Şimdi Ara

UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA (74. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.207
Cevap
130
Favori
440.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • N11'de bugüne özel maskelerde indirim var. Resmed p30i aldım indirimi kullanıp..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bella Ciao

    Ekranda görünen 7.27 süre makinenin çalışma süresi değil mi,net uyku süresi değil sanırım..ayrıca bu tür üst seviye pahalı maske kullananların çoğu memnun zaten gördüğüm kadarıyla
    Net uyku süresi demeyelim ama maskenin kesintisiz cikarilmadigi süre diyelim. (Bu da şu demek uykunuzun hafifledigi uyanir gibi oldugunuz anlarda dahil)

    Resmed S10 airsense'de maskeyi çıkardığınız (ve makinanin bunu algıladığı an) veya makinayi durdurdugunuz an veya elektrik kesintisi oldugu an, makina o ana kadarki degerleri gosteriyor ve maske takilirsa sıfırdan başlıyor.

    Üst seviye maskelerin hepsinden memnun kalinmiyor maalesef...

    Harry Potter filmlerindeki asa büyücüsünü seçer gibi bir durumda var. Kimi hastada harikalar yaratan maske kimi hastalarda kullanilamaz olabiliyor.

    11 yila uzanan uyku apnesi hastaligi gecmisimde/bana göre, bugün için alınası en iyi iki maske resmed p30i ve n30i...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: erolalper

    Beni bekliyor ama her seferinde tam dalacakken uyanıyorum. Maske takmadan uyudugumda bu uykuya geçişteki apneleri hıc hissetmiyorum bile. Az önce yarim saat uyumaya çalıştım 5-6 sefer tam dalacakken uyandım, ahi 10 gösteriyordu, yani 5 sefer apne/hipopne oluşmuş yarim saatte. Son 10dkyi telefonumu maskenin hava çıkış yerine koyarak ses kaydı aldım, normal nefes vermelerim ara ara kesildiğini teyit ettim. Sanırım o uyanmalarima denk geliyor.

    Son cümlenizi pek anlamadım hocam.
    Bazi hastalarda uyku öncesi rampa suresi gerekirken bazi hastalarda da tam aksine gerekmiyor. Buna aykırı bir ayarlama apne yi tetikleyedebiliyor

    Diğer yandan auto modda olup olmadığını, doktorunuzun onerdigi ayarlarda cihazi kullanip kullanmadiginizdan VE HATTA KULLANDİGİNİZ MASKE MODELİNİN cihaza doğru tanitildigindan emin misiniz? Bu hususlari medikal firmada bir kontrol ettirin, cihaz +hortum ve masle ve doktorunuzun en guncel kullanim onerisini (genelde son rapordur) de yaninizda eksiksiz goturmeyi unutmayin. Medikal firmaya cihazdaki kayitli verilerin raporunu aldirin şikayetleriniz o raporda (cihaz verilerine yansımış mı ve) ne olarak gözüküyor sorun?

    *Gelelim son cumleye; Cihaz calisirken ve maske takılıyken, agzinizdan nefes alip vermeye baslayin ve bunu bir muddet sürdürün, bakalım cihazınız buna ne tepki verecek, siz bu esnada neler hissedeceksiniz diyorum. Bu prosedürü özellikle burnunuz kismen veya tamamen tıkalı ikende deneyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KODEM -- 12 Temmuz 2019; 2:2:26 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Raporunuzda yazan değere Allahın emriymiş gibi bağlı kalmayın, kendi değerinizi deneyerek bulun. Benim 12,5 olan değerimi ben 16,5 hatta 17 olarak kullanıyorum ve çok menmunum. 12,5 bırakın bir ara 14 yaptım boğuluyorum sandım.
    Birde rampa olayını ben kapattım. Boğulma hissi veriyordu. Deneye yanıla bulacaksınız ne yazık ki.
    Eski maske lastikleri eskimişti, yenisini aldım, alerji yaptı. Kaşınıp durdum, kıpkırmızı oldu. Eskiye döndüm. Şimdi bir yol buldum, cırt aldım ve maske klipslerine uygun ende yassı don lastiği, cırtları kafama uygun boyda kestiğim yeni lastiklere diktim, mis gibi kafa bantlarım oldu. Gevşeyince yenisini yapacağım. 8,5 tl ye en az 10 lastik takımı malzemesi aldım.
    Daha önce yazmıştım, makinanın filtrelerini araba polen filtresinden kestim, miiissss. Sık sık tazeliyorum. 30 tl lik lük mercedes polen filtresinden 50 tane filtre çıkıyor. Tavsiye ederim. Maskeyi de halledeceğim ben merak etmen. (bu sene deniz için tam yüz şnorkel maskeleri moda, bu üreticilerle temasa geçeceğim. Tam yüz maskesini 100 tlye satıyorlar. Maskenin yanındaki ince slikon şerit aynıbizim maskeninki gibi ince silikondan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersan0 -- 12 Temmuz 2019; 2:37:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: onrozc

    15 MAYISTA CIHAZI ALMISTIM. DUN IZMIR SGK YA TESLIM ETTIM BIR PROBLEM CIKMADI.. 1 AY ICINDE PARA YATAR DEDILER HAYIRLISI BAKALIM
    EVET 31 MAYISTA EVRAKLARI IZMIR SGK YA VERMISTIM. BUGUN E DEVLETI KONTROL ETTIGIMDE 15.07.2019 GÜNÜ PARANIN HESABIMA YATACAGINI YAZIYOR. YAKLAŞIK 45 GUN ICINDE CIHAZ ODEMESI GERCEKLESMIS OLDU
  • Herkese merhaba,

    Bir kaç haftadır Aliexpress'den (>>>Link burada<<<) aldigim Rescomf CPAP ozon temizleme cihazını kullanıyorum, aslında cihazı almamın sebebi aşağıda linkini paylaştığım ilk video. Bu videodaki arkadaş CPAP konusunda dediğine önem verdiğim, bu konularda güvendiğim bir eleman. Kendisinin ifadesine göre özellikle uzun zaman kullanılan CPAP makinasının içinde biriken mikroorganizmalardan bahsediyordu, çünkü makina içini temizlememiz olanaksız, bu da kafama takılmıştı. Her ne kadar maske, hortum, nemlendirme haznesi gibi dış ekipmanları gerektiği gibi temizliyor olsam da makinanın içini temizlemek imkansızdı, e haliyle soluk alıp vermenin ve dış çevredeki zararlı olabilecek bakterilerin zamanla makinada toplanması mantıklı olabilir diye biraz daha araştırma yaptıktan sonra bu cihazı alıp kullanmaya karar verdim.

    Bildiğim kadarıyla ozon ile temizlik teksnolojisi havuz, araç içi döşeme, damacana ve pet şişelerde de kullanılıyor, yani gözle görülmeyen ama insan sağlığı için risk oluşturabilecek alanlarda ozon ile temizlik teknolojisi kullanıdığını biliyorum. Haliye cihazın çalışma işlevi kafama yatmıştı.

    Bu arada sadece makinayı değil, aynı zamanda maskeyi de temizleyebiliyorsunuz. Makinayı temizleyeceğiniz zaman maskeyi çıkarıp bu cihaza takıyorsunuz, sonra makinanızın kapalı oldugundan emin olduktan sonra cihazın açma tuşuna 2 saniye basılı tutunca temizlik işlemi başlıyor, temizlik ortalama 30 dakika sürüyor, çıkardığı ses çok az, hiç rahatsız edici değil. Şahsi yorumum, gözle görülür bir temizlikten bahsedemem, ozon ile temizlik sonrası çok hafif farklı bir koku oluyor, bu koku kısa sürede zaten gidiyor ama size temizlik hissi veren bir koku diyebilirim. Özetle bu cihazı kullandıktan sonra "Aaa ne kadar temizledi" demeniz olanaksız çünkü gözle göreceğiniz bir temizlikten bahsetmiyoruz, burada amaç tam tersi, gözle görülmeyen bakterilerin temizliği (biyolojik temizlik diyebiliriz), o nedenle cihazın ne yaptığına ikna olup kullanmaktan başka şansınız yok Ben rutin kullanımda haftalık olarak dış ekipmanları sirkeli ve çocuk şampuanı ile yıkayıp (mekanik temizlik) kuruttuktan sonra makina ve maskeyi ozon ile temizlikten de geçiriyorum, böylece mekanik temizlik sonrası biyolojk temizlikte yapmış oluyorum.

    Alma Sebebim Olan Video
    https://www.youtube.com/watch?v=VP8Wu0Jk6Bg

    Diğer İncelemeler
    https://www.youtube.com/watch?v=2w405CfmKLY
    https://www.youtube.com/watch?v=m8k9bMidjXg (1. Bölüm)
    https://www.youtube.com/watch?v=IzLnmMnYL1c (2. Bölüm)

    Resimler:
     UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eozen81 -- 14 Temmuz 2019; 10:32:46 >




  • Merhaba yazdıklarınızı okuyup bende sipariş verdim. Şimdiden tşkler.
    Umarım cihaz gelir. Son zamanlarda yurtdışı alışverişlerde ciddi sıkıntı oluyor.

    Bir sorum olacak. Cihazı temizlerken nemlendirici haznesini çıkartıyormusunuz? Anladığım kadarıyla bu cihaz,Cpap cihazının içine hava üflüyor. Dolayısıyla nem ters yönlü gidip cihaza zarar verebilir.

    Bu iş için ilk olarak SoClean diye bir cihazı görmüştüm. Ancak 7-8 kat daha pahalı bir cihazdı.Doktor bir arkadaşıma sorduğumda kullanıcı yorumlarını okuyup çok gerekli değil demişti. O nedenle almamıştım. Son zamanlarda boğaz ağrım oluyor ve kronik hale geldi. En büyük sebebin cpap cihazı ile uyumam olduğunu düşünüyorum. Haftalık olarak hortum maske vs yıkıyorum ama sonuçta bakteri oluşumunu ne kadar etkiliyor bilemiyoruz.

    Cihaz geldiğinde bende deneyimlerimi paylaşırım.
  • BK2000 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Ben makinayı Rescomf cihazı ile temizlerken nemlendirme ünitesini çıkarıyorum, diğer kapağını takıyorum. Böylece ozon makinada hapsoluyor ve temizlik işlemini yapıyor. SoClean i bir kaç sayfa önce konustuk, gereksiz pahalı bir cihaz bana göre.
  • Günaydın,geçen burda yazmıştım,cihazın yanında aldığımız maskenin, L boy yastığı büyük gelince, medikalciye sadece M boy yastığı alabilir miyiz diye sormuştum,maskenin ucundaki ufacık yastık için, yeniden komple maske satın almalısınız diyince vazgeçmiştim..
    Bunun üzerine, linkteki farklı bir model Bmc p2 maskeyi satın aldık,

    https://urun.n11.com/medikal-malzemeler/bmc-p2-nazal-pillows-maske-cpap-bpap-maskesi-P358906143

    kullanıcı geri dönüşleri de oldukça iyi gözüküyor, ancak iki gündür pek uyum sağlayamadık daha doğrusu bir türlü doğru bağlayamadık gibi,o yüzden kaçak oluyor şu an..Maskeleri doğru bağlama işi de başlı başına bir sorunmuş bence..Birde,benim gördüğüm kimisine mükemmel uyum sağlayan bir maskeyi,başka birisi hiç kullanamayabiliyor..Neyse uzatmayayım..malum bu maskeler, başlıklar gerçekten pahalı ürünler ve bununla ilgili şöyle bir facebook grubu kurdum..
    Amacım,sadece farklı boy yastık ya da başlık için yeniden komple maske almak yerine, elinde kullanmadığı farklı boy yastıkları olanları,diğer insanların kullanmadıklarıyla takas etmesi üzerine..eğer olur da sistemi oturtabilirsek bunun hastalar için de faydalı olacağını düşünüyorum..

    https://www.facebook.com/groups/493446607894904/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 15 Temmuz 2019; 10:7:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • eozen81 kullanıcısına yanıt
    cok faydalı bır yazı.. tebrik ederim... ben de almayı dusunuyorum ama ılk etapta nemlendırıcıyı alacagım..
  • Öncelikle merhaba,

    Türkçe olup da bu kadar bilgi (Yararlı bilgi) paylaşımı olan bir yer yok.
    1 sene kadar önce apne teşihisi konulmasına rağmen, ilk 9 ay , cihaz almak yerine ameliyat olmanın daha mantıklı olduğunu düşündüm. Lakin bu 6 ay içinde 15 farklı doktor gezerek yorumlarını dinledim. 15Doktor içinde 3tanesi "ameliyat olma, fayda /maliyet değerlendirmesinde hiç uygun değil" "Ameliyat sonrasında Cpap cihazı da işe yaramayabilir, bu risk" dediler.
    Dİğerleri için ise, "elinde çekiç olan kişi her sorunu çivi olarak görür." deyişini haklı çıkarır şekilde, kim hangi alanda uzmansa o alanda ameliyat edersek düzelirsin dedi. Sadece burnundaki kemiği alırsak düzelir diyen bile oldu. (12-13dr neredeyse burnundaki sorun %5-10 etkisi olmaz dediler) Beni bilgisiyle ve örneklemeleriyle tatmin eden 2 doktor oldu, "Nihal Seden-KKB Uzm(ameliyat olma diyen gruptakilerden bir tanesi) diğeri ise robotik cerrahi, özellikle uyku apnesinde üstad olmuş kişi "Murat Karaman - KKB Prof.

    Sonuç olarak ameliyat olmaya karar verdim ama robotik cerrahi 50.000TL'nin üzerinde maliyetlerin çıkması, özel sigortaların en ufak bir kısmıını karşılamıyor olmasından dolayı ameliyat işine bu dönemde girmek istemedim. (bir de yaklaşık 1aylık zorlu iyileşme dönemi de cabası)

    Son 3 ayda ise, hangi cihaz mantıklı, hangi maske konforlu araştırmasıyla geçti. SONUÇ: RESMED S10 airsense Autoset + Resmed N30 Maske :)
    P30 almak istedim ama resmi dist. p30 getirmiyormuş. N30'da fena değil gibi geldi... Burnumun ucundan sallanan hortumlu modelleri hiç kullanamayacakmışım gibi geldi.

    1-2 haftalık kullanım tecrübelerimden sonra sizinle de paylaşmak istiyorum. Açıkcası buradan yorum yapmak ve diğer kişilerle bilgi paylaşmayı bir borç bildim. Ben de ufak da olsa destek olabilirsem ne mutlu bana.

    Soracağım dünya soru var ama ilk etabı bir geçelim, 2fazda sorular ve destekleri isteyecegim...




  • gel_dediler_geldim G kullanıcısına yanıt
    Çok geçmiş olsun, sizi tebrik ediyorum çünkü bu devirde ne yazık ki tek doktorun dediği ile bıçak altına yatılmaz, en az 3 doktor gezmek lazım sonra da biraz şanslı olup insani değerlerini yitirmemiş olanına denk gelmek lazım.

    Benim doktorum da Nöroloji projesörü idi, şansıma bu hastalıkla ilgili yarım saat bana öyle şeyler anlattı ki, bir doktordan bu kadar bilgi alabilmenin şaşkınlığı ile adama hayran olmuştum

    ÖM'den sormuşsunuz ama burada yanıtlayayım bazı sorularınızı:

    - Yukarıda incelediğim ozon temzlik cihazı ile maske ve hortum nasıl temizleniyor demişsiniz, çok basit. Hortumun bir ucu maskeye bağlı iken maskeyi kapalı bir çantaya (eski bez fermuarlı kalemkutular gibi) ya da kalın plastik bir torbaya koyun ağzını da büzün böylece maske orada hapsolmuş gibi olacak, sonra diğer ucu ozon cihazına takın ve temizlik başlasın




  • gel_dediler_geldim G kullanıcısına yanıt
    hoşgeldiniz.... valla ben amelıyat olup duzelen gormedım... bence uyku apnesının temelınde beyınsel fonksıyonlar bıle var. bende uyku apnesı olabılecek hıcbır sebep olmamasına ragmen uyku apnesı hastasıyım... ılk soyledıgımde herkes sasırıyor. yok kılolu degılsın yok yaslı degılsın vs vs.... bence amelıyat olmamakla dogru tercıh yapmıssınız.. secımınız de mukemmel... hemen uk sıtesınden kaydolup gunluk takipinizi yapmanızı onerırım..
  • Evet... Dün gece ilk maskeli uyku denemesini gerçekleştirdim.
    Uyku labaratuvarında büyük maske ve rahatsız edici bir maske ile uyuduğumdan mıdır nedir, (bir türlü uyuyamamıştım, hatta ilk cihaz ile uyuma denemesinde sabaha kadar uyumayıp, hem kendime hem de bütçeme eziyet etmiştim. Ancak 2. cihaz ile uyuma denememde gece 4 gibi uykuya dalmıştım)
    N30'un hortumu kafamın üzerinde tutması, sadece burnumun etrafında olmasından dolayı rahat bir kullanım ve psikolojik olarak da rahat etmemi sağladı.
    -Sabah burnumun içi kurumuş gibi hissettim (muhtemelen alışma süreci)
    -Kendimde extra bir zindelik veya dinlenmişlik hissetmedim ya da hissedilmeyecek bir fark vardı.
    -myair programına girdiğimde hayal kırıklığına uğradım, çünkü AHi değerim 30 iken, cihaz ile ilk uyku sonucum 11 apne idi. (beklentim 1-2 veya altı olmasıydı) Çünkü uyku labaratuvarındaki cihaz ile 2. uyku denememde 0,8-0,9 civarı çıkmıştı.
    -N30 maskenin performansı süper, uyurken kesin çıkartıtım vs diye düşünürken, sabaha kadar burnumda kalmış ve 20/20 puan almış, kaçak göçek olmamış.
    -Saatlik 11 apneye karşılık score olarak 87 yazmış, buna anlam veremedim...
    Tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum.




  • gel_dediler_geldim G kullanıcısına yanıt
    - Öncelikle alışma dönemindesiniz, bir süre alışmanız gerekecek sabırlı olun, ilk zamanlarda zor olabilir ama minimum 7 saat maskeyi kullanmaya gayret edin.
    - myair EVENTS skoru saat başına apne değeridir, oradaki oran örnek 2 ise bu saat başına 2 apne demektir, siz burada 10.9 gördüyseniz bu yüksek bir oran yani saatte 11 apne olmuş demektir, buna dikkat edip izlemek gerek.
    - Burnunuzdaki kuruluk alışma süreci ile alakalı olabilir, bekleyip görmekte fayda var. Eğer devam ederse nemlendirici cihazınız var mı bilmiyorum ama onu alıp o şekilde kullanmayı deneyebilirsiniz, belki sizin için daha iyi olabilir lakin acele etmemek gerek önce bir makinaya alışın.
    - Zindelik ya da dinlenmişlik hissi de bir gecede gelmez, zamanla olacaktır. Ben maskeyi kullanmadan önce sabahları uyanamıyordum artık öyle bir sıkıntım kalmadı, bu, makinanın benim hayatıma kattığı en büyük avantaj diyebilirim, o derece.
    - Cihazın içindeki SD kartı bilgisayarınıza kuracağınız OSCAR programı ile siz de inceleyebilirsiniz. Tabii başta zoorlanabilirsiniz ama saat saat dakika dakika verilerinizi görmek için idealdir.https://www.sleepfiles.com/OSCAR/




  • Resmed P30i maske dün elime geçti. İlk gece deneyimim oldukça kötüydü. Uykuya dalmakta çok zorlandım. Daldıktan sonra bir ara uyandığımda apne değerim 7.8 idi. Halbuki Philips Dreamwear maske ile bu değer 0,5-1,5 arası oluyordu. Nihayetinde Resmed maskeyi çıkararak Philips maskeyi taktım ve sabaha kadar düzgün bir uyku çektim.
    Galiba burun içine girme olayına alışamadım.

    Elimde kullanmayacağım S beden burun içi yastık var. Aynı şekilde elinde N30i maskenin L beden yastığı olan varsa takas edebiliriz. Bir de onu denemek istiyorum.
  • epivep E kullanıcısına yanıt
    Alışma meselesi tabii. Yalnız N30i maske ile gelen pakette L yok. S/M/SW çıkıyor paket içinden. Ben M kullanıyorum S ve SW boşta duruyor.
  • Arkadaşlar merhaba, ben de bir hafta önce resmed airsense 10 autoset cihazı ve resmed airfit f30 maske alarak aranıza katıldım.
    Alışma süreci bayağı zorlu geçiyor benim için, burnumdan nefes alma problemim olduğu için tam yüz maskesi kullanıyorum. Yüzünde o kadar büyük bişeyin varlığına alışıp uyumak zor gerçekten. Son iki gündür yaşadığım bir problemle alakalı size bir soru sormak istiyorum. Gece maskeyi taktığımda, cihazdan nefes alıp verdikçe çıt çıt diye rahatsız edici bir ses geldiğini farkettim. Biraz inceleme yaptığımda sesin nemlendirici tanktan kaynaklandığını anladım. Nefes alıp verdikçe nemlendirici kapağı yukarı aşağı hareket edip ses çıkartıyor. Siz böyle bir sorunla karşılaştınız mı ? Karşılaştıysanız nasıl çözdünüz bu sorunu ?
  • f_machine F kullanıcısına yanıt
    Full face maske kullanmak hiç kolay degil, çok geçiş olsun. Nemlendirici cihazda böyle belirttiğiniz gibi bir problem yaşamadım. Aldığınız yere sormanızda fayda var, gerekirse cihazı alıp incelesinler.
  • gel_dediler_geldim G kullanıcısına yanıt
    selamlar

    ben 3 maske denedım en iyi bulduğum maske n30i oldu... kesinlikle süpheniz olmasın.. ama kodem nickli arkadasımızın onerısı ıle bir dahaki sefere p30i maskeyi deneyeceğim..

    ılk baslarda kuruluk olabılır. bende eozen arkadasımızın onerısı ıle amazondan nemlendırıcı sıparıs edecegım...

    bende kı en buyuk degısım terlemede olmustu ( kısın bıle kısa kollu yatardım ve 2 atlet degıstırırdım. sımdı yazın ızmır sıcagında terlemıyorum) zındelık olarak cok farketmıyorum bende

    myaır uygulamasında 2 aydır kullanmama ragmen 3 kere 0 (sıfır) ahi degerini gordum. onun harıcınde 1 ahi değerini 1-2 kere gecmıstır. diğerleri 0 ile 1 arasında cıkıyor..
  • 
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.