Bildirim
uzaktan kumanda sinyalini hafızaya almak
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Uzaktan kumandalı saatler işini görür -
elinizde bir adet verici var ve onu mu çoğalmak istiyorsunuz... yoksa havadaki herhangi bir sinyali alıp , ona uygun bir verici mi yapmak istiyorsunuz... -
quote:
Orjinalden alıntı: untayk
elinizde bir adet verici var ve onu mu çoğalmak istiyorsunuz... yoksa havadaki herhangi bir sinyali alıp , ona uygun bir verici mi yapmak istiyorsunuz...
Untayk hocam ben aslında bir kumandadan, mesela tv kumandası, gelen sinyali bir entegre ile kopyalayıp onu tekrar göndermek istiyorum. Yani hafıza gibi. -
selamlar...
O zaman işiniz epeyce kolay ama bende olmayan PIC bilgisi gerekecektir size.
İlk olarak yapmak istediğiniz işin, kumandadan bağımsız mı olacağına karar vermek gerek. Yani kumanda yine seyyar olarak elinizde mi duracak , yoksa kumandadan 2 adet kablo çıkabilirmisiniz buna karar vereceksiniz. Şayet kablo çıkılacaksa ki çok mantıklı olduğunu düşünmüyorum şayet komplike bir cihaz yapmayacaksanız ; kumandanın ledini süren transistörün kollektörü ve şaseden uç alarak , bir mesela 1k gibi bir dirençle bir ilave transistörün beyzine girersiniz. bu transistörün emiteri şasede ve kollektörü ise 4k7 gibi bir dirençle +5V a bağlanır. transistör kollektörü ile direncin birleştiği nokta bir PIC giriş portu için data girişi olarak kullanılır. Sonrası ise yazılım ve basit birkaç elektronik işlemi.
Şayet kumandayı bağımsız olarak kullanacağım diyorsanız da , bir adet IR alıcı gözü almalısınız. 3 pini olan bu malzemenin bir ucu +5V , biri şase ve 3. sü ise data çıkışıdır ve 5V TTL seviyesinde çıkış verir. Yine bu çıkış bir PIC için giriş seviyesindedir ve gerisi standart bir PIC devresi ve yazılımdan ibarettir.
Son olarak gereken şey de bu PIC in flash hafızasına kaydedilen sinyalin gönderilmesi... Bu işlem de yine PIC in çıkış portlarından birinin çıkışına bir transistör ilave ederek bir IR led vasıtası ile olmalıdır.
Saygılar.
-
"untayk" arkadasım, bence o kadar basit değil.Cunku farklı protokoller var ortamda.Anladıgım kadarıyla arkadas protokolden bagımsız olarak bu işi yapmak istiyor.Degil mi? İş böyle olunca da daha zorlaşıyor. -
Tam oarak yapılmak isten,leni çıkartamadım ama benimki sadece bir fikir piyasada satılan Aklılı kumandalar bir şekilde işine yararmı . -
selamlar...
Şayet aynı kumandadan yapılmak isteniyorsa o zaten akıllı kumanda benzeri birşey olacaktır. Ben , olayı kumanda mesafesini / etki alanını arttırmak olarak algıladığım için , kolay bir çözüm olduğunu düşündüm. Yani eldeki kumandadan bir tuş basılacak , daha çok ledi olan daha güçlü bir baz istasyon kumandası veya RF kumanda çalıştırılıcak gibi yani. ama kumandanın tüm komutları hafızaya alınacaksa iş epey karışıyor.
Saygılar. -
Ayrıca afarklı protokoller (RC-5, Sony risc,...) farklı modulasyon frekansında calışır.Mesela 36kHz, 38kHz, 40kHz gibi.Bu durumda her bir module frekansı icin ic-recevier devresi alınmalı ve hepsinin cıkısı and'lenmeli.Yani hardware olarak biraz zor.Software olarak da zor bence.
Kolay gelsin..
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X