Şimdi Ara

Uydunet'e devam mı yoksa SuperOnline mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Telefon kullanma farketmıyorki
    Birde vdsl so linkini okudum çok pişmanlar
    Ya lanet olsun bunların hepsi aynı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Métropol kullanıcısına yanıt
    Aşağıdaki linki okusana

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=121594870&p=1&anchorToGo=121688121#121688121

• Kardeşim bence içlerinde en iyisi Uydunet. Arıza servisine işim düştüğünde öğrendim. Her arızaya maksimum 4 saat içinde müdahale ederek sorunu gideriyorlarmış. Daha önce TT kullanmış biri olarak bence Uydunet arıza gidermede diğerlerinden 2 tık üstte. TT ve SOL de fiyatların kazık oluşu da cabası. Öğrenci ve ev bütçesini düşünenler için Uydunet birebir.
  • Sol fiber degilse bulasma uydunet devam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi bende bu akşam itibariyle 25Mbit kotasız fiber pakete geçtim,yarın gelip bağlayacaklar.Bakalım,bende merak ediyorum nasıl bir deneyim yaşayacağım superonlıne ile.
  • Öncelikle kablolu bağlanıtda da aynı kopma olaylarını yaşıyor musun?
    Türksat'ın kakaladığı Netmaster'ın Z4 ve ZN serisinin her ikisinide kullandım ve ikiside lacivert renk ;)
    Sorun sadece kablosuz bağlantı tarafındaysa o zaman sende benim gibi balkona çıkıp o modemi dışarı fırlat kurtul.
    Kablolu bağlantıda sorun varsa o zaman Türksat teknik servisini arayıp test modemi talep et ve birde öyle dene.
    50/250 abonelik olarak Türksat'ta yaşadığım sorunların %90'ı modem kaynaklıydı ancak bu geçen hafta yaptıkları hızı kısıtlama işleminden sonra bende artık ciddi ciddi dairemin kaoısında duran SOL fiber 25 Mbps AKNsiz pakei tine geçmeyi düşünüyorum.Hatta ve hatta her ikisini 3-4 ay kullanıp kıyaslayıp öyle yoluma devam edeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Charmlander

Öncelikle kablolu bağlanıtda da aynı kopma olaylarını yaşıyor musun?
    Türksat'ın kakaladığı Netmaster'ın Z4 ve ZN serisinin her ikisinide kullandım ve ikiside lacivert renk ;)
    Sorun sadece kablosuz bağlantı tarafındaysa o zaman sende benim gibi balkona çıkıp o modemi dışarı fırlat kurtul.
    Kablolu bağlantıda sorun varsa o zaman Türksat teknik servisini arayıp test modemi talep et ve birde öyle dene.
    50/250 abonelik olarak Türksat'ta yaşadığım sorunların %90'ı modem kaynaklıydı ancak bu geçen hafta yaptıkları hızı kısıtlama işleminden sonra bende artık ciddi ciddi dairemin kaoısında duran SOL fiber 25 Mbps AKNsiz pakei tine geçmeyi düşünüyorum.Hatta ve hatta her ikisini 3-4 ay kullanıp kıyaslayıp öyle yoluma devam edeceğim.

hayır kablolu kullanırken bu sorunları yaşamıyorum hiç. ben bunu kablosuz da kullanmayacaksam ne gerek var ki o zaman? diyorum ya sırf modemleri yüzünden bile uydunetten vazgeçebilirim.
    yoksa başka problemim yok. z4 veriyolar sinir bozucu. ZN daha iyi ama o da aynı şeyin laciverti dediğin gibi.

yani 10/75 kullanıyorum şu an uydunette.
    SOL'de 8/75'e 10 tl fazla vererek geçmeyi düşünüyorum. hızım düşüyo belki ama napiyim başka çarem kalmadı.

SOL fiber seçeneğin yoksa bence Türksat'ta kalmak en akılcı olanı.Senin sorun %99 modem kaynaklı.Daha öncede dediğim gibi bence Türksat teknik servisten test modemi talep et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Charmlander

SOL fiber seçeneğin yoksa bence Türksat'ta kalmak en akılcı olanı.Senin sorun %99 modem kaynaklı.Daha öncede dediğim gibi bence Türksat teknik servisten test modemi talep et.

şu an cxc150 kablolu modem + netmaster wds 150 router kullanıyorum. laptop + masaüstünden kablolu bağlanıyorum. telefonlar vs. kablosuz. kabloluda hiç sorun yok.
    kablosuzda bağlantı kopmaları, bağlı görünmesine rağmen internet bağlantısı olmaması. bazen eve geldiğimde bağlanmaması. -routerı fişten çıkartıp taktığımda sorun düzeliyor-

modem alicam diyelim, z4 verdiler. onda bu problemleri yaşamayacağım ne malum? ben sürekli fişten çıkartıp takıcam mı onu merak ediyorum. benim bundan başka sorunum yok uydunetle. bu soruna da IP Çakışması mı diyorlar artık ne diyorlarsa...

• superonline adsl e başvurarak dünyanın en büyük hatasını yaparsın

yeni verdikleri modemde sıkıntı olmuyor. Ben çok memnnunum

superonline fiber varsa tamam ama adsl çok felaket berbat
  • PHO3N1X kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun sen fibere geçmişsin sol da fiber çok iyi
    Adsl vdsl de kötüymüş
    Ben sol dan vazgeçtim yine uydunetle devam

• Internet kısıtlaması ülke genelinde olan bir şey.

Senin bölgene bakan taŞErOn firma ekip göndermemesi taŞErOndAn kaynaklı sorun ve senin bölgendeki altyapı sorunu Turksat kaynaklı. Ben Beşiktaş-Ortaköy'deyim, hem burada hemde daha önce oturduğum Mecidiyeköy-Gülbağ'da sorun yaşamadım. Hem Beşiktaş-Ortaköy hemde Mecidiyeköy-Gülbağ Gayrettepe Santraline bağlı. Muhtemelen senin bölgede santralden kaynaklı problem ve sorun olabilir.
  • Bende kablo tv'nin uydu-net'ini kullanıyorum. Bildiğim kadarıyla Turksat kablo tv altyapısında bölgesel sorunlar olabiliyor. Ben Beşiktaş-Ortaköy'de oturuyorum, daha önce Mecidiyeköy-Gülbağ'da oturuyordum. Her iki semt Gayrettepe Santraline bağlı. Şimdiye kadar altyapı kaynaklı sorun yaşamadım.

Benim sokağımda hem Super Online hem de TT net fiberi yok. Superonline Fiberi Üst sokakta, TT Net Fiberi ise arka sokakta. Dolayısıyla uydu net kullanmaya devam ediyorum.

Kişisel görüşüm; Super Online pahalı, uydu net daha iyi gibi. Tek sorun sokaktaki kablo tv kutuları sokaktaki sokak lambasından elektrik alıyor, dolayısıyla mahallede elektrik kesildiğinde internet kullanamıyorsun. Diyelim ki evinde bankaların kullandığı cinsten 10 kVA'lık Online UPS var, evinde elektrik olsa bile mahallede elektrik kesildiği için internet kullanamıyorsun. Türk Telekom altyapısı elektrik kesintilerinde bile çalışabildiği için mahallede elektrik kesildiğinde TT Net'i kullanmaya devam edebiyorsun.

• serdarski S kullanıcısına yanıt
    Yok çözüldü olay adamlar geldi apartmanın girişine koydukları kutuda sinyal düşükmüş
    Onu ayarladı gelen çocuk düzeldi

• Uzun süre TTnet kullandım sonra ttnete taahhüt vermek istemedim belki fiber olan bir yere taşınırım diye, superonlinedan 16lık üniversiteliler için olan paketi aldım. Superonlineda fiberi bilmem ama adsl almayın intihar sebebi. Şimdi Antalyada 100.yıla yakın bir noktaya taşındım. TTNet fiber ve superonline fiber apartmanda yok. Ancak uydunet 100megabitse kadar sizin apartmanınıza verebiliyoruz dedi. Apartman girişindeki kutu çok sağlam görünüyor dikkatimi çekti.
    Sizce uydunet fibere mi gecmeliyim yoksa superonline 16 deyip de 8 verdiği internette mı sürüneyim?
    Özellikle Antalyada uydunet kullanan varsa bir yardımcı olabilir mi?

• mcrew kullanıcısına yanıt
    bugün hd ve sınırsız kampanyasından 25/75 lik tarifeye geçtim. Uydunetle devam kararı aldım fakat fibere geçerek. umarım uydunet fiber yanıltmaz. ZN modem getiriyorlarmış. Sordum.
    teledünya kutusu, 383ZN modem, 25/75 tarife, kablotv dahil, ayda 55 TL.

şu anki tarifem 10/75 adsldi. kablo tv ile birlikte 44 TL veriyordum. hayırlısı.
    umarım fiberde bağlantı kopmaları ve dalgalanmalar yaşamayız. zira yarim saatten beri dalgalanma mevcut internet bir kopuyor bi bağlanıyor, modem kaynaklı olduğunu düşünüyorum. router ile dağıtıyorum şu an interneti

modem aldığınızda düzelir diye tahmin ediyorum

düzelmezse de eski tarifenize geri dönüp modemi iade edebilirsiniz cayma süreniz var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcrew

modem aldığınızda düzelir diye tahmin ediyorum

düzelmezse de eski tarifenize geri dönüp modemi iade edebilirsiniz cayma süreniz var.

eski tarifeme dönebilir miyim bilmiyorum, 24 kasımda biten taahhütümü 24 ay yenilemiş oldum. modem değişimi talep ederim. napayim
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.