Şimdi Ara

Uzakdoğu MMO ları VS Batı MMO ları.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam millet bildiğiniz gibi uzakdoğu mmo'ları çok yol kat etmiş durumda ve bazıları batılı p2p mmo'lara bile kafa tutabilecek konuma geldiler. Fakat biz oyuncular için bu iki tarafında olumsuz özellikleri vardır. Bana göre uzakdoğu mmo'aların olumlu tarafları;

- Beleş olmaları (çoğu)

- Bazılarının içeriklerinin geniş olmaları (perfect world, Forsaken world)

-Yenilikçi olmaları

-Bazılarının grafiklerinin iyi olmaları

- Yine bazılarının güzel ve heyecanlı questler içermeleri

Olumsuz taraflarına gelirsek;

- Anime türü mmoların etrafta fellik fellik gezinmesi ki hiç haz etmem onlardan (benim şahsi görüşüm)

-Fantazi unsurunu biraz abartmaları (ayın 14'ü gibi parlayan zırhlar bana biraz abartılı geliyor)

-Belli bir level'den sonra grind'e zorlamaları. Questler bitiyor grind geliyor. En monoton tarafıda orası.

- Genelde çoğunun atmosfer ve lore yönünden zayıf kalmaları.

Batı mmo'larına gelirsek. Olumlu tarafları;

- Genelde çoğunun güzel grafikleri olmaları

- Oyuncuyu grind'e zorlamamaları

- İleri seviye içerikleri çok bekletmeden sunmaları.

- Sağlam atmosfer ve Lore (LOTR online, WOW, GW)

- Yapacak birçok şeyin olması

Olumsuz tarafları;

-Paralı olmaları (fakat verilen parayı haketmeleri)

- Sunulan içeriğin genelde çabuk bitirilmesi.

benim düşüncelerim bunlar beyler sizin görüşlerinizi de alalım.

• uzakdoğu mmoları favorim dövüş sanatları çok ilgimi çekiyo özelliklede bunu oyuna uyarlamaları dahada güzel oluo:)
  • Biraz karışık bir karşılaştırma olmuş.Şimdi uzakdoğu ve batı diye ayırmanın bir anlamı yok.Sonuçta sistem %90 aynı.Ama ücretli ve ücretsiz mmoların farkları diye bir karşılaştırma daha mantıklı olurdu.Çünkü ücretli uzakdoğu oyunuda var ücretizde.Aynı şey batılı diye adlandırdığın oyunlar içinde geçerli.Ben bu karşılaştırmayı başta da dediğim gibi ücretli ve ücretiz olarak ayırıcam.

Ücretisz girilebilen oyunlarda muahakkak bir fark olucaktır.Buda oyun içi item mall yüzünden kaynaklanıyor.Yani ben para veremem dersen bu olay bir aracın 300 ile gitmesi ,diğer aracın ise 180 km hızı olması.İkiside yarışı bitirecektir ama erken giden yol alır.

Ücretli oyunlara bakarsak,bana göre ücretsiz oyunlardan daha az para harcanarak oyunda bir yerlere gelmek ve zevk almak mümkün.Parayı bassan da hız limiti var misal 220'yi geçemiyorsun.Bu hıza ulaşmak içinde oyun içinde geçirdiğin zaman,playerlik,iyi bir guild veya clan'dan geçiyor.Yani emek gerekiyor.

• Oyun oynamanın yegane amacı eğlenceli vakit geçirebilmektir.
    Eğlenceli vakit geçirebildikten sonra grindmiş, grafikmiş, paralıymış, anime türüymüş, yünmüş tüymüş bunların hiçbirinin önemi yok.
    Uzakdoğudakiler eğleniyorlardır, onlara göre oyun yapıyorlardır.
    Avrupalılar eğleniyorlardır, onlara göre oyun yapıyorlardır.
    Bazısı ücretsiz eğlenmek ister, ona göre oyun yaparlar.
    Bazısı kaliteli eğlence ister, ona göre oyun yaparlar.

Sen uzakdoğulusun, sen avrupalısın, sen paralısın, sen ücretsizsin, sen kötüsün, sen iyisin diye oyunları sınıflandırmaya hiç gerek yok.
    Eğer bir oyuncu bir oyunu oynuyorsa o oyundan zevk alıyordur, eğleniyordur. Ama kalitelidir ama kötüdür bu oynayanı ilgilendirir.
    Mario oynarken eğlenmiyor muyduk? Eğleniyorduk. O zaman sorun yok. Niyedir bu insanların herşeyi sınıflandırmak çabası bilmiyorum.

• bencede oyunlar ücretli ücretsiz şeklinde ayrılmalı uzak doğu batı diye ayrılmamalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: knightsever

Oyun oynamanın yegane amacı eğlenceli vakit geçirebilmektir.
    Eğlenceli vakit geçirebildikten sonra grindmiş, grafikmiş, paralıymış, anime türüymüş, yünmüş tüymüş bunların hiçbirinin önemi yok.
    Uzakdoğudakiler eğleniyorlardır, onlara göre oyun yapıyorlardır.
    Avrupalılar eğleniyorlardır, onlara göre oyun yapıyorlardır.
    Bazısı ücretsiz eğlenmek ister, ona göre oyun yaparlar.
    Bazısı kaliteli eğlence ister, ona göre oyun yaparlar.

Sen uzakdoğulusun, sen avrupalısın, sen paralısın, sen ücretsizsin, sen kötüsün, sen iyisin diye oyunları sınıflandırmaya hiç gerek yok.
    Eğer bir oyuncu bir oyunu oynuyorsa o oyundan zevk alıyordur, eğleniyordur. Ama kalitelidir ama kötüdür bu oynayanı ilgilendirir.
    Mario oynarken eğlenmiyor muyduk? Eğleniyorduk. O zaman sorun yok. Niyedir bu insanların herşeyi sınıflandırmak çabası bilmiyorum.

Sınıflandıran ben değilim bir oyun çıktığında incelendiğinde hep nerede yapıldığı yazar asian ya da western derler. Ve bana grind'den zevk alan tek oyuncu söyle Allah aşkına.

• olumlu olumsuz şeyler kendi görüşünü koyup objektif olmayan bilgiler veriyosun insanlara parantez açıp kendi fikrim diyosun ama yinede insanlara okurken düşündürür bu objektif olsan daha iyi olurdu, ayırma şeklinde yanlış paralı parasız diye ayırsanda böle 3-4 madde sürmezdi paraasız olup item mall denge salıcak şekidle yapanalr aşırı güçlü yapanlar vs. diye uzardı, uzakdoğu oyunlarının hepsi yabancı şirketlerce alınıp diğer dillere çevirilip getirilmiyo uzakdoğuda çok oynanıp diğer şirketlere satılmayan oyunlarda varki batılı oyunlarada ip banlı ama onlar uzak doğudaki kadar çok değil tabiki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Holy-Ghost -- 28 Haziran 2011; 12:23:02 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.