Şimdi Ara

valve cs go vac dalgası 12.08.2020

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • valve geniş çaplı bir operasyon yapıyor. son 2-3 günde, takip ettiğim hile kullanıpta bir türlü ban yemeyen hesapların toplu olarak vac yediğini gözlemliyorum. ciddi bir temizlik yapılıyor. sizce Valve sonunda Hilelerin sonunu getirdi mi?

    bazı örnekler:
    https://steamcommunity.com/profiles/76561198878323570https://steamcommunity.com/id/neavy12/https://steamcommunity.com/profiles/76561198985480707



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ceroninoo -- 14 Ağustos 2020; 13:8:10 >







  • bi bizi bulmadı şu temizim ama ban yedim furyası :D

    vac ı kısa süreli düşünmeyin, çok önceden açtığınız bir program yüzünden bile ban yemiş olabilirsiniz, gördüğünüz gibi yıllardır ban yemeyen hesaplar banlanmış ilk mesajdaki gibi, he hatalı ban mı yedin bir şekilde açılır o hesap hatalı yemediysen hiiiç boşuna konuşma kardeşim suçsuzluğunu ispatlayana kadar suçlusun artık
  • Valve bu gibi durumlarda oyunun daha çok içine sıçıyor. Daha öncesinde de böyle bir toplu ban operasyonu yapmışlardı. Lakin şimdi olduğu gibi; hatta bizzat benim hesabımın başına geldiği gibi birçok temiz oyuncuda yok yere banlanmıştı. Hatta kısa bir süre sonra aşırı itirazlar sonucu yine çoğu temiz oyuncunun yasağı kaldırılmıştı.

    Basit bir maç izleme sistemi üzerinden oyunculara karar vermek başlı başına bir saçmalıktan ibaret. Profesyonel bir oyuncu aimini nereye koyacağını, ses aldığı zaman nereye dönüp bakacağını ve bulunduğu pozisyona göre oyuncuların nereden gelebileceğini rahatlıkla tahmin edebilir. En basit, D2'de A side tutan bir adam ya long bakar ya short bakar. Aim'i orada tutup gelen adamı vurduğumda bu benim hile olduğumu göstermez. Ne yapıcaktım. Kutulara mı bakıcaktım tüm round boyunca.

    Çeşitli oyunlarda olduğu gibi tamamen dosya taramasına dayalı ve gerekirse HWID ban anlayışı ile çalışan anti-hile sistemlerini kullanması CS:GO'nun daha çok yararına olacaktır.

    Bunu tüm içtenliğimle söylüyorum ki; hesabım yok yere yasaklandı ve umudum olmasada bir bekleyiş içerisindeyim. Önceki ban dalgalarında yaşanan aksaklıkların tekrar nüksetmiş olacabileceğini düşündüğüm için sakin kalıyorum. Olaki hesabın yasaklanması kaldırılmadı. O zaman elimdeki tüm imkanlarla hile kullanarak oyunun içine sıçan topluluğun yeni bir üyesi olacağım.




  • HakanYüksel kullanıcısına yanıt
    hile açmasanızda bilgisayarınızdaki bir program valve tarafından kötü amaçlı algılanmış olabilir. vac korumalı oyun oynarken arkada çalışan programlara özenle dikkat etmek gerekiyor.
  • Bunu burada kanıtlayamam belki, ne dersem diyeyim inanmak istemeyen inanmaz ama hiç bir zaman, hiç bir şekilde hile kullanmadım. Makro kullanmayı bile hileden sayan ve hileden nefret eden birisiyim. Birlikte oynadığım tüm arkadaşlarım bunu çok iyi biliyor. Her şeyim manuel güncellemede olmasına rağmen risk almam, ping artması ihtimaline karşı oyun oynarken spotify'ı bile kapatırım. Steam oyunu oynuyorsam sadece steam, uplay oyunu oynuyorsam sadece uplay açık kalır vs. Ben oyun oynarken arkada açık kalan programların tam listesi şu şekilde:

    -Windows Güvenlik
    -Nvidia GeForce Experience
    -Monster Kontrol Merkezi
    -Logitech G-Hub (makro kullanmadığımı söylemiştim. Sadece yan tuşlara sis-flaş bombalarını atamak, satın alma menüsünü mouse üzerinde bi tuşa atamak vs için kulanıyorum. (bunları oyun içinden de yapabiliyoruz ama mouse üzerindeki her tuşu oyun tanımadığı için kendi yazılımından yaptım) ve rgb efektlerini yapmak vb. şeyler için kullanıyorum.)
    -Ne oyun oynuyorsam sadece onun platformu (steam, origin vs)
    -Bir de, bir dönem GLoot denen, oynadıkça para getiren uygulamayı kullandım. Overwolf'un bir eklentisidir. Bundan dolayı ban yediğimi sanmıyorum. Çünkü, ben sadece arkada açık bırakıp oyunuma baktım, 1 ay falan kullandım. Sonra kapattım. Bunu aşırı şekilde kullanan, yüzlerce euro kaldıran insanlar tanıyorum ve hiç biri ban yemedi. Sürekli alt+tab atıp, kill'leri sayılmış mı diye kontrol eden insanlardan bahsediyorum.

    Gelin görün ki, bu dalga beni de vurdu!

    Yıllar evvel hileciler yüzünden CS:GO'dan soğuduğum. Epey bi ara verdim, 1.5 yıl falan. Sonra döndüm, silver 5 civarı başladım herhalde. Oynadıkça, eski taktiklerimi hatırladıkça yükselmeye başladım. Çok iyiyim demiyorum, ederim çift keleş, bilemediniz dmg falandır yani ama nova 4, keleş arası sıkıştım; ne kadar kazanırsam kazanayım çıkarmadı sistem. Haliyle buradaki oyunculardan biraz daha iyi oynadığım için çok rapor edildim. Örneğin; yıllar evvel youtube'da gördüğüm, molotof ile adam beni göremeden, benim onu görmeme imkan veren taktiği yapıyorum, vuruyorum. Hoop chat'e bi mesaj, önce Rusça sövüyor, sonra rapor ettiğinin yazısını kopyala-yapıştır yapıyor. One-way smoke dedikleri, yine bana görsel avantaj veren sisleri kullanıyorum, yine hoop rapor! Her oyun sabit spam atış yaptığım noktalar var, bin kere sıkıyorum, bir defa birisine denk geliyor. Adam ölmese bile rapor ediyor. Böyle böyle güven faktörüm düştü. Çünkü, genel kanının aksine, steam'e göre masum olduğunuz ispatlanana kadar suçlusunuz! Rapor yiyorsam hileci olmalıyım! Neyse, epey azalttım oynamayı. Bol bol overwatch falan izledim. Dikkatli bi şekilde, tekrar tekrar izleyerek doğru kararlar vermeye çalıştım. Dosya doğrulattım vs derken epey bi uğraştan sonra düzeldi. Çok geçmedi bi daha düşük güven faktörü... İşin en acı tarafı, düşük güven faktörü yüzünden aynı durumdaki kişilerle eşleştiriliyorum. Hepsi değil ama bazıları hileci orada; normal güven faktörüne oranla daha fazlası orada sonuçta. Bariz hileci birisi, beni raporluyor hileci diye; steam de buna dayanarak beni düşük güven faktöründe tutmaya devam ediyor. Ne güzel ortam a... Bıktım artık; arkadaşların da tavsiyesiyle, R6 oynamaya başladım. İyi ki de öyle yapmışım. Çok daha güzel bi oyun, hileci de çok daha az, tavsiye ederim. Neyse, bi süre girmeyince güven faktörü düzelmiş. Yine ara ara girip, CS:GO oynamaya başladık. GLoot serüveni de başladı ya, biraz CS'den de para gelsin dedik. Çok geçmedi çat diye düşük güven faktörü... Dosya doğrulatmalar, overwatch izlemeler, arka planda bi şey mi açık diye kontrol etmeler, GLoot'u falan da kapattım. Denize düşen yılana sarılır misali aklıma gelen her yolu deniyorum bu saçma durumdan kurtulmak için. Çünkü, durduk yere sistemin hileci muamelesi yapması, hilecilerle eşleştirmesi ve bu insanların raporlaması yüzünden o seviyede kalmaya devam etmek trajikomik yani. En son düşük güven faktöründe bıraktım, oynamadım bi ay falan, sonra da memlekete geldim. Toplam 2 ay civarı oldu, güncellemesini bile yapmadım. Telefon internetinden bağlandığım için oynamıyorum CS vs. Bu gün steam'i bi açtım; VAC ban... E hayırlı uğurlu olsun ne diyim. Hilecilerden çektiğimi kimse çekmemiştir, bir de ban yedim. Tamamen kurtuldum diyelim. CS 1.3 beta 5 ile başlayan CS serüvenim, bu saçmalıkla son buldu. R6'ya devam. Oyunlarımı da olabildiğince steam dışından alacağım artık. Parasını almayı biliyorlar, hizmete gelince "otomatik sistem"; yıllardır söylüyorum b*k gibi işte o sistem.

    Ancak, en nihayetinde bir ton para döktüğüm bir sürü oyunum var ve profilimi kirletiyor lanet olası kırmızı yazı.

    Edit: Yazım hatası düzeltimi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snelius -- 14 Ağustos 2020; 16:59:49 >




  • Snelius kullanıcısına yanıt
    son gözlemlerime göre suçlu suçsuz güven faktörü kırmızı olanlara ban atılmış hocam. 2 arkadaşımda vac yemişti. bugün özür mesajı ile vacı kaldırmışlar. başka bir arkadaşım 1 yıl önce vac yasaklaması almıştı. onun banıda bugün özür mesajıyla açılmış. ki adama 1 yıl hile damgası vurmuşsun, kuru kuru bir özürle banı açıyorsun dalga geçer gibi. valve çoğu kişiyi yanlış banladı. eminim sizin ve sizin durumunuzda olan kişilerin banlarıda yakın zamanda kalkacaktır.
  • Ceroninoo kullanıcısına yanıt
    CS:GO'su batsın, benim artık tek derdim profilimde böyle bi leke kalmasın.

    Hakikaten dalga geçer gibi, 1 yıl nedir yahu. Suçsuz bi insanı, hileci diye 1 yıl boyunca el aleme ifşa et. Sonra gel de ki, "pardon"!

    Bakalım benim profilimde ne kadar kalacak bu kırmızı yazı. Hepsini geçtim, arkadaş ortamlarımda, oyun tayfalarımda sorsanız "Hileden en çok nefret eden kim burada?" diye, saniye düşünmeden beni gösterirler ama işte hayatın illâ bir ironisi olacak ya...
  • Snelius kullanıcısına yanıt
    o vac damgası çok kötü bişe. düzelince burdan bizide bilgilendir :)
  • bi bizi bulmadı şu temizim ama ban yedim furyası :D

    vac ı kısa süreli düşünmeyin, çok önceden açtığınız bir program yüzünden bile ban yemiş olabilirsiniz, gördüğünüz gibi yıllardır ban yemeyen hesaplar banlanmış ilk mesajdaki gibi, he hatalı ban mı yedin bir şekilde açılır o hesap hatalı yemediysen hiiiç boşuna konuşma kardeşim suçsuzluğunu ispatlayana kadar suçlusun artık
  • Umarım bir gün sizi de bulur. Başkasının halinden anlamak için aynı duruma düşmeniz gerekiyorsa, empati yoksunu iseniz, umarım empati kuramadığınız her durum tek tek başınıza gelir. Azıcık mantık, hile yapsam silver 5 başlayıp, nova 4 civarında mı takılırım.

    Bu laptop yaklaşık 1 yıldır bende (sıfır alındı) ve alındığı günden bugüne GLoot ve MSI Afterburner dışında, "şüpheli" bile diyebileceğiniz hiç bir program kurulmadı. Zaten bir süre sonra MSI afterburner, Apex Legends ile sorun çıkardığı için kaldırdım. Ondan önceki laptop'ımı da yaklaşık 5 yıl kullandım, sıfır almıştım ve onda da durum aynı. Hatta onda GLoot dahi yoktu. Her daim kendi cihazım ile oyun oynadım.

    Hatalı banımın bir şekilde(!) açılacağını ümit ediyorum ben de. Açılır veya açılmaz, konuşup, konuşmayacağımı size soracak değilim. Varsa bir bilginiz, atıyorum "MSI afterburner ban sebebiymiş, bi tanıdığım ondan ban yedi" ya da "GLoot'tan sorun oluyor/olmuyor" gibi, gelin söyleyin. Yoksa boşuna konuşan sizsiniz. Ne bi yardımınız var, ne de fikir sunuyorsunuz. Tek yaptığınız "Ben ban yemedim, ban yediysen kesin hilesin, haha ezikler" tonunda ego kasmak.

    O işin olması gerekeni "suçlu olduğun ispatlanana kadar suçsuzsun"dur ve steam mahkeme falan da değildir. Otomatik bi yazılımın neye dayanarak attığı belli olmayan ban beni suçlu yapmaz. Sadece CS:GO oynamamı engeller ki, zaten R6 oyuncusuyum epeydir. CS:GO çerezlik oyundan ibarettir benim için. Daha önce de dediğim gibi kırmızı yazının profilimi kirletiyor olmasıdır tek derdim.

    "Hangi programmış, neden ban yemişim?" diye sorduğumda, onu dahi söylemiyorlarsa sistem şeffaf değildir ve ben o sistemin doğruluğunu da sorgularım. İnsan yapımı yazılıma sanki tanrıymışçasına tapmaktan, her verdiği karara ayet muamelesi yapmaktan vazgeçin. VAC sandığınız kadar mükemmel olsaydı, oyun mevlana dolu olmazdı bir kere. Eğer CS:GO oynuyorsanız size, hiç bir zaman VAC ban yemeyen, yani size göre kesinlikle hile yapmayan ama tamamen tanrı sevgisinden mevlana gibi dönen ve x-ray gözleri olduğu için duvardan görenlerle iyi oyunlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snelius -- 15 Ağustos 2020; 19:54:55 >




  • Valve'nin bu yaptığı bir nevi yargısız infaz. Ve işin açıkçası, haklı yada haksız VAC ban uyguladıkları herhangi bir hesabın sahibine savunma hakkı tanımıyorlar. Yani gerçekten bir hile kullanımı varsa eğer tabi ki savunulacak bir yanı yok fakat Overwatch gibi kaderinin başkalarının elinde olduğu bir karar sisteminde bana göre verilen kararların büyük çoğunluğu yanlış. Bizzat kendi oynamış olduğum 100 kişiden 30'unun söylemi; izlemeden direk geçip "Bariz Hile" seçeneğini seçmek. Overwatch'a düştüyse kesin hiledir mantığıyla demo bile izlemeden "Hile" kararı seçen oyuncularda var. Belki adam takım arkadaşını vurmaktan yada birkaç el afk kalmaktan dolayı reportlandı? Yada gerçek anlamıyla hile kullanmıyor fakat vuruşları oldukça iyi? Valve'nin verilen kararların ardından söz konusu hesapların söz konusu maçlarını bir de kendileri izlediğini düşünmüyorum. Hal böyle olunca, sen ben gibi oyunculardan gelen kararlar neticesinde hareket edip birçok kişinin başını yakıyorlar.

    Bizzat, topluluk merkezine açtığım konuma gelen bir mesaj içeriğini ve detaylarını paylaşmak istiyorum sizlerle;

    valve cs go vac dalgası 12.08.2020


    Yorumu yapan arkadaş, 27 Temmuz tarihinde oynadığım İnferno rekabetçi maçında hile kullandığımı ortaya atmış. Buyrun buda maçın detay linki "https://csgostats.gg/match/13349701 "

    16-14 yendiğimiz bir maç. İlk devreyi 9-6 geride kapatmamıza rağmen 17 kill ile oynamışım. İkinci devrede komple A rush yaparak oynadık maçı çok iyi hatırlıyorum ve 25 kill ile oynadım. 16-14 gibi bir skor ile maçı kazandık. Mağlubiyete rağmen rakip takımın birinciside 32 kill gibi güzel bir skor elde etmiş. Şimdi bu maçın demosu olduda Overwatch'a düşse eminim birçok kişi benim hakkımda hile kararı verecek. Peki ben hem kişisel hemde genel bir savunma yapmak istiyorum ki; bu herkesçe bilinen ama kabul görmeyen bir durumdur; legit hile kullanımı diye birşey kesinlikle söz konusu değil. Maçın elden gittiğini anlayan bir adam daha 5. round başında wallhacke asılıp maçı alıp götürüyor. Hatta yediremeyenler direk aimbot, triggerbot ne varsa kökleyip oyunun iyice içine ediyor. Bunlara ek olarak benzeri birçok maçta benzer comeback durumları ve yüksek kill sayıları görmekte mümkün. Peki sırf şuradaki 42 kill ve ikinci devrede çevrilen maça istinaden yorum yapılarak benim yıllarca emek verdiğim bir hesap hangi hak ile yasaklanabilir ki?

    Ayrıca Valve'nin herhangi bir VAC ban uyguladığı kişiye, kanıt olarak maçın demosunuda göndermesi gerekiyor diye düşünüyorum. Dediğim gibi, belki afk kalmak zorunda kalınan bir maçta yada arkadaşımı isteyerek yada istemeyerek vurduğum bir maçtan dolayı report edildim ve overwatcha düştüm. Sırf overwatcha düştü diye "kesin hile" tabiri yapılıp demo dahi izlenmeden direk "hile" kararı verilip benim oyundan uzaklaştırılmama sebebiyet veren bir sistem ne kadar desteklenebilir bir diğer soru işaretide bu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ismailbbyigit

    bi bizi bulmadı şu temizim ama ban yedim furyası :D

    vac ı kısa süreli düşünmeyin, çok önceden açtığınız bir program yüzünden bile ban yemiş olabilirsiniz, gördüğünüz gibi yıllardır ban yemeyen hesaplar banlanmış ilk mesajdaki gibi, he hatalı ban mı yedin bir şekilde açılır o hesap hatalı yemediysen hiiiç boşuna konuşma kardeşim suçsuzluğunu ispatlayana kadar suçlusun artık
    Bu yaşıma kadar bir sürü oyun oynamadım hiç hile açmadım, hiçte ban yemedim. Şunu net bir şekilde gördüm ama. Hiçbir hileci suçunu kabul etmiyor. Hile açmadıysan açmamışındır uzun uzun hikaye yazmaya gerek yok. Knight oynarkende aynıydı. "maradonda pazarda ban yedim nasıl olur?" Önceki yaptıklarını unutuyolar tabi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Paetzold

    Bu yaşıma kadar bir sürü oyun oynamadım hiç hile açmadım, hiçte ban yemedim. Şunu net bir şekilde gördüm ama. Hiçbir hileci suçunu kabul etmiyor. Hile açmadıysan açmamışındır uzun uzun hikaye yazmaya gerek yok. Knight oynarkende aynıydı. "maradonda pazarda ban yedim nasıl olur?" Önceki yaptıklarını unutuyolar tabi

    Alıntıları Göster
    aynen öyle, bu tür konular kaçıncı kez açılıpta aynı yazışmalar dönüyor görüyorsun hocam sende eskiden beri forumdasın.

    bizim forum pro kaynıyor maşallah, ben bu oyunu hardcore şekilde oynarken smurf hesap açıp tamamen solo girerek yeni hesabı global e kadar çıkarttığımı biliyorum, global olunca gerçekten oyunun bi amacı kalmıyor tekrar silver 1e kadar günlerce derank yapmıştım, silver da 50 vurup 10 kere öldüğüm veya 29/3 bitirdiğim maçlar oldu, kim bilir kaç kere report yemişimdir ama temizsen seni bulmuyor bu vac veya overwatch işte :D




  • Ta ki seni bulana kadar... Sonra işte gelip, yazıyorsun buraya. Belki bi bilgisi, bi fikri olan birileri çıkar da, yardımcı olur diye. Sonra okuduğunu anlamayanla, yazım kurallarını bilmeyen geliyorlar buraya; senin üzerinden ego kasıp, bozacı-şıracı oynuyorlar. Sen de onlara blok atıp, geçiyorsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ismailbbyigit

    aynen öyle, bu tür konular kaçıncı kez açılıpta aynı yazışmalar dönüyor görüyorsun hocam sende eskiden beri forumdasın.

    bizim forum pro kaynıyor maşallah, ben bu oyunu hardcore şekilde oynarken smurf hesap açıp tamamen solo girerek yeni hesabı global e kadar çıkarttığımı biliyorum, global olunca gerçekten oyunun bi amacı kalmıyor tekrar silver 1e kadar günlerce derank yapmıştım, silver da 50 vurup 10 kere öldüğüm veya 29/3 bitirdiğim maçlar oldu, kim bilir kaç kere report yemişimdir ama temizsen seni bulmuyor bu vac veya overwatch işte :D

    Alıntıları Göster
    Hatalı vacta olabilir düşük ihtimal olsada. Fakat hatalı vac yiyen adam gelir buraya; arkadaşlar ne yapmam lazım hile kullanmadım nasıl açtırabiliriz gibi tek cümlelik birşeyler yazar. Bildiğin roman yazıyorlar. Öfke kusan mı ararsın bende hile açacam bundan sonra diyen mi Bir sakin ol yoksa birşey peşine düş açılır zaten. Ama sende biliyorsun neler yaptığını




  • Yok valorant gibi yuksek sistem kullanan bir izleyici lazim ben sahsen gormedim valorantta hile

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Boş konuşup ego kasmaya çalışanlarda gelmiş. Bilmiyorlar ki onlar sokakta top peşinde koşarken biz CS’de AWP-Bıçak atar, kara çatı beyaz çatı arasında mermilerden otoban yapardık İnsan düşmedikçe düşenin halinden anlamazmış derler doğruymuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HakanYüksel kullanıcısına yanıt
    evet önceden bende haksız bana inanmazdım taki bi arkadaş vac ban yiyene kadar. bu ban dalgasında vac yedikten 2 gün sonra vacı kaldırıldı. 1 yıl önce vac yiyen başka bir arkadaşımın banı bu dalgada kaldırıldı. suçsuzsanız mutlaka bir gün vac banınız kaldırılacaktır.

    hesap
    https://steamcommunity.com/profiles/76561198842739753

    valve cs go vac dalgası 12.08.2020
    1

    valve cs go vac dalgası 12.08.2020
    22




  • Hocam bu vac dalgasında bende ban yedim faktör düşüktü hile falan açmadım 150 tl ye yakın envanterim var zaten neden açayım neyse ana hesabımdı baya bi yoğunlaşmıştım üstüne herşey gitti banı açılan arkadaşınız ne yazmış desteğe söyler misiniz bende bi deneyeyim şansımı açılmaz mı acaba ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vionix V kullanıcısına yanıt
    desteğe yazmadı hocam. hile kullanmadıysanız açılır mutlaka
  • Hocam ben desteği ticket yağmuruna tuttum 7 gün oldu hala daha bişey yok aynı mesajı atıp duruyorlar ben şey diyorum acaba arkaplan siyah olsun fps artsın lobide diye panaroma klasöründen dosyalar silmiştim valve bunu hile olarak mı algıladı ki hala daha neden yediğimi anlayamıyorum çıldıracağım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.