Şimdi Ara

UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.488
Cevap
144
Favori
481.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    merhaba, bende bu maskeyi arıyorum, bulduğunuz yerleri söyleyebilirmisiniz? birde fiyatını,
  • merhabalar, bir kaç sorum olucak rica etsem yardımcı olurmusunuz, 1,5 senedir bende kullanıyorum, tam anlamıyorum bu olaylardan acıkcası, burun içi maske kullanıyorum, ece medikalden aldım, en son gittiğimde maskemi değiştirmek istedim, ama sizin 5,5 o yüzden burun içi olmaz burun kanallarınız kanatır dediler oysa 1,5 yıldır kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım, siz ne dersiniz ?

birde bu makineyi kullanmaya başladıkdan sonra her türlü koku daha keskin kokuyor, ve kötü kokular daha rahatsız edici oldu, sizde de aynı şey oluyormu ?

maske almak için bana bir yer önerirmisiniz, ece medikali her arayıp veya gidip fiyat sorduğumda 50-100tl artıyor, burun içi p2 maskesini 650tl dediler,

tşk ederim
  • Dreamwiewer maske ile uyuyamadımÇok güzel geldi görünüşü yapısı fakat buruma çok baskı yaptı.Bu gün firma bana fisher Paykelin bir maskesini verdi daha rahat gibi duruyor burna direk baskı yapmıyor.İnşallah uyuyabilirim
  • Fisher & Paykel Brevida Maskesini arıyorum, bulamıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Arkadaşlar benim tanım yeni kondu ancak manuel cpap denmiş, sizde doktorla görüşerek yada farkına katlanarak auto cpap alayım mı ?

"TEŞHİS: ŞİDDETLİ (AHİ: 90.9/SA) OBSTRÜKTİF UYKU APNE SENDROMU

AÇIKLAMALAR: GÜNDÜZ AŞIRI UYKULULUIC HALİ ,HORLAMA VE TANIKLI APNELERİ OLAN HASTAYA LABORATUARDA POLİSOMNOGRAFİ TESTİ YAPILMIŞ VE ŞİDDETLİ (AHİ:90.9/SA) OBSTRÜKTİF UYKU APNE SENDROMU TANISI KONMUŞTUR. BU HASTAYA MERKEZİMİZDE PSG EŞLİĞİNDE CPAP TİTRASYONU YAPILMIŞTIR.CPAP TİTRASYON SONUCUNDA 5 lıPa CPAP BASINCINDA APNE VE HİPOPNELERİNİN KONTROL ALTINA ALINDIĞI İZLENMİŞTİR.

KARAR : HASTANIN CPAP KULLANMASI CPAP TEDAVİSİNİ 5 IıPa BASINCINDA KULLANMASI, ISITICI, NEMLENDİRİCİ, SİLİKON JELLİ NAZAL MASKE VE TÜM EKİPMANLARI İLE KULLANMASI UYGUNDUR."
    Sigma 70-300 Apo Macro Dg
    Notebook:Msi Gt60 16GB Pc:Amd 2500+@3200

Audio: Ev: Iriver H10 + Marantz Cdp 7300 + Beyerdynamic T1 + Hifiman He400i + Grado Sr225 +Ultrasound Hifi 500
    Portatif: Iriver H10 +Ldm+ +Sen. Cx300 + Ibasso Dx80
    www.ahmethudayioglu.com.tr
  • Yolgezer80 kullanıcısına yanıt
    Philips Dreamstation CPAP öneririm...

Orijinalden alıntı: Yolgezer80

Selamlar,

Arkadaşlar benim tanım yeni kondu ancak manuel cpap denmiş, sizde doktorla görüşerek yada farkına katlanarak auto cpap alayım mı ?

"TEŞHİS: ŞİDDETLİ (AHİ: 90.9/SA) OBSTRÜKTİF UYKU APNE SENDROMU

AÇIKLAMALAR: GÜNDÜZ AŞIRI UYKULULUIC HALİ ,HORLAMA VE TANIKLI APNELERİ OLAN HASTAYA LABORATUARDA POLİSOMNOGRAFİ TESTİ YAPILMIŞ VE ŞİDDETLİ (AHİ:90.9/SA) OBSTRÜKTİF UYKU APNE SENDROMU TANISI KONMUŞTUR. BU HASTAYA MERKEZİMİZDE PSG EŞLİĞİNDE CPAP TİTRASYONU YAPILMIŞTIR.CPAP TİTRASYON SONUCUNDA 5 lıPa CPAP BASINCINDA APNE VE HİPOPNELERİNİN KONTROL ALTINA ALINDIĞI İZLENMİŞTİR.

KARAR : HASTANIN CPAP KULLANMASI CPAP TEDAVİSİNİ 5 IıPa BASINCINDA KULLANMASI, ISITICI, NEMLENDİRİCİ, SİLİKON JELLİ NAZAL MASKE VE TÜM EKİPMANLARI İLE KULLANMASI UYGUNDUR."
    Bana da manuel yazdılar ben cebimden auto aldım fakat şöyle bir durum var ki. Düz cpap santral apne tedavisinde gereklidir yani tedavi şekilleri farklı. Siz niye aldınız derseniz auto cpaplar düz modda çevrilebiliyor düz cpaplarda bu durum yok ve kendi cebimden alıyordum

• quote:

Orijinalden alıntı: Blue_Knight

Bana da manuel yazdılar ben cebimden auto aldım fakat şöyle bir durum var ki. Düz cpap santral apne tedavisinde gereklidir yani tedavi şekilleri farklı. Siz niye aldınız derseniz auto cpaplar düz modda çevrilebiliyor düz cpaplarda bu durum yok ve kendi cebimden alıyordum

Alıntıları Göster
    Teşekkürler,

raporda şöyle denmiş :
    Solunumsal analiz sonucunda 32 obstrüktif apne, 0 mikst apne ve 13 santral apne olmak üzere toplam 45 apne ve Apne İndeksi’ııin 7.7 (/sa) olduğu gözlendi. 486 hipopnesi olan hastanın, Apne-Hipoapne İndeksi (AHİ) 90.9 (/sa) olarak bulundu.
    Sigma 70-300 Apo Macro Dg
    Notebook:Msi Gt60 16GB Pc:Amd 2500+@3200

Audio: Ev: Iriver H10 + Marantz Cdp 7300 + Beyerdynamic T1 + Hifiman He400i + Grado Sr225 +Ultrasound Hifi 500
    Portatif: Iriver H10 +Ldm+ +Sen. Cx300 + Ibasso Dx80
    www.ahmethudayioglu.com.tr

• Yolgezer80 kullanıcısına yanıt
    Santral apnede var işte burda tercih sizin doktor raporu değiştirirse auto cpaplarda genelde düz cpap modu oluyor. Yani iki makina gibi ancak bende auto aldım sadece düz modda kullanıyorum sabit basınç daha iyi geliyor bana. Mesela rampa çok önemli derler ben rampayı hiç kullanmıyorum oksijen yetersiz geliyor

• Arkadaşlar merhaba ve hepinize geçmiş olsun.
    Bunca yıllık donanımhaberciyim bu bölümü nasıl kaçırmışım kendime şaşırıyorum. Paylaştığınız bilgiler çok değerli.

2007 yılından beri 7/15 değerlerinde Hoffricher Trend300 Alman malı Bpap cihazı kullanıyorum. Cihazım motoru çok fazla ses yapmaya başladı. Yedek parçası olmadığı için cihazı değiştirmek için girişimleri başlattım ve Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesinde titrasyon testine girdim. (İzlenimlerim negatif, ama hikayesi uzun sonra anlatacağım.)

Yakın bir zamanda raporumu alacağım ve reçete yazdıracağım. %99 yine Bpap yazacaklar. Şu an cihaz arayışındayım.

Kaliteli, servisi sorun çıkarmayacak bir marka ve model almak istiyorum.
    Philips System One Bpap, Philips DreamStation Oto Bpap, Resmed Aircurve 10 S Bpap, ve Resmed S9 öne çıkıyor.

Aldığım fiyatlar nemlendirici dahil maske hariç ( Resmed Quattro Air Tam Yüz maskesi kullanıyorum çok memnunum)

Philips System One Bpap -5.000TL
    Philips DreamStation Oto Bpap - 8.000 TL (Bazı SGK müdürlükleri Auto Bpap ödemesinde sorun çıkarıyorlarmış)
    Resmed Aircurve 10S Bpap - 6.000 TL
    Resmed S9 - 5.000 TL

SGK bu bedelin 2.200 lirasını geri ödüyor.

Bu cihazlardan kullanan arkadaşların kullanım yorumlarını ve yakın zamanda bu cihazlardan fiyat alanların fiyat bilgisi paylaşmalarını rica edeceğim.

Herkese acil şifalar, iyi uykular, güzel rüyalar.

• *

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet05 -- 29 Kasım 2018; 21:14:2 >
  • Arkadaşlar merhaba. Elimde Resmed airsense 10 elite düz cpap var. Cihaz özellikle santral apne konusunda çok başarılı. AHI bilgilerinizde gece hangi apneyi geçirip geçirmesiğinizi de göstermekte. Apne tipinizi ayırt edip ona göre cevap veriyor. Her ne kadar sabit cpap olsada maximum basınç aralığında epap ipap kendi ayarlamakta. Sleepyhead proğramı sayesinde tüm bu detayları zaten gösteriyor. Daha önce dreamstation kullandım ve memnum kalmamıştım. Sonrasında ameliyatla halloldu. Cihaz 23.11.2018 fatura ve tarihli.Yanında n20 maske ile. Nemlendirici vs. full. Düşünen var ise 3400 TL. Pazarlıkta yapabiliriz.Sırf resmed n20 maske medikalcilerde 1100 TL ye kadar çıkmakta. Düşünenler birkanyuksek@gmail.com dan dönüş yapabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Birkanyuksel -- 5 Aralık 2018; 15:19:50 >

• arkadaşlar mrb,

Benim de raporum çıktı. ANCAK BASINÇ 5. Doktor Hanim, bu kadar düşük basınçla makine kullanımının zor olabileceğini söyledi.

SİZDEN RİCAM DÜŞÜK BASINÇ(5) İLE KULLANIMDA UYGUN MAKİNE TAVSİYE EDEBİLİR MİSİNİZ?

Bu arada raporum şu şekide;

AHI: 11.0 REM AHI: 32.6

KARAR: 5(BEŞ) CMH2O BASINÇTA CPAP CİHAZI

TŞK.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmirli35600 -- 3 Aralık 2018; 19:21:17 >

Orijinalden alıntı: izmirli35600

arkadaşlar mrb,

Benim de raporum çıktı. ANCAK BASINÇ 5. Doktor Hanim, bu kadar düşük basınçla makine kullanımının zor olabileceğini söyledi.

SİZDEN RİCAM DÜŞÜK BASINÇ(5) İLE KULLANIMDA UYGUN MAKİNE TAVSİYE EDEBİLİR MİSİNİZ?

Bu arada raporum şu şekide;

AHI: 11.0 REM AHI: 32.6

KARAR: 5(BEŞ) CMH2O BASINÇTA CPAP CİHAZI

TŞK.
    Üstte makinayı satan arkadaşla anlaşırsanız makina üst düzey

Tüm sayfaları baştan aşağı okudum üşenmeden:). Epey bilgi edindim. Ama bunca yazı arasında değerli sayılabilecek yazılar 50yi geçmez bilginiz olsun.

Özetle önerilen cihazlar genellikle philips, resmed, devilbliss. Maske olarak, dreamwear, mirage fx öne çıkmaktaydı.

Sonuç olarak 4 ay önce fazla bir bilgi olmasada Weinmann prisma CPAP cihazı aldım. Maske olarak yanında verilen tüm yüzlere uyumlu ağız burun maskesi aldım. cihazdan memnunum. Maskeden hafif bir hava çıkış sesi geliyor bu nedenle maskeden biraz hoşnutsuzum.

Tedavi öncesi 63 olan AHİ değerim. Şuanda 5 civarlarında. Yaşam kalitemde bir miktar iyileşme oldu ama ahım şahım hissedilebilir bir şey değil. Horlamam 5-15dk gecede 2-3 kez olacak şekilde epey azaldı. Eşim horlamamdan uyuyamıyor ve uyanıyordu. Ortalama uyku sürem 10 saatten 9 saatlere düştü.

Doktorunuzun yazdığı cihaza uyun arkadaşlar. Ekstra gereksinimlere gerek yok. Benim cihaz manual otomatiğe gerek yoktur. 5 olan apnem çoğunluk beyin kaynaklı duruşlar.
    Çin malından imkanınız varsa uzak durun. problem yaşarsanız kullanmaktan vazgeçebilirsiniz.

Cihaza alışmam 1 ay aldı. Şu anda fazla rahatsız olmuyorum. Rampa süresini yarım saat tutuyorum.

• Yaklaşık 2 yıl önce yine buraya uzun bir yazı yazmıştım. O zamandan beri halen yazdıklarımdan faydalandıkları için teşekkür edenler oluyor. Asıl ben teşekkür ederim, umarım yazdıklarım işinize yaramıştır.
    Şimdi ise 2 yıldır bpap cihazıyla ilgili tecrübelerimi yazmak istiyorum.
    Öncelikle şunu çok net söylemek gerekiyor. Bizde UYKU APNESİ sorunu var arkadaşlar. Lütfen bunu horlama ile karıştırmayın. Horlama tedavisi farklıdır apne tedavisi farklı. Bana bu cihazın verilmesini onaylayan doktorun söyledikleridir bunlar. Horlama için yapılacak tedavi genelde küçük dilin gırtlağa veya damağa çarpma sorununu gidermek üzere oluyor. Bende de çok aşırı horlama şikayeti vardı. Apbe tedavisiyle bu çok düşük seviyeye geldi. Maske takılıyken eğer sırt üstü yatarsam ve gün içinde çok yorulmuşsam horlama oluyor arkadaşlar. Kimse kimseyi kandırmasın. Bu cihazlar horlama engelleyicisi değildir. Sadece yardımcı olur. Horlama tedavisinde küçük dilin komple alınması, yumuşak tabakaların iğnelerle şırınga edilen bir ilaç sayesinde sertleştirilmesi, gırtlak ve nefes borusu ameliyatları gibi bir çok tedavisi vardır horlamanın.
    Ben uyku apnesi için bpap cihazı kullanıyorum. Gecede 699 defa duran nefesim şimdi 8-10 arasına kadar düştü. Hayatımda hiç yaşamadığım rüya görme durumlarını yaşar oldum. Şuan 40 yaşındayım, 2 sene öncesine kadar rüya görmek tabirinin uzaylıları görmekle eşit olduğunu düşünürdüm. Bebekken gördüğüm rüyalar varsa (ki hatırlamıyorum) 38 yaşıma kadar rüya görmemiştim. 2 yıldır hayatımı değiştiren bu cihaz sayesinde çok mutluyum.
    Artıları ve eksilerini yazarak sizlere biraz daha faydalı olacak bilgiler vermek istiyorum
    ARTILARI
    1-) Kesinlikle dinç, uykusuz ve güne hazır başlıyorum. Üzerimden tren geçmiş gibi hissetmiyorum. Sabahları kalkmama isteği artık yok.
    2-) Eşim artık çok az horladığım için gayet mutlu. En önemlisi gece yarısı beni dürtüp "nefes almıyon uyan" demiyor :D
    3-) Sessiz bir makine aldığım için (yani çıt çıkarmıyor değil elbette bir sesi var ama kimseyi rahatsız etmiyor) uykuya dalma konusunda rahatsız olmuyorum.
    4-) Rüya görür oldum :D Bence en büyük mutluluklardan birisi bu
    5-) Günde 5 saatten fazla uyuma isteğim artık olmuyor. Bunu doktora danıştım. Ben eskiden 11 saat bile uyusam yataktan kalkamazdım. Bunun sebebi artık cihazla birlikte uyuduğumda rem uykusuna geçtiğimi, rem uykusunda vücudun dinlenebildiğini ve kendini yenilediğini söyledi. Kısacası 11 saat uyuyup 10 dakikada bir nefes alamadığım için uyandığımdan rem uykusuna asla geçemiyormuşum. Buda benim vücudun dinlenmeden güne hazırlanmasına sebep oluyormuş.
    6-) Güzel uyuduğum için vücut direncim arttı. Geceleri deliksiz 5 saat uykuyla vücudum yenilenmiş olduğu için artık çok kolay hastalanmıyorum.
    7-) Uykusuzluk veya yorgunluk hallerim çok azaldığı için stress ile artık daha kolay mücadele eder oldum. Herşeye kolayca sinirlenir bir halim vardı artık o da yok olmak üzere.
    8-) Dikkatsizlik veya dalgınlık tamamen yok. (Bu konuda abartmıyorum gerçekten tamamen yok oldu)
    EKSİLERİ
    1-) Birçok maske denememe rağmen hemen hepsinin yüzümde iz bırakması. Uyandıktan 1 saat sonra geçiyor fakat o 1 saat içinde 3-5 kişi "senin yüzüne nolmuş" esprisini yapabiliyor :D
    2-) Bütün maskeler bir şekilde saçımla temasa geçtiği için yaz kış sabah uyanınca uzun bir saç tarama işlemi gerekiyor. (bir ara saçları 3 numaraya vurmuştum o zaman sorun yoktu :D)
    3-) Eşim son zamanlarda arada bir horlamama alıştığını fakat puflamalarıma alışmadığını söyledi. Bunun ne demek olduğu anlamadım. Gece videomu çekmiş. Sırt üstü yatarken dudaklarımı ıslık çalacak gibi büzüştürüp "puf" diye bir ses çıkarıyorum :D Çok komik bir görüntü ama onu rahatsız ediyormuş. Bunun hakkında bir uzmana danışmadım, nedenini bilemiyorum. Ancak yan yattığım zaman sorun olmuyor.
    4-) Maskeyle sol tarafıma yatmak zorunda kalıyorum. Zira sağ tarafımda eşim oluyor, sırt üstü yattığım zamanda arada bir horluyorum. Eğer sağıma yatarsam maskeden çıkan hava eşimin yüzüne çarpıyor. Kış aylarında bayağı soğuk bir hava üflüyor zaten. 2 yıldır sol tarafıma yatmam sebebiyle gençliğimdeki bazı sorunlarım tekrar ortaya çıktı. Sol meme altında 3 tane nodül vardı. Yaklaşık 5 senedir ağrı sızı olmadığı için doktora gitmiyordum. Şimdi ise ağrı çoğaldı ve son girdiğim ultrason testinde büyüdükleri görüldü. Bu ay sonu ameliyat olacağım.
    5-) Cihazı aldım alalı temizliğini kendim yapıyorum ancak iç temizliğine hiç dokunmadım. Garantisi de devam ettiği için kurcalamak istemiyorum. Son zamanlarda çok derin uykudayken cihaz içinden vınlama gibi bir ses geliyormuş. Ben hissetmiyorum ama eşim bir kaç kez denk gelmiş. Garantisi bitmeden servise götürmek lazım sanırım.
    6-) Grip, soğuk algınlığı veya boğazınızda bir yanma varsa cihazı kullanmak çok tehlikeli. Bir kaç defa bunu yaptım ve çok pişmanım. Çünkü nemli olması gereken geniz bölgesine kuru hava verirseniz hastalığınızdan dolayı akıp çıkması gereken sıvılar kuruyor. Özellikle boğaz çevresi sabah uyandığınız anda çok çok daha şiddetli ağrıyor ve kuruyor. Hatta 2 bardak su içtiğimi hatırlarım sırf bu sebepten. Mümkün olduğunca bir hastalığınız varken kullanmayın.
    7-) Ramazan ayında oruç tutanlar için su haznesinin çıkarılabilme özelliği var. Fakat yinede cihaz içinde oluşabilecek hava buharıyla orucunuzu sakatlayabilir dedikleri için yılın 1 ayı kullanmıyorum. Tabi bu durum benim Ramazan ayında kaliteli uykuma mani oluyor. Yani zor geçiyor o günler.
    8-) 5 kademeli ısıtma özelliğini en fazla 2 kademede kullanıyorum. Eğer 4-5 yaparsam makine içinden bildiğiniz fokurdama sesi geliyor. Eğer uykuya dalmadıysanız o saatten sonra ya kademesini düşüreceksiniz yadan uyuyamayacaksınız demektir.
    Eksileri olarak yazdıklarım genelde maske ile alakalı biliyorum. Ama neticede bu cihaz maskesiz kullanılmıyor. İkisini birlikte değerlendirmek gerekir diye düşündüm.
    Herkese tekrar geçmiş olsun diyorum. Apne sorunu olanların bir an önce yaşam kalitesini artırması konusunda ertelemeden üşenmeden tedaviye başlamaları gerektiğini hatırlatıyorum.
    Saygılarımla.

• 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.