Şimdi Ara

Vander Walls bağları ve Dipol-Dipol Bağları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yarın sınavım var ve %99'unu çalışmış bulunuyorum. Anlamadığım bu iki bağ'ın farkı. Diyeceksiniz ki Dipol bağlarının bir kutubu +, bir kutubu ise -'dir diyeceksiniz. OF2 arasında dipol-dipol bağı var fakat oksijen'in değerlik elektorun -, Flor'un elektronu da -'dir. Bu işin içinden çıkamıyorum. Şöyle bir mantık yürüttüm fakat bu işi OF2 bozdu. Molekül olarak polar olanlar dipol dedim, apolar olanlar ise Vander Walls dedim. OF2 bozdu işi :)) Yardım edecek olan varsa sevinirim.

• Oksijenin değerliği eksi değil hocam orda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periyodik tabloya bakarsak oksijenin yanlızca - değerlik olabileceğini gösteriyor. Yani Hidrojen gibi değil ki hem - hem de + değerlik olsun.
  • oksijende OF2 istisna + degerlik alir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Onurcanylcn

oksijende OF2 istisna + degerlik alir.

Peki yardımın için teşekkür ederim bir de şu olay doğru mu? Molekül dizilimi polar ise dipol-dipol, Apolar ise Vander Walls bağı mıdır? Eşleştirdiğim tüm moleküllerde durumun böyle olduğunu gördüm. Bir de Oksijen istisna dediniz. Co2'de bu olay geçerli midir? Ayrıca C2H5 arasında Dipol-Dipol bağı var mıdır?
  • Beyler bayanlar UP!!
  • C2H5 nedir hocam radikali mi kastediyosun zira öyle bi bileşik olmaz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bitkide üreme ve uriner sistem
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kardeş,
    Van der Waals kuvvetleri denilen moleküller arası çekim kuvvetleri üç tanedir. Dipol – dipol kuvvetler, London kuvveti ve Hidrojen bağları.
    alt dalı.
  • Vander Waals kuvvet, dipol, hidrojen bağlarını gördük. Şöyle bir örnek vermişti hocamız izah edeyim: CH4 molekülünün molekül arası bağını Vander Waals olarak verdi. NH3'ü de hidrojen bağı olarak verdi haliyle. HCl'yi de Dipol-dipol diye verdi. Gördüğünüz gibi polar Vander Waals bağı da var. Sorduğum şey Dipol-dipol ile Vander Waals bağını nasıl ayırt edeceğiz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.