Şimdi Ara

Vantilatörlerin çok sıcak havalarda faydadan çok zarar verebileceği ortaya kondu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
1.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • çözüm; bizimki gibi yandan menteşeyle açılır pencerelere uyumlu portatif küçük klimalar. motor ünitesi dışarı takılabilir olsa çok daha iyi

• Englisher E kullanıcısına yanıt

vantilatör daha fazla terletir zaten yaptığı tek şeyde terletip vücudu biraz soğutması, ter kuruyor anlamıyorsun.

• snoppy kullanıcısına yanıt
    Allah klimanın mucidinden razı olsun mekanı cennet olsun. Klimaya kızmak yerine klima nasıl kullanılır onu bilmek lazım ama bizim ulkemizde cehalet herseyi ya yok ediyor ya da yozlastırıyor. Benim size tavsiyem klimanızı devamlı nem alma konumunda kullanmanız. Hem elektrik olarak hem de klima gazı olarak orta vadede en saglıklı serinligi veren moddur kendisi.

Not : Cevrenizde (isyeri dahil) klimanın devamlı 18 derecede ve insanlara dogrudan hava uflmeyerek calısması gerektigini savunan kisilerle iliskinizi kesin. Kendilerine dava acın,cimere sikayet edin.

• zortak Z kullanıcısına yanıt
    Ben aksini iddia etmiyorum, kullanım senaryomu yazdım sadece.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Doğal hava veren Vantilatör tehlikeli ama Klimada ne idüğü belirsiz bakteri yayan hava tehlikeli değil mmm ben ikne oldum yersen...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Esxici E kullanıcısına yanıt

vantilator ve klimadan fena hasta oldum ev cati kati gece uyuyamiyorum sicaktan, sureklo terliyorum. Vantilator kisikta olsa bana vuruyor. Sag kulagim 15 gundur iltihapli, antibiyotik kullaniyorum çektigim cileyi ben bilirim lanet olsun bu mevsime. Klima, fan hepsinin bir derdi var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kayamtky K kullanıcısına yanıt

Orada bina olsa da eser zaten, tepe orasi. Cok farkli bi iklimi var. Balkonda camasirlik bile asilmiyor, her sey uçar yaz vakti. Kişin da ekstra sisli, soguk ve yağışlı oluyor. Artisi var ama eksisi de çok jşte ulaşim falan da yakin degil. Ben de batişehirde oturdum ama ulaşimdan dolayi kaçtim araba ile bile sikinti basiyor trafige girince

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krstarica kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, Allah şifa versin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Ben efsunluyum klimadan hasta olmam, klima kullanmak çok sağlıklıdır, klima 24 saat çalışıyor, böylelikle Antalya'da en azından kendi bulunduğum ortamda, o serin, ifil ifil, autumn mevsimini yaşıyorum sürekli ve hasta olmam kesinlikle. Klimaya sürekli bakım uygularsan sen de hasta olmazsın. Bunun sıcaklık değisimiyle çok ilgisi yok. Klimada bakteri küf ve mantar ürüyor. Her yıl klimayı sökerim ve bakımını bizzat kendim yaparım. Bu konuda servislere güvenmiyorum çünkü. Klimanın ic ünitesinin nasıl söküleceğini öğrendim ve söküp takıyorum, bir seferinde tüm parçaları söküp yıkamıstım hatta.. Klima bakımına özen gösterirseniz hiçbir şey olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 5 Ağustos 2025; 20:22:44 >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

hocam iç üniteyi sökmek garantiyi patlatmaz mı ? bende yeni aldım soğutma bitince evaporatör nemi odaya salıyor koku bir yandan kötü bir konfor sağlıyor, bunu kurutmak için fan modunda yarım saat çalıştırıyorum genelde işe yarıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 5 Ağustos 2025; 21:12:3 >
  • B-2 Spirit kullanıcısına yanıt

Söküldüğünü bir şekil anlarlarsa garanti patlar muhtemelen fakat sökerken sigorta mutlaka inik olmalı yoksa 220 v yersin. Klimadan 220 v yiyip, mevta olan klimacı haberleri bile var. Dış kasayı söker sökmez zaten 220 v kablolar sağda ortaya çıkıyor

Benim klima çok eski olduğu icin, garantisi çoktan bitti. On OFF klima hatta. Inverter bile değil ancak içeride yeni bir Daikin inverter var onu alalı daha 1 ay bile olmadı onu sökmeden, ağız kısmından temizlerim seneye yani ona daha detaylı bakım gerekmez. Tam söküme birkaç sene var yani. Birkaç sene sonra, onu da söküp, blower ve tava temizliği yaparım mutlaka.

Bu klima bakımı mevzusunda, evo o kadar önemli değil, onu temizlemek zaten çok kolay filtreyi çıkartırsın, hiçbir şeye ellemeden yağ çözücüyü ya da tercihen köpüren klima temizleyiciyi verirsin ama klimanın ağız kısmında, blower fan var hani silindir gibi kokunun kaynağı orası bir de yine orada evo altında drenaj tavası var tahliye suyunun toplandıgı yer oraya ulasmak icin mutlaka klimayı sökmek gerekiyor. Özetle evo temizliği klima eskiyse bir şeye yaramaz, sadece yeni klimalarda sadece evo temizliğiyle koku gider ama klima birkaç senelik ya da daha eskiyse blower ve tava temizligi yapmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 6 Ağustos 2025; 9:40:38 >

• Hava almak su içmek de zararlı vücuda. Yaşamayın abi.

sökmek şart değil, kapağını kaldırıp, hava çıkış yeriyle orayı, akülü ilaçlama makinesiyle yıkıyorum, içine biraz klima deterjanı koyuyorum, sonra düz suyla da yıkıyorum tamamdır, hiç soğutmayan klima zehir gibi soğutuyor., aynısını dış üniteye de yapıyorum, sökme falan yok, yüzde 100 olmasın yüzde 80-90 temizlik yeter.

Öyle olmaz senin dediğin gibi. Senin temizlik, kapkaç klimacı isi olur. Birkaç senelik klimada yer belki ama eski klimada yemez.

Senin göremedigin yerlerde mantar mikroorganizması, bakteri mikroorganizması, çamur, sigara icildiyse nikotin aklına ne gelirse var.

Özellikle drenaj tava yani evo'nun altına hiçbir şekilde sökmeden ulaşamazsın, en büyük pislik orada birikiyor çünkü orası en nemli yer, duruma bağlı olarak, 5 senede bir komple söküp fan silindiri, tava yıkaman lazım evo'ya duvarda su püskürtürsün ama ayrıca arkaya da girmen lazım, dış plastik kasanın ici bile bakım ister oraya bile küf birikiyor, onu da yıkayacaksın komple.

Bu dediklerimi yapmaya cesaret edemiyorsan, 5 senede bir mutlaka usta çağırıp bu şekil büyük bakımlar yaptır. Ic üniteyi söküp götürsünler yıkayıp getirsinler icabında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 6 Ağustos 2025; 13:37:55 >

sigara içilmiyor bakteri koku falan zaten yok, toz tutmuş yıkadım sıfır gibi oldu, 10 yıllık mitsubishi electric.

• nuksws_99 N kullanıcısına yanıt

Mobil klima kullanılabilir kiracı olarak. Duvarı delmeden pencereden basit bir aparatla hava tahliye borusunu bağlamak gerekiyor sade.

Bu bünyeye bağlı bence, bende evde klima direkt bana üflediği halde hiç hasta olmam. Yazın sürekli açık.

Kısacası kişiden kişiye değişen bir durum, herkes hasta olsa klima kullanmazdı kimse.

Öte yandan üfleme sevmeyenler için artık Windfree teknolojili klimalar çıktı, bu modeller tercih edilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 6 Ağustos 2025; 13:50:3 >

Sıfır gibi olmaz, tüm parçaları söküp yağ çözücü püskürtüp, akan suyla yıkaman lazım. Ancak o zaman sıfır gibi olur. Kokmuyorsa da vardır yine, tavada ve kasanın icinde pislik kalmıştır mutlaka. Kendi 16 senelik klimamda, 10 - 11 sene gibi full demonte ettigimde, üretici ağız kısmına conta gibi bir şey yapıştırmış böyle, kasa içine içeriden yapıstırmıslar. Oradaki o böyle lstik gibi uzun bir şey var o bile kirlenmisti ve kokuyordu onu bile değiştirdim

https://www.himtes.com/images/montaj_ab_silikon_b.jpg

Bir dahaki sefere kapsamlı bakım yaptır bence. Klimalarda lejyoner bakterisi olabiliyor, ev tipi klimalarda çok olmaz ama yine de riskli, normal insanlara zarar vermez ya da sadece nezle yapar ama bağışıklığı düşük olanlar varsa ciddi sorunlar çıkabilir.

Hem de klimaya böyle sağlam bakım yaparsan, klimayı abartmıyorum 30 sene bile kullanabilirsin. Haydi 30 çok diyelim, 20 sene kesin gider, çünkü klima kirlendikçe performans düşüyor, performans düştükçe, dış ünitedeki kompresör daha fazla çalışıyor ve klima belki 10 senede pert oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 6 Ağustos 2025; 14:11:59 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.