Merhaba, Uzun zamandır Vakıfbankın müşterisiyim.9 Nisan 2021 tarihinde kredi kartımım son ödeme tarihiydi. Hesapta yeterli para olmadığımdan kredi kartı borcunu ödemek için para göndermiştim, ama sistem daha önce davranıp aynı gün içerisinde ek hesaptan ekstre borcu için kalan tutarı çekmiş. Hesap bakiyem aynı gün içerisinde önce eksi ardından artı tutara geçti. 30 Nisan 2021 tarihinde 6.06 TL'lik ek hesap kullanım ücreti geldi.Bunu çağrı merkezi ile görüştüğümde, müşteri temsilcisinin uzlaşmaz tavrı ile karşılaştım ve kredi kartını kapatma kararı aldım. Ayrıca en yakın zamanda hesabımı da kapatacağım 6.06 TL'lik bile değerimim olmadığı bir banka ile çalışmak istemiyorum. Böyle bir mağduriyet yaşayan var mı? Yasal olarak ne yapabilirim? Aşağıda Talepleri Vakıfbank'a yazdım. 1. Müşteri temsilcisi ile yapılan görüşmenin sağlıklı ve doğru bilgi akışı yönünden incelenmesini, 2. Müşteri temsilcisinin iddia ettiği aynı gün içerisinde benim dahlim olmadan ek hesap neden gece 00.00 saatlerinine kadar beklemedi? Kredi kartı borcunu ödemek için neden öğlen saatinde işlem yapıldı? 3. Kredi kartının borcunu son ödeme günü içerisinde saat kaça kadar ödemek ile yükümlüym |
Vakıfbank Ek Hesap Kurnazlığına Dikkat!
Vakıfbank Ek Hesap, ihtiyaç anlarında ek bir finansal kaynak sağlayan bir üründür. Ancak bu hesabı kullanırken dikkatli olmanız gerekir, çünkü bazı kurnazlıklar söz konusu olabilir.
Vakıfbank Ek Hesap Nedir?
Vakıfbank Ek Hesap, hesabınıza tanımlanan belirli bir limite kadar ek para kullanmanıza olanak tanıyan bir kredi ürünüdür. Bu hesap, beklenmedik harcamalar veya acil durumlar için faydalı olabilir.
Vakıfbank Ek Hesap Kurnazlığı
Vakıfbank Ek Hesap kullanırken karşılaşabileceğiniz bazı kurnazlıklar şunlardır:
- Yüksek Faiz Oranları: Ek hesaplar genellikle yüksek faiz oranlarına sahiptir. Kullanmadığınız tutar için bile faiz ödemek zorunda kalabilirsiniz.
- Gizli Masraflar: Ek hesap açarken veya kullanırken ek ücretler ve masraflarla karşılaşabilirsiniz.
- Taksitlendirme Zorlukları: Ek hesabınızı taksitlendirmek istediğinizde, yüksek faiz oranları ve uzun vade nedeniyle önemli bir maliyetle karşılaşabilirsiniz.
- Otomatik Yenileme: Ek hesabınızın otomatik olarak yenilenmesi söz konusu olabilir. Bu durumda, hesabınızı kapatmadığınız sürece faiz ödemelerine devam edersiniz.
Vakıfbank Ek Hesap Kapatma
Vakıfbank Ek Hesabınızı kullanmayı bıraktığınızda, derhal kapatmanızı öneririz. Bu sayede faiz ve diğer masraflardan kaçınabilirsiniz. Ek hesabınızı kapatmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Vakıfbank şubesine gidin.
- Ek hesap numaranızı ve kimlik kartınızı ibraz edin.
- Ek hesabınızı kapatma talebinde bulunun.
Vakıfbank Esnek Hesap
Vakıfbank Ek Hesap yerine alternatif olarak Vakıfbank Esnek Hesap ürününü düşünebilirsiniz. Esnek Hesap, daha düşük faiz oranları ve daha esnek geri ödeme seçenekleri sunar.
Vakıfbank Ek Hesap Ödemesi Nasıl Yapılır?
Vakıfbank Ek Hesap ödemenizi aşağıdaki yollarla yapabilirsiniz:
- Vakıfbank şubesi
- İnternet bankacılığı
- Mobil bankacılık
- Otomatik ödeme talimatı
Sonuç
Vakıfbank Ek Hesap, ihtiyaç anlarında faydalı bir finansal araç olabilir. Ancak, bu hesabı kullanırken gizli masraflar ve kurnazlıklar konusunda dikkatli olmanız gerekir. Ek hesabınızı gerekmediğinde kapatarak faiz ve diğer masraflardan tasarruf edebilirsiniz. Ayrıca, Vakıfbank Esnek Hesap gibi alternatif seçenekleri de değerlendirebilirsiniz.