Şimdi Ara

VAG'ın dizel araçlarının burnu uzuyormuş.Hileli Emisyon Testi (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
479
Cevap
4
Favori
12.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Amerika pazarı büyük pazar... Herhangi bir markanın bu pazarı kaybetmesi global yıllık satış rakamlarını ve firma değerini etkiler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kilo Moana

Yalnız vag burdan batarsa varya 21.yüzyılın sonunda kesin almanaklarda ilk sırada yer alır bu olay

Batmasın bence bir sürü ekmek yiyen çalışanı var sonuçta ama çok büyük bir para, imaj ve müşteri kaybı olur. Baştan birinci sıralar yerine sondan birinci sıralara oynayabilir resmen küme düşer.

Ayrıca batsa da batmasa da bu olay Otomotiv Sektörünün en büyük rezaleti, skandalı ve fiyaskosudur...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler bu sözü geçen hileli motorlar hangi markalarda var başka? Seat, Audi, Skoda ve Porsche'yi de kapsıyor mu?
  • Paul Klee kullanıcısına yanıt
    Porsche u bilmiyorum da Seat Audi ve Skoda kesinlikle vardır..KOLPAGEN alacaksan Dizelini alacaksın ki birşeye benzesin..Yakında emisyonu düşürmek için beygirlerin bir kısmını kesip sucuk yapacaklarmış..Sucukçu Beygirleri
  • Olay diğer markalara da sıçrayacak gibi gözüküyor, BMW X3'ün limitlerin üstünde olduğu haberleri var yurtdışı sitelerde, ayrıca genel olarak bütün sektörde emisyon konusunda şüpheli bir sistem olduğu iddiaları var,
    haberlerin linkleri:http://blog.caranddriver.com/report-bmw-x3-diesel-emissions-also-exceed-legal-limit/?utm_campaign=trueAnthem:+New+Content+(Feed)&utm_content=56040b52b3ef122b17000002&utm_medium=trueAnthem&utm_source=twitter
    vehttp://haber.sol.org.tr/dunya/emisyon-krizi-derinlesiyor-abdde-arac-sirketleri-kendi-testlerini-kendileri-yapiyormus-130701

• quote:

Orijinalden alıntı: DolceVita.

Bi arkadaş "Servise çağırıp 110 beygirlik motorunuzu yazılımla 70 beygire düşürcez deseler ne yaparsınız?" demişti.

ben ne yapacaklarını biliyorum,ciğerli tdi diyecekler
  • Audi lerde incelemeye alınmış.Almanya da ustelik,1.6 ve 2.0 tdi lerde aynı olay varmış

http://www.sozcu.com.tr/mobil/home/detay?post_id=943249&cat_id=6

• Mendieta58 kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten aynı motoru kullanan bir sürü marka var seat, audi, skoda hepsi incelenecek. 11 milyon araçta hileli motor kullanmışlar ve bunun 500 bini amerikada sadece.
  • Merkel durustluk dersi veriyordu

• quote:

Orijinalden alıntı: Paul Klee

Hocam zaten aynı motoru kullanan bir sürü marka var seat, audi, skoda hepsi incelenecek. 11 milyon araçta hileli motor kullanmışlar ve bunun 500 bini amerikada sadece.

Sadece vw haberleri çıkmıştı kaç gündür,audi ve bmw haberleri bugün çıktı,bakalım daha kaç marka var bu yola başvuran.Bu kadarla kalmayacak eminim

• Pinokyo Bunu Beğendi
  • Biz daha uckagitci olana kadar en uckagitcisi bu..

• Bmwde de çıktı aynı durum ama forumdakilerin bmw ile dertleri yok onun lafını bile etmezler vwyi kullanan memnun da bunları ne geriyor onu hala anlayamadım dsg de sorunlu bunlara sorsan ama nedense kullananlarda sorun yok
    Sorunun nerde olduğu belli de neyse

• EMİSYON TESTİNİ GEÇEMEYİP PAZARI VE PAPELLERİ KAYBETMEKTENSE , İNSANLARIN ALAYINI KANDIRIP REZİL OLMAYI TERCİH EDERİM .

KOLPAGEN MÜSTAFİ CEO su DAS DOLANDUROS ÜSTADI MARTİN REİS..

BİZİ TEĞET GEÇER

TARAMA ÖZÜRLÜ MALUM PARA BABASI

ULAN BİZİM DİZELİ SATSAK MI ACABA BAYRAMDAN SONRA??

YANCI KADROSUNDAN DAS TROLLUS
  • Benim istediğim abd de vw ceza alırsa türkiye nin de ceza vermesi ama nerde bizde ikinci elleri bile sıfır diye getirip satıyorlar kimsenin sesi çıkmıyor
    En azından otomotiv firmaları ayağını denk alırdı bundan sonra
    Otomobiller satılmazsa en çok zararı bizim devlet yapacağı için bu iş zor görünüyor

• Bizde sıkıntı yok

ula vw nelerini görecez daha bakalım...

Araba almak için çıktığımda vw-seat bayiisi olan vosmere gittim. 15-20 dk araçları gezdim. baktım inceledim. bir Allahın kulu da "HOP NABIYON ORDA" demedi. bırakın hoşgeldiniz'i... leon fr hakkında birkaç şey sorayım dedim. satış danışmanının yanına gittim.
    -Merhaba , kolay gelsin. Leon FR ve golf 7 hakkında bir kaç şey soracaktım ama.(leon fr'ın 61.500 olduğu zamanlar.)
    -Beyfendi buyrun bu broşürde herşey yazıyor. Ayrıca 2 ay sonrasına teslim ediyoruz dedi. [direk böyle hiç unutmam]

Broşürü de almadım. Arkamı döndüm gittim. O kadar bayii gezdim hiçbirinden böyle muammele görmedim.

Sana müstehak VW. ne kadar hisse kaybedersen o kadar sevineceğim.

• candeniz_1991 kullanıcısına yanıt
    Üstad aynısını bursa doğusta yaşadım yarım saat gez içerde kimse yok sinir olmamak elde değil bide görseniz mimiksiz suratsız satıcıları tabi hepsi öyle değil birazda kişisel bi durum
    doğuş bünyesinde olmayanlar öyle değil bursadan bastım eskişehire asil otomotivden tiguan bakıyorum dedim müthiş ilgi alaka aracı teslim alırken sanki lansmanını yaptılar aracın tamam yeter artık verin arabamı gideyim diyecektim neredeyse bakıma bile oraya götüreyim diyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Paul Klee

Beyler bu sözü geçen hileli motorlar hangi markalarda var başka? Seat, Audi, Skoda ve Porsche'yi de kapsıyor mu?

Porsche ve Audi'nin de kullandığı 3.0l lik v6 dizel motor ABD'de incelemeye alınmıştı, ama henüz ortada kesin bir şey yok. Şimdilik.
  • "Skandal büyüyor! 3 markada daha ortaya çıktı

İsveç'te Volkswagen dışında emisyon testlerinde hile yapılmış Audi, Skoda, Seat marka 61 bin aracın olduğu daha ortaya çıktı." (Haber 7)
  • quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

Dizel NOx emisyon skandalının iç yüzü için şu metni iyice okuyunuz.http://www.transportenvironment.org/ ( don't breath here ) sekmesini tıklayınız.

Meselenin özeti ; arabaların test edildiği saykıllar yeterince gerçek yol şartlarını simule etmiyor. Dolayısı ile araçların gerçek yol şartları altında emisyonları test saykıllarında ürettikleri kirlilikten fazla çıkıyor. VW'nin ayrıştığı nokta test saykılını dahi geçebilmek için üçkağıt açarak araçlarına özel programlar (defeat device) yüklemesi.

Test saykılları ile yol şartlarında araçların emisyonları :http://www.transportenvironment.org/sites/te/files/publications/carmakers-failure-infographic.pdf

Peki bu NOx kirliliğinin zararı ne? Araştırmaya göre Avrupa çapında yıllık zamansız 400.000 ölüm.

Every major car manufacturer is selling diesel cars that fail to meet EU air pollution limits on the road in Europe, according to data obtained by sustainable transport group Transport & Environment (T&E). All new diesel cars should have met the Euro 6 auto emissions standard from 1 September – but just one in 10 tested complied with the legal limit. (See infographic)

On average new EU diesel cars produce emissions about five times higher than the allowed limit. The results are compiled in a new report, Don’t Breathe Here, in which T&E analyses the reasons for and solutions to air pollution caused by diesel machines and cars – the worst of which, an Audi, emitted 22 times the allowed EU limit.

In fact just three out of 23 tested vehicles met the new standards when tested on the road. The main reason is Europe’s testing system is obsolete, allowing carmakers to use cheaper, less effective exhaust treatment systems in cars sold in Europe, according to newly released data. In contrast, diesel cars sold by the same manufacturers in the US, where limits are tighter and tests are more rigorous, have better exhaust treatment systems and produce lower emissions.

In this report T&E analyses the reasons for and solutions to air pollution caused by diesel machines and cars – the worst of which, an Audi, emitted 22 times the allowed EU limit. In fact, every major car manufacturer is selling diesel cars that fail to meet EU air pollution limits on the road in Europe, according to data obtained by T&E.

As a consequence of this and emissions from diesel machines, much urban air in Europe is not fit to breathe. The high levels of particles, nitrogen oxides and unburned fuel create a cocktail of harmful pollution. The effects are half a million premature deaths each year; a quarter of a million hospital admissions; and 100 million lost working days cumulatively costing over €900 billion.

İlk mesaja ekledim

bu dünyada harbiden yaşanmaz o
    zaman. Fabrikalar çoğaldıkça çoğalıyor.
    Bu NOx bu kadar olumcul
    etki yapiyorsa niye yillardir tek bir haber yok? Orneğin şangayda kirlilik
    üst düzey fakat böyle olağanüstü ölüm olayları hiç duymadım

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.