Bildirim
VATAN HAİNİ - NAZIM HİKMET
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
"Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.
Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet.
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ."
Bir Ankara gazetesinde çıktı bunlar, üç sütun üstüne, kapkara haykıran puntolarla,
bir Ankara gazetesinde, fotoğrafı yanında Amiral Vilyamson'un
66 santimetre karede gülüyor, ağzı kulaklarında, Amerikan amirali
Amerika, bütçemize 120 milyon lira hibe etti, 120 milyon lira.
"Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ."
Evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz, ben yurt
hainiyim, ben vatan hainiyim.
Vatan çiftliklerinizse,
kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan,
vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan,
vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın,
fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan,
vatan tırnaklarıysa ağalarınızın,
vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa,
ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan,
vatan, Amerikan üsleri, Amerikan bombası, Amerikan donanması topuysa,
vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan,
ben vatan hainiyim.
Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla :
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.
-
Usta tiyatrocu Genco Erkal'ın yorumu da müthiş olmuş. -
çok güzel, yoruma bayıldım. teşekkürler"öSCi "
-
-
Bir de Türkiye Komünist Partisi ne atfen yazdığı şiir de enfestir.
Yalandan ABD karşıtı gibi davranan orta yolcu aydınlar ve şairlere, zor kanaat geçinen insanımızı yansıtan, gerçekçi bir bakışla, şiirin nasıl çoşkuya dönüşebileceğinin örneklerini verir.
Bacımınkiler gibi gök gözlü şehrim,
İstanbul’um,
seni düşünüyorum.
Oturmuşum deniz kıyısına,
bakıyorsun limana giren Amerikan zırhlısına.
Hastasın, açsın, öfkelisin.
O da bakıyor sana,
hem de nasıl,
efendinmiş,
patronunmuş,
sahibinmiş gibi itoğlu it. -
BİR AYRILIŞ HİKAYESİ
Erkek kadına dedi ki:
-Seni seviyorum,
ama nasıl,
avuçlarımda camdan bir şey gibi kalbimi sıkıp
parmaklarımı kanatarak
kırasıya
çıldırasıya...
Erkek kadına dedi ki:
-Seni seviyorum,
ama nasıl,
kilometrelerle derin, kilometrelerle dümdüz,
yüzde yüz, yüzde bin beş yüz,
yüzde hudutsuz kere yüz...
Kadın erkeğe dedi ki:
-Baktım
dudağımla, yüreğimle, kafamla;
severek, korkarak, eğilerek,
dudağına, yüreğine, kafana.
Şimdi ne söylüyorsam
karanlıkta bir fısıltı gibi sen öğrettin bana..
Ve ben artık
biliyorum:
Toprağın -
yüzü güneşli bir ana gibi -
en son en güzel çocuğunu emzirdiğini..
Fakat neyleyim
saçlarım dolanmış
ölmekte olan parmaklarına
başımı kurtarmam kabil
değil!
Sen
yürümelisin,
yeni doğan çocuğun
gözlerine bakarak..
Sen
yürümelisin,
beni bırakarak...
Kadın sustu.
SARILDILAR
Bir kitap düştü yere...
Kapandı bir pencere...
AYRILDILAR...
NAZIM HİKMET
Ben bu şiirine bayılıyorum, biraz konu dışı oldu ama...
-
KanalTürk'de izlemiştim,çok güzel -
Bir şu adamın yazılarına ve duruşuna bakın birde nobelli vatan hainimize. -
quote:
Orjinalden alıntı: vasago
Bir şu adamın yazılarına ve duruşuna bakın birde nobelli vatan hainimize.
Vatan haininden ne anladığınıza bağlı!Orhan Pamuğun Türkiye ve Türk insanına katkısını ölçülebilir mi?Veya eksisi ölçülebilir mi?Eğer siz ölçebiliyorsanız ?Ölçütünüz nedir?Oturduğu yerden vatansever olup hiçbirşey yapmamak mı?Ben sağ görüş sahibi bir ailede büyüdüm...Nazım Hikmet dendiğinde sistem karşıtı Türkiye Cumhuriyeti rejimi karşıtı bir insanı algılardım.Dolayısıyla o gün için o da sizin deyiminizle vatanhaini sayılabilir di!Ki vatandaşlıktan çıkarılmıştır.Lütfen önyargılarınızdan arınınız!Orhan Pamuk kendince Ermeni tehciri ne yorum getirmiş olabilir!bu onun Türklükten çıkmasını ve vatan haini olmasını gerektirmez.Acaba günümüz Türkiyesinde kaç kişi Türk ün adını dünyada onun kadar duyurabilmiştir?Orhan Pamuk Türk tür ve Türklüğünü asla inkar etmez.Kendince özeleştiri yapması onu vatan haini yapmaz diye düşünüyorum.
Ortalık ne yaptığını bilmez vatanseverlerle doldu!Kimin neye ne kadar katkısının olduğunu bi ölçebilsek keşke!Ölçebilsekte!ak kara belli olsa!Nafile!Ne yazık ki!Eyyamcılar baskın çıkıyor...
Saygılarımla,
-
Orhan pamuk hiçbir tarihi bilgi olmamasına rağmen yabancı basının karşısına çıkıp Türkiye bilmem kaç bin ermeniyi katletmiştir (bakın katletmiş olabilir, bana öyle geliyor, bence değil) diyerek bu ülkeye uluslararası alanda çok büyük bir zarar vermiştir. Birde bu lafın üzerine nobel ödülü aldıktan sonra ermenilerin eline nobel ödüllü Türk yazar bile bizi destekliyor kozunu vermiştir. Bu konuda araştırmalar yapmış, hayatını tarihi araştırmaya adamış insanlar dururken ona ne oluyor ki çıkıp böyle kesin kesin konuşabiliyor?
Birde daha sonradan Türkiyede müslümanlara demokratik davranılmıyor diye bir saçmalaması daha vardır ki o konuya hiç girmiyorum. Nazım Hikmet bu milleti ve ülkeyi gözlemleyerek gözlemlerini kaleme aldığı için vatan haini ilan edilmiş. Orhan pamuk ise bilip bilmediği konularda o konunun profesörüymüş gibi konuştuğu için. Bence arada çok fark var. Orhan pamuğun ne kişiliğini bilirim ne kitaplarını okumuşumdur nede aldığı nobel hakkında fikrim vardır. Tek bildiğim bilip bilmeden ermeni soykırmı konusunda ülkemiz aleyhine atıp tuttuğudur. Bir araştırma yapmış olsa ve bu sonuca varmış olsa saygı duyarım ama onun ermeni soykırımı konusunda ki bilgisi benim nükleer fizik bilgimden çok değildir.
-
Arkadaş Siyaset yapmaya kalkmayalım ki daha çok kişi takip edebilsin konuyu ve videoyu izleyebilsin -
quote:
Orjinalden alıntı: öSCi
Arkadaş Siyaset yapmaya kalkmayalım ki daha çok kişi takip edebilsin konuyu ve videoyu izleyebilsin
Sayın öSCi,Burası siyaset olmasa da gerçeklerin konuşulduğu bir forum,bu yüzden kaygılanmayın.
Sayın vasago, Orhan Pamuk u okumadım diye hiç tasa yapmayın.Bir yeriniz eksilmemiştir.Yazdıklarınıza da ayrıca katılıyorum. -
2 yazarı konuşmanın neresi siyasete giriyor? Ayrıca bunuda anlamıyorum. Neden Türkiyede her ortamda siyaset konuşmak "cıs dokunma" şeklinde yasak? Yabancı forumlarda herkes rahat rahat İsrail-Filistin tartışması, Rusya-Balkanlar-Avrupa üçlemesini, İran-Amerika, Amerika-İngiltere tartışması yapıyor. Biz kendi ülkemizi konuşamıyoruz. -
Siyaset yapmakla ilgili mesajımın nedeni kişisel değildir
Kuralları ben değil Forum yöneticileri belirliyor ve konular siliniyor bu yüzden..
Ne konuştuğunuz beni ilgilendirmez ben konumu açmışım ve insanların bu konudan yararlanmalarını isterim..
Kaygım bundandır -
quote:
Orjinalden alıntı: vasago
Orhan pamuk hiçbir tarihi bilgi olmamasına rağmen yabancı basının karşısına çıkıp Türkiye bilmem kaç bin ermeniyi katletmiştir (bakın katletmiş olabilir, bana öyle geliyor, bence değil) diyerek bu ülkeye uluslararası alanda çok büyük bir zarar vermiştir. Birde bu lafın üzerine nobel ödülü aldıktan sonra ermenilerin eline nobel ödüllü Türk yazar bile bizi destekliyor kozunu vermiştir. Bu konuda araştırmalar yapmış, hayatını tarihi araştırmaya adamış insanlar dururken ona ne oluyor ki çıkıp böyle kesin kesin konuşabiliyor?
Birde daha sonradan Türkiyede müslümanlara demokratik davranılmıyor diye bir saçmalaması daha vardır ki o konuya hiç girmiyorum. Nazım Hikmet bu milleti ve ülkeyi gözlemleyerek gözlemlerini kaleme aldığı için vatan haini ilan edilmiş. Orhan pamuk ise bilip bilmediği konularda o konunun profesörüymüş gibi konuştuğu için. Bence arada çok fark var. Orhan pamuğun ne kişiliğini bilirim ne kitaplarını okumuşumdur nede aldığı nobel hakkında fikrim vardır. Tek bildiğim bilip bilmeden ermeni soykırmı konusunda ülkemiz aleyhine atıp tuttuğudur. Bir araştırma yapmış olsa ve bu sonuca varmış olsa saygı duyarım ama onun ermeni soykırımı konusunda ki bilgisi benim nükleer fizik bilgimden çok değildir.
Sen nasıl orhan pamuk hakkında bir fikrin bir bilgin olmadan atıp tutuyorsan O'da tarih hakkında yapıyor işte. Bu ülkenin insanları böyle...
-
Orhan Pamuk, bir günlüğüne Radikal gazetesinin genel yayın yönetmeni olmuştu, 08.01.2007'de. Cumhuriyet gazetesinin aşağıdaki haberini Radikal'in manşetine taşımıştı. Yorum sizin.
CUMHURİYET GAZETESİ 12 Temmuz 1951, 1. sayfa
Başlık: Nihayet resmi de geldi.
Resim, başlıktan sonra yer alıyor.
Resim altı şöyle: Nazım Hikmet, Moskova’da Muharrirler Birliği umumî kâtibi Fadeyef ile kolkola.
Haber metni: "Kendi tâbirile Stalin’in yarattığı Nazım Hikmet, Moskova’ya varınca hepimizin nefretle okuduğumuz mahud beyanatı verd[simage][/simage]i. Kızıl propaganda plâğa aldırdığı bu demeçten bol bol istifade etmeğe çalıştı. Nihayet onlar da rahat et (s.4’ten devam) tiler, biz de rahata kavuştuk, derken bu sefer resim faslı başladı. Sovyetler, Nazım Hikmetin Moskova’da aldırdıkları boy boy, şekil şekil resimlerini bütün dünya fotoğraf ajanslarına dağıtmağa başlamışlardır. Yukarıda gördüğünüz resim, bunlardan biridir. Bu fotoğrafı sütunlarımıza geçirirken şair Eşrefin Abdülhamide yaptığı tavsiye aklımıza geliyor. Bu tavsiye “resmini teksir ettirip dağıt ki millet doya doya yüzüne tükürsün” mealindedir. Biz de yukarıdaki resmi Nazım hesabına aynı gaye ile basmış bulunuyoruz."
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taşralı -- 6 Kasım 2007; 14:05:28 >
-
Eline sağlık taşralı -
Etkileyici bir ambians oluşturmuşlar. -
quote:
Orjinalden alıntı: feylesof
Etkileyici bir ambians oluşturmuşlar.
Benzer içerikler
- mısır neden patlamaz
- 1 milyon dolar kaç kilo
- tanrıça isimleri
- yürürken evin sallanması
- harem kurmak ne demek
- mars"ta yaşam var mı
- telepatik bağ nedir
- dünyada en çok konuşulan diller
- ütopya ve distopya nedir
- paralel evren ne demek
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X