Şimdi Ara

--- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü --- (77. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.192
Cevap
80
Favori
406.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Utmad

güncel vcds programımı indirmeliyim, kablo çalışır mı güncel yazılımı destekler mi yoksa yeni kablo mu almalıyım

kablonuz çin çakması ise o ürünler güncellenmez, aldığınız versiyon ne ise orda kalır, sizdeki 11.11.3 versiyon güncellnse idi zaten 16.8 olması lazımdı. yeni vcds programı sadece orjinal ross tech kabloda kullanılır, o program çin malıyla çalışmaz, kabloyu güncellediğinizde direkt bloke olur, kullanılmaz hale gelir. Ürünü güncel sürümde kullanmak için ya orjinal ross tech ürün olacak, yada güncellenebilme özelliği olan Avrupa güncellenen kablolardan olacak, yani sürekli güncel versiyonu kullanmak istiyorsanız bu iki üründen birini almanız gerekir...

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-teknik-elektronik-test-olcum-cihazi-ross-tech-orjinal-vag-com-volkswagen-gizli-ozellik-acma-v16.8-346693017/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-teknik-elektronik-test-olcum-cihazi-vag-com-16.8.1-vagcom-cin-mali-degil-guncellenebilir-avrupa-urun-343993743/detay

• quote:

Orijinalden alıntı: idealiser

@ertewas Ergun abi 16.8.2 güncellemesi çıkmış, bizim Avrupa kablolara güncelleme geldi mi?

Şuan için 16.8.2 güncellemesi Avrupa güncellenen kablolara geldi, güncelleyebilirsin...

https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-aksesuar-tuning-vag-com-16.8.2-vagcom-cin-mali-degil-guncellenebilir-avrupa-urun-352752640/detay/

--- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü ---

• ertewas E kullanıcısına yanıt
    abi sağolasın.
  • VCDS Vag-Comun Amerika Olan Orjinal Ürünü nereden buluruz acaba?

• Bu Ürün Ross tech sitesindeki Lisanslı Ürünmü? Ne Kadar Update edebiliriz Limitsiz araç okuyabiliyormu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kenan_Kara

Bu Ürün Ross tech sitesindeki Lisanslı Ürünmü? Ne Kadar Update edebiliriz Limitsiz araç okuyabiliyormu?

bu ürünler orjinal ross tech ürünlerdir, lisanslı vcds programını kullanır, ross tech yeni versiyonlar çıkardıkça ürünü son sürüme update edebiliyorsunuz. 2016 son modeller dahil Vag grubu (wolksvagen, seat, skoda, audi) tüm araçları sorunsuz görebiliyor. ilk link orjinal satış sayfasıdır, ikinci link ise orjinal ürünün türkiyede satılan fiyatıdır.

http://store.ross-tech.com/shop/cat/VCDS.html

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-teknik-elektronik-test-olcum-cihazi-ross-tech-orjinal-vag-com-volkswagen-gizli-ozellik-acma-v16.8-346693017/detay

Orjinal ross tech dışında güncelleme alabilen Avrupa ürünler de var, bu ürünler orjinal olmamakla birlikte avrupada CE standartlarında üretilmiştir, aynı orjinal ürün gibi kendi programı üzerinden son sürüme güncelleme alabiliyor, son sürüme güncellendiğinden bu ürün de 2016 son modeller dahil Vag grubu (wolksvagen, seat, skoda, audi) tüm araçları sorunsuz görebiliyor.

https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-aksesuar-tuning-vag-com-16.8.2-vagcom-cin-mali-degil-guncellenebilir-avrupa-urun-352752640/detay/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertewas -- 14 Ekim 2016; 14:32:51 >

• Sahibinden.com da 2.500 TL olan ürün orjinal olduğu belli fiyatı ve ürün görselinden anlaşılıyor. Aracında Kodalama yapmak isteyenler için çok pahalı . Ama Profesyonel Servisler için bu kullanılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kenan_Kara

Sahibinden.com da 2.500 TL olan ürün orjinal olduğu belli fiyatı ve ürün görselinden anlaşılıyor. Aracında Kodalama yapmak isteyenler için çok pahalı . Ama Profesyonel Servisler için bu kullanılabilir.

Kalite istiyorsan kalitenin tabiki bedeli olacak, hem ferrariye bineyim hem ucuz olsun böyle bir seçenek sunmuyorlar. 100 lirayada akıllı telefon veriyorlar ama iphone 7 kullanmak istiyorsan bedelini ödeyeceksin. Bu ürünlerde aynen böyle. orjinal ürün pahalı tabiki, bireysel kullananlar imkanı varsa alacak, imkanı yoksa en azından son sürüme güncellenen avrupa güncellenen kabloları alacak, 100-200 liraya alınan çin çakması ürünler aynı 100 liraya alınan akıllı telefonlar gibi, o telefonları satabilmek için kalite telefonlar gibi reklam yaparlar, şeklini de iphoneye benzetirler ki gören iphone sanıp alsın. Bir de satarken abartarak, "abi iphonede ne varsa bunda da var, ne boşuna 3000-4000 vericen, al taş gibi telefon" gerçekten de aldıktan sonra bakıyorsun taş gibi, ha kaya ha telefon. telefon olarak değil takoz olarak kullan. Bu çin çakmlarını satanlar da "orjinal ürünün yaptığı her işi yapar abi, biz aldık her kodlamayı da sorunsuz yaptık" diyerek bile bile insanları aldatırlar. 20$ ürün ile 500$ ürün nasıl aynı oluyor, nasıl aynı işi yapıyor dediğin zaman hakarete başlarlar. Her üründe olduğu gibi bu ürünlerde de kalitesine göre fiyatı vardır, sayfalardır bunu anlatıyorum, üç tip kablo vardır, en adisi çin çakması, orjinal ürünle alakası yok, orjinalin yaptığının yarısını yapmaz ama sanki yapıyormuş gibi anlatılır bilmeyen insanlar aldatılır. orta kalite avrupa güncellenen kablo var, bunlar çin çakmalarına göre daha kaliteli, orjinale yakın kablolar ama yine de orjinalin yapıp da onunda yapamadığı şeyler var. en kalitelisi ise tabiki orjinal ross tech, asıl kablo o. paran varsa o ürünü alacaksın.

Bugün inanki resmi servisler bile ucuz diye çin çakması kullanıyor, arkadaş 2016 aracı kodlatacak sevis 2016 sürüm kablo gelmedi diyor. kullandığı çin çakması, tabi güncelleme alamıyor, kablo eski sürüm, adam çinde yeni sürüm çakma kablo çıksında alayım diye bekliyor, bu adamlara servis yetkisi vermişler, güvenip gideceksin de iş yaptıracaksın. adam 200 bin liralık audisini resmi servis diye güvenip bırakıyor, bunların kullandığı malzeme çindeki en adi malzeme. hangi vicdanla o araca üç kuruşluk kabloyu bağlıyorsun, kodlama esnasında kısa devre yapsa, ecuya, sisteme zarar verse kim verecek hesabını. adam vas kullanıyor, odisle aracı tarayacak bakıyorsun çin çakması, diyorsun üds protokollerinin çoğunu görmez, şu üç kuruşluk işe ne para veriyorsun, orjinal vas5054 1500-2000 lira hocam diyor. isterse 5000 olsun bu işi yapıyorsan alacaksın kardeşim. vag can pro alacak yine çine bakıyor, sorsan aynı işi yapıyor diyo, aynı işi yapıyorsa son sürüm niye değil, 5.5 versiyon kullanıyor, orjinalinde 7 versiyon üstü var. orjinali 500€ ama hocam diyor. tabide 500€ olacak, kalite kullanacaksan parayı vereceksin. aynı işi yapıyor falan hikaye, aynı işi falan yapmıyor kardeşim.

işin özeti ister bireysel ister kurumsal olsun servisde yada kendi aracında kullan, kalitesiz ürüne para verip almaya değmez. bu işle ciddi uğraşayım diyorsan ya orjinal ross tech kablo alacaksın ya da en kötüsü güncellenen avrupa kablo. ürün güncellenmiyorsa, online kullanılamıyorsa er yada geç demode olacak veya başına iş açacak. Kalite kullanmak, güncel olanı kullanmak her zaman en idealidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertewas -- 14 Ekim 2016; 20:36:12 >

• 16.8.2 de central elektrik uzun kodlamaya girilmiyor. Sanırım hemen peşine 16.8.3 çıkmasının sebebi bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nabaki

16.8.2 de central elektrik uzun kodlamaya girilmiyor. Sanırım hemen peşine 16.8.3 çıkmasının sebebi bu.

bu 16 serilerinin çoğunda sıkıntı var, aynı 15 serileri gibi, 15 serilerinde çin çakmalarında long coding neredeyse yok gibiydi, millet kodlamayı adaptasyondan yapıyordu, orjinal ve güncellenen kablolarda da aracına göre farklılık gösteriyordu, 15.7.4 ile ancak üds protokolleri düzenlenebildiydi. Emisyon krizi çıkıp VW yazılım politikasını değiştirince ross tech tozuttu. hele ki 15.7 sürümden sonra iyice tozuttu, üds protokolleri tam uyumlu olmuyor, yeni serilerde yazılımlar uyumlu olmuyor ve her ay bir güncelleme geliyor. adamlar 2016 da korkularına 8 ay beta yayınladı, 8. ayda full yeni sürümü anca çıkarabildi, 10. ay bitmeden 3 güncelleme yayınladı. onlarında her birinde ayrı sorun var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertewas -- 15 Ekim 2016; 22:18:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ertewas

quote:

16.8.2 de central elektrik uzun kodlamaya girilmiyor. Sanırım hemen peşine 16.8.3 çıkmasının sebebi bu.

bu 16 serilerinin çoğunda sıkıntı var, aynı 15 serileri gibi, 15 serilerinde çin çakmalarında long coding neredeyse yok gibiydi, millet kodlamayı adaptasyondan yapıyordu, orjinal ve güncellenen kablolarda da aracına göre farklılık gösteriyordu, 15.7.4 ile ancak üds protokolleri düzenlenebildiydi. Emisyon krizi çıkıp VW yazılım politikasını değiştirince ross tech tozuttu. hele ki 15.7 sürümden sonra iyice tozuttu, üds protokolleri tam uyumlu olmuyor, yeni serilerde yazılımlar uyumlu olmuyor ve her ay bir güncelleme geliyor. adamlar 2016 da korkularına 8 ay beta yayınladı, 8. ayda full yeni sürümü anca çıkarabildi, 10. ay bitmeden 3 güncelleme yayınladı. onlarında her birinde ayrı sorun var...

Sizin kabloya da 16.8.3 geldimi? Programdan güncelle deyince 16.8.2 ye güncelledi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: sivil

quote:

quote:

Sizin kabloya da 16.8.3 geldimi? Programdan güncelle deyince 16.8.2 ye güncelledi.

sizin kablo dediğiniz avrupa güncellenen kablo ise o kabloyu ben de sizin gibi sadece kullanıyorum, satıcısı ben değilim. 16.8.3 güncellemesi daha gelmemiş, aldığım arkadaşa, muhammede sordum henüz gelmedi dedi. yakında gelir herhalde...

• ertewas E kullanıcısına yanıt
    Aynı kablo ben de Muhammet beyden aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sivil

Aynı kablo ben de Muhammet beyden aldım.

güncelleme gelince haberdar edecek, bende güncelleme gelince paylaşırım burdan...
  • quote:

quote:

passatların ay farkı ile bile beyinleri farklı. arkadaşın passatı kodladım benden önce almıştı. adaptasyon kısmı tamamen değişik çıktı.
    daha doğrusu benim 16.8.1 sürümünde adaptasyon nasıl görünüyorsa onda aynısı çıktı. ama benimki 16.8.2 de adaptasyon tamamen değişti. kafam karıştı açıkçası. ama almanca çeviri ile az çok neyin nerede olduğu bulunuyor. ilk yaparken biraz uğraştırdı sadece.

ben halen 01 engine bölümü için kod arıyorum. istediğimi yapabilmek için tıkladığımda daha önce şifre girmeden yapmaya çalıştığım yerlerde çıkan hatanın aynısı çıkıyor. yani şifreyi bulabilirsem süper olacak.

• hocam bu konuyu yukarda çok uzun anlattım, VW yazılım aldatmacası ortaya çıkıp da karizmayı çizdirince, yazılım konusunda politikayı tamamen değiştirdi. tüm yazılımları kendi sistemi üzerinden kontrol etmeye ve vermeye başladı, her araç için apayrı komplex yazılımlar eklemeye başladı. yani problemin aslı direkt araç yazılımlarıyla alakalı. vag com yazılımlardaki problemi ve farklılığı fark edince ve 2015 yılında çıkardığı ilk sürüm 15.7 nin bu yazılımlar karşısında yetersiz kaldığını görünce problemi çözebilmek amacıyla 6 ay içerisinde 4 yeni sürümü peş peşe çıkardı. Senede en fazla 2-3 yeni sürüm yayınlayan Ross Tech firmasının bu kadar kısa sürede bu kadar hızlı yeni sürüm yayınlaması firma tarihinde ilk oldu. 15.7.4 yazılımı bazı araçlarda problemi çözdü ama bazı araçlarda problem kronik hale gelmiş. araçlarda kullanılan yazılımların standart olmaması gibi garip bir problem var. son modeller de niye böyle garip bir uygulamaya gidildi sorusunun cevabı ise çok daha vahim. artık VW gibi dev firmalar yazılım güncelleme işini tamamıyla kendi üzerlerinden şifre ile yapabilmek için klasik tek yazılım değil komplex yazılımlar kullanma yoluna gitmişler. yazılımın kırılıp şifre uygulamasının havada kalmaması için yazılım farklılıkları yaratmışlar. vag com bu durum karşısında aciz kaldı ve problemleri giderebilmek amacıyla veri tabanını ayda bir çıkardığı yeni sürümlerle yeniledi ama bu komplex yazılım olayı devam ettikçe işi çözmek zaman alacak gibi duruyor.

Neredeyse ayda bir yeni güncellemeler ve program değişimleri pek hayra alamet gibi durmuyor. VW inadı bırakır ve 2016 da istikrarlı program politikasına umarız yeniden döner. Vag com 2016 sürümü bekliyoruz, 2016 sürümde bu problemlerin tamamen çözülebileceğini umuyoruz ama bu inat cezalandırma politikası devam ederse 2016 da vag gurubu araçlar ve yazılımları için pek istikrar getirmeyebilir ve Vag Com işi çözeyim diye sürekli yeni güncellemeler yayınlama durumunda kalabilir" demiştim yukarıda ve dediğim de aynn çıktı adamlar 2 ayda 4 güncel sürüm yayınladı.

Şifre işine de yukarda değindim, cihaz bazı bölümere müdahil olmamıza müsade etmiyor, program kodu baloncuk içinde vermesi lazım, o kodu vermiyorsa demekki o alana müdahaleye izin vermiyor, sistemden key almanı istiyor aynı fullink olayındaki gibi, özatle bayıl bi 50€ vereyim sana bir kod, neyi değiştireceksen değiştir diyor..

• quote:

Şifre işine de yukarda değindim, cihaz bazı bölümere müdahil olmamıza müsade etmiyor, program kodu baloncuk içinde vermesi lazım, o kodu vermiyorsa demekki o alana müdahaleye izin vermiyor, sistemden key almanı istiyor aynı fullink olayındaki gibi, özatle bayıl bi 50€ vereyim sana bir kod, neyi değiştireceksen değiştir diyor..

işte burda takılıyorum bende. nerden alacaksam o keyi 50 euro vermeye razıyım ben. istediğim yeri açabileyim yeterki.
    görüyorum ama şifre olmadığı için açamıyorum :(

key olayını nereden nasıl çözebilirim bilginiz varmı ?
  • Avrupa kabloya 16.8.3 güncellemesi sanırsam gelmiş, ergun abiye güncelleme geldimi diye mesaj atıyorum ama cevap vermiyor, heralde ceza almış.

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-teknik-elektronik-test-olcum-cihazi-vag-com-16.8.3-vagcom-cin-mali-degil-guncellenebilir-avrupa-urun-354830835/detay/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idealiser -- 20 Ekim 2016; 16:45:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: idealiser

Avrupa kabloya 16.8.3 güncellemesi sanırsam gelmiş, ergun abiye güncelleme geldimi diye mesaj atıyorum ama cevap vermiyor, heralde ceza almış.

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-teknik-elektronik-test-olcum-cihazi-vag-com-16.8.3-vagcom-cin-mali-degil-guncellenebilir-avrupa-urun-354830835/detay/

evet idealiser malesef ceza vermişler beş gün, bu site adminleri herhalde ateist sever, ceza sebebi de nefret suçu diyor, din, dil ırk ayrımı yapmışım, Forum Allaha peygambere küfredenlerle dolmuş, onlara herşey serbest, o düşünce özgürlüğü oluyor, biz onlara cevap verdiğimizde ayrım yapyor, nefret suçu işliyormuşuz. Kim neye nasıl inanırsa inansın, o kimseyi ilgilendirmez, o kısım özgürlüktür ama kimsenin inancını, Allahını, peygamberini aşağılama, küçük görme özgürlüğü olmamalı.

söylediğin gibi 16.8.3 güncellemesi avrupa kabloya da geldi, güncellemeleri aldık ve yükledik....

• 
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.