Şimdi Ara

Uzaydaki İlk Türk - Bölüm 3 Geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
2
Favori
137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Saat 14.00 ü gösteriyordu. Yayları bozulmuş sert koltuğumda nasadan gelen mektuba bakıyordum , 3 senedir nasada çalışıyor ve şans eseri uzaya çıkma hakkı yani astranot olma şansı yakalamıştım. Nasada çalışan sayılı türklerden biri idim zaten , bu olayın haberlere çıkacağını biliyordum. Herkes konuşucaktı beni "ilk türk" diye manşetler atılıcaktı. 3 günlüğüne memlekete döndüm annemle , babamla vedalaştım ananenim bol tükürüklü dualarıyla uğurlandım sadece ailem değil tüm mahalle tüm türkiye benle gurur duyuyordu siyasetçiler benim üzerimden prim yapıyordu. Tabikide bu durum hoşuma gitmişti sanki 1-1 olan maçın 90+4 ünde gol atıp tüm taraftarın sevgisini kazanmak gibi idi. Amerikaya döndüm tabikide bavul hazırlayacak halim yoktu. Kalkış günü tüm kameremanlar uzaktan mekiği çekiyor biz ise gerile gerile mekiğe doğru yürüyorduk. Kontrol ardından mekikte bana ayrılan koltuğa oturdum. Kemerler , kask , panellere bakıldı basınç gaz seviyesi yakıt bakıldı atış başlıyor eminim herkes heycanlıydı ama ben kalbim kanı öyle bir pompalıyordu ki sanki damarlarıp çatlayacak gibi idi.Atış yapılıyor kulaklarımıza geri sayım yapılıyor ilk 7 yi hatırlamıyorum 3 2 1 büyük bir patlama sarsıntı kalkışı hissediyorum annemi düşünüyorum ya ölürsem...

Bölüm 2 :
    Gözümü açtığımda hemen üstümde duran lamba gözümü alıyordu ekip arkadaşlarımdan olan aynı zamanda NASA da bana en çok yardım eden kişi Tom yanı başımda oturuyordu. Anlattığına göre kalkış sırasında öleceğiz diye bağırarak bayılmışım. Ben 6 kişilik ekibin en değerlisiydim prosedüre göre olağan üstü hal durumunda ilk kurtarılması gereken bendim. Benim görevim Mars'taki yer altı madenlerini incelemekti.Bu yolculukta ilk görevimiz Ay da bulunan B üstüne gitmekti. Şuanki aracımızda 4 tane itici bulunmakta bu teknoloji 2020 yılından kalma zaten amaç Ay a kadar götürmesi Ay da şuan ki mekikten 8 kat daha güçlü olan Flash isimli 2042 yapımı gemiye bineceğiz ve marsa onla gideceği , tabi kide planlar planlar.İlk yolculuğumuz pek te uzun sayılmazdı 1 gün 2 saat sürecekti zaten ben ilk 7 saatini baygın geçirdim.Beni kontrol etmek için ekibin doktoru benim de 3 yıldır deli gibi aşık olduğum yatmadan önce düşündüğüm gördüğümde kalbimin ağzıma gelmesine sebep olan kız geldi. Katrina. Gerekli kontrollerden geçtikten sonra hepimiz ana güvertede ki camlardan uzayı eşsiz güzelliği izliyorduk ta ki kulakları kanat seste ki alarmı duyana kadar her yeri inletiyordu büyük panelde sağ arkada kuyruk kızmına uzay atığı çarptığını gösteriyordu hasar vardı tamir edilmezse biz Ay a gidene kadar gemi basınç tan paramparça olucaktı.Geminin tamircisi olan teknik işlerle ilgilenen Sawyer hemen önlemleri aldı ve tamirle ilgilenmeye başladı. Neyse ki büyük bir sorun yoktu ama bu bile bizim için yeterliydi herkes korkmuş idi.Saat 23.40 Ay da karanlık bölgede bulunan B üstüne yaklaşıyoruz sabitleme işlemi çok sıkıntılı idi her kilitleme işleminde sanki yakında davul çalınınca karnının içinde çalıyor gibi olur ya buda tüm organlarımda çalıyordu."3 2 1 Sabitleme tamam GJ ekibi dışarı" diye anonslar yapılıyordu...

Bölüm 3 :
    Dışarıdayız B üstündeki muhteşem teknoloji sayesinde oksijen sıkıntısı çekilmiyor 1 günlük iznimiz var 2 oda var birinde 3 kişi birinde 2 kişi kalacak. Tabi ben heyecanla hayal kuruyorum Katrina ile aynı odada kalma şansımız kaç acaba tabi kide şans yoktu her şey önceden NASA tarafından hazırlanmıştı.Bekleme bölümünde bize bir iki içecek ikram ettiler. Her normal gibiydi dimi ama bir anda karşımda Sawyer in yanında oturan Hurleyin kafası dağıtılana kadar boom kanlar Sawyer in kafasına sıçramıştı biz ne olduğunu anlayamadan güvenlik içeri silahlarla daldı hepsi A dan Z ye donanımlılar dı katili yakalayıp götürdüler. Biz şoktayız NASA neden öldürüldüğü hakkında bilgi vermiyor bize 2 gün daha bekleme emri verildi.Akşam saat 21.00 gibi infaz için katil getirildi infaz şekli uzaya bırakılarak öldürülecekti bu ilk defa denenen bir yöntemdi. Her şey hazırlandı 3 2 1 poff terslik vardı. Katil öldü ama kapılar kilitli açılmıyor acil durum sistemi devreye girdi ne yapacağımızı bilemedik. B üstü kendini imha etmeye hazırlanıyordu son 15 DK. 4 kişi hiç bir yerini bilmediğimiz üste kaldık aklımızda tek fikir var mekiğe dönelim mekiğimiz bir daha uçamayacak kadar hasarlıydı. Mars mars... bizi Mars a götürecek mekik koşmaya başladık bir yandan kulaklarım da son 5 DK sesi yankılanıyor . Yakıt ikmali tamam ,Oksijen seviyesi tamam ,Erzak kontrolü tamam. Ateşlenmeye hazır sayım yok son dakika uzaklaşmalıyız zaten çok da zor değildi Ay ın yer çekimi Dünyaya kıyasla daha azdı. Ateşleme ve gerisi karanlık...

Devamı sonra gelecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FC447FCDF -- 27 Ekim 2015; 12:48:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Takipteyim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Csb

• Nasada 5 yıl çalışmadan kimse uzaya çıkamaz. Düzelt orayı.

• Bölüm 3 geldi. Keyifli Forumlar.
  • Yazarmisin good icerik bu arada sevdim seni ehuehueh

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.