Şimdi Ara

Vardiya zabitliği ehliyetini (3000gr) uzakyola yukseltme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
11.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Denizcilik meslek lisesi son sınıf öğrencisiyim . Bilgisi olan abilerimden bu mesleği bilenlerden yardim istiyorum . Bizim lise yakinyol vardiya zabitliği (500-3000gr) yeterliliği veriyor. Simdi ben okuldan çiktiktan sonra stajimi tamamlayip vardiya zabiti sinavlarini kazanip vardiya zabiti olduktan sonra uzakyol v.zabitligine geçmem icin ne gibi surecler ve kac yil gerekiyor toplamda. Iki secenek var onumde ya direk yakinyol olarak cikip yukselicem yada 4 yillik deniz ulastirma isletme ye hazirlanip ( buda bir yil kaybetmeme neden olur hazirlanmak icin ) uzakyol vardiya zabiti olarak devam edicem . Simdi 4 yillik okursam okul 5 yil arti bir sene uzasa 6 yil askerlik sinavlar falan en erken 7 yil surer uzakyol ehliyetini almam. Direk liseden cikinca uzakyola gelmem kac senemi alir ve hangisini tavsiye edersiniz. Ve direk liseden cikinca hem para kazanicaz hemde tecrube kazanicaz . Sizce hangisini dusunmeliyim. Lutfen biri yardim etsin bilgilendirsin artik. Yeterli bilgiye sahip degiliz meslek lisesi olarak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Okumaktan baska alacagin herhangi bir karar kafani duvarlara vurmana neden olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Eğer diğer yolu seçersen atlaman gereken 5 basamak var. Her bir basamak için 24 ay hizmet(uzakyol vardiya zabiti olduktan sonra 36 ay) + sınava girmen gerekecek. Bazı basamaklarda ayrıca kursa gitmen gerekecek.

Uzakyol Kaptan olana kadar yükselmen gereken basamaklar şu şekilde olur:

Sınırlı Vardiya Zabiti
    Sınırlı Kaptan
    Vardiya Zabiti
    Birinci Zabit
    Kaptan
    Uzakyol Vardiya Zabiti
    Uzakyol Birinci Zabiti
    Uzakyol Kaptanı

Denizcilik piyasasında çekirdekten yetişmiş kaptana bakış ile okullu kaptana bakış arasında çok büyük fark var. Büyük şirketler kesinlikle okullu ve yabancı dili sağlam kaptanları tercih ederler. Madem bu işi en iyi şekilde yapmak istiyorsun 1 yıl 2 yıl farketmez hazırlanıp üniversiteye gitmen lazım.

Okulu seçmeni gerektirecek bir diğer konu da denizden sonra ne yapacaksın. Bütün ömür denizde çalışarak geçirilmez. Karada da iş bulman ve yapman lazım. Yine üniversite mezunları bu konuda bin kat daha avantajlı.

Liseden sonra çalışıp kazanacağın parayı ve askerliği dert etme. Uzakyol kağıdı cebine koyduğunda tüm kaybını 1 yılda kazanırsın. Askerliğini kısa dönem yapabilirsin, ya da 3 yıl yabancı bayraklı gemide çalışıp dövizli yapabilirsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.