Şimdi Ara

Vb'de (dosya,düzen gibi...) menü nasıl yapılıyordu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Vb'de (dosya,düzen gibi...) menü nasıl yapılıyordu?Bride butonlara nasıl resim ekleniyor acaba?

bir ödev var da word gibi bir sayfa yapmamız lazım.. yardım ederseniz sevinirim..

Sayfa buna benziyecek;

http://img238.imageshack.us/img238/2231/zlemra2.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SistemKoruma -- 13 Mayıs 2007; 21:02:13 >

• Yanlış hatırlamıyorsam formun üzerinde ters tıklatınca açılan menüde özellikler(properties) vardı ordan yapılıyor.
    Butonlar içinse Microsoftun common componentleri(comctl32 falan) var onlarının birinin içinde toolbar var vardı onu kullanabilirsiniz.
    VB6 ı kurulu olmadığı için bu kadarı aklıma geliyor
  • vb .net demi soruyorsun yoksa vb6 damı
    vb6 tam hatırlamıyorum ama
    vb.net de araç çubuğunda MainMenu nesnesini formuna eklediğinde formunun ust kısmında menüleri oluşturacağın alan gelecektir.
  • vb6.0 da şöyle yapılır:
    menü eklemek için:
    form seçili hale getirilir. yukarda menu araççubuğundan menu editor seçilir. caption alanı menunun görünürde alacağı isim. örnek: Dosya, name akanı bu menuye olay ekleyebilmemizi sağlayan özellik ismi. örnek mnudosya
    bu şekilde menu başlığı belirlenmiş olur. alt başlıkları belirlemek için menu editor penceresinde orta sol tarafta 4 adet ok işareti var. sağ oku bir kere tıklarsak 4 adet nokta işareti çıkar ve alt menu anlamına gelir. (....) iki kere
    tıkalrsak sekiz nokta oluşur (........) ve alt menunun alt menusu anlamına gelir. ok deyip onaylarsak menulerin oluştuğu görülür.
    resimli buton eklemek için:
    project > component > microsoft windows common controls 6.0 seçilip araç kutusuna eklenir. araç kutusuna eklenen yeni komponentlerden imagelist ve toolbar seçilir. form üzerine gelen imagelist komponenti üzerine sağ tıklayı Properties tıklanır. ilk sekme eklenecek resimlerin boyut ayarlamalarının yapıldığı alandır. ben 16x16 seçtim. ikinci sekmem images resimleri yükeleyeceğimiz sekme. oradan insert picture seçilip ico uzzantılı resim eklenir. eklemek istediğin kadar resim ekleyip tamam deyip çıkılır. sonra form üzerine gelen diğer komponent toolbar üzerine sağ tıklayp properties seçilir. ilk sekmede yukardan 3. seçenek olan ImageList seçeneğinden ImageList1 seçilir. bu bölüm ayrıca butonların görünüm özelliğinin ayarlanabildiği bölümdür. ikinci sekme olan buttons sekmesi seçilir. Insert Button tıkalanarak 1 buton toolbara 1 buton eklendiği görülür. Image labelli kutucuğa 1 yazarsak imagelistte eklediğimiz ilk resmi bu butonun üzerine eklemiş oluruz. uygula butonuna basıp sonucu görebilirz. diğer butonlarıda aynı şekilde seçip imagelistteki index numaralarıyla ilişkilendirelim.

şu şekilde bir görünüm elde ederiz:

bu projenin kodları:
    menuler.rar
    <<<İNDİR>>>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nibble -- 13 Mayıs 2007; 22:22:00 >

• quote:

Orjinalden alıntı: nibble

vb6.0 da şöyle yapılır:
    menü eklemek için:
    form seçili hale getirilir. yukarda menu araççubuğundan menu editor seçilir. caption alanı menunun görünürde alacağı isim. örnek: Dosya, name akanı bu menuye olay ekleyebilmemizi sağlayan özellik ismi. örnek mnudosya
    bu şekilde menu başlığı belirlenmiş olur. alt başlıkları belirlemek için menu editor penceresinde orta sol tarafta 4 adet ok işareti var. sağ oku bir kere tıklarsak 4 adet nokta işareti çıkar ve alt menu anlamına gelir. (....) iki kere
    tıkalrsak sekiz nokta oluşur (........) ve alt menunun alt menusu anlamına gelir. ok deyip onaylarsak menulerin oluştuğu görülür.
    resimli buton eklemek için:
    project > component > microsoft windows common controls 6.0 seçilip araç kutusuna eklenir. araç kutusuna eklenen yeni komponentlerden imagelist ve toolbar seçilir. form üzerine gelen imagelist komponenti üzerine sağ tıklayı Properties tıklanır. ilk sekme eklenecek resimlerin boyut ayarlamalarının yapıldığı alandır. ben 16x16 seçtim. ikinci sekmem images resimleri yükeleyeceğimiz sekme. oradan insert picture seçilip ico uzzantılı resim eklenir. eklemek istediğin kadar resim ekleyip tamam deyip çıkılır. sonra form üzerine gelen diğer komponent toolbar üzerine sağ tıklayp properties seçilir. ilk sekmede yukardan 3. seçenek olan ImageList seçeneğinden ImageList1 seçilir. bu bölüm ayrıca butonların görünüm özelliğinin ayarlanabildiği bölümdür. ikinci sekme olan buttons sekmesi seçilir. Insert Button tıkalanarak 1 buton toolbara 1 buton eklendiği görülür. Image labelli kutucuğa 1 yazarsak imagelistte eklediğimiz ilk resmi bu butonun üzerine eklemiş oluruz. uygula butonuna basıp sonucu görebilirz. diğer butonlarıda aynı şekilde seçip imagelistteki index numaralarıyla ilişkilendirelim.

şu şekilde bir görünüm elde ederiz:

/>

bu projenin kodları:
    menuler.rar
    <<<İNDİR>>>

kardeş verdiğin image linki için virus programım uyarı veriyor bu nasıl iş
    bi fikrin varmı?
     Vb'de (dosya,düzen gibi...) menü nasıl yapılıyordu?

• gif dosyasının içine virüs yerleştirdiğimimi düşünüyorsun. açıkçası bunu yapabilecek kadar bilgi sahibi değilim. neden uyarı verdi bilmiyorum. gif resmide, verdiğim vb kaynak kodda temiz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nibble

gif dosyasının içine virüs yerleştirdiğimimi düşünüyorsun. açıkçası bunu yapabilecek kadar bilgi sahibi değilim. neden uyarı verdi bilmiyorum. gif resmide, verdiğim vb kaynak kodda temiz.

valla dostum ben bişey düşünmeyecem de karspersky öle düşünüyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sanırım kaspersky güvenlik düzeyin üst seviyede. o kullandığım host lycos free host. orayı kredi kartı numaralarını, PIN kodlarını, şifreleri ve diğer kişisel verileri çalmak için değil vb kaynak kodları ve bazı resimleri barındırmak için kullanıyorum. . tekrar söylüyorum ki herhangi bir art niyetli kod yerleştirmedim. amacım sadece yardımcı olabilmekti o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nibble -- 14 Mayıs 2007; 13:19:48 >
  • arkadaşlar sağolun yardımlarınız için...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.