Şimdi Ara

Uydu Çekim Sorunu ve Merkezi Sistem (Çözüldü)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
11.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    3 yıllık yeni bir apartmanda oturuyorum, merkezi uydu sistemi ve 8 daire var. LG TV entegre uydu alıcı ve D-Smart modül kullanıyorum, fakat bazı kanallar çıkmıyor. Mesela Eurosport 2, Discovery Science, Baby TV ve dahası. Sinema kanalları çıkıyor. tarama yaptığımda bu çıkmayan kanalları buluyor, ama kanala geldiğimde "sinyal yok" hatası çıkıyor.
    Uyducu çağırıp sistemi kontrol ettirdim, kabloların uçlarını değiştirdi ama düzelmedi, sonra sorun TV'de dedi ve gitti. Ayrı bir uydu cihazını taktım, işin enteresan yanı, bu alıcıda çoğu kanal çıkıyor fakat TV'de çıkan bir kaç kanal da bu alıcıda çıkmadı (Alıcı Next'in HD üst modellerinden birisi). Bazı kanallarda sinyal sorunu da yaşadım.

    Başka bir uyducuyu aradım, size direk bağlı bir çanak takalım dedi, merkezi sistemlerde TV uydu alıcıları çalışmıyor falan dedi. Bunu söyleyince merkezi sistemin çanak ve LNB'sini değiştirsek diye düşündüm. Daha kaliteli LNB ve daha büyük bir çanak anten ile değiştirebiliriz. Yöneticiyi ikna edebilirim bu konuda sıkıntı olmaz, fakat çözüm olur mu emin değilim. Sonuçta mütaahhit en ucuz LNB ve çanağı takmış diye düşüyorum (Muhtemelen 60cm falandır çanak), uyducu uçları değiştirince çok kaliteli olmadığını gözlemlemiştim.

    Merkezi sistemlerde LNB'ler farklı oluyormuş, 4 çıkışlı olması gerekiyormuş gibi şeyler okudum. 0.5dB, 0.1dB gibi farklı değerleri olan LNB'ler de varmış.

    Çanak için de çok rüzgarlı ve yağmurlu havalarda sinyal gitmesinden dolayı delikli 85cm çanak almayı düşünüyorum. Sizce bunları yapsam sorunuma çözüm olur mu?



    Ek: Çatıda ayrıca Hotbird çanak da var ve aynı santrale bağlı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi niyekine -- 17 Mart 2017; 9:38:38 >







  • önce buradaki tp leri girip,taratınız.
    https://www.turksat.com.tr/UyduFrekans/list.php?f=tv&t=none
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abtani

    önce buradaki tp leri girip,taratınız.
    https://www.turksat.com.tr/UyduFrekans/list.php?f=tv&t=none

    Hocam çok denedim tarama yapmayı. Hatta yazdığım gibi, farklı bir uydu alıcı ile de denedim.

    Asıl sorum şu, bizim binada merkezi sistemde ile LNB arasında tek kablo var, merkezi sistemlerde 4 kablo olması gerekir gibi şeyler okudum internette, yanlış bağlanmış olabilir mi? Merkezi LNB'ler farklıymış sanırım.
  • SANTRAL LNB
    http://www.gittigidiyor.com/uydu-alicilari-ve-aksesuarlari/uydu-aksesuarlari/lnb?k=santral

    Santral lnb 4 lü olur, 4 kablo uydu santralde SAT A e takılır,2.uydu da varsa,o çanağa ait lnb den 4 kablo sat 2 ye takılır.DİGİTURK LNB özeldir.O tek girişlidir.Örnek:Alttaki üründeki üstteki sat A,4 kablo,sat B 4 kablo,1 tane de diğitürk içindir.Sİz kendi santralinizin resmini eklermisiniz.
    http://urun.n11.com/uydu-ekipman-ve-malzeme/next-ye-10x20-sonlu-multiswitch-uydu-santrali-3-uydu-20-daire-P60050034?cid=604001&gclid=Cj0KEQjw76jGBRDm1K-X_LnrmuEBEiQA8RXYZ8pOlcqc9nyF6lq2Z2ruNijAFcRkVuUDivvK_8mM3r0aAqLB8P8HAQ&gclsrc=aw.ds



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abtani -- 16 Mart 2017; 19:7:28 >




  • Santral kuran kişi santral lnb ile normal lnb farkını bilmeyen bir kişi olması mantığa sığmaz.En azından kurulum sonrası deneme yapılmıştır.
    Sorun sizde mi,
    Diğer dairelerde durum ne?
    Çanağa ince ayar denedinizmi?
  • Biraz önce santrali kontrol ettim. Lnb'lerden 4 kablo geliyormus. Yani orada sorun yok gibi.

    Next 32 portlu santral var. Benim daireme 4 ayrı kablo geliyormuş. Diğer odalardaki sinyallere de bakacağım.

    Komşuda baktık onda dsmart kanallarının hiçbirisi listede bile yok. Sanırım tarama da yapmamış.

    Acaba bu gelen 4 kablodan birisi bozuk olabilir mi?

    Çanağa ince ayar nasıl yapılır? Uydu bulucu lazım değil mi onun için?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Santrali kontrol ettim, birinci uydu 4 kablo, ikinci uydu 4, ve Digiturk için de tek kablo gelmiş. Kablolarda da sıkıntı görünmüyor. Kendi daireme gelen kabloyu tespit edip çıkarıp taktım. Tekrar tarama yaptım fakat yine çözüm olmadı.
    TV'de ayarları kurcalarken yanlışlıkla tüm kabloları silmişim, son bir tarama yaptırıp, diğer uydu alıcıyı bağlayacaktım. Tarama bitince çıkmayan kanalları kontrol ettim ve hepsi geri gelmişti. Yani sorun LG TV'nin frekans değişikliğinden sonra kanal listesini güncelleyememesiymiş.

    Benzer durum yaşayanlar TV'nin kanal listesini temizleyip denemesi iyi olur. Bu arada bir uyducu ile görüştüğümde bir güncelleme ile bu kanal sorunu düzeltilmiş demişti, ben de bir kaç gün önce TV'yi güncellemiştim, belki de güncelleme ile sorun düzelmiş olabilir, yine de her türlü kanal listesini sıfırlamak gerekiyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.