Şimdi Ara

Vatan Bilgisayar Microlab + Logitech 2+1 Speakerlar Kaçmazzzzzzzzzzzzzz (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
396
Cevap
8
Favori
23.206
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Durup duruken kanıma gireceksiniz :) Hiç ihtiyacım yok ama zor tutuyorum kendimi :D
  • daha yeni edifier m3200 almıştım

yarın izmit mağazasına gidip m910 alacağım büyük ihtimal..

ama bi sorum var arkadaşlar,bu ses sistemini direk pc ye bağlayıp kullanabilirim demi..

yukarda arkaşalar dts formatında ses vermiyo demiş,pc dede aynı şey geçerlimi ?

ona göre alacağım..
  • Arkadaşlar durum nedir şimdi ? Microlab M910 mı yoksa fc 360 mı alınmalı ? Pc de var konsolda var , tv de var , tel de var (genel kullanım amaçlı)... Hangisinin iyi olduğu hakkında genel kanı nedir ?

Birbirlerinden farkları nedir bu iki cihazın ? Konu hakkında bilgisi olan bir arkadaşımız varsa, konuya yazar ise çok iyi olur .

Edit: DTS/THX yok ise 5.1 değil ise optik çıkışlı/dijital olanın bir faydası var mı ki ? Dekoderli fc 360 daha iyi gibi duruyor. Genel çıkış gücü ve amfi gücü rezonans oranı fc 360'ta daha iyi duruyor. Ayrıca fc 360'ta çözücüsü(dekoder) sayesinde Clear Hi-fi sertifikası var.

Birinde kumanda + optik , diğerinde daha güçlü ses çıkışı + hi-fi ... Eğer dts olmadan dijital kompanent bir işe yaramıyorsa seçim direk 360'tan yana olmalı. Ancak kafayı karıştıran oradaki optik ibaresi. Genel kullanıma katkısı büyük ise o da düşünülebilir. Nitekim bütün sistemlerim TV'ye bağlı ve optik ile direk TV hoparlörü olarak kullanma fikti bir hayli cazip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freshmind -- 30 Mayıs 2014; 9:56:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: freshmind

Arkadaşlar durum nedir şimdi ? Microlab M910 mı yoksa fc 360 mı alınmalı ? Pc de var konsolda var , tv de var , tel de var , var oğlu var... Hangisinin iyi olduğu hakkında genel kanı nedir ?

Birbirlerinden farkları nedir bu iki cihazın ? Konu hakkında bilgisi olan bir arkadaşımız varsa, konuya yazar ise çok iyi olur .

Edit: DTS/THX yok ise 5.1 değil ise optik çıkışlı/dijital olanın bir faydası var mı ki ? Dekoderli fc 360 daha iyi gibi duruyor. Genel çıkış gücü ve amfi gücü rezonans oranı fc 360'ta daha iyi duruyor. Ayrıca fc 360'ta çözücüsü(dekoder) sayesinde Clear Hi-fi sertifikası var.

Birinde kumanda + optik , diğerinde daha güçlü ses çıkışı + hi-fi ... Eğer dts olmadan dijital kompanent bir işe yaramıyorsa seçim direk 360'tan yana olmalı. Ancak kafayı karıştıran oradaki optik ibaresi. Genel kullanıma katkısı büyük ise o da düşünülebilir. Nitekim bütün sistemlerim TV'ye bağlı ve optik ile direk TV hoparlörü olarak kullanma fikti bir hayli cazip.

bu sorunun cevabını bende bekliyorum. dün vatana gidip fc360 ın sesini dinledim gerçekten güzel. ama m910 yoktu onu dinleyemedim. o nasıldır acep?

bir de bu aletleri evde kullanacağımız için çok ses açamayacağız. yani bize kaliteli ses lazım daha çok. bu yüzden bu ikisinden hangisi daha mantıklı?

• quote:

Arkadaşlar durum nedir şimdi ? Microlab M910 mı yoksa fc 360 mı alınmalı ? Pc de var konsolda var , tv de var , tel de var , var oğlu var... Hangisinin iyi olduğu hakkında genel kanı nedir ?

TV, DTS çözüyorsa, hoparlörün çözmesine gerek yok diye biliyorum ??

Ben ikisini de aldım ama FC 360 dan daha iyi ses çıkacağını düşünüyorum, bugün gelirse deneyip yazıcam

• quote:

Orijinalden alıntı: yaman21

quote:

Orijinalden alıntı: fozcann

dts ve doobly sesleri desteklemiyorsa almak mantıklı deil gibi.birde 5+1 deil

Bu formatları desteklemiyorsa pek bir mantığ yok, son çıkan filmlerin çoğu dts formatlı

aynen..aldığım tv dts çözmüyor,şimdi bunlardan alırsam bunlar da çözmüyor,yine 1080p film izleyemeyeceğim evde,benim için bir anlamı yok.
    Yani televizyon için alacak arkadaşlar bunu gözeterek alsınlar,bu zamanda DTS çözmeyen bir ses sistemi işe yaramaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crashris

tam kalite hd film izlemem.sinema da izlerim sonra da onları 720p 1080p nin maksimum 2-2.5gb lık rip lerini indirir izlerim.filmlerde böyle. müziklerimin hespi zaten mp3. geriye kalıyor pc de oyun xbox da oyun ve tv de uydu dsmart ın ses olayında. bu saydıklarım arasında hangisi dts ses veriyor ona göre ses sistemini alacağım yani bu dts aslında hangi tür yerlerde hangi biçimlerde karşımıza çıkar

buna cevap veren oldu mu bilmiyorum ama ben yine de yazayım.

Eğer bu üstte yazdıklarından farklı birşey yapmayacakdan DTS çözen bir ses sistemine ihtiyaç yok çünkü kullandığın cihazlar
    PC
    XBOX

Bunlar zaten DTS 'yi kendi amfisi ile çözen cihazlar.Yani ses sistemine ses zaten çözülmüş olarak gidecek.
    DSMART RECEIVER ise dts yok zaten,dsmart cihazı yayında hangi sesi veriyorsa onu da çözerek veriyor

Senin açından sorun yok yani

Ama benim gibi,televizyonu dts çözmeyen birisi,usb bellek takıp dts ses formatlı 1080p,720p film izlemek isterse bu ses sistemlerinden ses alamaz dts çözmedikleri için.
    Şöyle örnek vereyim,ben bu ses sistemini evde PS3 var ona takayım,ps3e de 1080p bir film takayım dts ses formatlı bu sistemden ses alırım çünkü dts sesi PS3 çözmüş oluyor.

Umarım anlatabildim.

• Guzel fiyatlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: BUGATTI

quote:

TV, DTS çözüyorsa, hoparlörün çözmesine gerek yok diye biliyorum ??

Ben ikisini de aldım ama FC 360 dan daha iyi ses çıkacağını düşünüyorum, bugün gelirse deneyip yazıcam

Bizim TV çözüyor mudur ki acep :) Optik çıkışı olduğu için çözüyordur herhalde ? Ayrıca bir arkadaş bahsetmiş pc'nin çözdüğünden. TV'nin ana hoparlörü olacak olan bu cihaz (optik-dijital olan) pc'de ki DTS film ve benzeri içeriklerin sesini aktarmakta sorun çıkarmayacaktır o zaman ? Bu durumda sorulması gereken soru optik çıkışın kalitesi oluyor. Yani dijital analoga göre o kadar fark ediyor mu ? Neticede her türlü çözme işlemi cihazlarımız tarafından yapılacak. Yine yukarıda arkadaşın dediği gibi evimizde öyle sesi de çok açamayacağız. Dolayısı ses çıkış gücü de burada önemini yitiriyor.

fc 360 mı yoksa m910'mu bu durumda

Hay arkadaş keşke şu fiyata bir alternatif olmayaydı da gözümü kırpmadan alaydım. Sabahtan beri yabancı makale inceliyorum. Ve ikisi de çok övülüyor. Ancak 4 saattir bu ikisini karşılaştıran bir tane bilgiye(video,inceleme,makale) rastlamadım.

Umarım bu gün size ulaşır da deneyimlerinizi alırız hocam, bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freshmind -- 30 Mayıs 2014; 9:24:40 >

• Dün aldım sipariş hazırlanıyor diyor. Ankaradayım. İptal ettiricem şimdi.
  • Logitech 79 liradan satıldı MediaMarktta.
  • 100 tl ye 2+1 yerine
    150 tl ye 5+1 nasıl olur ?

http://www.vatanbilgisayar.com/m700u-5-1-speaker-usbsdfmli.html#genel-bakis
  • quote:

Orijinalden alıntı: dtsaykopat

100 tl ye 2+1 yerine

Koyacak yer olmayınca, sesi tatminkar bir seviyede 5 kanaldan duyabileceğin bir miktarda açamayınca (malum apartmanlarımız) , temiz bir ses kartı olmayınca pek bir anlamı olmuyor maalesef. Orada burada her yerde çarpık çurpuk kolonlar kablolar olup duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freshmind -- 30 Mayıs 2014; 9:44:08 >
  • Arkadaşlar
    Şimdi benim benim evde dts sesli filmleri oynatabilen sesini çözen optik çıkışlı samsung tv var
    m910 optik çıkıştan bağlarsan ses alabiliyorum doğrumu anladım acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kovboy66 -- 30 Mayıs 2014; 9:45:42 >
  • quote:

quote:

100 tl ye 2+1 yerine

Koyacak yer olmayınca, sesi tatminkar bir seviyede 5 kanaldan duyabileceğin bir miktarda açamayınca (malum apartmanlarımız) , temiz bir ses kartı olmayınca pek bir anlamı olmuyor maalesef. Orada burada her yerde çarpık çurpuk kolonlar kablolar olup duruyor.

Evin altı ve üstü dükkan. Üst büro alt mağaza

Oda 40 metrekare yani biraz büyük.

Bana ilginç gelen arada sadece 50 tl fark olması. Niye acaba ? Az değil mi?

• quote:

quote:

quote:

100 tl ye 2+1 yerine

Evin altı ve üstü dükkan. Üst büro alt mağaza

Oda 40 metrekare yani biraz büyük.

Bana ilginç gelen arada sadece 50 tl fark olması. Niye acaba ? Az değil mi?

Babamın dükkanında 50-60 tl'lik sağa sola atılmış bir ton 5.1 var Fiyatlarını gördüğümde bende şaşırmıştım ancak genelde çok aman aman fiyat farkı olmuyor. Asıl mesele kullanılan/desteklenen teknoloji, kabin kalitesi, güç çıkışı, bass-mid-tiz dengeleri , komponent ve içerik kalitesi gibi unsurlar oluyor.

• Dün Ankara Söğütözündeki vatana gittim bir tane m910 aldım, hemen eve gidince bilgisayara bağladım optik kablo ile, evim çok müsait olmasına rağmen(müstakil) son ses açamadım, gerçekten beğendim uygun bas tiz ayarını yapınca kaliteli ses alabiliyorsunuz.
    Şunuda söyliyim bilgisayara ilk başta normal ses çıkışı ile bağladım sonra optik kablo ile bağladım, optik kablo ile çok daha güçlü ve çok yüksek ses elde ediyorsunuz normal çıkışına göre.
    Kutudan tüm kablolar çıkıyor eksiksiz, bu da beğenimi kazandı.
    Bu arada mağazada 126 tl yazıyordu gittim söyledim 96 tl ye düşürdüler eğer gidecek olan varsa şaşırmasın.
    Ve bugün gidip ikincisini alıcam tv ye bağlamak için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: altanB

Dün Ankara Söğütözündeki vatana gittim bir tane m910 aldım, hemen eve gidince bilgisayara bağladım optik kablo ile, evim çok müsait olmasına rağmen(müstakil) son ses açamadım, gerçekten beğendim uygun bas tiz ayarını yapınca kaliteli ses alabiliyorsunuz.
    Şunuda söyliyim bilgisayara ilk başta normal ses çıkışı ile bağladım sonra optik kablo ile bağladım, optik kablo ile çok daha güçlü ve çok yüksek ses elde ediyorsunuz normal çıkışına göre.
    Bu arada mağazada 126 tl yazıyordu gittim söyledim 96 tl ye düşürdüler eğer gidecek olan varsa şaşırmasın.

optikte sadece yüksek ses farkımı var yani? ses kalitesi olarak normal çıkışla optik çıkış arasında fark hissettiniz mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker1041

quote:

Orijinalden alıntı: altanB

Dün Ankara Söğütözündeki vatana gittim bir tane m910 aldım, hemen eve gidince bilgisayara bağladım optik kablo ile, evim çok müsait olmasına rağmen(müstakil) son ses açamadım, gerçekten beğendim uygun bas tiz ayarını yapınca kaliteli ses alabiliyorsunuz.

optikte sadece yüksek ses farkımı var yani? ses kalitesi olarak normal çıkışla optik çıkış arasında fark hissettiniz mi?

ses kalitesi daha tok, normal çıkışı bağlayınca ilk başta kabloyu tam oturtmadım mı diye düşündüm. Aksam eve gidince daha detaylı kullanır ve incelememi yazarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: EXIST

daha yeni edifier m3200 almıştım

yarın izmit mağazasına gidip m910 alacağım büyük ihtimal..

ama bi sorum var arkadaşlar,bu ses sistemini direk pc ye bağlayıp kullanabilirim demi..

yukarda arkaşalar dts formatında ses vermiyo demiş,pc dede aynı şey geçerlimi ?

ona göre alacağım..

Sizden ricam sistemi alinca m3200 ile kiyaslayip buraya yazabilir misiniz? Bende ikisi arasinda kaldim yorumunuzu bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanamichi -- 30 Mayıs 2014; 10:47:04 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.