Şimdi Ara

Uydunet modeme access point taktım fakat paneli açılmadı ! (çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uydunet modemine kablosuz access pointi bağladım. Fakat ayarları yapmak için paneline giremedim.

Uydunet modemin IP adresi 192.168.100.1 (bunuda tesadüfen öğrendim bağlantı ayarlarında yazmıyor) access pointin IP adresini bulamadım. Ağ bağlantısı ayarlarına giriyorum. Oradaki varsayılan ağ geçidindeki IP yi bırakın, ne kadar IP varsa denedim ama access pointe paneline ulaşamadım.

Access Point : tp-Link TL-WR543G

yardımdılarınız için şimdiden tşkler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayabusa+ -- 5 Mayıs 2010; 19:12:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cybim
    S.a arkadaşlar

Uydunet modemine kablosuz access pointi bağladım. Fakat ayarları yapmak için paneline giremedim.

Uydunet modemin IP adresi 192.168.100.1 (bunuda tesadüfen öğrendim ağ bağlantı ayarlarında yazmıyor) access pointin IP adresini bulamadım. Ağ bağlantısı ayarlarına giriyorum. Oradaki varsayılan ağ geçidindeki IP yi bırakın, ne kadar IP varsa denedim ama access pointe paneline ulaşamadım.

ilkonce access pointin ayarlarina girmen gerek..oda 198.162.1.2 veya veya sonu 3 ile bitmesi gerek..kitapciginda AP tin ip sini yazmasi gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: timy

quote:

Orijinalden alıntı: cybim
    S.a arkadaşlar

Uydunet modemin IP adresi 192.168.100.1 (bunuda tesadüfen öğrendim ağ bağlantı ayarlarında yazmıyor) access pointin IP adresini bulamadım. Ağ bağlantısı ayarlarına giriyorum. Oradaki varsayılan ağ geçidindeki IP yi bırakın, ne kadar IP varsa denedim ama access pointe paneline ulaşamadım.

ilkonce access pointin ayarlarina girmen gerek..oda 198.162.1.2 veya veya sonu 3 ile bitmesi gerek..kitapciginda AP tin ip sini yazmasi gerek

Dostum
    Birincisi 198.162.1.2 olmaz. 192.168.1.2 şeklinde olabilir. Bunları bende biliyorum zaten.Tek tek denemeye kalksam son 6 haneyi denemem lazım ve buda onbinlerce deneme ile olur :)

Access pointin ip si rastgele atanıyor.Sabit bir ip yok. Mesela ADSL modeme taktığımda "ağ bağlantısı ayarları" nda "varsayılan ağ geçidi" numaralarıyla access pointe ulaşabiliyorum.Daha önceden adsl modemlere çok kez bağladım acemisi değilim yani.

Ama dediğim gibi uydunette varsayılan ağ geçidi ile giriş yapamıyorum. access pointin ip sine bir türlü ulaşamadım...

• Sorunu çözdüm... Modemden gelen kablo WAN girişine takılıyormuş. ADSL modemde lan girişine takınca oluyordu ama uydunette olmuyormuş.

tşkler...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.