Şimdi Ara

VDSL Modem Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar VDSL bir modem almak istiyorum. 450TL bütçem var zorlamayla biraz ASUS Ac55U alabilirim. Tplinkin de ARCHER VR400 modeli bütçemde alınabilecek en üst seviye sanırım. Asusun misafir ağı oluşturma özelliği beni biraz ikna etti ancak hala karar veremedim sizce hangisi daha iyi ?



  • dostum sana tavsiyem, ucuzundan bir vdsl modem al ikinci elde olabilir. ama en az 4 portlu olsun. ubiquiti'nin unifi access point'ini al birde. bunu modemin ethernetine bağla ve modemin wifi'ını kapat. unifi senin için bulunmaz bir nimet. ne ararsan var misafir ağı gibi, kişi engelleme gibi.. ayrıca birkaç tane alarak evin çekmeyen yerlerine konumlandırabilirsin. unifi şu anda 300 lira civarı satılıyor. ama kesinlikle tavsiye ediyorum, lüks oteller üniversiteler kalabalık mekanlar genelde hep bunu tercih eder dikkat edersen. ben 2 tane aldım ve o kadar memnunumki burda sanki benim ürünüm gibi savunur reklam yaparım keşke daha önceden tanısaydım yiğidim unifi seni..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 6 Ocak 2018; 16:17:15 >
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Yani mesajınızdan unifi reklamı yapıyormuşsunuz gibi hissetmedim değil :D İlk defa duyuyorum şimdi webden araştıracağım.
  • Thierry Henry 20 kullanıcısına yanıt
    Eğer alır ve kurma konusunda sıkıntı yaşarsan yardımcı olurum, aslında gayet basit fakat ilk kurulum belki karışık gelebilir daha önceden hiç deneyiminiz olmadıysa. En büyük artılarından biride sadece ethernet kablosu üzerinden internet ve elektrik bağlantısı alabiliyor yani duvara asınca sadece ethernet kablosu olacak elektriği poe cihazından alıyor :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Poe derken Vdsl modem routeri demek istiyorsunuz değil mi. Açıkcası beğendim ancak Ttnetin verdiği modemi kullanmak istemiyorum.Yeni bir modem+Unifi olabilir.Evim 2 katlı salon yukarıda aşağıda bir oyun odam var orada kablosuz verimi alabilir miyim online oyunlarda. Ping ve hız önem teşkil ediyor benim için. Farklı modeller ve seçenekler var siz hangisini önerirsiniz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Thierry Henry 20 kullanıcısına yanıt
    eğer halihazırda elinizde vdsl modem varsa tekrar modem almak yerine 2 adet unifi almanız daha mantıklı olur sizin için. Şöyleki vdsl modemin wifi'ını kapatacağız sadece kablolu modem gibi kullanacağız böylece ttnetin verdiği modemler fazlasıyla iş görecektir bende ttnetin verdiği huawei hg630a kullanıyorum. aynı şekilde benim evde iki katlı ve internet üst katta olduğu için alt kata ethernet kablosu çektim duvar içindeki kablo kanallarını kullandım. eğer sizde alt kata giden duvar içi kanalları yok ise bir şekilde dışardan ethernet kablosu çekin ana modemin olduğu yerden.

    kablolar hazır olduktan sonra unifilerden birisini üst katın tam orta yerine duvara konumlandırın çok şık bir cihaz zaten sırıtmayacaktır evin dekorunda :) diğer unifi cihazınıda alt katın istediğiniz yerine konumlandırın.

    poe (power on ethernet) nedir konusuna gelecek olursak: bu unifi cihazları laptop adaptörü gibi bir adaptörle çalışıyor o adaptöre modemden çıkan ethernet kablosunu bağlıyoruz ve diğer ethernet kablosunuda üzerindeki çıkışa bağlıyoruz o çıkıştan hem elektirik hem internet gidiyor cihaza. yani sadece ethernet kablosu üzerinden güç alabiliyor ek olarak elektrik bağlamaya gerek kalmıyor. kablo karmaşası ve görüntü kirliliğini önlemek için. ek olarak nasıl bişey olduğunu göstereyim:

    VDSL Modem Önerisi

    görüldüğü gibi lan yazan yere modemden çıkan kabloyu bağlıyoruz, poe denen yerde unifiye giden kablo.




  • Eklemeyi unutmuşum, bu unifi cihazlar wifi kalitesi olarak görüp görebileceğin en iyi cihazlardır çipseti atheros. bir diğer rakibi mikrotik var ama o biraz daha kurması yönetmesi karışık. ping konusunda sıkıntı yaşamazsın modemden ne geliyorsa o. tabii unifi cihazına uzaklığın pingi etkiler.

    bütçen uygunsa ac destekli unifi al derim ama baya pahalılar :) ben en ucuz versiyonu olan 300 liralık 300 mbps destekleyen unifilerden 2 adet aldım zaten evdeki cihazlarım 5ghz destekli değil. ayrıca 5ghz kapsama olarak 2.4 ghz gibi değil biliyorsundur. ben bizdehesaplı diye bi siteden aldım ama n11de ve birçok yerde satan var. en hesaplı nerden bulursan kap 2 tane :D geçenlerde sahibinden de 3lü paketi 350 liraya satıyolardı almasaydım onu alırdım valla tek fiyatına 3 tane satıldı gitti sıfır gibiydi hemde..

    VDSL Modem Önerisi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 6 Ocak 2018; 3:59:36 >




  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    O paketlerde poe injector olmuyor çoklu paketlerde senin poe switch almış olduğunu varsayıyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    doğrudur paket içeriğine dikkat etmedim ama sorun değil zaten poe adaptörünü 30-35 lira civarı bulabiliriz. her halukarda ucuza maletmiş olurdum eğer önceden almasaydım onu kesinlikle kaçırmazdım zaten bir proje için kullanıldığı yazıyordu çok kullanılmamış belki adaptörüde içindeydi :) benim dikkatimi çeken husus donanımhaber gibi siteler hiç unifi incelemesi falan yapmıyor anca tplink reklamı parayı vereni övüyorlar.. şimdi asus unifi çakması lyra diye birşey çıkarmış mesut çevik onu övüyor :) eğer gerçekten insanların cebini ve huzurunu düşünseler çoktan unifi incelemeleri yapmış olmaları lazımdı ben çok geç böyle bir kalitenin varlığından haberdar oldum, öncesinde ne kadar boş yere kalitesiz ürünlere paralar saçmışım haddi hesabı yok.
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Lyra unifi çakması değil tasarım olarak diyorsanız belki ama lyra mesh sistemi sizin dediğiniz cihaz mesh degil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    Hayır tamamen çakma hatta daha kötü çakması çünkü poe ile çalışabilme özelliği yok, ayrıca unifi cihazlar mesh olarak kullanılabiliyor yani bir unifiyi modeme bağlayıp diğer unifileri onun internetini kablosuz alacak şekilde yapılandırılabilir. Tabii bu hız ve ping açısından tavsiye edilmez.

    Ek olarak nasıl yapıldığını şu videodan izleyebilirsiniz:https://youtu.be/4S3ODm8lbOU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 6 Ocak 2018; 13:24:24 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Hitap ettiği kullanıcı kitlesi belli bu yüzden ubiquiti ürünleri son kullanıcılar için değil son kullanıcı için lyra daha iyi sadece prize takip kullanacaksın yok ethernet çek switch al poe injector al



    Ve unifi mesh için ayrı cihazlar kullanıyor mesela bu lyra 3 band da çalışıyor ve bir band ı sadece kendi aralarında konuşmak için kullanıyorlar sizin cihazınız tek band 2.4

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    Benim bunda ısrar etmemin sebebi fiyat performans olarak çok iyi olduğu için, evet ilk kurulum amatör olanlar için karmaşık gelebilir fakat bir kez kurduktan sonra bir daha hiç ayarlarıyla oynamaya gerek bırakmaz. Sizin dediğiniz gibi tak çalıştır istiyorsanız onunda ubiquiti olanı var "Amplifi HD" fiyat olarak benim önerdiğim kurulumdan daha pahalıya gelir. Fakat asus lyra'dan yine ucuz :)

    "Amplifi HD" 311$ + 82$ kargo:https://www.amazon.com/AmpliFi-High-Density-Home-Wi-Fi-System/dp/B01L9O08PW

    "Asus Lyra" 400$ + 105$ kargo:https://www.amazon.com/Tri-Band-Networking-Wireless-Routers-Protection/dp/B073SGPY6M




  • Ortalık baya pazarlamaya dönmüş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    Kafam karıştı zaten karışıktı ama iyice karıştı :D
  • Thierry Henry 20 kullanıcısına yanıt
    Elinizdeki modem vdsl desteği var mı . Varsa hangi profi kadar desteği var 17a mı 30a mı bir bakın isterseniz.



    Aşağıda yazdım yazıyı okuyarak teknik kısımları daha rahat anlıyacağınızı düşünüyorum.



    https://www.dijitaller.com/yeni-modemrouter-alirken-nelere-dikkat-etmeliyiz/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tplink archer vr600 kullandım. gayet kullanışlı tavsiye ederim.
  • eskikasaroysroys kullanıcısına yanıt
    Birden fazla ağ oluşturabiliyor musunuz? Ben özellikle eve gelenler için ek bir ağ oluşturup o ağda da hız kısıtlaması yapmak istiyorum. Asusda sanırım bu mümkün.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.