Şimdi Ara

vantilatör ile soğutma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar sorum şuki ben bilgisayar kasasını açsam vantilatör ile soğutsam cpu veya gpu fanının dönüş hızını etkilermi yani yavaşlatır fanı zorlarmı birde faydası olurmu veya buzdolabına (küçüklerden) kosyak pc yi hem bişe istediğimizde hemen yanımızdaki buzdolabından alırız fln nası olur
    bilgisayar hiç kapanmadığı için böyle bir soğutmaya ihtiyaç duydum habire t o rr en* iniyoda (anladınız siz onu)

• daha makul çözümler var..

http://www.thgtr.com/howto/20050618/
  • quote:

Orjinalden alıntı: clarion

daha makul çözümler var..

http://www.thgtr.com/howto/20050618/

biliyorumda ben daha düşük maliyetli kendim halledebileceğim bi çözüm arıyorum yinede saol
  • Split klima bağla olmadı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Split klima bağla olmadı.

olabilir
  • Fanlar o/c' siz bir bilgisayarı yeteri kadar soğutur zaten.Sıcaklığı elle ölçüp karar vermeyin.Programlarla bakın eğer aşırı ısınıyorsa

termal macun sürerek başlayabilirsiniz.Uzun süre kapanmıyor demişsiniz zira vantilatör ve buzdolabı aşırı bi elektrik harcaması yapar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: uynus

Fanlar o/c' siz bir bilgisayarı yeteri kadar soğutur zaten.Sıcaklığı elle ölçüp karar vermeyin.Programlarla bakın eğer aşırı ısınıyorsa

termal macun sürerek başlayabilirsiniz.Uzun süre kapanmıyor demişsiniz zira vantilatör ve buzdolabı aşırı bi elektrik harcaması yapar.

elle ölçmedim zaten everest ultimate ile ölçtüm işlemci boşta 31 derece ekran kartım 49 derece ama bi cod 5 oynayınca ekran kartı 72 derece oluyor işlemci 45 lerde fln boştayken vantilatör ile soğutmam zaten oyun oynarken faydası olurmu diye düşünmüştüm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İşlemci normal fakat ekran kartı yük altında o kadar çıkıyorsa fanın altına termal macun sürün.Böylece sıcaklık alışverişini hızlandırırsınız...

Oyunda fayda olma meselesi farklı 5-10 C' düşürmekle fayda sağlanmaz çok yüksek sıcaklıklara (110 C') çıkarsa ve bunu düşürürseniz fayda olur.

Ama illaki fayda istiyorsanız biostan işlemciye %20 oranında overclock yapın faydasını görürsünüz...
  • diğer oyunlarda gpu okadar ısınmıyor zaten cod5 i 1440*900 2x aa da diğer ayarlar yeste oynayınca 20 dk 72 derece oluyor gpu crysisi bile 3 saat oynamıştım 1280*800 2xaa da 68 derece olmuştu yinede bilgiler için teşekkürler herkese
  • hocam bilgisayarında kaç fan var
    öne bi fan koy arkada egzos fan olsun işlemcinin soğutması kötüyse bi soğutucu al sistemde o.c. yoksa abartma
    ekran kartının modeli nedir.fan varmı.gerekirse ona da soğutucu al bir tanede termal macul al ekran kartıyla işlemciye sür.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.