Şimdi Ara

UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA (144. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.207
Cevap
130
Favori
440.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 142143144145146
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tekrar merhaba,

    Cpap Cihazı olarak Kare medikal in ürettiği Sound sleep modelini aldım. Bu modeli almamdaki sebep nemlendirici li ve hesaplı olmasıydı. Maske olarak normal burun maskesi verdiler. Ancak rahatsız oldugu için Philips dreamwear aldım.

    2 sorunum var.


    1: cpap cihazı sürekli 5.0 basınç veriyor ama yinede sürekli verdiği için tıkıyor sanki beni. Bu yüzden derin nefes alma isteği uyandırıyor bende.

    2: Philips maske kullanımı daha rahat ancak kafamın yanlarındaki silikonlardan hava geçtiğinden ses resmen beynimde.


    Araştırdıgımda susturucu oldugu ancak ülkemize gelmediğini gördüm. Cpap cihazının verdiği havayı nasıl yumusayabilirim?

    Ayrıca resmed slimline hortumun da sessiz oldugunu duydum. Dogru mudur?


    Bilen Arkadaslar ın acil yardımına ihtiyacım var.

  • Ege3580 E kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun, bu başlık apne konusunda tecrübelerle donatılmış müthiş bir bilgi kütüphanesi, o nedenle güzelce son 2 seneyi okuyun, sorularınızın çoğu zaten cevaplandı. Bu iş ne yazık ki deneme yanılma işi.

    Maskede bol bol deneme yapacaksınız ki size en uygun olanı bulun.

  • merhabalar resmed n30i maske kullanıyorum. elinde bu maskenin sw veya m beden burunluğu olan var mı?

  • Merhaba arkadaşlar, Cuma günü itibariyle ben de uyku apnesi tedavisine başladım. Aslında henüz tam başlamadım bazı konularda yardımınıza ihtiyacım var. Öncelikle , raporuma göre bende ağır derecede uyku apnesi varmış bu nedenle doktor BPAB ST cihaz kullanmamı belirtmiş EPAP 6cm H2O IPAP 13 cm H2O ve frekans 12 olarak belirtmiş. Buna gföre SGK ya gittim ve ellerinde BPAB ST cihaz var olduğunu söylediler evrak işlemlerini halledip cihazı bana teslim ettiler. Gelelim Maske konusuna. Ben hastanede yattığım gece tam yüz maskesi ile yatmıştım ama ne kadar yatmak denirse tabi, çok tedirgindim hem ağzım hem burnum kapalı yanaklarımdan gece boyu hava kaçakları vs kabus gibiydi. Doktorum da raporuma silikon esaslı ORANAZAL Maske yazmış ancak ben denemek için arkadaşımın PHILIPS Dreamwear nazal maskesi ile 2 gecedir uyuyorum. Psikolojik olarak ağzımın boşta olduğunu bilmek bile beni çok rahatlatıyor. Şimdi ben bu basınç değerlerini de dikkate alarak bu nazal maskeden alıp kullanmak istiyorum. Sizce çok sakıncalı bir tercih midir yoksa çok da önemli değil midir? Bu arada hastanede yattığım gece AHİ değeri 60 seviyelerindeymiş, 2 gecedir cihaz verilerine göre AHİ değeri 0,1 Fikirlerinizi merak ediyorum. Şimdiden çok teşekkürler





  • Arkadaşlar öncelikle her birimize geçmiş olsun. Geçtiğimiz Cuma günü itibariyle ben de BPAP S cihazı ile tedavime başladım. Benim sormak istediğim görseldeki maskelerden herhangi birini kullanan var mı? Varsa yorum almak isterim. Raporumda yazan ora-nazal maske kullanıyorum ancak burun köprüsündeki baskıdan dolayı her sabah boks maçından çıkmış gibi kalkıyorum.
    Şimdiden teşekkür ederim  UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA  UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • hkndrmz17 H kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, Philips olanı var bende. Sadece burnum tıkalı olduğu geceler kullanıyorum. Toplam 3-4 kez kullanmışımdır. O nedenle kesin tavsiye edemem. Ama kullanmış olduğunuz maskeden iyi olacağını düşünüyorum. Bende sakal bıyık olduğu için hava kaçağı yapıyor. Sizde nasıl olur bilemem.Ora nasal maskelerde bu tür sıkıntı olduğunu okudum. Bence bir Philips bayisine gidip denemelisiniz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Goqhan06 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Bulunduğum yer küçük bir ilçe olduğu için maalesef medikalcilerde hali hazırda bulunmadığı için buradan sormak istedim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar ben 8 yıldır cpap kullanıyordum. Basınç 8 idi. Tekrar test olmak için bir daha basvurdum. Doktor auto cpap yazdı basınç 4 ile 14 arası . Şimdi auto kullanıyorum.Cihazda ortalama basinc 5.5 - 6 olarak gözüküyor ama maske takılı olmasına rağmen eşim hafif horluyorsun diyor. Sebebi nedir sizce?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tekrardan merhaba malasef sadece burun maskesi kullanamadim burnum surekli tikali oldugu icin sigara ictigim icin resmed n 30 i modeli idi maskem full face almak istiyorum f 30i full face kullanan varmi aranizda yada f30 normal model varsa yardimlarini rica ederim ona gore full faceye gecicem ve sadce burun olan dedigim elimdeki modeli satabilirim isteye uyguna sadce l beden burunlugunu kullandim yada elilde full face resmed f30 i olanla takas edebilirim tesekkurler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • vimpir1905 V kullanıcısına yanıt
    bende var

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • berkaydogan B kullanıcısına yanıt

    Hava kaçışı olabilir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drvimu kullanıcısına yanıt
    Yok hava kaçmıyor. Cihaz ayarı ile ilgili. Kendim min ayarı 4 den 6 çıkardim öyle deniyorum şuanda

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • axyboy kullanıcısına yanıt
    M beden var mı elinizde. Satarsanız görüşelim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • canbaba44 C kullanıcısına yanıt
    m var ama kullandim artik kullanmiyorum f30i full face e gectim komple saticam maske s sw m hepsini

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • f30 i full face e gectigim icin 3 ay kullandigim n30 i nazal komple satiliktir m s sw beden yastiklari var sadece m kullanilmistir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • axyboy kullanıcısına yanıt
    Full face den memnunmusunuz, sizi Full face e yönlendiren sebep neydi? Sadece m başlığı satmayı düşünürseniz değerlendirebilirim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • canbaba44 C kullanıcısına yanıt
    full faceden cok memnunum beni ona yonlendiren alerjik ve sigara dan dolayi burnumun tikanmasi idi m bedeni veririm

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yaklaşık 2 yıldır resmed p30i maske kullandım. Bugün yenisini sipariş vereceğim fakat maskeden genel olarak memnun olsamda bazı sıkıntılarım oldu. Sağlı sollu yüzümüzün kenarından gecen hava kanalları nedeniyle sağa döndüğümde sağ tarafın sola dönünce sol tragın havası kesilmesi cok rahatsız edici. Bu sorunu yasamadan p30i nin konforunu alacağım aleternatif öneriniz var mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atillaoguz -- 29 Mayıs 2022; 10:35:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba

    Benzeri olan Philips dreamwear gel pillow modeldede aynı bu normal tamamen kesilmemesi için havanın, peki yanlardan geçen basınçlı hava sesi oluyormu, sizi rahatsız ediyormu.?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben bugün 20:00 de Çam sakurada uyku testine gireceğim yalnız 10 gündür uyku düzenim bozuldu maximum 3 saat uyuyup uyanıyorum deviasyon ameliyatı oldum 3 saat yeterli mi test için sizce ve önerileriniz var mı?

  • 
Sayfa: önceki 142143144145146
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.