Şimdi Ara

Uyku apnesi olanlar var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Babamdada var sanirim, biyle uyurken horluyor ama arasira 3-5 saniye nefesi kesiliyor sonra tekrar horlamaya devam ediyor. Bu sueum uyku apnesi mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Patrick Yıldız

Babamdada var sanirim, biyle uyurken horluyor ama arasira 3-5 saniye nefesi kesiliyor sonra tekrar horlamaya devam ediyor. Bu sueum uyku apnesi mi ?

Evet.Doktora görünsün.

• Uyku bozuklukları uyku apnesi ve horlamadan ibaret olmadığı gibi tüm apneler de gece takılan maskeli solunum cihazlarıyla tedavi edilir diye de bir şey yok. Bu işin sadece bir yönü yani. Uyku sorunları biyolojik kaynaklı olduğu gibi psikolojik de olabilir. Örneğin bazı ilaçlar veya depresyon, anksiyete gibi rahatsızlıklar, alkol REM uykusunu bozup kişiyi yorgun düşürebilir. CPAP tipi cihazlar bende olduğu gibi sorunu çözmekten uzak kalabilir veya sadece kilo vermek ya da ameliyat gibi tedaviler de önerilebilir. Öncelikle yapılması gereken iyi bir hastanenin (tıp fakültesi veya eğitim araştırma hastanesi) uyku servisine başvurup sorunun ne olduğunu ortaya koymak. Tedavi sonraki aşama. Ameliyat önerilirse tıkanıklığın nerede olduğunu iyi tespit edin, benim zor kurtulduğum üçkağıtçıların kobayı olmayın. CPAP için de forumda ayrı bir başlık var.

• Treth kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

Bende Bezmiâlem'e gitmek istiyorum ama emin olmak için araştırma yapıyorum. Konu ile alakalı bir kaç sorum var cevaplayabilirsen sevinirim.
    -Göğüs (Uyku) Hastalıkları Polikliniğine mi gittin
    -Memnun kaldın mı?
    -Uyku laboratuvarına gitmek için çok bekledin mi? Muayeneden sonra yönlendirdikten sonra ne kadar sürer ikinci aşama diye merak ediyorum.
    -Bir de önemli diğer nokta bu işlemlerin tamamı ne kadar tuttu, SGK ne kadarını karşıladı?

Çok soru sordum ama teşekkürler şimdiden
  • quote:

Orijinalden alıntı: melekkaraca

Merhabalar,

Bende Bezmiâlem'e gitmek istiyorum ama emin olmak için araştırma yapıyorum. Konu ile alakalı bir kaç sorum var cevaplayabilirsen sevinirim.
    -Göğüs (Uyku) Hastalıkları Polikliniğine mi gittin
    -Memnun kaldın mı?
    -Uyku laboratuvarına gitmek için çok bekledin mi? Muayeneden sonra yönlendirdikten sonra ne kadar sürer ikinci aşama diye merak ediyorum.
    -Bir de önemli diğer nokta bu işlemlerin tamamı ne kadar tuttu, SGK ne kadarını karşıladı?

Çok soru sordum ama teşekkürler şimdiden
    Evet Bezmialem de Uyku Labaratuvarı diye bir bölüm var o dönem tedavi gördüğüm bölümden beni oraya sevk ettiler. Ben yatan hasta olduğumdam dolayı yani o an zaten hastanede yatmakta olduğumdan dolayı hiç beklemedim direk bu gece odanda değil labaratuvarda yatacaksın dediler gittim orada hazırlıkları yaptılar ve yattım.

Memnun kaldım mı dersen. Orada 2 bayan görevli. Uyku esnasında sizi izleyecek ve veri toplayacak techizatı o bayan personeller vücudunuza yerleştiriyor. Erkekler için fark etmese bile bayanlar için önemli olabilecek bir konu. Oldukça kibar ve ilgililer hemen hemen her sorunuza yanıt veriyorlar. Kendini beğenmiş veya bıkkın bir tavır göremedim. Sonuç alana kadar 2 kez orada uydum. İlk seferde normal uyku diğerinde ise ilk seferden alınan verilere göre cihaz hazırlayıp onunla uyudum ve sonuca göre bana bir rapor yazdılar.

Uyku labaratuvarı o zaman benden 450 TL fark aldı bunun üstünden 4,5 yıl geçti fakat onu belirteyim. Tabi şöyle bir durum var. Eğer maddi durumunuz iyi değilse ve asgari ücret seviyesinde geliriniz varsa işlem yaptırmadan önce hastane içindeki bezmialem vakfına gidip durumunuzu belgeleyebilirsin. Vakıf maddi durumunuza göre ya hiç ücret almaz yada çok az bir ücret talep eder. Böyle bir imkanınız da var bezmialem hastanesinde.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.