Şimdi Ara

Vay be aileye bak. [Allah kimseye cahil aile nasip etmesin ]EDİT GELDİİİİİİİİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
60
Cevap
1
Favori
1.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Malcolmx25

Okudum hocam yazını şimdi okul kısmında yakın sayılırız benim de ailem bilinçli değildi sbs ye hazırlanırken dersaneye gitmemiştim istanbul un vasat anadolu liselerinden birine gittim ama sonunda şükür 6 k yaptım geçen yıl yani okul olayi hayatı derecede önemli değil ama arkadaş çevresi önemli kafa yapında insanlar bulamayabilirsin bende o sıkıntıyı çekmiştim.Diğer meseleler de artık bir şekilde halledilir inşallah takma pek .

Hocam ygs kaç k gelmişti falan bir sonuç atar mısınız yanlış anlamayın nerden nereye çektiniz lys de onun için sordum . Ve kesinlikle haklınız hayatı önem taşımıyor ama mesela beni dershaneye göndermişlerdi o dershanede 2.sınıfta 1.sınıfa geçemiyordum çünkü oraya ücretsiz gidiyordum şu an gittiğim yerin dershanesi orası bu yıl temel lise oldu şu an o temel lisedeydim ve şöyle bir durum vardı bak olaya abi:

1. sınıflar 2 sınıftı 26 kişiydi 2 sınıflar 2 sınıftı toplamda 26 kişiydi 3.sınıflar 2 sınıftı toplamda 26 kişiydi ben 2.sınıfta olduğumdan gene kalitesiz öğrenciler arasındaydım zaten 90 kişi geliyor bunların ilk 15-20 sinde anca iş vardır ama üst sınıfa çıkarmıyorlardı denemelerde sürekli ilk 5 teydim bunun nedeni ise benim oraya ücretsiz gitmemdi mesela benimle aynı sınıfta olup denemelerde ilk 20 ye giremeyen adama ilk sınıfı önermiş hoca ama o çocuk istememiş ben hocaya yalvarıyordum beni ilk sınıfa al diye ama yok olmaz diyip yalandan bahane üretiyordu.

Sonradan anladım bunun nedeni şu ilk sınıfların en kötü öğrencisi bir geo hocasının oğlu düşecekse o düşecek ama o düşemez ondan daha iyi biri düşerse o kişi niye hocanın oğlu düşmüyor o kötü ders ama ben de sınıf yükselemem çünkü ücretsiz gidiyorum hocanın oğlu daha değerli ama para verip başarısız olan adam sınıf yükselebilir ayrıca ilk sınıfa müthiş hocalar giriyordu sadece geometri öğrenmenlerimiz aynıydı o da çok iyi bir hocaydı bizim diğer hocalarımız genelde kötü onlarınkiler ise iyiydi :(

• quote:

Orijinalden alıntı: mysterious79

Valla ben düzgün bir Anadolu lisesine gittim de noldu 3. Yıl, mezun vol 2, sıralama 200k.

Düzgün bir anadolu lisesine gitseydim şu an ki sıralamam bundan çok daha iyi olurdu sonuçta siz çalışmamıssınızdır . Ama ben çok çalıştım ama iştee

epyhon hocam valla laz - kürt lanet olsun yaaaaa bir de evde sürekli kavga var . Atışırlar durmadan ütü makinesinin kablosuyla ilk okuldayken ( daha 6.sınıfta değildim 3-4.sınıftaydım ) dayak yemiştim tamam suçsuz değildim eve toprak atmıştım annem beni kızdırmıştı babam önce tekmelemişti baya sonra o evden çıkınca annem ütünün kablosuyla

• Çok çekemedim ama yeterliydi ygs 1 2 9600 9800 MF 4 6080 MF 3 9000 yani okul puanı da etkili oldu düşüktü benim biraz .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ortada ironi falan yok. ygs'de türkçe çözebiliyor olman güzel yazı yazabileceğin anlamına gelmez. Hayatında kitap okumamış, ygs türkçe çözmeyi dil bakımından başarı sayan adamlardan olma. ygs türkçe çalışmak veya çözebilmek sadece okuduğunu anlayabildiğini gösteriyor, düşündüğünü yazabildiğini değil. Cümlelerinde ne doğru yerlerde virgül var ne de doğru yerde bitiyorlar.

" Ameliyat olduğunu okumuştum senin için üzgünüm ama şimdi geçmiş bu arada benim sorunlarım" bu nasıl bir anlatım? Cümlenin ortasından sonrasını türkçe öğrenmeye çalışan birine mi yazdırıyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sangfroid

ortada ironi falan yok. ygs'de türkçe çözebiliyor olman güzel yazı yazabileceğin anlamına gelmez. Hayatında kitap okumamış, ygs türkçe çözmeyi dil bakımından başarı sayan adamlardan olma. ygs türkçe çalışmak veya çözebilmek sadece okuduğunu anlayabildiğini gösteriyor, düşündüğünü yazabildiğini değil. Cümlelerinde ne doğru yerlerde virgül var ne de doğru yerde bitiyorlar.

" Ameliyat olduğunu okumuştum senin için üzgünüm ama şimdi geçmiş bu arada benim sorunlarım" bu nasıl bir anlatım? Cümlenin ortasından sonrasını türkçe öğrenmeye çalışan birine mi yazdırıyorsun?

Bak ya abi zaten uzun şeyler yazıyorum noktalamalara falan dikkat etsem Ayrıca yardım edin diye açtım konuyu niye bu laf sokma yarışı ilk yorumda keza öyle.

Ayrıca kitap okumayı çok severim ve okurum da bu yıl aksattım tabi ama gerçekten severim kitap okumayı 500 sayfalık kitapları 2 günde bitirdiğimi biliyorum.

• Bak kardo insan hayatta bazı şeyleri seçemez. Nedir bunlar dil, ırk, aile, ten rengi hatta belli bir yaşa kadar din. Bu gibi konularla ilgili yaşanmışlıkların da çözümü yok, aileni sevebilirsin nefret edebilirsin ama atamazsın derler aklında olsun. Tanıdığım iki farklı kişiden örnek vereyim sana;

-Benim kuzende de göz tembelliği vardı. Babannem sağolsun hepimizle aşırı ilgilidir. ataride oyun arkadaşımdı kadın düşün, o farketmiş bunu da. Aldı götürdü abi doktora, çözüm belli gözünü hergün belli bir süre kapatacak ve diğeri çalışacak. Bizim bebe bunu kaldırır kaldırır atardı gözünden. Zorlaya zorlaya, kavga gürültü patırdı derken doktor 3 dediyse 2saat zor bela kapattırırdık. Bu bir.

-Üniversiteden arkadaşımın ailesi madden zorluklar yaşıyormuş, kimse bilmiyor utanmış belki söylememiş bilemiyoruz. Bu çocuk varya 4 sene boyunca part-time çalıştı. Yazın yazokuluna kaldı hem okudu hem çalıştı. Stajını ayarladı akşamına iş ayarladı çalıştı. Bu tempo ağır geldi belki başka birşey oldu 4 değil de 4.5 senede bitirdi okulunu. Ha hayatın cilvesi şu ki, biz bunları kendisi Asteğmen olarak askerliğini yerine getirirken kiraladıkları araçla yaptıkları kaza sonucu yaşaımını yitirdiğinde öğrendik. Çok geçti.

Alakasız şeyler anlattım gibi ama bağlarsam; üniversiteyi kazan ve uzaklaş o çevreden, belli ki mutsuzsun. Senin belli ki babadan/anadan kalma birşeyin olmayacak eğitimine paralel geleceğini de şekillendir. Yeni insanlar tanı, bölümünle veya kafandaki işle alakalı. Şuan CVsi şişik olan değil Rehberi şişik olan daha rahat ediyor birçok konuda bunu da unutma.

• Goblin Mind kullanıcısına yanıt
    Parantez kullanmayı bilmiyorsan parantez açma allah aşkına arkadaş. beynim yanıyor.Türkçe hocana selamlar.

• Geçmiş olsun birader.

Ama az kalmış biraz daha idare et. Belki evet yaşamın boyunca ailenin etkileri olacak ama az kaldı. İntihar filan hiç düşünme çok daha iğrenç aileler var. Sadece biraz daha sık dişini.

Sana işlerin düzeleceği garantisi veremem. Çünkü bu dünyada işler genelde bozuktur. Ama yaşamak güzeldir işte büyü burada zaten.

İyi kötü buralara gelmişsin pes etme devam et.

Ailene gelince adamlar bunu biliyor bunu yapıyor de geç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mysterious79

Valla ben düzgün bir Anadolu lisesine gittim de noldu 3. Yıl, mezun vol 2, sıralama 200k.

Ben şile fen lisesine gittim ne oldu dersleri ilk sene saldım sonra dersler ağır geldi sonuç obp 65 puanla bitirdim okulu şimdi 2.senem mezun vol 1 95k ygs-1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-370EDDAE3 -- 5 Haziran 2016; 5:00:16 >
  • kardeşim seni sevemedim ben ya.Gıcık bir arkadaşa benziyorsun.sebebini ben de anlamadım hitap şeklinden herhalde.

• Tamam sevmeyin hocam. Sevin diye yapmadım yol gösterin öneri verin diye yaptım .
  • Göz tembelliği bende de var vallaha en son ne zaman ciddi olarak kontrole gittim hatırlamıyorum bile daha seneler seneler önce doktor sol göz %40 görüyor demişti. Acaba bu hastalık ilerliyor mu? Böyle bir şey var mı? Yakın zamanlarda kontrole gitmeyi düşünüyordum.
  • senin sinavin da buymus, benim sinavim da karsiliksiz asklar :(

• benim 2 yıldır aynı aşağı yukarı bunun bir tedavisi var hani reklam olmasın bilgisayarda kendin yapıon 2 bin tl lik falan nörövizyon bende işe yaramıştı durumunuz iyiyse bir deneyin derim ama tabi diğer göz gibi görmüyor yüzde 70 den yüzde 80 e çıktı ama harp okullarında yüzde 95 falan bile sıkıntı hani bu arada yaş kaç o da önemlidir. Diğer gözü kapatıp onunla kitap falan okursanız genede bir etkisini görebilirsiniz hocam yakın zamanda değil hemen gidin bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: YARAMAZ ADAM

quote:

Orijinalden alıntı: gururyum

Kendi ailemden bahsedicem biraz :)

Göz tembelliğini bilirmisiniz gençler şöyle bir kusurdur bir gözünüz diğerine baskın olur ve zamanla diğer gözünüzün görme yetisi baya bi azalır şimdi ben lise 4 üm önümde harp okulu gibi bir seçenek yok ama ben olsun isterdim bu kusur şöyle tedavi ediliyor çocuk en fazla 7-8 yaşına kadar göz doktoruna götürülüyor orda tespit ediliyor doktor da baskın gözünü kapatıyor çekinik gözü diğer gözle eşit duruma getiriyoruz sağolsun bunu ben 8.sınıftayken kendim farkedince doktor da bunun düzelmeyince söyleyince ne biçim üzülmüştüm var ya ?

He bu arada babanız Trabzonluysa muhtemelen sizi futbol klubüne yazdırır eğer kötü oynarsanız sağlam bir dayak yersiniz 6 . 7. sınıfta dershanenin ne demek olduğunu bilmeyen aileniz sizi spor okuluna götürür siz de sbs den düşük alır 8 .sınıfta tek başınıza sbs ye çalışıp zar zor bir anadolu lisesine gidersiniz heeeee siz bu arada 100 metreyi 13 saniyede koşabilecek seviyeye gelmişşinizdir ama bu olimpiyatlar için yeterlidir sadece babanız aaa bak bizim oğlan ne kadar hızlı koşuyor demeye yeterlidir.

Sonra ne olur biliyor musunuz ? 9.sınıfta 173 boy 93/şimdi inanmayacaksınız lan hani 100 metreyi 13 saniyede koşuyordu diyeceksiniz ama deparın kilo ile çok bağlantısı yoktur emin olun şu an kardeşim 120 kilo forumun yüzde 90 nına toz yutturur) kilo iken 9 yazında zayıflayıp yaz sonu 178 boya 75 kilo olduğunuzda anneniz tarafından lan sen i*ne misin denip vileda sopasıyla güzelce dayak yersiniz.

He bir de anneniz kürtse ( kürtler alınmasın ben de yarı kürdüm ) burs paranız hapishanedeki dayınıza gider [bi insan kafirse kafirdir yani sen adamı sen kafirsin diyip bıçaklayarak bir şey kazanmassın ] uyuşturucu satıcılarının içerisinde ders çalışırınız.

Çok dandik bir okulda okursunuz ailenize başka bi okula geçmek istediğnizi söylerisiniz aileniz sırf okulda egosu tatmin olduğunu için ( ne de olsa oğlumuz okul 1 sidir ve öğretmenler onların egosunu tatmin eder onlar için önem olan oğulları değil oğulları sayesinde egoları tatmin olmasıdır ) buna izin vermezler ve meslek lisesi gibi öğrencilerin arasında ygs - lys ye hazırlanırsınız zar zor 12.sınıfta temel liseye geçersiniz ama bu temel liseyi de öğrenci isteyerek seçmemiştir çünkü o temel lise o öğrenci için ücretsizdir ya temel lise ya eski okul tabiki temel lise .

Sonra ygs de 6-16 k arası sıralama yaparsın alanın olan ygs 1 16 k gelir tamam biliyorum mf 4 te tam ygs 1 gibi değil ama ona yakın işte.

Sonrada intiharı düşünürsün.

Ne diyorsun Gökhan abi ?

Bu ŞAKİR BURDA UGS 1 DEN 1000 LERDE OLSUGUNU ANLATMAYA CALISMIS

Ygs demek istiyorsun heralde 16 bin oldum hocam hatta dalga geçildim öğretmenlerim tarafından (ciddiyim bazı insanlar şeref yoksunu abi ) ygs 1 de 1000 olsam uçardım sevinçten.

• Bu arada SBS ve dershane falan demişsiniz de SBS çok kek bir sınavdı dersaneye falan gerek yoktu. Keşke OKS veya LGS denk gelseydi diye de üzüldüm. OKS'yi 1-2 seneyle kaçırdım yani SBS'ye ilk giren nesildenim ben (3 sene üst üste). Git gide bozuyor eğitim sistemimiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frozzy45 -- 5 Haziran 2016; 11:17:00 >
  • Kendini acındıranlardan nefret ederim. Umarım daha beter olursun. Senden daha talihsiz okulu eğitimi aileyi bırak savaştaki kör kurşuna ölen, evi bombalanan, açlıktan çığlık ata ata ölen insanlar varken bunları sorun etmemelisin. Sanki bana sanayiye vermişlerde çalıştırıp üstünden kazabdıkları parayı hapisteki dayına yollamışlar. Altı üstü 3-4 ayda bir verilen suriyelilere bile daha çok verilen 5 kuruş paranın hesabını yapıyorsun. Ailen senin spor açısından gelişmen için sana gerekli kursları imkanı vermiş. Yok iyi oynayamıyorum yok bilmemne ailen senden ronaldo olmanı beklemiyor zaten emeklerinin karşılığını almak istiyor. Sana o kadar kurs verilirken topu bile süremiyorsan zaten çabalamıyorsun demektir. Bu arada okuyarak biryerlere geleceğini düşünüyorsan hiç okuma zaten. Türkiye gibi bir yerde kendine boşuna eziyet edersin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Heisenbergün asistanı

Kendini acındıranlardan nefret ederim. Umarım daha beter olursun. Senden daha talihsiz okulu eğitimi aileyi bırak savaştaki kör kurşuna ölen, evi bombalanan, açlıktan çığlık ata ata ölen insanlar varken bunları sorun etmemelisin. Sanki bana sanayiye vermişlerde çalıştırıp üstünden kazabdıkları parayı hapisteki dayına yollamışlar. Altı üstü 3-4 ayda bir verilen suriyelilere bile daha çok verilen 5 kuruş paranın hesabını yapıyorsun. Ailen senin spor açısından gelişmen için sana gerekli kursları imkanı vermiş. Yok iyi oynayamıyorum yok bilmemne ailen senden ronaldo olmanı beklemiyor zaten emeklerinin karşılığını almak istiyor. Sana o kadar kurs verilirken topu bile süremiyorsan zaten çabalamıyorsun demektir. Bu arada okuyarak biryerlere geleceğini düşünüyorsan hiç okuma zaten. Türkiye gibi bir yerde kendine boşuna eziyet edersin.

Sondan cevaplıyorum okuyarak bir yerlere gelmeye çalışmaktan kasıt kişiden kişiye göre değişir sevdiğim mesleği yapmak istiyorum ben bunun için de türkiye de sayılı üniversitelerden birinde okuman gerekiyor orta - kötü bir üniye gidersem lise de yaşayacaklarımı yaşacağım çünkü. Futbol konusunda ronalda olmanı beklemiyorlar diyorsun ama olaya bakış açıları şu : O SAHADAKİ EN İYİ OYUNCU OLMALISIN. yani kısacası SAHANIN RANALDOSU OL diyorlar.

Ben orda paranın hesabını yapmaktan ziyade onların olaya bakış açısını göstermeye amaçladım onlara göre yaşadığın sürece sıkıntı yok. Kendimi sanal alemde acındırmanın bana gerçekte bir faydası olmayacak burda bu konuyu açmamım sebebi dertlerimi insanlarla paylaşmaktı gerçekte etrafımda böyle bir insan yok .

Savaş konusunda haklısın öyle ama öyle bir durumda kime kızacaksın açık açık senden nefret eden insanlara ya da sorunlarını çözmek için terörizme başvuracak kadar insanlardan nefret eden insanlara tabi ölmessek ben kime kızıyorum benim için var olduğunu söyleyen(!) insanlara .

Son olarak inşallah hakettiğini alırsın daha beter ol ya da olma diyemem :)

• o aileyle zor gibi görünüyor. ünide hafiften kopmaya bak.
    bu arada göz tembelliği bende de var küçük yaşta dediğin gibi kapama yapılmasına rağmen görme %50ten %70e falan çıkmıştı çok iyi bir tedavi değil yani üzme kendini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gururyum

quote:

Orijinalden alıntı: Heisenbergün asistanı

Kendini acındıranlardan nefret ederim. Umarım daha beter olursun. Senden daha talihsiz okulu eğitimi aileyi bırak savaştaki kör kurşuna ölen, evi bombalanan, açlıktan çığlık ata ata ölen insanlar varken bunları sorun etmemelisin. Sanki bana sanayiye vermişlerde çalıştırıp üstünden kazabdıkları parayı hapisteki dayına yollamışlar. Altı üstü 3-4 ayda bir verilen suriyelilere bile daha çok verilen 5 kuruş paranın hesabını yapıyorsun. Ailen senin spor açısından gelişmen için sana gerekli kursları imkanı vermiş. Yok iyi oynayamıyorum yok bilmemne ailen senden ronaldo olmanı beklemiyor zaten emeklerinin karşılığını almak istiyor. Sana o kadar kurs verilirken topu bile süremiyorsan zaten çabalamıyorsun demektir. Bu arada okuyarak biryerlere geleceğini düşünüyorsan hiç okuma zaten. Türkiye gibi bir yerde kendine boşuna eziyet edersin.

Sondan cevaplıyorum okuyarak bir yerlere gelmeye çalışmaktan kasıt kişiden kişiye göre değişir sevdiğim mesleği yapmak istiyorum ben bunun için de türkiye de sayılı üniversitelerden birinde okuman gerekiyor orta - kötü bir üniye gidersem lise de yaşayacaklarımı yaşacağım çünkü. Futbol konusunda ronalda olmanı beklemiyorlar diyorsun ama olaya bakış açıları şu : O SAHADAKİ EN İYİ OYUNCU OLMALISIN. yani kısacası SAHANIN RANALDOSU OL diyorlar.

Ben orda paranın hesabını yapmaktan ziyade onların olaya bakış açısını göstermeye amaçladım onlara göre yaşadığın sürece sıkıntı yok. Kendimi sanal alemde acındırmanın bana gerçekte bir faydası olmayacak burda bu konuyu açmamım sebebi dertlerimi insanlarla paylaşmaktı gerçekte etrafımda böyle bir insan yok .

Savaş konusunda haklısın öyle ama öyle bir durumda kime kızacaksın açık açık senden nefret eden insanlara ya da sorunlarını çözmek için terörizme başvuracak kadar insanlardan nefret eden insanlara tabi ölmessek ben kime kızıyorum benim için var olduğunu söyleyen(!) insanlara .

Son olarak inşallah hakettiğini alırsın daha beter ol ya da olma diyemem :)

Sahada senden hep daha iyileri olur. Bunun için baban seni dövüyorsa ya çok kötü oynayıp en kötü oyuncu olduğun ve babanı mahcup ettiğin içindir ya da baban problemlidir. Az gayret etsen gayretini göstersen babana üzgün olduğunu söylesen dövmezler. Ama sen artşs gibi yok futbol oynamayacam zaten yapamıyorum gerek yok böyle saçmalıklara gibi çıkışırsan baban haklı.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.