Şimdi Ara

Üzerimde ölü toprağı var. :/

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • --------------------Arkadaşlar baştan belirtiyim biraz uzun bir yazı olacak------------

Arkadaşlar 3. defa giriyorum sınava 12de MF 1M TM 1.5M falan olmuştum (sıfır çalışma sıfıra yakın temel)
    Mezun senemde MF 150K TM 160K civarı geldi.

Şuan hedefim ilk 20-25K , kitaplarım hazır , işte dershane vs gitmiyorum ama işte behzat hoca olsun youtube olsun kaynaklarım var. Ama bir türlü motive olup da o derse oturamıyorum. Yani şöyle kendime bir program yaptım programda atıyorum 2-3 ders kaçırırsan (6 saate tekabül ediyor ) Nerdeyse bütün haftan aksıyor. Ama bu programı uygulayabilsem bir gerçekten iyi bir program. Oturuyorum sabah kalkıyorum 6 , 6.30 gibi falan 7.30 a kadar bilgisayarda takılıyorum işte kahve falan içiyorum. 7.30 dan 9 30 a kadar 2 saat kesintisiz ders çalışıyorum. Kesintisiz yapmaktaki amacım konsantrasyon eksikliğimi azaltmak. Neyse 10:30 dan 12:30 a kadar da bir 2 saat çalışıyorum buraya kadar iyi güzel sıkıntı yok. 12:30 dan 4 e kadar falan yatıyorum kitap okuyorum spor vs yapmam gerekiyor. İşte yapıyorum diyelim 4 de başlamam gerekiyor diyelim derse daha saat 15:30 da falan gerilmeye başlıyorum sanki cepheye gidicem a.. oturup 2 saat ders çalışmam gerekiyor.

Geçen sene böyle değildi bak yani sporumu yapardım işte dersimi çalışırdım video izlerdim vs. kafama göre takılırdım ama dersleri çok nadir aksatırdım. Bu sene iyice sıvadım. Bakıyorum evdekiler oturuyor falan canım çekiyor dersi bırakıyorum gidip tv ye pc ye falan dalıyorum. Otururken ders çalışmayı , ders çalışırken tembelliği istiyorum.

Bu durumdan hiç hoşnut değilim farkındayım evdekiler de farkında fakat yani ha olacak diyorum yine işte " 2 saatliği şu gün şey ederim işte şöyle yaparım " falan filan gibi şeylerle kendimi kandırıyorum. Lütfen bir yol gösterin veya film falan bir şey önerin motive edici.

Palme'nin 10'lu denemesini çözdüm 1 tane bakalım kaç net yapıyorum falan diye (Almayın önermem 1-2 tane problem sorusu vardı 10 a yakın geometri var ) 93 Net civarı çıktı.
    Türkçe - Sos- Fen de sıkıntı yok Matematik'de fonksiyonlar , polinom, 2.derece denk falan o tip 3-4 konu var onları halledersem o sıkıntı da hallolmasını umuyorum.

Hedefim 125-130 net falan , genel olarak durumumun çok kötü olduğunu sanmıyorum yani programıma uysam ygs ye kadar en kötü 120 net falan yaparım diyorum ama işte bir başlasam yapacam bunu.

Yani sanki üzerimde ölü toprağı var böyle bir bitkinlik sıkkınlık her şeyden soğuklaşmış gibi takılıyorum enerjim , keyfim vs yok. Belki mast. dan dolayıdır dedim ama bıraktım yine de öyle aman aman bir etkisi olmadı.

Bilmiyorum arkadaşlar bir yardımcı olun bana. Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim sağ olun...

• Aynısı bende de vardı hocam. Bu hafta dershaneye yazıldım. Rehberlikçi ile sohbetimizde senin seviyendekiler günde 250-300 soru çözüyor sen hala uyuyorsun tarzında şeyler söyledi. Sonra bu böyle giderse 5. Senende anca kazanırsın felan dedi. Gurur yaptım. Ertesi gün 390 ,ardından 354 soru çözdüm. Bugünde aynı civarda olur. Kendime şaşırıyorum. Bütün gün sıkıla sıkıla 100-150 soruyu anca çözen ben şimdi türevi bitirdim. Çözdükçe daha mutlu oluyorsunuz. Bir de rehberlikçi bana bir liste verdi. Aylık çözdüğün soru sayılarını yazıyorsun. Oraya felan yazınca insan motive oluyor. Yani çalıştığının verdiğin emeğin somut karşılığını görünce seviniyor. Size tavsiyem kendinizi motive edecek şeyler yapın ders çalışırken. Eğer bir test çözdükten veya bir konuyu tamamen çözdükten sonra içindekiler kısmından karalayın. Günlük soru sayısını yazın ve kendinizle rekabet edin. Ertesi gün aynısını veya daha iyisini yapmaya çalışın. İyi çalışmalar. İnşallah başarılı olursunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kendini motive etmek için 2.el kaynaklara yönelme şu an kazanman gereken sınavın var ve bunu yapmak zorundasın.Şahsen ben rakiplere bakarak kendimi motive etmeye çalışıyordum. Çünkü, senin kaybettiğin her zaman rakiplerine karşı bir adım geriye düşüyorsun.Ayrıca, sınav senesinde her zaman mutlu olarak ders çalışamazsın bazen kendini zorlaman gerekir.
  • Şu anda durumun iyi. Bilgisayar insanı yoruyor onun yerine telefonla takıl ve o süreyi azalt. Başka da bir şey yok hocam 120netlere çıkarsın

• Valla kardeşim bravo gerçekten, sıfırdan çok iyi yerlere gelmişsin. Asıl bu senin için motivasyon olmalı. Saçmalama bir an önce ders moduna gir. 1 sene sonra kendini güzel yerlerde hayal et, hayallerine sarıl.

• quote:

Orijinalden alıntı: DeShawN1905

Aynısı bende de vardı hocam. Bu hafta dershaneye yazıldım. Rehberlikçi ile sohbetimizde senin seviyendekiler günde 250-300 soru çözüyor sen hala uyuyorsun tarzında şeyler söyledi. Sonra bu böyle giderse 5. Senende anca kazanırsın felan dedi. Gurur yaptım. Ertesi gün 390 ,ardından 354 soru çözdüm. Bugünde aynı civarda olur. Kendime şaşırıyorum. Bütün gün sıkıla sıkıla 100-150 soruyu anca çözen ben şimdi türevi bitirdim. Çözdükçe daha mutlu oluyorsunuz. Bir de rehberlikçi bana bir liste verdi. Aylık çözdüğün soru sayılarını yazıyorsun. Oraya felan yazınca insan motive oluyor. Yani çalıştığının verdiğin emeğin somut karşılığını görünce seviniyor. Size tavsiyem kendinizi motive edecek şeyler yapın ders çalışırken. Eğer bir test çözdükten veya bir konuyu tamamen çözdükten sonra içindekiler kısmından karalayın. Günlük soru sayısını yazın ve kendinizle rekabet edin. Ertesi gün aynısını veya daha iyisini yapmaya çalışın. İyi çalışmalar. İnşallah başarılı olursunuz.

Hocam program çizelgemde zaten o gün yaptığım derslere tik atıyorum ama soru çözme notunu da deniyeceğim.

Teşekkür ederim hocam kendinle rekabet etme olayını sevdim denicem onu.

@clintfastfood
    Teşekkürler hocam sağ olun , pazartesi kendimi zorlayarak kesinlikle başlıyorum. Karar verdim çünkü 1 aydır ha başlıcam ha başlıcam elimde hiçbir şey yok o 1 ayda en kötü her dersten 2-3 konu biterdi.

@BERKYABGU

Eyvallah hocam sağ olun , bildiğiniz işte atıyorum günlük 4 saat sınır koyup 4 saatten sonra şifreyle falan pc yi açan bir program var mı ?

@amansızkızılpanda

Haklısınız hocam , etrafımda rakip yok 1 senedir evde takıldığım için sizinle pazartesiden itibaren rakip olalım mı ? Yani dostça olarak.

• RemyDeGourmont R kullanıcısına yanıt
    Ben bu sene üniversiteye girdim ama isterseniz olalım :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: amansızkızılpanda

Ben bu sene üniversiteye girdim ama isterseniz olalım :D

Tamamdır hocam sağ olun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.