Şimdi Ara

Var oluş amacını bulamayışımızın sebebi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-4D62BFE91

bizim için her seçimin bir değeri var

bu renkleri karşına çıkan sekiz tane seçenek olarak düşün, mecburen gri rengi seçeceksin çünkü yaptığın puanlamada en yüksek değere sahip.

şimdi sorulması gereken 1. soru gri renk neden en yüksek değere sahip? çünkü bu yoldan daha önce gittin ve tatmin edici sonuca ulaştın. peki daha önce bu yolu nasıl seçtin? sen seçmedin çevrenden gördün. peki çevren nereden gördü? çevresinden gördü.

2. soru neden 8 seçenek var? çünkü daha önce yaptığın en yüksek puanlı seçim karşına bu 8 seçeneği çıkartacaktı.
    demek istediğim aslında 8 seçenek falan yok, sadece 1 seçenek var. diğer seçenekler bize alternatif seçeneklerin var olduğunu hissettirmekten başka işe yaramıyor. şuan dünyada kaç insan olacağı, bu insanların vücudunda kaçtane hücre olacağı hepsi ilk baştan beri belliydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: lawbreaker

öyle bir amaç olmadığı için olabilir mi acaba ?
    Öyle bir şey olmak zorunda mı
    eğer yaratılış varsa amaç olmalı.
  • quote:

eğer yaratılış varsa amaç olmalı.

Alıntıları Göster
    onu soruyorum neden ? sokaktaki kedinin denizdeki planktonun yaratılış amacı nedir mesela
  • lawbreaker kullanıcısına yanıt
    sokaktaki kedi denizdeki plankton olmasaydı bu yazıyı belki bin yıl önce belkide bin yıl sonra yazıyor olurduk yada hiç yazmazdık. çok küçük değişiklikler milyon yıllar sonra çok büyük değişikliklere neden oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4D62BFE91 -- 10 Kasım 2019; 3:50:48 >
  • bunu yazacağını biliyordum

bu dediğin tamamen farklı bir durum elbette çok minik değişimler çok büyük farklılıklara neden olur ona katılıyorum hatta bununla ilgili bir film izlemiştim. Ama senin amacımız ne neden yaratıldık soruna cevap değil o, yani hayatın anlamıyla ilgili değil. Felsefi bir soruya materyalist cevap vermiş olursun o şekilde yani belki o plankton olmasa bu gezegende bizim türümüz var olmayacaktı
  • Cevabı çok uzakta aramaya gerek yok.

Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım. (56./Zariyat)
  • quote:

demek istediğim aslında 8 seçenek falan yok, sadece 1 seçenek var. diğer seçenekler bize alternatif seçeneklerin var olduğunu hissettirmekten başka işe yaramıyor. şuan dünyada kaç insan olacağı, bu insanların vücudunda kaçtane hücre olacağı hepsi ilk baştan beri belliydi.

Alıntıları Göster
    kaos veya tesadüf diyebilirmiyiz.
  • Amaç yok.

Anlam aramanın lüzumu da yok.

Ya da bilemeyiz cevabı en doğrusu.
  • Bulan buldu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaratıcı ve ilah farklı kavramlardır. Her yaratıcıya inanan kişi ilaha da inanır. Ancak her ilaha inanıyorum diyen yaratıcıya inanmış olamaz.

İnsanlar muhakkak ki ekser kahir çoğunluğu ile ya yaratıcıya inanmaz ya da onu n yaptığı düşünülen mekanizma içinde sorgucu olarak bulunma vasfı ile ilahiyat İn fiziksel bi parçası olduklarını ileri sürerler.

Bu bağlamda ilah kavramı bütünün parçalarına reşmil edilen kısım kısım bi varolumdur.

.............

Parçalara şubelere bölünmüş bi bedende biz hesabın sorulduğu hangi aza olabiliriz?

Bu soru önemlidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.