Şimdi Ara

Uzun Yolda Ön Amortisör arızasının Ne gibi zararı olabilir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
57.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Araca amortisörün bulunduğu kısımdan üstten baskı uyguladığınız da ve bıraktığınızda salınım devam ediyorsa amortisör büyük ihtimalle arızalanmış demektir.

quote:

Orjinalden alıntı: sonfilika

Arkadaşlar; Göz yordamsı ile amortisörün patlak olduğu anlaşılırmı. Ben bunun patlak olduğunu bakarak anlıyabilirmiyim. Çünkü aracı alacak kişi bulgardı bulgar ustaya gösterdiler. Amortisörün arızalı olduğunu söylüyerek satacacım fiyattan 500 leva daha inmemi istediler. Acaba sırf fiyatı aşağa çekmek için söylemiş olabilirlermi. Kusura bakmayın bu benim ilk arabam patlak amortisör ile sağlam arasındaki farkı algılayamadım. Acaba nasıl algılayabilirim.
  • Bu sebeple ustaya gittim. Amortisör değilmiş sorunlar. Rot başları, rot balans, yazlık teker değişim ücreti toplam icilik icinde 200 dolar verdim. Sonra yağ filtresinin altında motora bitişik bir parça var burada ona garnitör diyorlar. Oradan yağ sızdırıyordu. Nisanın ilk haftasında ankaraya uzun yol yapacağımdan bu durumda içimi kurt düşürdü. Birde orasına baktırayım dedim. Contanın değişmesi gerektiğini söyledile. Onada tamam dedim. Tabi bu parçaları sökerken yine geçen yıl değiştirmiş olduğum kayışlarında bitmiş olduğunu gördüm. Derinde olmasa bayağı çatlaklar vardı. Onada tamam dedim. Kayışlarla birlikte ismini bilmedeğim rulmana benzeyen iki tane daha parça değiştirdiler. Not: Eski kayışların üzerinde Made in E.E.C yazıyor ancak hangi ülke olduğunu bulamadım.
    Bütün bu işlemler içinde yaklaşık 200 dolar verdim. Birde sıcak su ile motoru yıkadılar. mOtor tertemiz oldu.
    Şimdi ilk çalıştırıp yürüdükten sonra ön taraftan gelen ıslık sesi gibi ses kesildi.

Şimdi içim rahat yolculuk yapacağım. Döndükten sonra hemen satacağımdan alan kişi bayağı şanslı bu durumda.
    Neyse çok uzattım arkadaşlar. Bu bana ders oldu. Bundan sonra iyi bir usta seçip, kaliteli yedek parça değişim yaptıracağım. Bütün arkdaşlara kazasız belasız sürüşler dilerim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.