmiştir. Bu şekilde yaparak bütün tankları yok edelim ve grubu izleyelim. Yerimize ulaştığımız zaman tankın yanına gidin ve etraftaki bütün adamları öldürün tankın yanından ayrılmayın makineli ve roket atarlı adamları yaşatmayın etraftaki adamlar azaldığı zaman görevimiz değişecek uçak savarı yok edeceğiz. Uçak savarın yanına gidelim giderken de etraftaki adamları öldürmeyi unutmayalım içeri girdiğimiz zaman uçak savarın etrafındaki adamları da öldürdükten sonra uçak savara C4’ü yerleştirin ve patlatın. Sonra oradan uzaklaşın ve görev yerine ilerleyin orada yanan sarı noktaya giderek “F’’ ye basın ve siper alın. Helikopterler gelecek ve karşınızdaki binaları tarayacak onlar gittikten sonra tankın yanına gidin ve görevimiz sona erecektir.

    Hunted
    Demoda bizim bulunduğumuz uçağı vuruyorlar. Yere çakılıyoruz, Kaptan Price bizi ayağa kaldırıyor ve Nikolai cesetle uğraşıyor bizde yanına giderek elimize silah alalım ve kaptanı izleyelim. Köprünün altında bekledikten sonra kaptan ile kapının yanına gidin ve oradaki düşman askerlerini izleyin. Yaşlı adamı onlar öldürmeden siz yaşlı adam ile uğraşan adamı ve diğerlerini temizleyin sonra sağ tarafınızdaki çitin üstünden atlayarak yola devam edelim. İleriden düşman helikopteri gelecek ve bizler yere yatacağız helikopter tepemizde hareket ederken bizler aşağıda sessiz bir şekilde duracağız. Helikopter gitti zaman ayağa kalkıp karşımızdaki evin önüne gideceğiz orada gelen adamları öldürün. Gaz arkanızdaki evin deposunun kapısını açıncaya kadar orada bekleyin açtığı zaman içeri girin ve hemen diğer taraftaki merdivenden yukarı çıkın. Orada kapıdan gelen adamları öldürün, içeri flaş bombası atabilirler dikkatli olun. Onları da öldürdükten sonra kapının karşısındaki evlerin arasında bekleyin ve gördüğünüz adamları vurun fakat dikkatli olun köpekler üstünüze gelebilir. Buralarıda temizledikten sonra ilerleyin kaptan tel kapıyı açacak ve bizde kaptanı izleyerek yola devam edeceğiz. Tepemizde helikopter gezecek bizde hemen otların içinde bekleyelim, kaptan ilerlemeye başladığı zaman onu izleyin ve etraftaki bütün adamları öldürün dikkatli olun tepenizde helikopter var. Adamları temizledikten sonra kaptanı izleyelim. Bir seranın içine gireceğiz ve dışarıda adamlar var onları öldürdükten sonra dışarı çıkın ve soldaki seraya girerek orda ki adamları da temizleyelim ve karşımızdaki çiftliğin içindeki adamları ve etrafındakileri öldürelim. Çiftliğin içine girdiğimiz zaman boza koyu alalım. Helikopterin üstüne geldiğimiz zaman “dıt dıt dıt dııııt’’ diye bir ses çıktığı zaman roket helikoptere kilitlenmiştir, fakat roketi helikopterin önüne atar iseniz vurma şansınız yüksektir. Sonra içeri girin ve yukarı çıkın kaptanı kapıyı açacak ve onu izleyin.


    Death From Above Burada görevimizi yaparken düşman askerleri ve bizim adamlarımız aynı gözüküyorlar bu yüzden onları ayırt etmek için 25mmlik silah ile adamlara bakın adamların kafalıkları siyah ise bunlar düşmandır, eğer kafalıkları siah değilse bunlar bizim adamlarımızdır. Bu görevimizde AC-130 Spectra adlı uçağı kullanıyoruz. Bu görev biraz can sıkıcı olabilir. Uçakta ilk başta ateş edemiyoruz biraz bekleyeceğiz bize uçağı tanıtacaktır. “F’’ ye basarak gece görüşünü açmayı silahları değiştirmeyi öğretecek bunlar bittikten sonra ateş edebileceğiz tabi bizim adamlar yerleştikleri zaman. Bu görevin sadece ilk tarafı zor arkadaşlar, etrafa bakının pusu kurmuş olan bir grup asker var o askerler bizim askerlerimiz onlara doğru giden bütün adamları öldürün. Fakat dikkat edin kendi adamlarınızı vurmayın. Kendi adamlarınızı tespit edin ve sonra gelen bütün adamları öldürün. Burada düşman askerlerini temizlediğiniz zaman 2tane araba gelecek bunlar bizim dostlarımızdır. Bunları vurmayın biraz konuşmadan sonra yeni bir yere gidiyoruz buradaki bütün evleri, adamları arabaları yok edin. Burası da ter temiz olduğu zaman başka bir yere gideceğiz burada park edilmiş arabalar ve evler var. Sizler buradaki evleri ve tüm arabalara ateş edin burada bizim arabaların olduğu yere doğru giden bütün adamları öldürün bir müddet sonra 2tane helikopter gelecek bunları sakın yok etmeyin bunlar bizim helikopterlerimizdir. Adamlarımız helikoptere bindikten sonra görev tamamlanmıştır.

    War Pig
    Burada karşıdaki bütün düşman askerlerini öldürerek ilerlemektir. Tankın yanından ilerleyelim ve önümüzdeki bütün adamları öldürelim. Tank bir yol bulup girecek ve bizlerde onun arkasından giderek etrafı temizleyeceğiz. Çatılarda roket atarlar çıkacak onları da öldürün dikkatli bir şekilde ilerleyin. Grup adamlarını izleyerek ilerleyin dikkatli olun her an düşman askeri çıkabilir. En sonunda bölgeye geldiğiniz zaman karşınızdaki evde 2tane makineli adam var ve birkaç adam var. Bunları öldürdükten sonra ilerleyin ve kapının yanında durun kapıyı açtıkları zaman üst kata çıkın ve orada bekleyin. Bizim tank düşman tankını yok ediyor, aşağıya inerek adamları izleyin ve uçağa binerek görevimiz sona erecektir.

    Shock And Awe
    Bu görevde uçağın silahını kullanıyoruz. Burada binaların üstündeki roket atarları ve düşman tanklarını yok edeceğiz dikkatli olun her yerden roket atar çıkabilir. Uçakta yere ilk defa indiği zaman biz aşağıya inmiyoruz. 2.defa indiği zaman biz iniyoruz ve adamlarımızı takip ederek ilerleyelim. Adamları temizledikten sonra helikopterimiz gelecek hemen ona binerek makineli silahın başına geçelim. Biraz ilerledikten sonra uçağın vurulduğunu göreceksiniz, uçağın pilotu yaşıyor ve bizde aşağıya inerek onu alacağız. Yalnızca 1.30 dakikamız var. Bu dakika içerisinde uçağın yanına giderek pilota bakarak “F’’ tuşuna basın ve pilotu sırtınıza alın. Sonra uçağa binin ve gelen adamları vurun. Uçak havalandıktan sonra nükleer bir patlama olacak ve uçağımız düşecek. Bu uçak düştükten sonra bir demo girecek bu demodan sonra adamı biz yönlendireceğiz. Etrafta canlı bir şey yok her yer yıkık dökük bizde uçaktan inerek etrafa bakınarak ilerleyin ve bir süre sonra adam yere yığılacak ve görev bitecek.

    Safe House
    Bu görevimiz haritada belli olan bütün evleri taramak ve en son evde Khael Al-Asad’ı bulacağız. Bu adamı ararken köpeklere adamlara dikkat edin elinizden geldiği kadar hızlı olun evlere girerek bütün katları dolaşın ve temizleyin son eve gelince oradaki adamları öldürün ve olanları izleyin. Burada Al-Asad dayak yerken çalan telefondaki adamı kaptan tanıyor. Bu görev bitti, yeni görevimize geçelim.

    15 Yıl öncesine gidiyoruz...
    All Ghillied Up
    Burada sadece kaptan MacMillan ve biz varız. Görevimizde Imran Zakhaev’i öldürmek. İlk başta kaptanı izleyerek ilerliyoruz. Kaptanın durduğu yerde sizde durun, kaptan adamları görecek ve size herhangi birisini öldürmeniz isteyecek. Onları öldürdükten sonra kaptanı takip ederek ilerleyin, kaptan duracak. Kaptanın durduğu zaman biraz bekleyeceksiniz kaptan bir şeyler söyleyecek ve geri doğru gideceksiniz. Pencerenin yanına geldiğiniz zaman kaptan içerde iki kişinin olduğunu ve birisinin dışarı çıktığını söyleyecek. Sonra binanın köşesine geleceksiniz ve kaptan duracak sizde durun olduğunuz yerde çünkü adam bir süre sonra içeri girecek. Adam içeri girdiği zaman kaptanı izleyin, mezarlıktan geçtikten sonra bir düşman helikopteri gelecek ve sizde duvarın gölgesinde diz çökerek bekleyeceksiniz. Helikopter gittikten sonra kaptan ilerlemeye başlayacak ve boruların üstünden atladıktan sonra yere yatın. Boş bir araziye geldiniz ve düşman askerleri araziye dağılmış bir şekilde ilerliyorlar. Sizde yere yatın ve adamlara, tankın altında ezilmeden onların ruhu bile duymadan sürüne sürüne ilerleyin ve adamları geçtiğiniz zaman bekleyin. Kaptan gelecek ayağa kalkacak ve onu izleyin. İki tane adam bizim adamlarımızın cesetlerini su birikintisine atıyorlar. Bunların sol tarafında iki tane adam etrafa bakınıyorlar. O adamlar diğer adamların yanından uzaklaştıkları zaman ikisini de tek atış yaparak öldürün. Kaptanı izleyin bir yerde durarak cesetleri atan adamlardan birini seçecek sizde bir tanesini seçerek öldürün. Kaptanı izleyin konteynırların gölgelerinden ilerleyin. Kaptan durduğu zaman sizde arkanızı dönün kaptan sağ taraftan gelen adama silah ile vurarak bayıltacak ve sizde kaptanın yanına gidin. İlerlediğiniz zaman kaptan tekrar duracak ve karşıya geçecek, sağ taraftan gelen adamı vuracak sizde kaptanın yanına gidin ve kaptan “Shhhhh’’ diyecek olduğunuz yerde kalın. Kaptanın baktığı yerde adamlar ve sizde yere yatarak kaptanın arkasından konteynıra girin. Burası biraz heyecanlı kaptan kapaklardan birisini açacak ve bekleyecek. Koşmaya başladığı zaman sizde koşun arkasından onun durduğu yerlerde durun ve son olarak arabaların altına sürünerek girecek ve ilerleyeceksiniz. Arabalar bittiği zaman iki araba daha gelecek onların altında da sürünerek ilerleyin arabalar bittiği zaman olduğunuz yerde kalın ve kaptanın ilerlemesini bekleyin. Kaptan biraz konuştuktan sonra ilerleyecek onu takip edin. Bir apartmanın önündeki duvarın yanına gelince duracaksınız size binanın merdivenlerinin 4. katında bir sniper olduğunu söyleyecek ve sizde onu bir zahmet kafasından vurarak öldürün. Adam öldükten sonra kaptanı izleyin, kaptan bulunduğunuz binanın karşısındaki binaya pencereden geçecek sizde onu takip edin. Bir köpek havlayacak ve kaptan duracak ve köpek pencereden çıkarken onu vuracak. İlerlemeye devam... Kaptan binadan çıkınca yine duracak bir köpek cesedi yiyor. Bu köpeği öldürmeden solundan solundan yavaş yavaş ilerleyerek geçeceksiniz ve bölümün ilk yarısı bitecek...
    Oyuna geldiğiniz zaman önünüzde mükemmel bir sniper bulunmaktadır, sizde bu silahın başına geçerek fotoğraftaki adamı vuracaksınız. Silahın zumunu “W ile ileri Sile geri’’ alabilirsiniz. Adamı vurmak kolay fakat bir sorunumuz var... Hava rüzgârlı bu yüzden silah istediğimiz yere gitmeyebilir. Neyse adamımız geldiği zaman paraları çıkartacak ve orada bir bayrak var bu bayrağa bakarak rüzgârın nereye doğru estiğini görebilirsiniz. Adamı vurmayı başardıktan sonra bir helikopter gelecek, helikopteri kullanan adamı da vurun ve tabana kuvvet kaptanın peşinden gidin ve ipe tutunun aşağıya inin. Sonra kaptanı izlemeye devam edin. Bir binaya gireceksiniz bu bina da iken adamlar gelecek sizde sağ taraftaki kapıya clymore yerleştirin ve gelen adamlar havaya uçsun dışarı çıktığınız zaman helikopter gelecek ve kaptan onu düşürecek. Uçak kaptanın ayağını kesecek ve yürüyemeyecek, bizde onu “F’’ tuşuna basarak sırtımıza alacağız. Adamlar geldiği zaman onu yere bırakın adamları öldürün ve ilerleyin. Adamları temizledikten sonra apartmana girin ve ilerleyin köpek çıkacak kaptanı bırakarak köpeği ve içerdeki adamları temizleyin sonra kaptanı sırtınıza alarak ilerleyin. Dışarıya çıktığınız zaman hemen karşınızdaki binaya girin ve sağ taraftan ilerleyin haritayı kontrol haritada dost olarak köpekler gözükecek onlara dokunmadan havuzun etrafından ilerleyerek aşağıdaki iki adamı öldürün ve gidilmesi gerek yere gidin. Görev yeri değişecek ve sarı bir yer yanacak kaptanı oraya bırakın ve clymoreları adamların size ulaşmalarını engelleyecek yerle kurun ve bekleyin. Arkadaşlarımız uçakla gelecekler fakat onlar gelene kadar biz ve kaptan ölmemeli gelen adamları öldürün, uçak geldiği zaman uçağa binin ve görevimiz tamamlanmıştır.

    Al-Asad Öldükten 8 saat sonra...

    Heart
    Kaptanı izleyelim ve durdukları yerdeki adamlara ateş etmeyin bekleyin. Büyük bir patlama olacak ve o patlamadan sonra adamları vurmaya başlayın. Adamların sayıları artınca geriye çekileceğiz ve orada adamları durdurmaya çalışacağız ve yine başarılı olamayacağız. Haritadaki evin ikinci katına çıkarak pencere kenarlarındaki C4leri alın ve patlatın sonra kaptanı izleyin çiftliğin içinden boza koyu alın ve tanklara kilitlenerek yok edin. “7’’ye bas komutu geldiği zaman basın ve sarı göstergeyi adamların sürekli geldikleri yere tutun. F16lar gelecek ve orayı bombalayacak. Bizde görev yeri değiştiği zaman 3dakika içersinde oraya gitmeliyiz. Giderken adamları öldürmeyi unutmayın, gelmemiz gereken yere geldiğimizde helikopter gelecek ve helikoptere binin görevimiz bitmiştir.

    The Sins Of The Father
    Burada ilk başta elimize bir sniper veriliyor. Adamları izleyerek gidin ve bir çöp tenekesi göreceksiniz onun tepesine çıkarak kulenin içindeki adamları öldürün. Sonra diğer bütün adamları öldürdükten sonra görev tamamlanıyor.

    2 saat sonra...

    Herkes düşmanların kıyafetlerini giyiyoruz ve Zakhaev’in oğlunun gelmesini bekliyoruz. Oğlu bir konvoy ile birlikte geliyor ve duruyorlar. Zakhaev hariç diğer bütün adamları öldürün ve Zakhaev kurnazlık yaparak kuleye çarpacak ve bizi düşürecek. Zakhaev kaçmaya başlayacak. Biz ve Griggs Zakhaev’in peşine düşeceğiz, onun peşine takıldığımız zaman dikkatli olun köpekler ve adamlar çıkıyor. Zakhaev adamlarının yanına geldiği zaman etrafındaki bütün adamları öldürün, Zakhaev tek başına kalacak ve bizim grup yavaş yavaş üstüne gitti zaman kaçmaya başlayacak. Bizde Zakhaev’in ona göre sağ tarafındaki aralıktan ilerleyeceğiz. Orada köpekler gelecek onlardan kurtulun ve ilerleyin. 3 adam var onları öldürün ve sağ taraftaki evin içinde adamlar var oraya girerek onları öldürün aşağıya indiğiniz zaman sağınızdaki evin yanındaki boşluktan ilerleyin oradaki adamları öldürdükten sonra park alanına geliyoruz burada patlamış bir arabanın yanına saklanın makineli bir adam pencerede duruyor gitmeye çalışırsak bizi öldürüyor. O yüzden helikopteri bekleyin helikopteri orayı temizlediği zaman içeri girin. Her kattaki adamları öldürerek ilerleyin ve son kata geldiğiniz zaman V.Zakhaev silahı elinde köşeye sıkışmış durumdadır. Kaptanın yanına gidin ve kaptan bize silahı almamızı söyleyecek ve bizde almaya giderken Zakhaev silahı ateşleyecek, yavaş çekimde ölüşünü göreceğiz ve görevimiz tamamlanmış bulunmaktadır.



    Ultimatum Burada görevimiz Griggs’i bulmak. Biz sadece kaptanı izleyelim ve önümüze çıkan adamları öldürelim. İlerlerken bir araba gelecek o arabadan inen adamları öldürün ve ilerdeki fenerli adamları da öldürün, kaptanı izleyin ve eve girin evin içini iyice temizleyin hiçbir adam kalmasın. İçerdeki adamları temizledikten sonra alt kata kaptanın yanına inin. Kaptan kapıyı açtıktan sonra dışarı çıkın dışarıdaki adamı tek atışta öldürün ve merdivenlerden inin çıktığınız evin sağ tarafında bir adam var onu da görünmeden tek atışta öldürün ve kaptanı izleyin. Diğer eve girince ikinci kata çıkın ve gaz kapıya bomba koyarak açacak içerdeki adamı öldürdükten sonra Griggs’in arkasına giderek ellerindeki ipi kesin ve Griggs’i serbest bırakın. Sonra dışarı çıkınca elektrik direğine doğru ilerleyin düşman helikopterleri gelince yere yatın gidince kalkıp elektrik direğine C4leri yerleştirin ve patlatın sonra Gaz telleri keserek yok açacak onlarla beraber ilerleyin. Gaz izleyin ve etraftaki bütün adamları temizleyin ve ilerleyin. Dikkatli olun tek başınıza ilerlemeyin adamlar bazen bir anda toplu bir şekilde çıkabilirler. İlerledikçe önünüze adam çıkacak bu yüzden dikkatli olun ve en sonunda adamlar kamyon ile gelecekler sizde kamyondan inen adamları ve etraftaki adamları öldürünce kamyonun olduğu yerin soluna doğru giderek sniper grubu ile buluşun. Büyük bir patlama olacak ve başka bir yere gideceksiniz oraya gelince görevimiz tamamlanacak.

    All In
    Bu bölüm diğer bölümün devamıdır. Bu sefer işimiz biraz daha zor çünkü1 tanka C4 yerleştireceğiz. Ama elimizde sis bombası var bu sis bombasını kullanarak tanka yaklaşıp C4ü yerleştirmeniz daha rahat olabilir. Tanka C4ü yerleştirdikten sonra bizim grubu izleyin ve durduğunuz yerdeki bütün adamları öldürdükten sonra gruptan birisi büyük tel kapıyı patlatacak ve içeri gireceksiniz. İçeride size bir sürpriz var bu sürpriz tanklar... İçeride iki tane tank var bu tanklara C4 yerleştirerek patlattıktan sonra istenilen yere gidin ve bekleyin. İki kişi telleri kesecek ve siz orada bekleyin.. Telleri kestikten sonra bekleyin ip çıkınca ipe tutunun ve aşağıya inin görevimiz tamamlanmıştır.

    No Fighting In The War Room
    Arkadaşlar burada Griggs veya kaptanı izleyin. Havalandırma borusundan tuvalete ineceksiniz oradan ilerleyin. Tuvaletten çıktıktan sonra düşmanların geldikleri yola doğru ilerleyin. İlk barikatta adamları rahatlıkla öldürebilirsiniz fakat ikinci barikatta adamlar önümüzü kutularla birlikte kapatmışlar. Bu yüzden sağdaki veya soldaki kapıdan girerek ilerleyin. Oralardaki adamları öldürdükten sonra ilerleyin ve önünüze gelen bütün adamları öldürün. Sonra kaptan siz ve Griggs bir odaya gireceksiniz burada hiçbir yere gidemeyeceksiniz sadece bekleyeceksiniz. Karşınızdaki büyük kapı açıldığı zaman içerideki bütün adamları öldürün ve oradaki aşağıya inen merdivenlerden inin ve biraz bekleyin. Duvarda C4 yerleştirmek için yer çıkacak oraya giderek C4ü yerleştirin ve patlatın sonra içeri girin ve içerdeki adamları öldürün. İçerisini temizledikten sonra dev ekranın karşısındaki ikinci bilgisayarın başına gelerek “F’’ye basılı tutarak kodu girin ve ekrana bakın. Imran Zakhaev kaçıyor şimdi onun peşine düşeceğiz. Kaptanı izleyin önünüze çıkan bütün adamları öldürün ve depodaki adamları da öldürdükten sonra görevimiz tamamlanmıştır.

    Game Over
    Arkadaşlar buranın ne olduğunu artık görevin isminde anlayabilirsiniz, artık oyunumuz bitiyor. Şimdi bir arabadayız ve arkamızdan düşman arabaları geliyor bu arabaların arkasındaki adamları vurarak ilerleyin. Sonra bir helikopter gelecek bu helikopteri sağ tarafınızdaki boza koyu alın ve sol tarafınızda gelen helikopteri vurmaya çalışın. Fakat ne kadar da uğraşsanız bu helikopteri vuramıyoruz. Neyse arkamızdan gelen arabadan birisi benzin taşıyan kamyonete çarpacak ve alevler çıkacak artık arkadan bir araba gelmeyecek, fakat helikopter önümüze geçerek köprüyü yıkacak ve arabalar çarpışacak. Bu çarpışmadan sağ olarak kurtulacağız fakat köprü yıkılıyor bu yüzden kaptan nereye giderse onu izleyin. Yıkık yerden kurtulduktan sonra karşınızdan bir sürü asker gelecek bunları öldürün ve bir müddet sonra helikopter füze ile bizleri vuracak ve herkes yere yığılacak. Griggs bizi tutarak çekecek fakat onu vuracaklar. Karşıdan iki adam ve Imran Zakhaev geliyor. .Zakhaev Gaz’ın kafasına sıkarak öldürecek diğer askerleri de diğer arkadaşlarımızı öldürecek, bize doğru gelirlerken onların helikopterlerini Kamarov’un takımı yok edecek ve Zakhaev ve adamlarının dikkatleri dağılacak. Bizim adam kaptana bakacak ve kaptan bize silahı atacak silah elimizde Zakhaev ve adamları bize dönüyorlar bu yüzden elinizdeki silahın mermileri ile onları öldürün. Görevimiz tamamlanmıştır.Görev tamamlanınca solumuza bakarız.Kamarov'un bir adamı captanı hayata döndürmeye çalışmaktadır.Ne yazıkki ölür.

    Mile High Clup
    Bu bölümden sonra Credits bölümünü geçmeyin bekleyin credist bölümü bittikten sonra bir bölüm daha gelecek o bölümde ise sadece yapmamız gereken 3dakika içerisinde adamları öldürerek VIP’i kurtarmaktır. Son yere geldiğiniz zaman bir düşman askeri bir rehineyi tutuyor 5saniye içerisinde rehineyi vurmadan adamı öldürmelisiniz. Adamı vurup rehineyi kurtardıktan sonra birisi kapıya C4 yerleştirecek ve kapı patlayacak aşağıya atlayın ve görev tamamlanmıştır.

    Call of duty 4:Modern Warfare haberleri:

    Call of duty 4:Modern Warfare 2 gerçekten geliyormu?
    Tüm call of duty oyunlarında olan captain price öldü.(Not:Önceki oyunlardaki Dede Price'dı.Bu oyundaki onun torunu.)

    Not:Call of duty Zaman oyunudur.Helikopter nerden çıktı felan demeyin.Bu Modern Warfare yani Çağdaş Savaşlar.




  • Güzel konu gerçekten.Lazımdı böyle bir şey.İsteyenlere
    The Godfather II oyununda yardımcı olabilirim.Ama bende daha bitirmedim manganoyla almedia var.Bikaç teknikte yardım edebilir.
    Tuş takımında:
    Tab'a bastığınızda harita açılınca Space'e basarsanız Mavi bayrak çıkar.Size çok yardımı olur.Yalnız sadece Gitmek istediğiniz yerin üzerine farenizi getirin öyle space yapın.Haritayı kapatınca Sağ altta küçük haritanıza baktığınızda bayrak gözükür.

    Ctrl'ye Bastığınızda Korna çalarsınız tabii arabadayken.Bu sayede çok hızlı gidebilirsiniz.Fakat sürekli sürekli tuşa basın.Bir ayrıntı Polis arabalarında Ctrl ye bi kere basın ve bırakın.O hep çalar öyle zır zır XD.

    En Ama En önemlisi Banka soygunu:
    Geldik paranın altın anahtarına.
    Öncelik Yanınıza mutlaka bi engineer,Medic ve bir safecreacer alın.Bruiserda lazım.Demolitionsda alabilirsiniz ama o aksiyoncular için"Nasıl olur anca 3 adam alabiliyoruz"Demeyin o alt başlıkta.Öncelikle Florida en iyi banka yeri.Bankanın etrafında sürekli dönen bi adam var.Önce o adamı bruiser'cıyla öldürmek lazım.Adamın yanına yaklaşın.Solda Stealt Kill yazınca C ye basın.Sakın silah çıkarmayın.Bruisercı onu öldürsün fakat kimse görmesin binanın arkasındayken öldürün.Sonra engineer'a Elektiriği kestirin.(Elektriği kesmek için binanın arkasında şöyle değişik birşey var.Ona C ye basın.Zaten yanda Cut power yazar.Ama Sakın kırmızı boru olana C yapmayın.Yoksa bina havaya uçar sizde yakalanırsınız.)Ve burdan sonrası size kaldı.Adamlarınızı giriş kapısının önünde bırakın.İçeri Shift'e basılı tutarak koşun.Koşmadan önce Tab'a basın.
    More don's wiew'e tıklayın.Ordan your family.Ve sadece safecreaker kalsın yanınızda diğerlerine remove from crew yapın ve Büyük kasayı Açtırın.Ardından kasayı açtığı anda Yine tab'a basıp onuda çıkartın crew'den.Ardından sağınızda torbalar var.Onları alın.Kapının önünde olan arabanızı alıp doğru Safehouse'a yani evinize.Eğer eve gitmeden başka operasyonu giripte ölürseniz.Yada Polislere yakalanırsanız Paralar gider.Direk eve koşun.Kapıdan girince Stolen Money has been stashed Yazarsa tamamdır.Para olarak Torbaların hepsini toplayınca bazen 9.000 bazen 10.000 olur.Bide bu işin aksiyonu var
    Aksiyon işine elektriği kestikya.Hepsiyle birlikte İçeri dalıyoruz adamlarınız güvenlikçileri gebertirken sadecreaker kapıyı açıyor.Torbaları alıyosun.Arabaya atlıosun.Tüm polisler senin peşinde.Eve sürüyosun hızlıca.Giderken Space'e bas.(Ayrıntı:Space fren değil,Adamlarınız camdan sarkıyo.Fren arabadayken shift tuşu)Eve ulaş.Evde biraz bekle bekle bekle polisler gidince hayata devam .
    (Bir öneri Paraları yeniden Tab'a basın.More don's wiew.Your family.Önce kendinize tıklayın.Upgrade tıklayın.Sürekli banka soyarak yada çalışarak Aldığınız paraların çoğunu özelliklerinizi arttırmaya verin bence.

    Ve şimdi sorduğunuz sorunun cevabı"Anca 3 tane alabiliyorum ama?"

    Bu ise promote.Görev yaptıkta arada bi Yine your familyden Bakın.2.ci bölgede Capo diye hani orası gri değilde sarı renk olursa bi adamının özelliğini arttırırsın demek bu.Size tavsiyem her zaman bir boş yer bırakın adam almada.Eğer bazen 2 tane özelliği olan adamlar var.Onu alın yemen.Yine your family'den 2 özellikli adama tıklayın.Bu sefer upgrade yerine promote tıklicaz.Ve bi özellik seçicez.Size bi tavsiye daha herzaman yanınızda Medic taşıyın.Medicler siz ölünce sizi kaldırırlar.

    Engineer:
    Engineerlar elektrik keserler.Yada bazen bazı binalara girmek için Telleri kesmek lazım olur.O işide bunlar yapar.

    Bruiser:Bunlar Çok az lazım olur.Örneğin bazı kapılar açılmaz üzerinde yumruk işareti olur.Bu adamlar Kapıları kırar.Yada banka soyarken telefonu bozarlar ki polisi aramasınlar.

    Safecreaker:Bazı kapılarda kırılmaz ama kiliti zayıftır.Bunlar o kapıları açarlar.Kasaları açarlar.

    Demolitions:Namıdeğer bombacı kardeş :D.Bazı duvarları patlatırlar.Yada binaları patlatırlar.(Her zaman bi demolitionscu bulunsun yanınızda çünkü compmoundları Patlatmak lazım.

    Medic:Sizi iyileştirir.Arkadaşlarınızı iyileştirir.

    Arsonist:Bi yerleri yakmak için çok lazım değil ama.New yorktaki Corleone compound varya giriş kapısının sağında bitkiler var.Onları yakın.Orda Shotgun Lvl2 var.
    "Shotgun lvl2 mi?" demeyin o diğer bölümde kollarım yoruldu yaf.

    BÖLÜM 1 BİTTİ SIRADA BÖLÜM 2 VAR.ÇOK YAKINDA...
    Alıntı değil.Gerçekten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firiengow -- 29 Ekim 2009; 12:39:13 >




  • Bazı yerlerde eşyaların yükseltimini bulursunuz.Mesela bi yerden alıntı yaptığım silahların yerleri var.


    :MAKİNALI TÜFEKLER:

    MP38(Level 2): Granados Compound,Florida
    Silah ikinci katta

    MODİFİED AK-47(Level 3): Battaglia masonry,Cuba
    Binanın içine girdikten sonra odanın ortsındaki delikten aşağıya inen merdiveni bulun.Tünel gibi bir yere inceksiniz,hemen tünelin sonunda.

    ALTIPATLAR:

    .44 MAGNUM FORCE(Level 2): Carmine Rosato Compound,New York
    Üst kata çıkın,çalışma odasındaki masada.

    .501 MAGNUM ENFORCER(Level 3): Battiglia Quarry,Cuba
    Denize doğru devam edin,silah ilerideki deniz fenerinde

    TABANCALAR:

    SİLENCED PİSTOL(Level 2): Ryan Roth görevi,Florida
    Ryan Roth adamlarından birini kurtarmamızı isteyecek.O adamın hemen yakınında silah duruyor.

    DELTA M1911 SİLENCED(Level 3): Mangano's Compound,Florida
    Silah ikinci katta.

    SNİPERLER:

    SPİTZER CENTERFİRE(Level 2): Emilio's Packing Company,Florida
    Binanın çatısına çıkın,çatının sonuna gelince görceksiniz,silah tellerin arkasında duruyor.

    VİNTOVKA SR-98(Level 3): Almedia Compound,Cuba
    Silah ikinci kattaki masanın üstünde

    POMPALI TÜFEKLER:

    SAWED-OFF(Level 2): Corleone's Compound,New York
    Girişteki demir bahçe kapısının sağındaki çalıların arkasında.Silaha ulaşmak için çalıları yakmanız gerekiyor.

    SCHOFİEL SEMİ-AUTO(Level 3): Global Storage Chop Shop,Florida
    Köprüden geçince orta alana gelin sağdaki deponun içinde.Kapı kilitli oldugu için yanınızda bir engineer olsun ki kapıyı açsın.

    İlk olarak oyunda ilk görev carmine rosato.Sokakları gezin.Bazen üstünde anahtarlar olur.Adamla konuşun ve "I'l do it" deyin.Bazen sabotage verir.Bunda ya yumrukla eşyalara zarar vericen yada kırmızı borulara bomba koycan.Bazen burglary verir.Oda sana söylediği binanın kasasını açman gerekir.Bazen bi yumruk işareti var.Oda adamı öldürmiceksin.Az canı kala bırakıcaksın adamı.Bazen de bi işaret var hani sniperda falan olur değişik bişey.Ondada adamı öldürcen.Silahla yada yumrukla farketmez.Bu görevi yapınca more dons view e basın.Hani mangano,Almedianın yanında filan bi anahtar varsa görev olmuş demek.

    Tüm adamlarını öldürünce.Tüm yerlerini alın.Ekran sonra Carmine rosato compound unlocked yazar.Zaten sonra granados and tony rosato gelio.1 crime ring felan derse.Aynı çeşit binanın hepsini alıcaksın öyle crime ring olur ve bazı ödüller verir sana.




  • Warcraft.. Efsane geri dönüyor!

    Blizzard’ın WarCraft dünyasının donmuş topraklarına hoş geldiniz...

    Uzun süredir oyun dünyasının içinde olan herkes WarCraft'ı hemen hatırlayacaktır. WarCraft Blizzard’ın en ünlü RTS (Gerçek Zamanlı Strateji) serilerinden biridir. Blizzard WarCraft III projesine başlarken oyunda çok önemli yapısal değişiklikler olacağını herkese duyurmuştu. Bu açıklamalar üzerine, oyunun fanatikleri ve RTS oyunlarını yakından takip eden bir çok kişi oyunun bekleneni veremeyeceğine dair fikirler ileri sürmüşlerdi. Ancak Blizzard her zamanki gibi zor olanı başararak çok kaliteli bir yapımı piyasaya sürdü. Oyunun çıkmasını takip eden kısa zaman dilimi içerisinde WarCraft III çok büyük kitlelere ulaştı. Bu başarının ardından The Frozen Throne (TFT) adlı genişleme pakedi de kısa süre sonra piyasaya sürüldü.

    Kısa bir süre içerisinde oyunun genişleme pakedi de orjinali kadar yankı uyandırmayı başardı. Warcraft III’ü diğer strateji oyunlardan farklı kılan ve büyük başarılar kazanmasını sağlayan faktörlerin neler olduğunu ve oyun hakkındaki temel bilgileri makalenin ilerleyen bölümlerinde bulacaksınız.

    Genel Bakış:

    WarCraft III'ü diğer RTS oyunlarından ayıran en büyük etken; oyuna eklenen hero ve Diablo’dan tanıdık gelen level sistemi ile birlikte bir RPG (Role Playing Game) havası içerisinde karakterinizi yeni eşya ve büyüler ile donatarak geliştirme sürecidir. Ancak WarCraft III yalnızca RPG türünde bir oyun değil, özündeki RTS öğesi bozulmadan RPG öğeleriyle harmanlanmasıyla ortaya çıkmış bir oyundur. WarCraft III'ü sahip olduğu büyük başarıya götüren de, eklenen RPG öğeleriyle güçlendirilmiş bir RTS olmasının sağladığı avantajla çok sayıda strateji ve taktiği içinde barındırması olmuş.

    Sonraki: Irklara Genel Bakış »

    Warcraft 3: The Frozen Throne’da birbirlerinden tamamen farklı olan toplam 4 adet ırk bulunmaktadır. Bunlar:

    Human: Human (HU) ırkı insanlar Elf'ler ve Dwarf'ların birleşmesinden olan Alliance'ı içinde barındırır. Bina inşa ederken birden fazla işçi kullanarak inşaatın hızlı tamamlanmasını sağlayabilirler. Human Alliance'nin en büyük özelliği, birbirlerini destekleyen üniteleri ile oyundaki her türlü kuvvete karşı birden fazla savunma stratejisi barındırmasıdır.

    Night Elf: Night Elf'ler (NE) kendilerini doğaya adamış bir gruptur. Night Elf'leri diğer ırklardan ayıran özellikleri ise hızlı ve sessizce saldırmalarıdır. Özellikle geceleri büyük yetenekler kazanan bu ırk vurkaç taktiklerinde iyi olmakla birlikte ileride çok dayanıklı ve güçlü ünitelere sahip olmaktadır.

    Orc: Orc'lar daha önceki Warcraft oyunlarından bildiğiniz gibi agresif özelliklere sahip dayanıklı, güçlü ve az sayıdaki üniteleri ile dikkat çekiyor. Teknoloji olarak en hızlı ilerleyen ırklardan biri olan Orc'lar ileri seviyelerde etkili savaş büyüleri ve birebirdeki kuvvetli üniteleri ile çok güçlü bir ordu oluşturabiliyorlar.

    Undead: Oyundaki son ırk olan Undead'ler (UD) çok fazla sayıda üreyebilen zayıf, hızlı fakat çok dayanıklı heroları ile göze çarpıyor. Bu ırkın diğer bir özelliği ise bina yapımında işçinin bina başında beklemesine gerek duymaması. Undead ırkı mikroyönetim ve hero kullanmının en üst düzeye çıktığı ırklardan biridir.

    Sonraki: Kaynak Yönetimi »

    Kaynak Yönetimi
    WarCraft III’de önceki serilerde de olduğu gibi Altın ve Odun olmak üzere iki tip kaynak bulunmakta. Her strateji oyununda olduğu gibi WarCraft’ta da en önemli unsurlardan birisi oyundaki kaynakların hızlı ve yeterli derece toparlanarak iyi bir ekonomi oluşturup iyi bir ordu geliştirmektir.

    Multiplayer ya da Skirmish oyunlarda oyuncular oyuna 500 Altın ve 150 odun ile başlamaktadır. Human ve Orc'ların altın ve odun toplama şekilleri birbirine benzerken Altın toplamak için; Night Elf'ler'in ana binası olan Tree of Life'ın altın madenini (Gold Mine) entangle edip içine işçilerini yerlestirmesi gerekirken, Undead'ler ise ana binaya gerek duymadan altın madenini Haunted yaparak işçi yerleştirmesi gerekiyor. Night Elf ve Undead'lerde altına beş işçi yetmekteyken, Orc ve Human Alliance'da ana binanın altın madenine uzaklığına göre işçi yollamak gerekmektedir. Odun toplama işlemi ise yine Orc ve Human Alliance’da ağaçlara işçi yollayarak yapılırken Night Elf'ler wisp'lerini haritanın herhangi bir yerindeki ağaca yerleştirerek az ama devamlı şekilde kaynağı tüketmeden ve mesafe tanımadan odun toplamaktadır. Undead'ler ise odun toplamak için işçi kullanmayıp ilk savaşçı ünitesi olan Ghoul'u odun toplamak için kullanabilmektedir. Undead'ler bu dezavantajlarına rağmen odunu diğer ırklara göre daha hızlı toplayarak aradaki farkı kapatıyor.

    Standart para toplama yöntemlerinin dışında bulduğunuz eşyaları satarak ya da sonraki sayfalarda açıklanacak olan creeping ile altın toplayabilirsiniz.

    Ekonomi

    Kimi zaman Hero kullanımı oyunun kimin kazanacağını belirlese de yanında ordusu olmayan bir Hero, kalabalık grup halinde dolaşan bir kuvvete karşı çaresiz kalabilir. Bunun için ekonominizi üst düzeyde tutarak ordu oluşturmak büyük önem teşkil eder. Oyun başında ekonomiyi ayakta tutacak kadar işçi üretmek önemlidir. Diğer önemli unsur ise ekonomiyi ilerleyen seviyelerde de ayakta tutabilmektir. Bunun için altın madeniniz azaldığında ya da ihtiyaç duyduğunuzda yeni bir Expansion (Ek bir altın madenine yerleşmek, kısaca Exp. almak olarak nitelendirilir) ele geçirmek gerekir. Ekonomiyi oturtmak için en önemli unsurlardan biri ise asla para biriktirmemektir çünkü para biriktirerek oyun kazanamazsınız. Eğer fazla paranız biriktiyse (100 altının üzerinde seyrediyorsa) silah zırh araştırmaları, ünite yaparak ya da Hero’nuz için eşyalar alarak elinizdeki parayı harcayabilirsiniz.

    Sonraki: Oyunu etkileyen bazı unsurlar »

    Upkeep

    WarCraft III ile gelen yeni özelliklerden biri de Upkeep unsurudur. Bu olayı kalabalık bir ordunun ekonomiye bindirdiği yük olarak açıklayabiliriz. Ordunuz büyüdükçe bunun ekonomiye yükü daha da artar. Her ünitenin kapladığı bir food vardır (StarCraft'taki supply unsuru). Oyunda 3 tip upkeep bulunmaktadır:

    No Upkeep : (0 – 50 Food : %100 Getiri)
    Bu durumda iken 50 Food limitini aşmadığınız sürece ordunun ekonomiye bir yükü olmadığı için bir kaybınız yoktur.

    Low Upkeep : (51 – 80 Food : %70 Getiri)
    Bu seviyede orduya yükü düşük seviyedir. Topladığınız her 10 altın size 7 altın olarak döner.

    High Upkeep : ( 81 – 100 Food : % 40 Getiri)
    Artık ordunun ekonomiye yükü çok ağırlaştığı için her 10 altın size 4 altın olarak döner.

    Bu tablodan anlayacağınız gibi ekonomik durumunuza göre ordu üretmek büyük önem taşımaktadır. En az bir adet exp.'iniz olmadan ya da oyunu bitirecek büyük bir saldırı yapmayı düşünmüyorsanız High Upkeep'e geçmek pek akıllıca bir seçenek olmayacaktır. Bu nedenle ordunuzu genel olarak 75-80 food seviyesinde tutmak en mantıklısı olacaktır.

    Gündüz/Gece Farkı

    WarCraft III ile gelen yeni bir özellik olan gündüz gece farkı stratejik olarak büyük önem teşkil eder. Oyun ekranının üst kısmında bulunan gündüz/gece göstergesi size ne zaman gündüz ne zaman gece olacağı hakkında bilgi verir.

    Gündüzleri görüş sahası herkez için eşitken gece vakti tüm ünitelerin görüş alanı azalır. Fakat Night Elf'ler küçük bir upgrade ile gündüz görüş alanına gece vakti de sahip olur. Bu düşman ordusuna karşı size bir avantaj kazandırır. Düşman ordusu sizi görmezken arkadan bir baskın yapma şansına sahip olabilirsiniz.

    Gündüz/gece farkının önem teşkil ettiği başka bir alansa ünitelerin Hit Point (HP) geri kazanımlarıdır. Night Elf'lerin geceleri HP'leri 2 katı hızlı dolarken gündüzleri hiç dolmaz. Human Allience ve Orc'ların ise gündüz ya da gece aynı seviyede HP'leri dolar. Undead'ler ise Blight olarak adlandırılan ve kendi binalarından yayılan bir balçık alanda iken gündüz ya da gece fark etmeksizin kendilerini iyileştirirler.

    Gündüz/gece olayının etki ettiği diğer bir olay ise bazı büyü ve yeteneklerdir. Night Elf ünitelerinin bazıları gece görünmez olabilirken yine Night Elf’lerin Moonwell'leri yalnızca geceleri tekrardan dolmaktadır.

    Keşif:

    Keşif
    Strateji oyunlarının en önemli unsurlarından biri de rakibinizin ne yaptığını ve neler ürettiğini görmektir. Erken başlanan bir expansion'ı fark etmenin ya da yapılan bir sürprizi fark etmenin en kolay yöntemi düşman üslerine doğru keşif yapmaktır.

    Düşmanın ne yaptığını keşfetmenin en kolay yöntemlerinden biri ise oyun başlarında yollanan bir işçi ile haritayı keşfetmektir. Gündüzleri uyumayan creep yaratıklarına karşı keşif yaparken dikkat etmek gerekmektedir. Bu nedenle olası düşman üslerinin olduğu noktalara işçileriniz gönderdikten sonra onları başı boş bırakmamak gerekmektedir.

    Fog of War nedeniyle düşmanın yerini belirleseniz bile ne yaptığını göremediğinizden belirli aralıklarla yeniden keşfe çıkmanız son derece önemlidir. Eğer diğer ırklar hakkında yeterince bilginiz var ise rahatça kurduğu binalardan ve yaptığı ünitelerden ne tür bir strateji izleyeceğini anlayarak ona göre bir savunma hazırlayabilir ya da ona karşı bir ordu kurabilirsiniz. Oyunu kazanmanın en kolay yöntemlerinden biri rakip oyuncunun yapacağı Exp.'leri yok ederek onu parasız bırakmaktır.

    Keşif konusunda her ırkın kendine has düşmanı kontrol etme yöntemleri vardır. Bir Nigth Elf haritanın önemli yerlerindeki ağaçlara wisp yerleştirerek hem keşif yapıp hem odun toplayabilirken. Human Alliance üyesi işçiler ile önemli noktalarda farm kurulabilir. Aynı şekilde Orc'lar ise Blademaster’ın kopya görüntülerini yollayarak ya da Far Seer’in yarattığı kurtları gezdirerek keşif yapabilirler. Undead’ler ise keşif için özelleşmiş olan ünitesi görünmez Shade'i haritada dolaştırabilir.

    Bunların dışında her ırka ait alternatif keşif yöntemleri de mevcuttur. Night Elf'lere ait olan Sentinel'ler ya da Orc'lara has keşif yöntemi olan Sentry Ward'lar bunlara örnek gösterilebilir.

    Creeping:

    Creeping
    Creeping WarCraft'ta haritada bulunan yaratıkları öldürerek Hero’nuza level atlatmak, para kazanmak ve eşya toplamak için kullanılan bir deyimdir.

    WarCraft'ta Creeping yapmak büyük önem taşımaktadır; çünkü creep'lerden elde edeceğiniz eşyalar ve kazanılan experience'lar oyunun sonucunu direkt olarak etkilemektedir. Creeping hakkında dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri ünite kaybetmeden hızlı bir şekilde level atlayıp iyi eşyaları toplamaktır. Creep'te ünite kaybetmemeniz için yapmanız gereken haritadaki creep göstergelerine dikkat etmektir. Yeşil renkteki creep'ler kolay, portakal rengi olanlar orta seviye ve son olarak kırmızı ise güçlü creep'leri temsil etmektedir. Elbetteki yeterli mikro ve creep'ing yeteneğiniz varsa çok rahatlıkla ünite kaybetmeden yüksek seviyedeki creep'leri yok edebilirsiniz.

    Creep keserken melee (yakın saldırı) ünitelerinizle önde duvar oluşturarak arkadaki zayıf missle (uzak saldırı) üniteleri korumaya dikkat etmek gerekir. Creep temizlerken size kolaylık sağlayacak en önemli unsurlardan biri de summon ünitelerdir. Summon olan üniteler belirli bir süre sonra yok olacağı için onları öne sürerek yaratıkların direkt olarak bu kaynak harcamadan yarattığınız ünitelere saldırmasını sağlayabilirsiniz.

    Düşük seviyedeki creep'lerde bulunan yaratıklar aptaldır. Canı azalan üniteyi savaş alanından çıkartıp geri getirdiğinizde canı az olan üniteye tekrardan saldırmaları söz konusu değildir. Düşük seviyeli yaratıklar ne kadar aptalsa yüksek seviyeli creep'lerde bulunan yaratıklar da o derece akıllıdır. Canı azalan bir üniteyi kaçırıp geri döndürdüğünüz anda yakında bulunan ve ölmeye en yakın üniteye saldırırlar. Bunun için yüksek seviyeli creep'lerde canı azalan Hero ya da ünitelerinizi tekrar savaş alanı içine sokmamanız gerekmektedir.

    Eğer saldırdırğınız creepte healer var ise önce onu öldürmek, diğer yaratıkları daha kolay temizlemenizi sağlayacaktır. Diğer önemli bir nokta ise en yüksek seviyeli yaratıkları savaş alanı dışında bırakmaktır. Örneğin Stormbolt, Entangle, Sleep ve benzeri büyülerle bu yaratıkları geçici olarak savaşın dışına itebilirsiniz.

    Creep'lerden kazanacağınız experience ile heronuzu maksimum level 5 yapabilirsiniz. Ancak eğer düşük seviyeli başka herolarınız varsa onlar experience almaya devam edecektir. Bunun için creep keserken yüksek seviyeli Hero'larınızı savaş alanı dışına çıkararak diğer düşük seviyeli Herolarınızın level atlamasını sağlayabilirsiniz. Eğer level atlamaya ihtiyacınız yok ise güçlü creep'lerdeki iyi eşya düşüren yaratıkları öldürerek eşyasını alıp kaçabilirsiniz.

    Creep keserken uygulanan başka bir yöntem ise düşmanın yakınındaki creep'leri temizleyerek rakibinizin size yakın alanlarda creep'lerle savaşmasını sağlayarak onu creep'le savaşırken arkadan basarak ünite kaybetmesini ya da level atlamasını zorlaştırabilirsiniz. Böyle bir duruma düşmek istemiyorsanız creep'lere saldırırken düşmanın gelebileceği noktaya bir ünite yerleştirmeniz yeterli olacaktır.

    Bu tür bir duruma düşmek istemiyorsanız bir ünitenizi creep'le savaşırken creep'ten uzak bir mesafede de bir üniteyi gözcü olarak koyarak pusuya düşme olasılığınızı azaltmalısınız.

    Herolara genel bakışlar:

    Hero'lara Genel Bakış
    Herolar WarCraft'taki en önemli unsurlardır. Onlar olmadan herhangi bir savaşı kazanmanız neredeyse imkansızdır. Ancak nasıl herosuz bir ordu işe yaramıyorsa tek başına bir hero oyunun hemen başı hariç hiç bir işe yaramamaktadır. Herolar WarCraft'ta savaşın bel kemiğini oluştururlar. Kimi Herolar orduya destek olarak arkada savaşırken kimi Herolar ise en önde düşmana karşı savaşarak ünitelerin alacağı hasarları hafifletirler.

    Warcraft'ta ilk üretilen Hero bedavadır ve yalnızca 5 food kaplamaktadır. Bu nedenle eğer kiralık bir Hero alınmayacaksa ilk yapılan binalardan bir tanesi mutlaka Hero binası (Altar) olmalıdır.

    WarCraft'ta maksimum 3 adet Hero üretilebilir. İkinci veya üçüncü bir Hero üretebilmek için ana binanızın kaçıncı Hero'yu çıkmak istiyorsanız o seviyede olmalıdır. Örneğin Night Elf iken ikinci hero çıkacaksanız Tree of Ages'a sahip olmalısınız.

    Oyunda her ırk Altar'larında bulunan 4 adet Hero arasından istediklerini kullanabilmektedir. Bunların dışında ise Tavern adı verilen binadan alınabilen toplam beş adet ortak hero vardır. Bunların arasından en popüler olanlardan birisi Beastmaster'dır (BM). Ancak 3 Hero sınırı hem Tavern hem Altar'dan aldığınız herolar için de geçerlidir.

    Herolar maksimum 6 adet eşya kullanabilir ve maksimum 10. level olabilir. Creep keserek Heronuzu 5. levelden yukarıya çıkaramazsınız. Bundan sonra düşman ünitelerini öldürerek level atlayabilirsiniz. Her Heronun %25 magic resistance'ı vardır. Büyülerden aldığı hasarlar ve etkileri %25 daha az olacaktır.

    Hero'larınız öldüğünde seviyesine oranla belirli bir fiyata Altar'dan diriltebilirsiniz. Ayrıca normal fiyatın iki katına ve bir miktar oduna hero'nuzu Tavern'da direkt , ancak yarı enerji ve manasız canlandırmanız da mümkündür. Bunun dışında eğer Ankh of Ressurection'a sahipseniz hero'nuz öldükten sonra savaş alanında takrar canlanacaktır.

    Yapılan genel hatalar ve son:

    Yapılan Genel Hatalar
    WarCraft'a yeni başlayanların en büyük hatası arasında Hero üretmemek ya da ürettikten sonra büyük bir ordu oluşturana kadar creep kesmemektir. Savaşmadığınız zamanlarda asla heronuzu boşta bırakmayın ve devamlı level atlamaya, eşya toplamaya çalışın.

    Hero'yu bir creep'e karşı kaybetmek ciddi bir hatadır. Bu sizin için büyük bir kayıp olacaktır. Siz hero'nuzu tekrar diriltmeye çalışırken karşı taraf level atlıyor olacak ve sizden hep bir adım önde olacaktır.

    Level atlayınca Hero yeteneklerine puanlar vermemek ya da savaş sırasında herolarınızı kontrol etmeyip yeteneklerini kullanmamak sıkça görülen hatalardandır. Herolar arasında F1-F3 tuşları ile geçiş yaparak rahat kontrol sağlayabilirsiniz.

    Oyun yönetimi ile ilgili bir başka hata ise Human Alliance ve Orc oyuncularının ilk başladıkları yerde altın madenine 5'ten fazla ünite göndermesidir.

    Kestiğiniz creeplerden düşen eşyaları almayı unutmak da sık karşılaşılan hatalardan biridir.

    Asla sizden yüksek noktada bulunan bir kuvvet ile savaşmayın çünkü yüksek noktadaki orduya saldırırken vuramama şansı ortaya çıkar. Zor ünitelere karşı küçük birimler halinde ayrı kollardan saldırmanız kayıplarınızı daha aşağıya çekecektir.

    Hatalar arasında en yaygın olanı ise yeterince erken expansion yapılmamasıdır.

    Usta oyuncuların en sevmediği ve yeni başlayanların genelde başvurduğu taktik olan sadece kulelerle savunma yapmak son derece yanlıştır. Savunma yaparak oyun kazanamazsınız. Savunma binasını fazla dikerek harcayacağınız parayla çok daha fazla ünite yaratabilir ya da upgrade yapabilirsiniz. Binlerce altın harcadığınız kule savunmanızın sadece bir veya iki tane siege ünite tarafından yok edildiğini görmek istemezsiniz.

    Üniteleri ya da Hero'yu binalar arasına sıkıştırmak oyunu kaybettirebilecek bir hatadır, siz ordan çıkana kadar ya ölmüş olursunuz ya da savaşamayacak kadar güçsüz düşersiniz.

    Unutmayın en iyi savunma saldırıdır. Ne kadar hızlı ekomonizi geliştirip, kuvvetli ve düzenli bir ordu kurarsanız ve aynı zamanda hero'nuzu ihmal etmeyip onunda ihtiyacı olan yetenek gelişimini sağlarsanız, düşmanınıza o kadar ani saldırıda bulunabilirsiniz. Rakibinizi sizden zayıf bir durumda iken gafil avlamak sizin için zaferi kaçınılmaz kılacaktır...




  • Teşekkürler.İşime yarayabilir.
  • Star wars:Jedi night:Jedi academy
    Yavin Ormanı
    Kontrolü elinize aldığınızda Bosh’u eski ağacı keserek kurtarın ve ırmağı takip ederek buradaki kapıdan geçin. Yolu takip ederek karşınıza gelen düşmanları öldürün. Böylece bölüm bitecek.

    Eğitim Alanı
    Kyle’ın konuşmasından sonra bir sonraki odaya geçerek buradaki robotları öldürün. İlerlemeye devam edin ve sağdaki köprüden karşıya atlayarak ilerleyin. Yıkık duvardan Push özelliğini kullanarak geçin. Gelen robotu öldürdükten sonra devam ederek kapıdan geçin. Kolu Pull özelliği ile çekerek kapıyı açın ve ilerleyin. Force Sense gücünü kullanarak duvardaki işaretleri Pull gücü ile çekin. Yukarı çıkarak soldan devam edin. Açık alana ulaştığınızda Speed gücünü kullanarak sağ veya soldaki geçitten geçin. Bir sonraki kapıdan geçerek bölümü bitirin.

    Bölüm 1 Eğitim Görevleri

    Mercenary Activity - Tatooine
    İniş pistine çıkın, alanın en sonundaki kapalı alanda bulunan kapıdan geçin. Odaları geçerek tekrar açık alana çıkın. Buradakileri öldürün ve açılan kapıdan geçin. Koridorun karşısındaki kapıdan geçin. Alanın sonuna doğru ilerleyin. Demodan sonra odaları geçerek girişinde lazerlerin olduğu odaya gelin. Odanın sonunda sağdaki kapıdan geçerek merdivenlerden yukarı çıkın. Sağa dönün ve pencerenin solundaki kapıdan dışarı çıkın. Karşıdaki kapıdan geçin ve içerideki asansörden yukarı çıkın. Bu katta iki tane kol bulunmakta onları çekin ve asansörden aşağı inin. Asansörün arkasındaki kapı açılacak. Falcon’a geri dönün ve düşmanları öldürün.

    Droid Recovery – Tatooine
    Sürekli geçidi takip edin en sonunda solda bir ev göreceksiniz. Buraya girin önünüze çıkan düşmanları öldürerek ilerleyemeye devam edin. En sonunda önünüze gelecek olan kapıdan geçerek tekrar açıklığa çıkın. Karşıdaki taştan oluşmuş köprüden karşıya geçin. Bölgenin sol tarafında bulunan mağaradan içeri girin. Koridor boyunca ilerlediğinizde büyük çöl aracı ile karşılaşacaksınız. Girişine gidin ve Pull gücünü kullanarak rampayı aşağı indirin. Üzerine zıpladığınızda sizi yukarı çıkartacak. Kutuların yardımı ile asma platforma atlayın. Buradaki kolu çekin. Böylece aşağıdaki asansör girişi açılacak. Onu kullanarak yukarı çıkın. . Karşıdaki kapıdan geçin ve soldaki su sızıntısına ışın kılıcınızı fırlatın. Aşağı atlayın ve kapıdan geçin. Buradaki alevlerin üzerinden Speed gücünüzü kullanarak atlayın ve asansörün düğmesine basarak aşağı inin. Aşağıda bulunan kutuyu Push özelliği ile itin. Böylece düşmanlar ölecekler. Odanın diğer tarafındaki kutuya da aynı işlemi yapın. Droid’i bulacaksınız.

    Emergency Assistance – Bakura
    Giriş kapısına ilerleyerek içeri girin. Burada monitörü kullanın. Bombaları göreceksiniz bu bombaları etkisiz hale getirmelisiniz. Kamerayı kullanarak diğer bombaların yerlerini öğrenin. Bakmayı bitirdiğinizde iki tane düşman gelecek. Onları öldürdükten sonra açılan kapıdan geçerek merdivenlerden yukarı çıkın. Böylece bölümdeki beş adet bombayı da etkisiz hale getirmelisiniz. Kamerada gördüğünüz yerlere giderek bombaları etkisiz hale getirin. Daha sonra geminize geri dönebilirsiniz.

    Merchant Rescue – Blenjeel
    Bu bölümde Jedi Sense güçlerinizi kullandığınızda almanız gereken eşyaları görebilirsiniz. Mavi olarak parlayacaklardır. Kumda fazla kalmamaya dikkat edin. Solucan oldukça aç bir durumda çünkü. Güç dönüştürücüsünü tüccarın olduğu ana gemide bulacaksınız.
    Enerji Kapsülü geminizin girişinin tam karşısında bulunmakta, yine parçaların üzerinden ilerleyin. Yerde enerji kapsülünü göreceksiniz. Onu aldıktan sonra karşıdaki kayalara tırmanmaya başlayın. Fakat hızlı olun, çöküyorlar.
    Bir diğer parçayı tüccar gemisinin kokpitine yakın bir yerde bulacaksınız. Delikten dışarı çıkmak için Pull yeteneğiniz ile yerdeki parçayı kendinize çekin. Sola atlayın ve geminin üzerindeki dik duran metal parçasının üzerinden geminin üzerine inin. Sağdaki kayadan aşağı inin. Burada parçalardan birisini bulacaksınız. Taşların üzerinden gemiye atlayın ve geri dönün. Damperi ise tüccar gemisinin sağında bulacaksınız. Onu aldıktan sonra gemiye geri dönün. Böylece bölüm bitecek.

    Cult Investigation – Dosun
    Karşıdaki çıkıntıdan vagonun üzerine atlayın. Vagonların üzerinde ilerleyerek aşağı inin. Arkanızdaki kapıdan geçerek en arkadaki vagonda bulunan kolu çekin. Hemen geri dönün ve karşıya sağ veya soldaki kolonlar ile bir sonraki vagona ulaşın. İlerleyerek kutuların üzerinden vagonun üst kısmına ulaşın. Bir sonraki vagonun tepesinde bir Reborn ile karşılaşacaksınız. Onu öldürdükten sonra ilerlemeye devam edin. Bir sonraki vagonda sağdan ilerleyin ve önünde bir düşmanın bulunduğu kapıdan geçin. Sol taraftaki asansörü kullanarak yukarı çıkın. Güç kalkanının sağ ve sol taraflarındaki kutuları yok edin. Böylece kalkan kalkacak. Kutuların üzerinden vagonun üzerine çıkın. İlerlemeye devam edin, bir vagonda aşağı inmeniz gerekecek, bir sonraki vagonun içine girerek bombayı etkisiz hale getirin. Dışarı çıkarak ilerlemeye devam edin. En sonunda bir Reborn ile karşılaşacaksınız. Onu öldürdükten sonra kontrol paneline gidin ve paneli kullanın.

    Hoth
    İlerleyerek mağaradan içeri girin. Wampa’yı öldürdükten sonra mağaradan çıkarak ilerlemeye devam edin. Tauntaun’a binin ve düşmanları görene kadar ilerleyin, onları öldürüp önünüze gelecek olan mağaraya girin. Mağaradan çıktıktan sonra sağa dönün ve ilerleyin sağda sabit bir Blaster göreceksiniz. Onu kullanatak AT-ST’yi yok edin. Daha sonra duvarın sağındaki kutular yardımı ile duvarın öbür tarafına geçin. Binanın içine girin. Soldaki asansör ile yuları ç.ıkın. Camın önündeki konsolu kullanın ve geriye dönerek aşağı inen asansöre binin. Aşağıdaki kapıdan geçerek odalardan ilerleyin. Böylece dışarı çıkacaksınız. Karşınızdaki sabit Blaster silahını kullanarak gelenleri öldürün. İlerleyerek sola gidin üzerinde blaster silahı olan kayanın arkasında bir gizli geçit var. Buradan geçerek soldaki delikten aşağı inin.

    Echo Base
    Havalandırmada ilerleyerek kutuların olduğu yere inin. Aşağıdaki trooper’ları öldürdükten sonra odanın diğer tarafına gidin ve buradaki kapıdan geçin. Koridorda ilerleyerek köşeyi dönün. Koridordan aşağı inmeye devam edin tekrar köşeyi dönün. Köşede bir kalkan şarjı var.Daire şeklindeki odaya gidin ve asansör ile yukarı çıkın. Koridorun takip edin ve merdivenlere ulaşın. Koridoru takip edin ve asansörden inin. Asansör inerken sola dönün ve sonraki odaya girin. Reborn’u öldürün ve koridoru takip edin. Wampayı halledin ve Alora ile dövüşe hazırlanın. Yeterince zarar verince kaçacak ve bölüm bitecek.

    2.ci bölüm!

    Rescue Mission - Nar Kreeta
    Sola doğru ilerleyin, koridoru takip edin en sonunda üzerinden güvenlik kartı çıkan bir düşman ile karşılaşacaksınız. Onu öldürüp kapıyı açın, böylece geldiğiniz yere çıkacaksınız. Koridorun sonundan devam edin ve soldaki asansörü kullanarak yukarı çıkın. Buradaki paneli kullanınca bir grup tutsak dışarı çıkacak. Hemen camdan aşağı atlayın ve onlara eşlik edin, eğer Rancor gelirse onu tutsaklardan uzak tutun. Asansör ile çıktığınız yere geri gelin ve kapalı olan kapıdan geçin. Asansör ile aşağı inin kapıdan geçerek soldaki asansör ile yukarı çıkın. Buradaki kamerayı kullanarak Rancor’u etkisiz hale getirin. Bara geri dönün. İlerleyin en sonran sağa dönün. Asansörden yukarı çıkın ve düğmeye basarak tutsakları kurtarın. Onları takip edin. Tekrar bara dönün ve ilerleyerek koridorun sonunda soldaki asansör ile yukarı çıkın düğmeye basın ve tutsakları kurtatın. Başladığınız yere geri dönün.

    Meet Contact - Zonju V
    Bu bölümde anlatılacak pek bir şey yok. Sürekli sürüş yapacaksınız ve gideceğiniz tek bir yol olacak. Motoru kullanırken ışın kılıcınızı kullanmayı unutmayın, oldukça zevkli bir oyun olabiliyor. Eğer motorunuzun gücü azalırsa etrafta gördüğünüz boş motorlara binin.

    Covert Operation - Kril'Dor
    İlerleyerek asansörden yukarı çıkın, kapıdan geçin ve tareti yok edin. Köprünün üzerine işaret mekanizmasını yerleştirin.Yerleştirme yerlerini kırmızı olarak göreceksiniz. Ardından diğer mekanizmayı da yerleştirin. İlerleyerek borular yardımı ile çatıya çıkın. Asker eğitim merkezinin üzerine zıplayarak bir diğer mekanizmayı yerleştirin. Hangara geri dönün Yolun sonuna kadar ilerleyin ve kapıdan geçerek asansörü kullanın . Üst katlata çıkmaya başlayın, önünüze gelecek yeşil düğmeyi kullanın, camı kırın ve aşağıya geri dönün. İletişim binasının üzerine mekanizmayı yerleştirin. Geri dönün, asansörü kullanarak aşağı indikten sonra kuleye geri dönün. Yolun sonundaki kapıdan geçerek asansör ile aşağı inin. Mekanizmayı yerleştirdikten sonra iletişim binasına geri dönün ve burada ki Reborn’u bulun. Onu öldürdükten sonra mekanizmayı yerleştirin ve gemiye geri dönün.

    Capture Crime Lord - Coruscant
    Gemimin arkasından aşağıya atlayın. Diğer tarafa geçtiğinizde sola doğru ilerleyerek yolu takip edin ve tekrar aşağı atlayın. Yolu takip ederek droid’in olduğu yere gelin. Onu öldürün ve bir sonraki platforma atlayın. İlerleyerek asansörden yukarı çıkın ve köprüye ulaşın. Güç kalkanlarını geçerek ilerleyin ve droid’in olduğu yerden aşağı atlayın, çıkıntıya atlayıp ana kapıya ulaşın. Reborn’ları öldürdükten sonra robotları da öldürün ve bölümü bitirin.

    Cult Investigation – Dosun
    Hücreden dışarı çıkın ve silahı alın. Dışarı çıkıp küçük kapıdan geçin. Koridorun sonundaki kapıdan geçerek buradaki yüksek rütbeli askerden güvenlik kartını alın. Geldiğiniz yere geri dönün, güç kalkanının yakınındaki kapıdan geçerek merdivenlerden yukarı çıkın. Buradaki kolu çekip geri dönün ve asansör ile yukarı çıkın. Kapılardan geçerek geniş odaya ulaşın. Masadaki düşmeye basın ve gelenleri öldürün. Asansör ile aşağı inin ve büyük kapıdan geçerek güvenlik kartını alın. Arkadaki kilitli kapıdan geçin ve sabit blaster ile duvara ateş ederek bir delik açın. Speed gücünü kullanarak delikten içeri girin. En sonunda dışarı atlayacaksınız ve ana kapının önüne geleceksiniz. Kolu çekin ve kapıdan geçerek dışarı çıkın. Sağdaki merdivenlerden yukarı çıkın yolu izleyerek kapıdan geçin. Sağa gidip diğer tarafa geçin. Kapılardan ilerlemeye devam edin. Önünüze çıkacak olan düğmeyi kullanın. Hangara giderek karşınıza çıkan düşmanı öldürün.

    Vjun
    Acid yağmurundan korunmak için Protect gücünden yararlanın. Reborn ile karşılaşana kadar yolu takip edin. Onu öldürdükten sonra sağa doğru ilerleyin kapıdan geçerek büyük kapıya ulaşıncaya kadar devam edin. Dışarı çıkın ve rampadan aşağı inin, kemerin aylından geçerek sola dönün, iki tane köprü ile karşılaşacaksınız. Birincisinden ilerleyip sola dönün. Taşların üzerinden atlayın. Kapıdan geçerek dışarı çıkın ve rampada ilerleyin. İki tane Reborn ile karşılaşacaksınız. Onları hallettikten sonra ilerelemeye devam edin, ara demo girecek ve tekrar saldırıya uğrayacaksınız. Dışarı çıkın ve TIE’ları yok edin. Asansör ile aşağı inerek buradaki kapıdan geçerek bölümü biritin.

    Under Bast Castle
    Çöp yığınından dışarı çıkın, düşmanları öldürdükten sonra Buradaki kolu çekin ve bir sonraki odaya geçin. Kyle ile karşılaşacaksınız. Bir önceki odada buluna kilitli kapıya dönün Kyle onu açacak. Kırmızı pompaları Push gücünüz ile itin. Kyle’ı takip ederek droid’leri öldürün. Kyle’ın yanına atlayarak soldaki kapıdan geçin.Kapıdan geçerek buradakileri öldürün ve diğer odaya geçin. Merdivenlerden inince iki tane Reborn ile karşılaşacaksınız. Dairesel odaya geri dönün ve kontrol odasına girin. Buradaki asansör yardımıyla yukarı çıkın ve kapıdan ilerleyin. Bir sonraki odaya girin. Kutular ile çevrilmiş bölgenin üstüne çıkın Aynaları Pull özelliği ile itin. Bölüm bitecek.

    Bast Castle Interior
    Yukarı atlayın, Reborn’ların önünde durdukları kapıdan geçerek ilerleyin. Bir sonraki odada bulunana asansör ile yukarı çıkın ve kapıdan geçin. Buradaki asansör ile yukarı çıkın ve karşıdaki kutuyu kırın ve aşağı atlayın. Sol köşedeki kapıdan geçerek kutuların üzerinden bir sonraki kapıya ulaşın. Büyük odaya girin ve düğmeyi kullanın. İki tane Droid gelecek. Onları yok edin. Asansör ile aşağı inin ve bir sonraki odaya geçin. Rampayı kullanarak kapıdan geçin ve buradaki Reborn’u öldürün. Bir sonraki odaya geçin böylece bir ara demo girecek ve Rosh ile karşılaşacaksınız. Onu yendikten sonra bölüm bitecek.

    Bölüm 3
    Cult Sighting - Chandrila
    Push yeteneği ile kayayı itin. Sağa doğru ilerleyerek aşağı atlayın. Yıkık köprüden platforma atlayın ve sola ilerleyin. Aşağıdaki çıkıntı çöküyor o yüzden hızlı olun ve karşıya atlayın. Kapıdan geçerek yıkılan köprünün üzerinden atlayın. Merdivenlerden yukarı çıkın. Force Sense yeteneğinizi kullanarak kapıdaki sembol üzerinde Pull yeteneğinizi kullanın. Yıkık köprüden aşağı atlayın rampanın orta parçasından sağa doğru gidin. Aşağıya atlayıp sola ilerleyin Kapı kirişlerini kullanarak aşağı inin ve sağa ilerleyin. Platformlardan atlayarak köprüye ulaşın ve tapınağa girin. İçeride Force Sense yeteneğinizi kullanarak sembollere basın ve köprüye doğru ilerleyin.

    Cult Investigation - Tanaab
    Sola doğru gidin, karşı köşede platforma atlayın ve kolu çekin. Vinç kutuyu alırken sizde Rancor’u oyalayın. Açılan geçitten geçerek Reborn’ları arayın. Rancor yaklaştığında karşıdaki kapıdan bir Reborn çıkacak. Bu kapıdan geçin ve koridorun sonuna kadar gelin. Kolu çekerek soldaki kutuların üzerine atlayın. İlerleyerek kapının solundaki düğmeye basın. Kapıdan geçip sola ilerleyin. Rancor taşıyıcı platformun üzerine çıktığında düğmeye basın ve bölümü bitirin.

    Dismantle Device - Yalara
    Köprüden ilerleyin. Sola dönerek asansörden aşağı inin. Buradaki kapıdan geçerek odanın sonuna doğru ilerleyin. Düğmeye basın ve fanın arkasına geçin. Yukarı çıkın ve odaya girin. Buradaki kapıdan geçin ve asansörü grene kadar ilerleyin. Asansörden yukarı çıkın buradaki Reborn’ları öldürdükten sonra şarjları yerlerine takın.

    Force Theft Investigation - Byss
    Yeşil kapıdan ilerleyin köşeyi dönün ve kapıdan geçin. Sağa dönüp yüksek rütbeli askeri takip edin ve girdiği odadaki herkesi öldürün. Kilitli kapıdan geçin ve asansör ile yukarı çıkın. Köşeyi dönün ve ilerleyin. Sola dönerek kapıdan geçin. Buradaki kolu çekin geldiğiniz yoldan geri dönün ve kapının arkasındaki asansörden yukarı çıkın. Köşeyi döndüğünüzde bir güç kalkanı ile karşılaşacaksınız. Onu yok ettikten sonra ilerleyerek kapıdan geçin ve köşeyi dönün. Merdivenlerden aşağı inerek ilerleyin ve asansörün olduğu odaya gelin. Yukarı çıkıp yolu takip edin en sonunda büyük bir odaya geleceksiniz. Üst kattaki TIE’ları patlatın. Kyle sizi çağırdığında geri dönün. Asansörden aşağı inin ve kapıdan geçin. Merdivenlerden aşağo inin ve kapıdan geçerek buradaki herkesi öldürün.

    Weapon Destruction - Ord Mantell
    Bu bölümde haritanız olacak. Haritada belirtilen yönlendirmeler sayesinde görevleri yerine getireceksiniz. Düşmanınız Boba Fett olacak. Alev püskürtücü, blaster gibi silahlar kullanıyor ve oldukça zorlu bir rakip. Roket attığında Speed gücünüzü kullanarak kaçın. Teker teker silahları yok edin. Bir kerede geminizde savaşacaksınız ve bölüm bitecek.

    Taspir III
    Ortadaki köprüden devam edin. Açılan kapıdan geçerek sola dönün ve buradaki kapıdan geçin. Soldaki kapıdan geçip koridoru takip edin. Karşılaşacağınız iki tane konu çekerek köprüden geçin. Sola dönün ve buradaki kolu da çekin. Geldiğiniz yoldan geri dönün ve turuncu sütunlu odaya gelin. Soldaki kapıdan geçin ve asansöre binerek yukarı çıkın. Odanın sonundaki kapıdan geçerek köprüye gelin. Karşı tarafa geçin ve karşıdaki odaya girerek asansöre ulaşana kadar ilerleyin. Kutuların üzerinde Push yeteneğinizi kullanın böylece bir geçit oluşacak. Buradan geçin ve koridoru takip edin. Kapıdan geçerek köprüye ulaşana kadar ilerleyin. Yolu takip edin ve kapıdan geçin. Merdivenlerden aşağı inin. Devam edin ve kapıdan geçin. Sondaki kapından geçerek köprüye ulaşın. Sonraki odada bulunan asansör ile yukarı çıkıp karşıdaki kapıdan gerçerek dönemeçten dönün. Kapıdan girin ve asansöre binin. Sağdaki kapıdan girince bölüm bitecek

    Taspir Processing Facility:
    Sola dönün, asansöre binin ve kapıdan girin. İki reborn bulacaksınız. Sonraki kapı ve sahnenin ardından iki reborn saldıracak. Sonraki kapıdan girip asansörle inince iki rebornla karşılaşacaksınız. Kapılardan girin ve jeneratöre zıplayın. İlerleyerek sağdaki kapıdan girin. Sağdaki kapıdan girin ve ilerideki düğmeye basın. Buhardan kaçınarak diğer tarafa geçin ve sonraki taşıyıcıya geçin. Platformlar aracılığı ile kapıya inin ve asasörden çıkın. Şimdi tekrar diğer tarafa dönmelisiniz. Platforma atlayın. Soldaki kameriyeye geçin. Bir bloğu ardından takip edin. Eziciler açıkken hemen geçin. Bu şekilde kemerin üzerindeki metal kısma geçin. Bu küçük platformda güvendesiniz. Yine bir bloğun ardından gidin ve speed ile kenarlardaki kameriyelere geçip ezicilerden kurtulun. Yine bir bloğu takip edin ve son eziciyi geçin. Rampanın aşağısından kapının sağına, oradan hareketli platforma ve oradan platforma geçin. Sahneyi izleyin. Şimdi bir seçim yapmalısınız. Rosh’u öldürürseniz, kötü tarafa düşersiniz ve kontrolü elinize alırsnız. Öldürmezseniz iyi tarafta kalır ve Alora’ya nereye gidileceğini anlatırsınız. Seçtiğiniz Force yeteneklerinin hiç bir fark yaratmadığını hatırlayın, sadece bu noktadaki kararınız etkiliyor. İki yolda da Alora’yı yenip bölümü bitirin

    Korriban
    Köşeyi dönün ve soldaki merdivenlerden devam edin. Bir sonraki odaya geçin, ilerleyin, karşılaşacağınız dört heykele Push yeteneğinizi uygulayın ve merdivenlerden inin. Merdivenlerin birinden aşağı inin ve alttaki ana odaya girin. Çıktığını kapının yanındaki merdivenlerden çıkın. Köşede durun ve kapıya dönün. Force Sense gücünüzü kullanın ve uygun sembollere basın (orda sol, yukarı sağ, aşağı sağ). Kapıdan geçerek devam edin, sola dönün ve force pull ile üç açık renkli bloğu çekin ve onlar aracılığı ile kulenin tepesine ulaşın. Kapıdan girin ve merdivenlerin sonundaki delikten girerek tüneli izleyin. Sağa dönün ve sonraki odadaki rampadan inin. Arka duvardaki delikten girin. Aşağı atlayın ve ilerleyerek merdivenlerden aşağı inin. Sonraki odada lava dikkat edip merdivenlerden çıkın. Kahverengi sütunları yokedin, iki zinciri kırın büyük bir odaya doğru zıplayın. Arkanızdaki kapıdan girin ve onu koruyan rebornu öldürerek bölümü bitirin

    Korriban Exterior
    Bulunduğunuz yerde bir kalkan bulunmakta. Kemerin altından geçerek rampadan aşağı inin ve sola dönün. Reborn’ları geçtikten sonra sağa dönün. Karşınıza gelecek olan kutuda Push özelliğinizi kullanarak açılan delikten aşağı düşün. Tünelde ilerleyerek karşınıza çıkacak olan platforma atlayın. Soldaki bir diğer platforma atlayarak koridordan aşağı inin. Deliğin solundan ilerleyin. Yığınları yardımı ile sütunlu yapıya çıkın ve oradan diğer yapıya geçin. Atlayarak mekiklerin olduğu rampaya çıkın. Sonraki rampanın dibinde. Sonraki kapıdan geçin. Tavion ile savaşacaksınız. Yenince Ragnos, Tavion’un vücudunu ele geçirecek ve tekrar Ragnos ile savaşacaksınız. Bir grup Mon Cal kruvazörü gelip Star Destroyer’ı yok edecekler. Böylece oyun bitmiş olacak. Jedi hayatınıza hoş geldiniz. Fakat oyun bittikten sonra Jedi olmanın ne anlamı kaldı.

    !HABER!
    Crysis Warhead yakında



    2007 yılında oyun dünyasına damgasını vuran Crysis’in devam oyunu geliyor. Oyunun yapımcısı Crytek firması, Crysis Warhead’in yapım aşamasında olduğunu duyurdu. Firmanın kendi geliştirdiği CryENGINE 2 oyun motorunun geliştirilmiş versiyonuyla yapılan Crysis Warhead’in, PC için 2008 sonbaharında çıkması bekleniyor.

    Crysis’in göze çarpan karakterlerinden Sergeant “Psycho” Sykes’ı yöneteceğimiz oyunda, ilk oyunun hikayesiyle aynı zaman dilimi içinde, Delta Force askeri Nomad’inkine paralel bir hikayeyle karşılaşacağız. İlk oyundaki olaylar olurken, adanın diğer tarafında canlı kalmanın daha da zor olduğuna tanık olacağız.

    Crysis’te oyunculara muhteşem bir görsellik sunan inanılmaz grafikler ve efektlerin daha da gelişmiş versiyonunu göreceğimiz Crysis Warhead’de, yine serbestçe dolaşabileceğimiz geniş haritalar ve modifiye edilebilir silah ve ekipmanlar göreceğiz.




  • Yorum?up upp
  • quote:

    Orijinalden alıntı: firiengow

    Yorum?up upp


    hocam faydalı bilgiler vermişsiniz. warcraft 3'ü oynayacağım kadar oynadım, diğerlerini de oynamayı düşünmüyorum ama uğraşmışsınız. en azından warcraft 3'ü bildiğim için faydalı bir rehber diyebilirim. teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.