Şimdi Ara

Uzman sorusu: Ethernet Port Hızı Ayarlanabilen (Speed/Duplex) Modem?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İçinden çıkamadığım bir konu var..

Zoom X6 modem'in ethernet portundan 50 metre mesafeye internet taşıyorum, ucunda da USR 5451 access point var.

Zoom X6 'nın wi-fi 'ı üzerinden 9-10Mbps hızlara ulaşabiliyorum. USR5451 tarafında ise bu hız epey düşüyor..

Şöyle ki; Zoom'un ayarlar kısmından port hızı ayarlanabiliyor.. Speed/Duplex: Auto, 100/Full, 100/Half, 10/Full, 10/Half seçenekleri var.

1) Auto ile mümkün değil bağlantı sağlayamıyorum..

2) 100/Full ve 100/Half ta çalışmıyor. 10/Full'de yukarıda epey düşüyor diye bahsettiğim hız 1.8Mbps, 10/Half yaparsam 5.5Mbps oluyor.

3) Zoom'un portlarında mı acaba bir sıkıntı var diye Airties RT-111 modem ile denedim, ama port hızı ayarlanamıyor, bağlantı kuramıyorum. USR5451'de mi bir sıkıntı var diye hattın ucuna bilgisayar bağlayarak ta denedim, yine olmuyor..

Aradaki kablo UTP Cat-5E idi, UTP Cat-6 ile değiştirdim, yine fayda etmedi. Bu neden olabilir? Daha iyi hangi tip kablo kullanabilirim? (RJ-45 ile sonlandırılabilecek) Beraberinde giden enerji kablosu vb durum da yok.. Bir başına giden bir kablo bu.. Sadece bir kısım 10metre kadar açıktan/çatıdan geçiyor.. Acaba blendajlı vb bir kablo mu kullanmalıyım?

Buna ilaveten ; Zoom'da hat kesilmesi problemleri yaşadığımdan değiştirmeyi düşünüyorum, ama port hız ayarı yapılabilen modem şudur diye tespit edemedim... Böyle bir modem var mı bildiğiniz? Modemlerinizin web arayüzünden bakıp söyleyebilir misiniz, var mı böyle bir ayar imkanı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asimetrikos -- 11 Kasım 2012; 21:23:25 >

• hocam cat6 zaten iyi yalıtımlı bir kablo açıktan da götürseniz çok etkilenmez.

fakat benim aklıma takılan metre oldu 50metrede zaten belli bir kayıp olacaktır

örnek veriyorum bir wireless kablosu lmr400(en iyisi sayılabilir) bile 50metrede 10dbi kayıp verir cat5 zaten felaket olur 50metrede ideal olan cat 6 fakat sizin hız yarı yarıya düşmüş anormal birşeyler var belliki.

imkanınız varsa bu ethernet kablosunu 10metre veya 20metre gibi bir mesafe ile denermisiniz o zaman anlaşılır sorun kablonun kaybından mı yoksa modem veya USR5451 den mi
  • X6'da problem olsa rt-111 ile çalışırdı diye düşünüyorum, çalışmıyor.. Usr5451'de olsa, onu aradan çıkarıp kabloyu bilgisayara bağlayınca çalışırdı, durum öyle de değil...

Kabloda kayıp olduğu belli.. Ama 50m mesafe için normal mi? Hatta 45m.. Hadi geçtim auto'yu, 100'ü, 10/full'de bile sıkıntılı... Utp Cat-6 yerine başka ne kullanabilirim ki? Shielded olanlardan mı kullanmalıyım acaba?

Hayır, durum böyle olunca x6'ya bağlı kalıyorum, çünkü ethernet port hızını ayarlayabileceğim modem bulamadım... Piyasadakilerin hepsi kendinden auto galiba.. Rt-111 gibi..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam cat6 kabloda en iyi marka hcs zaten kablo hes üretimi bütçe var ise bu markadan alıp deneyebilirsin
  • öyle yapıcam artık..

ethernet port hızı ayarlanabilen modem bilen var mı?
  • hes kablo kullandım sorun çözüldü..
    diğer kablo hes'in yanında çamaşır ipi gibi kalıyor zaten..
  • diğer konudada yazmıştım gerçide.
    çok çok kötü olmayan yani kötü dediğimiz cat5 ler bile 50 metreyi rahat geçiyor.

sizin bu çok çok kötü kablonun markası neydi ?
    bilelimde sokulmayalım yanına
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

diğer konudada yazmıştım gerçide.
    çok çok kötü olmayan yani kötü dediğimiz cat5 ler bile 50 metreyi rahat geçiyor.

sizin bu çok çok kötü kablonun markası neydi ?
    bilelimde sokulmayalım yanına

commplus idi..

bu noktada şöyle bir uyarımız da olsun;
    böyle parça (makarasız) kablo alırken, kabloyu makaradan çıkarıp eliyle dirseği arasına adeta ip sarar gibi saran, 'kablocu' lardan uzak durmak lazım. kablonun spiralleri terse katlanmamalı.. kullanırken de müsait bir yerde kablo serilmeli ve spiraller düzeltilip, kablo düz hale getirilip kullanılmalı..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.