Şimdi Ara

Vatan aynı ürüne değişim sağlıyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2-3 gün önce Vatan Bornova mağazasından Asus VP247H modeldeki monitörü aldım.

    Google'da dolaşırken kulaklığı çıkarınca beyaz ekrandayken hafif çınlama sesi geldiğini fark ettim.Kutusunun köpükleri var kabloları garantisi ve kutusu dahil monitorun koruyucu poşeti hariç bütün ürünler bulunmakta.Iade ya da ürün değişimi sağlarlar mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Muamma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yine asus mu

    ne olucak bu asustan insanların şikayetleri
    bitmek bilmiyor
  • Hocam çıldırma derecesine geldim bu ekran sesi normal derecede ama bu sefer de ekran kartı yük altındayken ses çıkarıyor...
  • Coldhand1907 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Vatan Bilgisayar bir süre önceye kadar, "aldıktan 14 gün sonraya kadar; kutu, fatura, içerik vs eksiksiz olduğu sürece geri iade veya değişim hakkı" nı tam olarak uyguluyordu. Bu zaten sizin tüketici hakkınız normalde fakat firmalar çamura yatıyorlar genelde. Ama Vatan da şahsen hiç denk gelmedim. O yüzden zaman geçmeden bir an önce bornova şubesinin hemen yanında bulunan vatan servisine gidin ve içerik tam şekilde teslim edip, memnuniyetsizliğinizin sebebini belirtin. 2-3 iş günü içerisinde sonuç alacaksınızdır.

    Sizin sonunuz evin topraklamasına bağlı da olabilir, veya ekran kartınızda Coil whine olabilir yada PSU nuz ile ilgili bir sıkıntınız olabilir bilginiz olsun.

    Saygılar
  • Tydd kullanıcısına yanıt
    Tüketici haklarında mağazadan alınan malın şartsız iyadesi yok diye biliyorum. Kanun değiştimi acaba?
    Ayıplı mal iyade veya değişim veya tamir hakları vardır tüketici hangisini seçerse o yapılır. Tabi bunun içinürünün ilk tamire gidip sorunuyla ilgili rapor alınması gerekiyo. İnternetten alınan mal sorgusuz iade olur.15 gün galiba oda.
    Monitör için kabloları bi kontrol edin. Tam oturmayan power güç kablosu böyle ses yapabiliyo.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer sorun varsa ve mağazadan aldıysanız servise yönlendirilir, iade ve değişim direkt yapılmaz. Net bilgidir.
  • Erreguay kullanıcısına yanıt
    Aşağıdaki linkten bakabilirsiniz;

    http://www.ademaltan.com.tr/yeni-tuketici-yasasi-hakkinda-bilinmesi-gerekenler/

    Ürünün ayıplı mal olması dışında, eğer tüketimi açıldığında gerçekleşmeyen ve kopyalanamayan bir ürün ise (Örn: İç giyim malzemeleri, CD-DVD veya Kitap vs gibi) 14 gün içerisinde alındığı gibi eksiksiz getirildiği taktirde değişim veya iade talebi kabul edilmek zorunda.
  • terapi_triyaki kullanıcısına yanıt
    Yukarıda dediğim gibi Vatan servisine verildikten 2-3 gün sonra iade isteğinin türüne göre (iade veya değişim) işlem gerçekleştiriyorlar.

    Vatanın şöyle bir uyuzluğu oluyordu şuan da öyle mi bilmiyorum ama nakit alsanız da hediye çeki veriyorlardı size. Ben en son bir laptop ı, testlerini gerçekleştirdikten sonra memnun kalmadım gerekçesi ile iade ettim ve hediye çekine dönüştürdüler. Sonrasında başka bir üründe kullandım o çeki.
  • Tydd kullanıcısına yanıt
    Monitörden vazgeçtim ekran kartı(asus rx470 oc4gb)oyunlarda ekran kartından şiddetli çınlama sesi geliyor ve oyunun menüdeki yazılarında çok hafif bi kırılma var bugün dayanılmaz hale gelirse bu dur7m evinin yanındaki vatana götürücem ekran kartını.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Coldhand1907 kullanıcısına yanıt
    Elinizde başka bir ekran kartı varsa bence onunla test edip, yeni ekran kartınızdan böyle bir hata aldığınızdan emin olun ve direk götürün. Aksi halinde süre alehinize işleyecektir. Daha fazla rahatsızlık verici olmasını beklemeyin
  • 4 sene önce psuyu yakıp götürmüştüm bu bozuk degistirin dedim. Kontrol ettiler sonra yenisini verdiler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tydd kullanıcısına yanıt
    Kırılma sıkıntısını çözdüm.Vsync açınca ses çok az duyuluyor.Hdmi kablosunu çıkarınca ses bu sefer hiç duyulmuyor ama kasadan geldiği kesin sorunun detaylı olarak ne olduğunu biliyor musun hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam olarak anlayamadım problemi? Ekran kartının monitör ile bağlantısını kestiğinizde mi ses kesiliyor?

    Eğer öyle ise ya PSU nuz yeterli gelmiyor olabilir ki görüntü gelmeye başlayınca sistem undervoltage oluyor olabilir, ama bunu performanslarda anlarsınız. Onun dışında çok ama çok büyük ihtimal yine daha önce dediğim gibi Coil Whine olabilir sizin sorununuz. O da normalde bu bahsettiğiniz kadar ses çıkartmaz diye düşünüyorum. Öyle ise de Coil Whine a yapacak birşey yok maalesef.. Sese alışmaktan başka = ) Şahsen performansta sıkıntınız yoksa ben umursamazdım
  • Evet monitörle kasanın bağlantısını kestiğimde oyundayken duyulan ses gelmiyor.Fan çalıştığı halde fps sınırlaması yaptığım zaman ses büyük oranda azalıyor. Yarın 14 günlük iade süresi bitiyor ve performansa şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım.Bu da nazar boncuğu olsun artık zaten kulaklıkla oynuyorum çoğu oyunumu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • harbiden ne oldu bu asusa yav
  • Coldhand1907 kullanıcısına yanıt
    Hocam o sorunun tek bir çözümü var ve sorun sadece ASUS'ta değil. Bundan önce kullandığım monitörde sizin dediğiniz gibi problem vardı. AUX kablosunu çıkardığımda ses azalıyor, taktığımda artıyordu. Yeni monitör aldım. VG248QE modeli. Bu monitörde de dahili hoparlörün sesini 100 yaptığımda aynı cızırtının geldiğini farkettim. Sonra anladım ki yapacak birşey yok. Ya sesi 100 de değil 50-70 lerde kullanıcaz ya da bu sese boyun eğicez. Vatan bilgisayar çalışanıyım bu sorundan dolayı gelen tüm müşterilere aynı cevabı verdik. Çünkü kendim de şahidim.
  • Hocam monitördeki ses sıkıntısı benim evhamımdan kaynaklanıyor büyük ihtimalle de asıl kafamı bozan şey ekran kartından tam yükte çalışırken gelen ses.Cs go'dan örnek vericem normalde 200 230 dolaylarında yükte ses çıkarırken vsync açtığımda sessiz sakin oluyor ama sistem isteyen h1z1 gibi oyunda 60a kilitlesem de ses çıkıyor.Monitörün gpu'yla olan kablosunu çıkarınca da yükte olsa dahi kasadan ses gelmiyor.Bu sesi de daha önce duymamıştım ilk 1 haftalık kullanımda sonra ekran kartından gelen bu sesi duymaya başladım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.