Şimdi Ara

Uzun Dalga (LW) Radyo Vericisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
12.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: harti212

Boyut kısmı dediğiniz yer sadece Anten ! ordaki ev gibi yerin içinde ! Ayrıca Öyle etrafa bakarak olmaz bu işler normal bir FM radyo vericisi de çamlıca ya doğru bakarsanız boyurtunu anlarsınız !
    Arkadaşın aradığı şey Küçük bir verici , Sadece ihtiyacı olan şey aynı frekans aralığını tutturan bir verici devresi yapabilmek 87-108 Mhz gibi Mega Dalga yı (FM) Küçücük bir verici devresi yapabiliyorsa 30-300 Khz bir dalgayı daha küçük bir devrenin yapması mümkün !
    Frekans
    Hz
    Khz = 1000 Hz
    Mhz =1000 Khz
    Ghz = 1000 Mhz
    Thz daha çıkmadı !
    Aranızda bir Haberleşme teknisyeni varsa sadece o frekans aralığını tutturabilecek bir devre şeması hazırlayabilir mi ?
    900 Metre gitse yayın bana yetecek . Şifreleme falan istemiyorum sadece radyo yayını.
    Heralde diğer arkadaş a da bunun gibi bişey lazım

?????????????????????????????????????
    FM bandına (88-108 MHz) "mega dalga" diyor (böyle bir tanım yok ama büyük dalga demek istemiş) LF ye( uzun dalgaya) küçük diyor?
    dalgaboyu dalga hızının frekansa bölümüdür!! FM 3 metre dalgaboyu vardır ama uzun dalga yaklaşık 2000 metre.
    300 metrelik anten kullanılıyor sanmış AM radyoda. Onlar 1/4 dalga anteni kullanarak kullanıp boyu 75 metre yapıyor.
    AM radyonun müzik yayını yapılabileceğini sanmış. Tek çözüm DRM onda da alıcılar yaygın değil.Band genişliği az olunca olmuyor işte müzik ama haber yayınında en iyisi haberleşmede en iyisi.
    THz çıkmadı demiş bir de. THz iletişimi kızılötesi (tv kumandaları,cep telefonları...) ve fiber optik sistemde (ses kabloları,internet kabloları...) kullanılıyor!

CH3-CH2-OH demiş ki lf vericisinde dalgaboyu kadar anten kullanılır.
    Onlar nasıl kursunlar 2 km anteni??? 1/8 dalga kullanıyorlar yani 250 metre kadar anten boyu oluyor.

• arkadaslar bu kadar tartısılcak bı konu yok ortada yapılacak sey basıt

1) AMATOR TELSIZCILIK LISANSI

2) HAM RADYO KULLANIMI

3) SAGLAM BIR ANTEN

4) YAZILIM KISMI BENCE METEROLOJI UYDULARINI INCELEYINIZ ONLARIN RESIM GONDERME PRENSIBI ILE SENDE YAZI RESIM SES GONDEREBILIRSIN

5)BEN BU SEKILDE UZUN MESAFELI ROLE SISTEMI OLARAK KULLANIYORDUM

vhf - uhf BAND ------------ CB BAND VEYA HAM RADYO ALICI VERICI ----------- vhf- uhf BAND

6) BU SISTEMI NE ICIN KULLANILACAKMIS MERAK ETTIM
  • uzun dalga ancak devletlerin işidir. çok yüksek yatırım ve işletme maliyeti gerektirir. LW'de iyi bir kapsama için verici gücü en az 1000 kW olmalıdır. anten uzunluğuda ortalama 300-400m olmalıdır.

Orijinalden alıntı: fluenta

Merhaba arkadaşlar,

Bilindiği gibi FM verici devreler oldukça ucuz ve yaygın olarak bulunabiliyor. Hatta çoğu kişinin araçlarında müzik dinlemek için kullandığı FM vericiler 20-30 TL gibi düşük fiyatlara temin edilebiliyor. Benim aklıma takılan konu ise birazcık farklı...

FM alıcısı olan hemen hemen her radyo aynı zamanda LW (30 KHz - 300 KHz) alıcısı da bulunduruyor ve üstelik LW yayınını almak için teleskobik antene de lüzum duymuyor. Peki, LW yayını yapmak da, tıpkı FM yayını yapmakta olduğu gibi basit ve küçük bir düzenekle mümkün mü? Yoksa çok büyük bir verici antene mi ihtiyaç var? Güç tüketimi fazla mı?

Örneğin ben Samsun' daki evime LW verici kurarak dilediğim bir frekansta LW yayını yapabilir miyim? Yaparsam örneğin İzmir' e net bir biçimde (en azından konuşmalar anlaşılacak kadar) ulaştırabilir miyim? Hatta işi biraz daha ilerletip ses şifreleme yolu ile, İzmir' deki bir LW vericiyi kullanan bir arkadaşımla telsiz iletişimi kurabilir miyim?

LW verici yaygın birşey olmadığı için piyasadan satın almak tahminime göre pek de mümkün görünmüyor. Devre şemasını bulup bir elektronikçiye yaptırmak mümkün olur mu (Ben elektronikçi değilim maalesef.), tahmini maliyeti ne olur?

Eğer bahsettiklerimi gerçekleştirmek mümkünse, devletten de gerekli izin alınarak LW Radyo dalgası ile değişik pek çok proje yapmak da mümkün olabilir. İlgilenen arkadaşlardan cevap ve bilgi paylaşımı bekliyorum. Teşekkürler...

Merhaba,
    MW LW verici yaparsin 9v pil ile bile beslersin ama evin odalarinda olmadi yan komsuya yayin yapabilirsin.
    meslek lisesinde fm verici yaptik yanlis hatirlamiyorsam mw lw de yapmistik.
    sehirler arasi yayin icin cok guclu verici lazim , mail at veya whatsapdan yaziver ugrasma :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 9 Eylül 2015; 14:58:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Seneler sonra kendi kendime yanıtı bulmuş biri olarak 15W verici ile 10 adet 100 metre anten ile o mesafeyi tutturmanın mümkün olduğunu anladım.

Troposfer tabakasına saygılarımızla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Be bir ara gerek uzun dalga gerek orta dalgadan yayın yapan vericilerle oldukça çok uğraştım anten boyunu uzatmak için çeşitli düzeneklerde kullandım en güzeli kısa dalgalar geldi en sevdiğim frekans ta 6 ile 7 mhz arasıydı şimdilerde ise arkadaşların da dediği gibi pmr cihazlar işimi görüyor fazlası ile
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.