Şimdi Ara

Uyku sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 12. Sınıfım sabah 9 da okulum var 8 de otobüse binmem gerekiyor. Normalde akşam 12 de yatıp sabah 7 de kalkmam lazım ama hocamın tavsiyesi üzerine 11 de yatıp sabah 6 da kalkıyorum, 1 saat ders çalışıyorum ama bu seferde herhalde uykusuz kaldığım için akşam 10 da uykum geliyor. Uykulu şekilde verimli ders çalışamadığım için akşam 10 da yatıp sabah 5 de kalkıyorum. İşte bu seferde bugün olduğu gibi saat 9 da uykum geliyor. Artık napiyim kendimi zorlayıp 10 da uyuyorum. Çünkü biliyorum ki 9 da uyusam sabah 4 kalksam akşam yine uyku saatim kayıcak. 7 saat değilde 8 saat uyuyayım desem o 1 saatte boşa gidiyomul gibi hissediyorum kendimi 7 saate alıştırmak istiyorum ama olmuyo gibi. Olsaya kadar zorlamayı düşünüyorum. Siz ne dersiniz ?
    Bir arkadaşım var adam istemese bile 5.30 en fazla 6 saat uyuabiliyormuş kendi kendine kalkıyorumuş sabah keşke bende öyle olabilsem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: theonur07

12. Sınıfım sabah 9 da okulum var 8 de otobüse binmem gerekiyor. Normalde akşam 12 de yatıp sabah 7 de kalkmam lazım ama hocamın tavsiyesi üzerine 11 de yatıp sabah 6 da kalkıyorum, 1 saat ders çalışıyorum ama bu seferde herhalde uykusuz kaldığım için akşam 10 da uykum geliyor. Uykulu şekilde verimli ders çalışamadığım için akşam 10 da yatıp sabah 5 de kalkıyorum. İşte bu seferde bugün olduğu gibi saat 9 da uykum geliyor. Artık napiyim kendimi zorlayıp 10 da uyuyorum. Çünkü biliyorum ki 9 da uyusam sabah 4 kalksam akşam yine uyku saatim kayıcak. 7 saat değilde 8 saat uyuyayım desem o 1 saatte boşa gidiyomul gibi hissediyorum kendimi 7 saate alıştırmak istiyorum ama olmuyo gibi. Olsaya kadar zorlamayı düşünüyorum. Siz ne dersiniz ?
    Bir arkadaşım var adam istemese bile 5.30 en fazla 6 saat uyuabiliyormuş kendi kendine kalkıyorumuş sabah keşke bende öyle olabilsem.

Tuvalete gitmekten vazgec ama uykudan vazgecme.Uykulu iken verimli ders olmaz.

• arkadaşın doğuştan yetenekli değil kendini ayarlamış geçen sene bende 4 saat uyku uyurdum sadece bi zaman sonra bünye alışıyo galiba
  • Tavsiyedir mesajı alıntılamıyın sadace uygulumak size kalmış.
    Günde 6saatten fazla uyuman zarar senin rakiplerin 5saat uyuyor ha diyorsan benim rakiplerim 7-8saat uyuyanlar bişey diyemem.
    Her gece saat 1de uyuyacaksın sabah 7de kalkıcaksın biraz yorgun gözükeceksin kafan ağrıyacak belki başlarda fakat okula gidene kadar uykun ve zihni tam anlamıyla açılmış olacak.
    Hergün en az 1kahve içiyorsn.
    Alışma sürecini aşman için tenefüsler kafanı koy masaya gözlerini dinlendir uyuma sadace gözler dinlensin kafan ağrırsa geçsin bn 12 de iken tembelinden çalışkanına herkez 6saat uyurdu ve dinç olurdu millet yani demem o ki 6saate alış.
  • Okuldan eve gelince 1.5 saat ; gecede 4 saat uyumak yetiyor bana.Böyle yapabilirsin dostum öneririm

• Hocam bi kez 6 saat uyumuştum ama günüm berbat geçmişti. Gün boyu sürekli uykum vardı. Ayrıca ben sabah 1 saat önceden kalkmak istiyorum yani hergün 12-6 arası uyumayı düşünüyorum ama saat 12 ye kadar benim 20 kez uykum gelir nasıl dayanıcam ? Hadi dayandım diyelim alışma sürecinde her akşam saat 10.30 la 12 arasında ders nasıl verimli olacak uykulu uykulu ?

• Hocam kerahat vakti olayı falan var ayrıca ben o saatte yatıp kalktıktan sonra çok değişik oluyorum, kendimi çok değişik hissediyorum. Onu yapamam yani.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Ani Kapanma Sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Uyku Apnesi olanlar buraya
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ulan abartmayın sağlığınız her şeyden önemli. Burda mühim olan 6 7 saat uyumak değil uykunu aldıktan sonraki vakitte verimli çalışabilmek.

• konuya bak yazık
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.