Şimdi Ara

v (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
546
Cevap
149
Favori
49.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her gün bir sürü pm alıyorum.Sürekli arkadaşlar şu soruyu soruyorlar''İngilizce dil bilgisi biliyorum,cümleleri anlıyorum ama konuşamıyorum,ne yapmalıyım?''
    Bu soruna dair ana konuda gerekli şeyleri ekledim.
  • lit2go çok güzel bir siteye benziyor paylaşımlar için teşekkürler. Konu çok bilgilendirici olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sersai

lit2go çok güzel bir siteye benziyor paylaşımlar için teşekkürler. Konu çok bilgilendirici olmuş.

Evet,gerçekten güzel bir site.sesli kitap saton almaya gerek bile yok.Ayrıca site yasal.
  • Ekrem uzbay Proficiency kitabini aldim istanbul universitesinde hazirlik okuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Proficiency – Ekrem Uzbay
    kitabini aldim hocam istanbul universitesinde hazirlik okuyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Ninoİnfeliz

Proficiency – Ekrem Uzbay
    kitabini aldim hocam istanbul universitesinde hazirlik okuyorum

Hocanın kitabı zaten hazırlık için en iyi kitap diyorlar.Sitesindeki bilgilerden daha fazla ayrıntı var kitapta.
  • hocam rosetta stoneninde 1 levelini bitirmistim daha onceden , rusca icin kaynak tavsiyen var mi , genel olarak agir bir dil nasil verimli calisabilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Ninoİnfeliz

hocam rosetta stoneninde 1 levelini bitirmistim daha onceden , rusca icin kaynak tavsiyen var mi , genel olarak agir bir dil nasil verimli calisabilirim

Öncelikle şunu belirtmem gerek.Daha önce büyük ihtimalle korsan kullandınız.Korsan kullandığınız Rosetta Stone'da işlediniz derslerin büyük bölümünü unutursunuz.Çünkü orjinal versiyonda olan tekrar araçları korsanda yoktur.O nedenle orjinal versiyonu denemeni öneriyorum.Eğer ki fiyatı fazla diyorsan şu an için en sağlam ve en ucuz kaynak şu:
    http://www.russianpod101.com
    1 aylık üyelik alıp tüm podcast dersleri pdf içerikleriyle indiriyorsun(ayrıca video dersler de var) onlara çalışıyorsun.Fakat öncesinde bir RUsça gramer kitabı olsa iyi olur.Daha önce Rusça gramer kitabı önerisi istenmişti.Sitede şu kitabı önerdim.
    Adım Adım Rusça Dilbilgisi
    Kurmay Basın Yayın Dağıtım

Lütfen konuyu okumadan soru sormayınız.Zaten bir sürü problemin çözümüne dair cevaplar var.Hatta sizin sorularınızın tamamını ben daha önce benzer şekilde cevapladım.Başarılar dilerim.Bu arada Rusça ağır bir dil de değil.Öyle kimsenin bu dil çok zor söylemlerine inanmayın.Hiç bir dil zor değildir,sadece ona çalışmayan insanlar vardır.

• İngilizce müzik dinleyerek İngilizce öğrenilmeyeceğine dair ana konuya bilgi ekledim.Konu güncellendi.
  • Podcast sistemi ile dil öğrenme alt başlığına yeni bilgiler ekledim.Konu güncellendi. Konumuz sürekli güncel konu.
  • Çok sagolun öğrenmek isteyenlere çok yardimci oluyorsunuz.
    Geçenlerde düşündüm sizi, ben İngilizce ogrenmeye karar verdiğimde kurs fiyatlarına bakmistim en son istanbuldaki iyi İngilizce kursu olan bi kurumdan kur basi 1450 lira fiyat almistim bu fahis fiyatlari gorunce kendim ogrenmeye karar vermistim.Şimdi siz neredeyse İngilizce bir kur fiyatina 3 4 dil ogrendiniz ogreniyorsunuz.
    Tebrikler. İnsan isteyince herşeyi basarabiliyor gerçekten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mitchu99

Çok sagolun öğrenmek isteyenlere çok yardimci oluyorsunuz.
    Geçenlerde düşündüm sizi, ben İngilizce ogrenmeye karar verdiğimde kurs fiyatlarına bakmistim en son istanbuldaki iyi İngilizce kursu olan bi kurumdan kur basi 1450 lira fiyat almistim bu fahis fiyatlari gorunce kendim ogrenmeye karar vermistim.Şimdi siz neredeyse İngilizce bir kur fiyatina 3 4 dil ogrendiniz ogreniyorsunuz.
    Tebrikler. İnsan isteyince herşeyi basarabiliyor gerçekten.

Malesef kurs fiyatları pahalı.Çünkü birçok giderleri var.Ama online eğitim araçlarının giderleri daha az.Büyük şirketler olduğu için borsada % 1'den az bir düşüş olsa bile firmalar hemen indirim yapıyorlar.Düşüş yaşandığında sistemlerini geliştiriyorlar.Ama kurs çok ayrı bir konu.Ben hiç kursa gitmedim.Ama fiyatlarını giden arkadaşlarımdan biliyorum.Gerçekten dil öğrenmek çok pahalıya geliyor.O nedenle ben dil öğrenmeye başlarken kursa vereceğim parayı online eğitime ayırdım.Artık günümüzde hiçbir dilde kaynak sıkıntısı yok.Önemli olan kaliteli ve ücretsiz kaynakları bulup kullanabilmekte.Bu kadar imkan karşısında dil öğrenenler şımarıyor.

Şu konudaki ücretsiz kaynakları dediğim önerilerle uygulayan bir kimse 1 ay içinde bile değişimi kendisi hissedecektir.Önemli olan düzenli ve planlı,günlük çalışmak.

• Çok haklisiniz düşününce online eğitime para vermek daha mantikli geliyor. Bana gore kursa giden calisan bir kişi haftada iki veya 3 gün ne kadarsa artik işlerini her zaman ayarlayamiyor illaki is saati uymaz acil bir durumu olur. Ama online öğrenen bir kişi gece 12 de bile olsa o dersi izler veya tekrar yapar bu konuda daha avantajlı.

Dil öğrenenler simariyor demissiniz ne yapiyorlar mesela anlayamadim

• quote:

Çok haklisiniz düşününce online eğitime para vermek daha mantikli geliyor. Bana gore kursa giden calisan bir kişi haftada iki veya 3 gün ne kadarsa artik işlerini her zaman ayarlayamiyor illaki is saati uymaz acil bir durumu olur. Ama online öğrenen bir kişi gece 12 de bile olsa o dersi izler veya tekrar yapar bu konuda daha avantajlı.

Dil öğrenenler bunca imkan içinde şımarıyor anlamında söyledim.Bir sürü kaynak var ama insanlar bu kadar kaynağı nasıl kullanacağını bilmiyorlar.Ondan sonra hangi kaynağı kullanacaklarını şaşırıyorlar.Ne olsa çok kaynak var diye bir kaynağı bitirmeden başka kaynağa yöneliyor.Bu da kafa dağınıklığına yol açıyor.Bu mesela yabancı dil öğrenmek kadar önemli.Bizim ülkede insanlar planlı çalışmadıkları için ve yeterince sesli,görüntülü,yazılı eserleri kullanamadıkları için öğrenemiyor.Öğrenenlerin birçoğu da çat pat biliyor.Eğer öğreneceğiniz dilde upper intermediate seviyesine gelmeden 2-3 ay aralıklarla ara verirseniz tekrar seviyenizden ilerlemeniz için ara verdiğiniz vakit kadar çalışmanız gerekiyor.Malesef yabancı dil buzdolabında saklanılan bir şey değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

quote:

Çok haklisiniz düşününce online eğitime para vermek daha mantikli geliyor. Bana gore kursa giden calisan bir kişi haftada iki veya 3 gün ne kadarsa artik işlerini her zaman ayarlayamiyor illaki is saati uymaz acil bir durumu olur. Ama online öğrenen bir kişi gece 12 de bile olsa o dersi izler veya tekrar yapar bu konuda daha avantajlı.

Dil öğrenenler bunca imkan içinde şımarıyor anlamında söyledim.Bir sürü kaynak var ama insanlar bu kadar kaynağı nasıl kullanacağını bilmiyorlar.Ondan sonra hangi kaynağı kullanacaklarını şaşırıyorlar.Ne olsa çok kaynak var diye bir kaynağı bitirmeden başka kaynağa yöneliyor.Bu da kafa dağınıklığına yol açıyor.Bu mesela yabancı dil öğrenmek kadar önemli.Bizim ülkede insanlar planlı çalışmadıkları için ve yeterince sesli,görüntülü,yazılı eserleri kullanamadıkları için öğrenemiyor.Öğrenenlerin birçoğu da çat pat biliyor.Eğer öğreneceğiniz dilde upper intermediate seviyesine gelmeden 2-3 ay aralıklarla ara verirseniz tekrar seviyenizden ilerlemeniz için ara verdiğiniz vakit kadar çalışmanız gerekiyor.Malesef yabancı dil buzdolabında saklanılan bir şey değil.

Bu konuda şunlari söyleyebilirim gerçekten dediğimiz kafa daginikligi çok oluyor bende hergun arkadaşlar sagolsunlar o kadar güzel kaynaklar,siteler paylasiyorlarki özellikle okaaan arkadasimiz çok güzel paylasimda bulunuyor hepsine bakmak istiyorum bakiyorum sonra konu dagilir çorba olur diye favorilere bekliyorum.

Bir de hocam ekrem uzbayin sitesinde gramere basladim o kadar çok kurallar var ki bazen daraliyorum sonra zorluyorum kendimi ama bu ekrem bey'in sitesindeki grameri bitirirsem muhteşem bir dilbilgisi kuralları ve kelime haznem olacak diyip calismaya devam ediyorum.Deftere yazmaktansa cikti alarak calismayi tercih ettim.
    Bence bu grameri bitirmek öyle kolay değil ben bile bitiricegimden emin de değilim.
    Boyle bir çelişkiler içindeyim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

quote:

Bu konuda şunlari söyleyebilirim gerçekten dediğimiz kafa daginikligi çok oluyor bende hergun arkadaşlar sagolsunlar o kadar güzel kaynaklar,siteler paylasiyorlarki özellikle okaaan arkadasimiz çok güzel paylasimda bulunuyor hepsine bakmak istiyorum bakiyorum sonra konu dagilir çorba olur diye favorilere bekliyorum.

Bir de hocam ekrem uzbayin sitesinde gramere basladim o kadar çok kurallar var ki bazen daraliyorum sonra zorluyorum kendimi ama bu ekrem bey'in sitesindeki grameri bitirirsem muhteşem bir dilbilgisi kuralları ve kelime haznem olacak diyip calismaya devam ediyorum.Deftere yazmaktansa cikti alarak calismayi tercih ettim.
    Bence bu grameri bitirmek öyle kolay değil ben bile bitiricegimden emin de değilim.
    Boyle bir çelişkiler içindeyim.

Dediğim gibi konuda belirttiğim kaynakları belirttiğim sürede ve günlük plana uygun çalışırsanız sorun olmaz.Fazla kaynak kullanmak sizi yavaşlatır.Evet dil bilgisi kuralları ilk zamanlar fazla gelebilir.Çalışırken daralmanızın sebebi büyük ihtimalle konuyu bitirene kadar başından kalkmıyorsunuz.Her 50 dakikada bir 10 dakika ara verseniz hiç sıkılmadan çalışırsınız.Dil bilgisi hemen yutulacak bir şey değil.Aklınızda kuralların oturması için hem tekrar etmeniz hem de dinleme çalışmalarını aksatmamanız gerekiyor.Gerçekl şu ki dil öğrenmek bir çok fedakarlık,zaman,emek isteyen bir iş.

• Ekrem uzbayın gramer kitabını hiç bir yerde bulamadım.. Önerisi olan varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: ercan26

Ekrem uzbayın gramer kitabını hiç bir yerde bulamadım.. Önerisi olan varmı?

Dil bilgisi kitabının baskısı tükenmiş fakat Üniversite hazırlık atlama sınavları için hazırladığı dil bilgisi kitabı satışta.Eğer daha detaylı dil bilgisi öğrenmek istiyorsanız o kitabı alın.Çünkü konular ayrıntılı anlatılmış.
  • kitap bugun elime ulasti, ilk izlenimlerim olumlu, daha fazla incekedikten ve calistiktan sonra degerlendirebilirim
    v
    v

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ninoİnfeliz -- 27 Kasım 2014; 17:38:00 >

• Evet bu kitap detaylı şekilde anlatır.Tüm konular mevcut içinde.Örneğin buraya bir tense konusu ekleyin.Sİtesindeki aynı tense ile karşılaştıralım.Almak isteyenler görebilir.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.