Şimdi Ara

Uygulayabileceğiniz 10 fitness hareketi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
88
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Uygulayabileceğiniz 10 fitness hareketi


    DAHA YÜKSEĞE SIÇRA

    Yaklaşık 20 santimetre yüksekliğindeki bir step tahtasının üstüne çıkın. Tahtanın üstünden ters bir şekilde yere inin ve iner inmez sıçrayabildiğiniz kadar yükseğe sıçrayın. Bu egzersizi haftada iki kez olmak üzere 10-20 tekrardan 3-4 set yapmak, sıçrama kabiliyetinizi artıracaktır.

    TAM AÇIYLA ÇALIŞ

    Ayakta biceps curl hareketi yaparken, tekrar sonlarında triceps kasınızı da kullanarak kollarınızı tamamen düz hale getirin. Bu sayede egzersizi tam hareket açıklığında yapabilir ve biceps kasınızı daha etkili bir biçimde çalıştırabilirsiniz.

    UZATMALARI OYNAMA

    Ağırlık çalışırken, antrenman yaptığınız süreyi bir saatin altında tutun. Çünkü vücudunuz. antrenmana başladıktan bir saat sonra kortizol salınımını hızlandırır. Kortizol hormonu da testosteron üretimini azaltarak kas gelişiminin yavaşlamasına neden olur. İşinizi yapın ve salondan çıkın.

    NEFES VER

    Mekik çekerken hareketin tepe noktasında güçlü bir şekilde nefes verin. Bu karın kaslarınızı sıkıştırabilmenizi ve hareketten aldığınız verimi artırmanızı sağlar. Karın kaslarınız, solunumunuzla ilgili kaslardır.

    GÜÇ TOPLA

    Altı haftada bir, bir hafta boyunca antrenman yoğunluğunuzu yarı yarıya düşürün. Bu sayede vücudunuza gücünü toparlaması için bir şans tanır ve aşırı yüklenmeden doğacak sakatlıklardan korunursunuz.

    YÜKSEK AĞIRLIKTA PARTNER KULLAN


    Kas kütlenizi artırabilmek için yüksek ağırlıklarla çalışmanız gerekir. Bu yüzden setlerin sonunda zorlanırsınız, ki bu da normaldir. Setlerin sonu gelmiyorsa. antrenman partneriniz-
    den yardım isteyin. Kaslarınız ağırlığı hem kaldırırken hem de indirirken geliştiğinden, partner kullansanız dahi indirme evresinde kendi başınıza kalırsınız.

    EKSPRES ANTRENMAN

    Eğer vaktiniz gerçekten kısıtlıysa, bütün fitness egzersizini aynı dambılla yapacağınız bir program düzenleyin. Ağırlığı seçmek için de en zor yaptığınız hareketi baz alarak, en fazla altı tekrar yapabileceğiniz bir ağırlık seçin. Bu yöntemde egzersizlerin hepsini bir tur halinde, aralarda dinlenmeden süper-set olarak yapın. Antrenmanınız kısa ama etkili olacaktır.

    KALÇA DEYİP GEÇME

    Başınızın üzerine doğru ağırlık kaldırdığınız egzersizlerde (özellikle omuz hareketleri yapıyorken). kalça kaslarınızı sıkın. Bu sayede vücudunuzun ve omurganızın egzersize en
    uygun şekilde pozisyon almasına yardımcı olursunuz. Bu da sakatlık riskinizi azaltır.

    BEYNİNİ ISIT

    Sinir sisteminizi antrenmana hazırlamak da en az kaslarınızı hazırlamak kadar önemli. Çünkü kaslarınıza ne zaman ne yapması gerektiğini sinir sisteminiz söyler. Beyninizi antrenmana hazırlamak için tek ayağınızın üzerindeyken squat yapın ve eliniz yere değdikten sonra ayağa kalkın.

    HAFİFİ HAFİFE ALMA

    I w 100 kilo ile bench press yapıyor olabilirsiniz fakat bu hafif ağırlıklarla çalışmamanız gerektiği anlamına gelmez. 5 kiloluk dambıllar. kaslarınızı ve kardiyovasküler sisteminizi büyük ağırlıkların yapamayacağı şekilde çalıştırır. Çünkü hafif ağırlıklarla hareketi daha akıcı ve patlayıcı bir güçle
    yapabilirsiniz. Bu da nabzınızın yükselmesini ve kaslarınızın uyarılmasını sağlar.[/simage]







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.