Şimdi Ara

Uydu Kartı Alacakların Dikkatine!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
19.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni aldığım dijital uydu kartı , uydu receiver kanal geçiş hızıyla neredeyse aynı hızda kanal değiştiriyor.Ortalama 1.5saniye.Çok nadiren 2-3 saniye oluyor.O da sinyal seviyesi zayıf kanallarda.Kronometreyle ölçtüm.Komşumun nextstar uydu alıcısıyla hemen hemen aynı ve sinyal kalitesi tüm kanallar için(Türksat+Hotbird) %100.Sinyal seviyesi Türksat için min 55, max 80; hotbird için min 25, max 50.Bu değerler normal mi?Birlikte gelen yazılımlar da fena değil.Kamera ,dvd player vs için s-video ve kompozit video girişleri var.Bir de uazktan kumanda ve girişi de var.Kameradan deneme amaçlı görüntü çektim biraz, donanımdan eş zamanlı olarak görüntüyü avi den mpeg2 yapıyor.Progdvb ye benzer bi programla geliyo ama pek beğenmedim.Progdvb ile çakıştı ve uzunca bi süre farkına varamadığım için progdvb yi de çalıştırmadı.Gelen program şifrelileri çözemiyor.
    Çok memnunum kısacası.Yeni kart alacak arkadaşlara tavsiye ederim.Bu arada satıcı falan değilim yanlış anlaşılmasın.İnternetten aldım kartı.
    KWORLD DVB-S100.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbarian -- 30 Ocak 2006 22:50:29 >

• eyvalla..
    Güle güle kullan
  • o dediğin hızlara ss2 de ulaşıyor. hatta altdvb de ss2 fırtına gibi.üstelik yazılım desteği ss2lerde daha iyi sanırsam.hangi dvb programı olursa olsun ilk ss2 yi destekliyor.yine de bu işin uzmanları daha iyi bilir...
  • skyvision hakkında bi görüşü olan varmı tam şunu alayım diyorum karşıma bi topic çıkıyor kafam karışıyor
    hemen hemen aynı fiyatlarda bunlar ss2 skyvision ve kworld
    alcaz artık birinden birini kullananlar tarafsızca atı ve eksilerini söyleyebilirmi topiği açan arkadaşımız gibi
  • Hocam nerden aldin karti ?
  • SS2 daha hızlı kanal değiştiriyor ancak burbarianı tanıyorum msn dende konuşuyoruz kartından memnun olduğunu her seferinde dile getiriyor Tabiki güzel bi araştırma yapmak ve sonra seçim yapmak gerekiyor buarada fiyatta baya uygundu dimi burbarian ??
  • Arkadaşlar objektif olarak kart güzel diyebilirim. h.cagil arkadaşımız ''yazılım desteği ss2lerde daha iyi sanırsam.hangi dvb programı olursa olsun ilk ss2 yi destekliyor.'' demiş ama progdvb kullananlar aygıt seçme menüsüne bir baksınlar.Orada kworld dahil bir yığın kart markası var.Önce kartı seçip sonra lnb ayarlarını yapıyorsunuz.YANİ YAZILIM DESTEĞİ TÜM KARTLAR İÇİN, SADECE VE İLK OLARAK SS2 İÇİN DEĞİL. Yeni üretilen bir mal bence eskilerden daha iyi özelliklere sahiptir(genel olarak diyorum ama ekran kartları hariç).Çünkü adamlar üretmeden önce başka firmaların ürettiklerini alıp inceler onlardan daha kullanışlı , onlardaki eksiklerin olmadığı kısacası ondan daha iyi bişey üretemezlerse satamayacaklarını bilirler.Benim kartın diğer kartlardan artıları şöyle: S-video ve composite video girişleri var ve kamera, vhs player(pek kalmadı ama) veya dvd-vcd player dan bağlayıp ordan aldığınız görüntüyü 'donanımdan' kodlayarak mpeg1-2 veya 4 (divx) olarak kaydediyor.Kendisi codec leri de yüklüyor.Uzaktan kumandası var.Progdvb ile sorunsuz çalışıyor.Kanal geçişleri çok hızlı.Komşumun nextstar receiverı ile aynı hızda kanal değiştiriyor.Araştırdım ve 10 bit dekoderli olması çok iyiymiş.Artık nvidia ve ati 10 ve 12 bitlik kartlar üretiyormuş.Ekran kartıyla alakamız yok ama yeni teknoloji olması güzel bişey.Kartı hepsiburada dan aldım.68$+kdv.Başka sitelerde de var fiyat 3-5 kuruş oynuyor.Arıza durumunda ss2 nin teknik desteği var falan deniyo.Kartım bozulsa (Allah korusun!) garantisi var.Adamlar tamir edemiyolarsa yenisini göndermek zorundalar.Yani teknik servisin ss2 gibi yaygın olup olmaması beni çok ilgilendirmiyor.Aslında olmaması daha bile güzel çünkü yapamazlarsa sıfırı gelir.Ancak bu kartın Türkiye distribütörlüğündeki teknik servis elemanıyla konuşmuştum.O da kendi bilgisayarında kullandığını ve işlemciyi hiç yormadığını söylemişti.Unutmadan eğer uydudan offline download , progdvb ile yapılabiliyorsa bu kart da destekliyor olabilir.Bu konuda bilgim yok.Bence uydudan download gereksiz zaten.

System Requirements
    PC with Pentium IV 1.6GHz or higher (2.2GHz recommended)
    256MB RAM of system memory or above (512MB recommended)
    PCI 2.2 compliant slot
    Graphics card (Must support DirectX 9.0c)
    Sound card (AC97 compatible sound card)
    1GB free HD space (Not: Gelen programlar yaklaşık 60Mb yer kaplıyor.Bu 1GB download veya kayıtlar için sanırım)
    CD-ROM drive (For software installation)
    Microsoft Windows XP(SP2)
    Satellite dish & LNB
    http://www.kworld.com.tw/en/product/dvb-s/001/dvb-s100.htm

Benden bu kadar.Kartı alın ya da almayın demiyorum.Sonuçta bana almıyorsunuz.Alınca ben bişey kazanmayacağım ya da almazsanız benden bişey eksilmeyecek.SAdece tarafsız olarak beğenimi dile getirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbarian -- 21 Ağustos 2012; 19:44:55 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ya dostum resimde bişey dikkatimi çekti senin bu k-world silikon tunerliymiş. her yerde silikon tunerli kartların çok sorun çıkardığı ve düşük sinyal seviyelerini yakalayamadığı yazıyor. üstelik sanırım kartın fiyatı yanlış hatırlamıyorsam 68+kdv idi yani silikon tunerli bi kart için çok pahalı
    ama sonuçta madem almışsın kartı hayırlı olsun diyelim ama yeni alacak olan arkadaşlar silikon tuner olayına dikkat etsin iyice araştırsın derim
    herkese selam
  • Emrah Arkadaşım öncelikle teşekkür ederim.silikon tunerler hakkında bilgim yok birşey diyemiyorum ama sinyal seviyesine gelince örnek vereyim.Aşağıdaki resmi sony HC-40 kamera (1Mpixel ccd) ile çektim.Aynı kanalı bir kaç saniye arayla çektim.Monitörüm sony 19'' LCD ve çözünürlük 1280x1024.Fotoğraf çok net değil.Bilgisayardan resim çekmeyi becerebilseydim eminim ki çok net bir görüntü olacaktı.Uydu kartındaki minimum sinyal seviyesi olan bu kanaldı.Diğer kanalların sinyal seviyesi bu resimdekinden yüksek.Kanalların bir çoğunu tek tek taradım.Eğer sinyal seviyesi sürekli düşük bir kanal varsa ismini ver o kanalın resmini çekeyim.Türksat ta tüm kanalların sinyal kalitesi %100 seviye olarak da 45 ile 85 arasında.Hotbird kanallarında ise sinyal kalitesi en düşük 80 ve seviye olarak da 25 ile 60 arasında kanallara bağlı olarak değişiyor.Eğer bahsedilen düşük sinyal seviyesi ise bendeki en düşük değerler bunlar ve çok net.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbarian -- 21 Ağustos 2012; 19:45:38 >

• Bu da ikinci resim.

• arkadaşlar SS2 kullanıcısı olarak çok memnunum. Başta biraz öğreninceye kadar bedel ödeyebilrsiniz bunun için başta bilgilenmek en doğrusu. 1- Nerdeyse tüm Programlar SS2 uyumludur. 2- Özellik olarak başka kartlarda olupta ss2 de olmayan yok gibidir. (ekstra giriş çıkşlar hariç tabiiki) Hız olarak SS2 En iyi sonucu Alt DVB de verir. Desteğide baya bi fazladır. (üreticide pek değil) http://www.dvbskystar.com/ adrsinde ne ararsan var...
  • Burbarian kardeş pc den fotoyu delete in 2 tuş üstündeki Print Screen-SysRq dan çekiyomuşsu bende yeni öğrendim Önce isttediğin kare için o tuşa basıcaksın sonra paint e yapıştır diyeceksin
  • quote:

Orjinalden alıntı: burbarian

Arkadaşlar objektif olarak kart güzel diyebilirim. h.cagil arkadaşımız ''yazılım desteği ss2lerde daha iyi sanırsam.hangi dvb programı olursa olsun ilk ss2 yi destekliyor.'' demiş ama progdvb kullananlar aygıt seçme menüsüne bir baksınlar.Orada kworld dahil bir yığın kart markası var.Önce kartı seçip sonra lnb ayarlarını yapıyorsunuz.YANİ YAZILIM DESTEĞİ TÜM KARTLAR İÇİN, SADECE VE İLK OLARAK SS2 İÇİN DEĞİL. Yeni üretilen bir mal bence eskilerden daha iyi özelliklere sahiptir(genel olarak diyorum ama ekran kartları hariç).Çünkü adamlar üretmeden önce başka firmaların ürettiklerini alıp inceler onlardan daha kullanışlı , onlardaki eksiklerin olmadığı kısacası ondan daha iyi bişey üretemezlerse satamayacaklarını bilirler.Benim kartın diğer kartlardan artıları şöyle: S-video ve composite video girişleri var ve kamera, vhs player(pek kalmadı ama) veya dvd-vcd player dan bağlayıp ordan aldığınız görüntüyü 'donanımdan' kodlayarak mpeg1-2 veya 4 (divx) olarak kaydediyor.Kendisi codec leri de yüklüyor.Uzaktan kumandası var.Progdvb ile sorunsuz çalışıyor.Kanal geçişleri çok hızlı.Komşumun nextstar receiverı ile aynı hızda kanal değiştiriyor.Araştırdım ve 10 bit dekoderli olması çok iyiymiş.Artık nvidia ve ati 10 ve 12 bitlik kartlar üretiyormuş.Ekran kartıyla alakamız yok ama yeni teknoloji olması güzel bişey.Kartı hepsiburada dan aldım.68$+kdv.Başka sitelerde de var fiyat 3-5 kuruş oynuyor.Arıza durumunda ss2 nin teknik desteği var falan deniyo.Kartım bozulsa (Allah korusun!) garantisi var.Adamlar tamir edemiyolarsa yenisini göndermek zorundalar.Yani teknik servisin ss2 gibi yaygın olup olmaması beni çok ilgilendirmiyor.Aslında olmaması daha bile güzel çünkü yapamazlarsa sıfırı gelir.Ancak bu kartın Türkiye distribütörlüğündeki teknik servis elemanıyla konuşmuştum.O da kendi bilgisayarında kullandığını ve işlemciyi hiç yormadığını söylemişti.Unutmadan eğer uydudan offline download , progdvb ile yapılabiliyorsa bu kart da destekliyor olabilir.Bu konuda bilgim yok.Bence uydudan download gereksiz zaten.

System Requirements
    PC with Pentium IV 1.6GHz or higher (2.2GHz recommended)
    256MB RAM of system memory or above (512MB recommended)
    PCI 2.2 compliant slot
    Graphics card (Must support DirectX 9.0c)
    Sound card (AC97 compatible sound card)
    1GB free HD space (Not: Gelen programlar yaklaşık 60Mb yer kaplıyor.Bu 1GB download veya kayıtlar için sanırım)
    CD-ROM drive (For software installation)
    Microsoft Windows XP(SP2)
    Satellite dish & LNb
    http://www.kworld.com.tw/en/product/dvb-s/001/dvb-s100.htm

Benden bu kadar.Kartı alın ya da almayın demiyorum.Sonuçta bana almıyorsunuz.Alınca ben bişey kazanmayacağım ya da almazsanız benden bişey eksilmeyecek.SAdece tarafsız olarak beğenimi dile getirdim.Yine de sormak istediğiniz olursa Msn burbarian@hotmail.com

hocam evet progdvb dediğin gibi kworldu da destekleyebilir.ama benim dediğim sadece progdvbden ibaret değil.mesela bi alt dvb programı.onu denedin mi hiç.o çalıştırıyormu kworld'u.alt dvb süper hızlı bi proğramdır mesela.kanal geçişleri progdvb ile kıyaslanamaz bile...yada prog dvbden bağımsız çalışan offline download programları var.skynet gibi.skynetin progdvbden bağımsız çalışanını kworld çalıştırabiliyormu.fakat ben kworld kötüdür gibi bişey kesinlikle demiyorum...muhakkak oda iyi bi karttır...

• Kartın bahsettiğiniz programlardan daha yeni olduğunu bu forum sayesinde öğrendim.Bu sebeple destek vereceğini sanmıyorum.Ama hiç denemedim diğer programları.Progdvb desteklemiş.İlk kez progdvb ile çalıştırdım.Ben progdvb ile çalışmasından çok memnunum.Başka bir programa ihtiyaç duymuyorum şu anda.Bence diğer programlar da ilerleyen zamanlardaki versiyonlarında destekler.Zaman tanımak gerek diye düşünüyorum.Çünkü üretici firma sitesinden incelediğim kadarıyla uyduruk mallar üretmiyor.Firma da ülkemizde çok tanınan bir firma değil.Elbette onların da zamana ihtiyacı var..Ayrıca birisi silikon tunerliymiş dedi ama o konuda da bilgim yok.Yukarda da yazdığım gibi görüntü kalitesi çok iyi.%19 larda bile çok net.Memnunum daha ne diyebilirim ki?
  • Offline download kısmını unuttum.Kartın destekleyip desteklemediğini bilmiyorum, hiç denemedim.Bence çok gereksiz.Uydudan download dan anladığım kadarıyla istediğin dosyayı değil, başkalarının indirdiklerini indirebiliyormuşuz.Ve harddiski de çok çabuk dolduruyormuş.İçinden seçip beğendiklerimizi ayıklıyormuşuz.Gelen dosyaları inceleyip seçecek kadar boş vaktim yok.Olsa da bir bakıma her reyonu bedava bir pasaja girip herşeyi inceleyip işime yarayanları arayıp bulmak gibi geldi bana.Elbette bunu yapmayı isteyenler de vardır.Sonuçta tercih ve zevk meselesidir , tartışılmaz.Film veya herhangi bir program için emule kullanıyorum.Aradığım bir şeyi zorlanmadan bulup elde ediyorum.Ama dediğim gibi eğer bu programa destek verilmiyorsa zamanla o da olur.
  • slikon tunerli kartlar özellikle Turksat uydusunda ki düşük sembol rate sahip kanallarda problem yaratır.Bunu ileride yeni kanallar ile karşılaşıca göreceksin.Henüz Türksat DVB standartlarını yakalamadığı için slikon tunerli kartlarda bu tür problemlerin yaşanması normaldir.Bu nedenle slikon tunerli kartları araştırısanız normal tunerli kartlara göre fiyatları çok daha ucuzdur.50-55usd+kdv gibi rakamlara satılır.Ama senin ödedidiğin fiyat bu tür bir kart için yüksek.Yinede moralini bozmak istemem kartından memnun olmana sevindim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi angel1 -- 3 Şubat 2006 11:52:44 >
  • burbarian kardeş yanlış anlama amacım kartını kötülemek veya seni üzmek değil ama kartın türksattaki performansıda önemli malum türksatta sembol değeri çoğu kanalın düşük bu da türksatta çoğu kanalı çalıştırmama demek ha eğer kart türksat ve hb de stabil çalışıyorsa bu seferde silikon tunerli bi kart için pahalı çünkü ben skyvision 69+kdv de aldım sanırım ss2 de o civardadır yani madem silikon tunerli kart satıyosun fiyatı makul yapmalılar bence
  • Arkadaşlar bu tartışma hala sürüyormu yaws ??

Burbarian diyorki benim kartımda türksatın sinyal kalitesi hep %100 ve seviyesi de %60-80 arası değişiyor siz diyorsunuz silikon tunerde türksat sinyali zayıf alır ya işte bakın adam almış kartını kullanıyor memnun niye gereksiz şeyler yazıyorsunuz ki ??

Burbarian la msn dede konuşuyorm yine aynı şeyleri söylüyor sadece başta bir sorun oldu ama şimdi çok memnun çok yazılım desteklemesi önemli deil k-world progdvb ve altvb yi (enm ii 2 yazılım) destekliyor zaten
  • Ya arkadaşlar galiba yazdıklarımı dikkatli okumuyorsunuz çünkü ben aynı yazıları 2-3 defa yazdıktan sonra aynı şeyleri yazmanızdan dolayı sizleri farklı yorumlamak istemiyorum.Sonuçta buraya herkes birbirinin kullandığını kötülemek için değil fikir alışverişi için yapmak amacıyla gelmeli.Bir kez daha bıkmadan usanmadan yazacağım ama bunu ''benim kartım sizin kartlarınızı döver'' veya ''siz o kartları atın benimkinden alın'' demek için yazmıyorum.Sonuçta herkesin kartının kendisine yararı var.Sizin kartınız sizin bilgisayarınıza, benimki benimkine.Önceki yazılarıma dikkat etmeyenler için tekrar yazıyorum.Bu aşağıda yazdığım değerleri yazdığımda hava yağışlıydı ve hala hava yağışlı ve hala değerler aynı düzeyde.
    TÜRKSAT TA TÜM KANALLARIN SİNYAL KALİTESİ %100 ; SEVİYE OLARAK DA %45 İLE 85 ARASINDA.HOTBİRD KANALLARINDA İSE SİNYAL KALİTESİ EN DÜŞÜK %80 VE SEVİYE OLARAK DA %25 İLE 60 ARASINDA KANALLARA BAĞLI OLARAK DEĞİŞİYORVE GÖRÜNTÜ HEPSİNDE DE ÇOK NET!CIZIRTI PISIRTI KARLANMA YOK! VE MONİTÖRÜM 19'' SONY LCD , ÇÖZÜNÜRLÜK 1280X1024.BUNA RAĞMEN ÇOK NET DİYORUM.DAHA NE DİYEYİM?
    Silikon tunerler kötü olabilir ama bendeki değerler bunlar.Monitörün çözünürlüğüyle de oranlayınca görüntüler kaliteli.Yukardaki fotolara da bakarsanız anlaşılıyor.Hadi Türksat yayını kötü falan filan da ;Hotbird de de durum aynı, ona ne diyeceksiniz çok merak ediyorum.Fikir belirten herkese selamlar saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbarian -- 3 Şubat 2006 23:58:26 >

• sinyal seviyesine göre görüntü bozulması benim bildiğim analog yayında oluyordu.görüntüyü yakaladıktan sonra digital yayında %20 de %100 aynı netlikte izlenir.eğer sinyaliniz yeterli değilse ya görüntü takılır durur,yada hiç görüntü olmaz.yani netlikte artma veya eksilme olmaz...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.