Şimdi Ara

Van Gogh APU’ları RDNA2 ve Zen 2’yi düşük güç tüketimli dizüstülere getirecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Van Gogh APU’ları RDNA2 ve Zen 2’yi düşük güç tüketimli dizüstülere getirecek



    Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan AMD’nin yol haritası önümüzdeki dönemde sunulacak yeni APU’ların anahtar özelliklerini açığa çıkarmıştı. Van Gogh’a dair yeni detaylar var.



    Van Gogh



    Moore’s Law is Dead’in son paylaşımına göre Van Gogh PC kanadında sunulması beklenen konfigürasyonun dışında bir yapıyla karşımıza çıkacak.



    Güncel konsollarda da olduğu gibi Zen 2 mimarili çekirdeklerle RDNA 2 mimarili iGPU’nun aynı çatı altında buluşacağı APU’lar 4 çekirdekli 1 adet CCX’ten oluşacak  ve TSMC’nin 7 nm sürecinden geçecek. Yonganın I/O biriminin de CPU-GPU ikilisiyle aynı pakete taşınacak olması monolitik tasarımla sonuçlanacak.



     



     Ayrıca Renoir APU’larına benzer şekilde önbellek tarafında gidilecek kırpmalar sayesinde maliyet düşürülürken daha kompakt bir yapıya ulaşılmış olunacak.



     



    8 CU’dan oluşacak RDNA 2 mimarili entegre grafik birimi sayesinde grafik kanadında Cezanne’den daha performanslı olması beklenen APU’lar genel sistem performansı başlığında düşük güç tüketimi ve Zen 2 çekirdekleri nedeniyle geriye düşeceğini söyleyebiliriz.



    Ayrıca Bkz.İş istasyonlarına yönelik Alder Lake-S işlemcilerinin çıkış dönemi ortaya çıktı



    Son olarak Tiger Lake-U işlemcilerinin soketinden daha kompakt yapısıyla öne çıkan FP3 sokete oturacak Van Gogh çözümleri 7.5-15 wattlık TDP bütçesi dahilinde görev yapacak. Bellek tarafında ise RDNA 2 mimarili kartlardaki Infinity Cache’in yer almasının beklenmediği modeller LPDDR5 belleklerle çalışacak.



     



     



     



     




    Kaynak:https://wccftech.com/amd-van-gogh-apus-bring-power-of-rdna-2-in-ultra-low-power-ryzen-notebooks/







  • Muhteşem, ufak, hatta belki de elde taşınabilir ve kendinden ekranlı oyun cihazlarının çoğaldığını göreceğiz. DDR5 kullanımına da geçilse dahili ekran kartları iyice coşacak

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lorenzo__

    Bu mesaj silindi.

    Kimse en son oyunları en üst ayarlarda açacağını söylemedi zaten :) Fakat DDR5 ram'lerin kullanılmaya başlamasıyla elbette dahili ekran kartlarında da güzel bir performans çıkışı görülecektir. Belki de bu yıl AMD'nin RX6000, Nvidia'nın ise RTX3000 serisinde büyük sıçrama yapmalarının sebeplerinden biri de gelecek yıl DDR5 ram kullanımı ile dahili ekran kartlarının tahminen GTX 1050 benzeri bir güce sahip olacağıdır...





  • 1660 süper performansı olsun fiyatı da CPU+gpu kadar olsun. Bir karışlık Mini konsol PC hayalim var. Yapıştırır parayı alırız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lorenzo__ kullanıcısına yanıt
    Güncel oyunları üst düzey açan apular var hocam. Ama PC değil konsollarda :D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • apular orta seviye kartları kaldırsa fena olmaz ekran kartına verdiğim paranın çoğu pcb kondansatör vrame fln gidiyor o paraya gider daha hızlı ram alırım hiç olmazsa işlemcime de yararı dokunur :/


    Zaten işlemciler artık eskisi gibi pekte enerji canavarı değil ortalama 65w güç tüketiyor dahili ekran kartıda 45w çekse iyi bir soğutucu ile tadından yenmez.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.