vb de bir butaona tıklayınca mesela cd deki "a.doc " dosyayısı açılsın.butonun clck ölyına ne yazcaz.
forma bi tane opendialog ekle ondan sonra istedigin dosyayı seçmek için dialog koy bi tane yani şöyle..olur sanırım.. openFileDialog1.ShowDialog();
opendialog nerden ekleniyo vb de.ben bulamadım yok öyel bişey galiba. arkadaşlar acele lazım. bilen yok mu yaw?
valla vb kullanmadım ben ama illa ki bi componentin içinde vardır hatta disket resmi falan olabilir..button falan koydugun yerlere iyice bi bak bence..
bulamadım.yok sanırım. arkadaşlar vb de butona basınca bir dosyayı açmayı sağlamayı bilen yok mu yaw?
hmm yok olma ihtimali yok bence bende vb olsa kurar bakarım..neyse vb kullanan biri vardır heralde cevap gelir..
Project-components menüsünde Micrososft common dialog control 6.0 ı seçiyorsunuz ve tırnak koyup tamam düğmesine basıyorsunuz.Butonların olduğu pencerede commondialog1 controlünü forma ekliyorsunuz.Sonra bir de düğme ekleyip kod kısmına ;
quote:
Private Sub Command1_Click() CommonDialog1.Action = 1 If CommonDialog1.FileName = vbNullString Then Exit Sub Shell "explorer.exe" & " " & CommonDialog1.FileName, vbNormalFocus End Sub
quote:
Orjinalden alıntı: grandmasterb
vb de bir butaona tıklayınca mesela cd deki "a.doc " dosyayısı açılsın.butonun clck ölyına ne yazcaz.
dim x x = Shell "Path+*.*",Vbfocus
uygulaması: dim x x=Shell "f:\a.doc",vbmaximized
x değerinden dosyayı kontrol edebiliyorsun.
Commondialog kontrolü Program içinden windows Dosya açma dialoğunu çağırmak için kullanılır.
Commondialog1.action = 1-2-3-4-5 istediğini ihtiyacına göre girebilirsin farklı dialoglar açar.
Eğer VB.NET kullanıyorsan uygulamada ufak deişikler olur.
İyi Çalışmalar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme