Arkadaşlar Yaz sonunda 1 ay sonra en geç Peugeot 106 veya 205 almak istiyorum fazla nakitim yok ama Vadeli olarak almak istiyorum
Mal varlığım olmadığından sanırım Kredi çekemiyecem. Ama Bu Vadeli olarak alım işleri nasıl oluyor. Direk satıcı ile sözleşme yaparak mı Taksitlendiriliyor araçlar.
Eğer Vadeli olacaksa 3 ila 4 bin TL civarı bir 205 ^K model almak istiyorum. Ve hidrolik direksiyonlu bir model seçecem.
Fakat şu Vadeli olayına aşina değilim beni bilgilendirebilirmisiniz?
3-5 bin lira lazımsa tüketici kredisi kullanmak daha mantıklı. Daha fazlası lazımsa oto kredisi için alacağın aracın ruhsat fotokopisiyle bankaya kredi için başvuruyorsun.Onlar kısa bir incelemeden sonra kredi olumluysa parayı veriyorlar ve araç üzerine rehin koyduruyorlar.Ayrıca kredi ile alınan araçların kaskolu olması zorunluluğu da var.
Tekrar okuyunca farkettim.Sanırım sizin bahsettiğiniz satıcının vade farkı koyarak satması ve senet karşılığı borcu taksitlendirmesi.Krediye göre ödenecek rakam daha yüksektir ve bana sorarsanız hiç bulaşmayın derim. Bu arada kredi kullanımı için mal varlığına gerek yok.Sabit bir maaşınız ve kredi kartlarıyla ilgili sıkıntınız yoksa kredi alabilirsiniz.
Kredi çekemiyorsanız araba sahibi (veya galerici) ile masaya oturacaksınız, kabul ederse senetleri imzalayacaksınız. Kefil de isteyebilirler.
Sonra senetlerin vadesi, tarihi geldiğinde taksitleri ödeyip teker teker senetleri geri alacaksınız. İmza kısmını yırtıp senedi güzel bir yerde saklayacaksınız
Banka kredisi konusunda 106 veya 205 için taşıt kredisi zor, çünkü araçlar yaşlı ve kasko yapılmaları da zorunlu. tüketim kredisi daha uygun olabilir. Çünkü tutar da az
bankadan kredi çekmenizi tavsiye ederim. araç nispeten ucuz olduğu için kaskosu düşük meblağda olabilir. çünkü kaskosuz araçlar için bankalar kredi vermiyorlar. üzerine rehin koydurulduğu için mal varlığınız olmasına da gerek yok.
galericiden vade ile alırsanız zararlı çıkarsınız. arkadaşların dediği gibi taşıt veya tüketici kredisi için kendinize uygun olanını çekin. kağıt defter masraflarını da önceden konuşun öğrenin moraliniz bozulmasın.
Hmm teşekkürler arkadaşlar.. benim bir işim olmadığından maaşımda yok maalesef ailemden gelen harçlık ile ödeme yapacam. Her ay düzenli olarak ödenen bir Kredi kartım var ama limitide fazla değil Bin TL limiti var sadece.
bu şekilde tüketici kredisi olursa bankalara bir uğrayayım bu hafta en iyisi.
bence işi olmayan biri araba almamalı... araba = masraf
size kredi vermiyolarsa bi bildikleri vardır bankalar kendilerini, sizin kendinizi düşündüğünüzden daha çok düşünüyorlar
4bin liralık arabayı almak için kredi çekecekseniz bunun bakımı var arızası var sigortası var benzini var para biriktirip öyle alın derim, biriktiremiyo iseniz zaten o krediyi de geri ödeyemeyeceksiniz demektir
quote:
Orijinalden alıntı: SUBARU
size kredi vermiyolarsa bi bildikleri vardır bankalar kendilerini, sizin kendinizi düşündüğünüzden daha çok düşünüyorlar
4bin liralık arabayı almak için kredi çekecekseniz bunun bakımı var arızası var sigortası var benzini var para biriktirip öyle alın derim, biriktiremiyo iseniz zaten o krediyi de geri ödeyemeyeceksiniz demektir
hocam ilk olarak kredi almayı denemedim sadece nakit olmadı için ödemeyi nasıl yaparım onu düşündüm. kredi alıp alamayacağım kesin değil şuan için.
Para Biriktiremiyor oluşumun sebebi ise yaz tatilinde ailemin yanında olmam ve düzenli olarak harçlık almamam malum evde temel ihtiyaçlar var :D
Ama üniversitede iken düzenli gelen harçlığım var ve yine iş imkanları var. eğer şimdi alamazsam aylık güzel bir gelir elde edebileceğim iş imkanı ile şubata kadar para biriktirip yine aynı ayarda bir araç almayı düşünüyorum
İş bankası bayram kredisi veriyor bir bakmanızı öneririm.