Şimdi Ara

Uydu Alıcam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar baya bi arastirdim uydu alicam daha onceden hic uydum olmadi ama yeni bi philips lcd tv aldim full hd simdi kablolu tv deeydim haliyle lcd ekran büük olunca cozonurluk kotu duruo bilgisayar bilgim iidir baya web site ve script bilgim coktur data centerda bi bilgsiayarm var unix kurulu hostumu oradan saglıyorum yani image lardada sorun olmaz calistigim is geregi hem telefonlara hem biglsiayarlara atioruz zaten simdi hangi modeli almami onerirmisiniz...

ilgilendiginiz icin tsekkür ederim...

• tv nızde HD ıse HD uyumlu brı receıver tavsıye ederım. ylanız fıyatları bıraz pahalı yavas yavas uygun fıyta dusecetır. candostum_24@hotmail.com dan bana ulasırsanız sıze ıstedıgınız model receıver ıstedıgınz fıyata ayarlıyablrım
    iyi aksamlar...
  • Arkadaşım ,

Tv izlemek için alabileceğiniz en kaliteli yayını uydu yayından elde edersiniz. Yalnız LCD veya plazma tv ye bağlamak için 3 yol var. Kalite sıralaması ; normal scart kablosu ile bağlantı , RGB companent bağlantı veya HDMI bağlantı. HD (high definition ) uydu alıcıları HDMI ( High definition media interface ) kablo bağlantısı ile kaliteli görüntü sağlayacaktır.

Size şunu tavsiye ederim sizdeki lcd televizyon markasının aynısını kullanan arkadaşlara sorunuz. forumun tv/projektor bölümünde belki size daha doğru bilgi verebilirler.

Küçük bir not : bilgisayarda dvd film izlerken dvd okuyucu görüntü kalitesine etki eder mi? tabiki hayır. sadece dvd yi okusun yeter gerisini dvd oynatıcı yazılım halleder. Malesef uydu alıcıların görüntü çıkışları ve lcd tvdeki görüntü işlemcisinden dolayı her uydu alıcıdan alınan kalite her zaman aynı olmuyor. Kaliteli uydu alıcısı markası bir lcd de iyi sonuç verirken diğer marka tv de vasat sonuç veriyor. Forumlarda çok fazla arkadaşın ABC marka lcd tv aldım ama görüntüsü beş para etmez derken bir başkası bende de ABC marka tv var ama görüntü süper demesi de zaten bu yüzden oluyor.

Umarım kafanızı çok karıştırmamışımdır. HD uydu alıcılar 500 ytl üzerinde fiyatla satılıyorlar , sonuçta az para değil. normal tüplü tvniz olsa size 65-70 ytl ye yumatu iq uydu alıcısı alın derdim ama lcd tvde nasıl görüntü veriyor bilmiyorum.

• evet gercekten arkaşlar yaa bende yeni bir receiver alıcamda ne önerirsiniz öneriniz ne olur dsmart almayı düsünüyorumda nedersiniz alayımmı onunda kısıtlaması varmıs 200 kanal falan diye nedeme oluyor bu
  • candostum_24@hotmail.com msn adreım eklersenız sıze yardımcı olurum...tv nız HD ıse arkadasaa onerdıgım gıbı hd uyumlu receıver almanızı tavsıye ederım paylasımlı olması da guzel olur tabıı:)
  • Yeni konu açıp kirlilik yaratmayayım bende bari. Konuyu açan arkadaşa ayıp olmaz umarım.

Sony 40S2530 Lcd Tv aldım. Buna uygun Hd uyumlu nasıl bir cihaz alabilirim. Eski crt tvde d-smart kullanıyordum ve memnun kalmadım açıkçası.

Ayrıca Hd uyumlu receiver alarak tüm kanalları hd kalitesinde mi izleyeceğim? Yani ülkemizdeki kanallar hd yayını yapıyor mu?

Yoksa Hd uyumlu receiver almak geleceği düşünerek yapılan fuzuli bir harcama mı?

Teşekkürler.
  • tabıık ıfuzulı degıldır ancak henuz ulusal kanalarımızın cogu hd ye gecıs yapmadı ancak onumuzdekı aylar ıcıdne gececegı ksın sımdılık hd ıbraz lux gelıyor ancak ucuzlayacaktır karar sızın...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HD uydu alıcısı tavsiyesi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • NEXT YE 7500 CIS HD
     Uydu Alıcam

SHARP UNİVERSAL TWİN LNB FULL HD
     Uydu Alıcam

Switch Master 3/1 SDS 311, HDTV
     Uydu Alıcam

• Uydudaki çok az kanal şifresiz ( genelde şifreli sisteme geçmeden önce deneme yayını şeklinde ) Hd yayın yapıyor. Toplasanız bir elin parmaklarını geçmez. Astra gibi uyduda belki daha fazla HD yayın olabilir.

Ayrıca HD yayın yeni bir teknoloji ve tv sektöründe yayıncılık teknolojisi kaplumbağa hızından bile yavaş ilerliyor. Alt yapı ve diğer maliyetlerden dolayı ulusal kanallar çok yakın zamanda HD sisteme geçeceklerinden hiç ümitli değilim. Ne yazik ki siyah beyaz tvler bile hala mevcut yayınları sanırım 10 sene daha izletecek. . Kaldi ki kesinlikle uzun bir süre abonelik sistemiyle ilerleyecektir .Abonelik sistemiyle HD yayın yapacak olsalar bile çoğu ulusal kanal SD (standart definition) olduğundan sadece görüntüyü hd çözünürlüğüne yükselterek verebilirler.

Standart yayını , HD uydu alıcısı Hd yapamaz. Sadece HDMI girişten bağlayarak görüntüyü kalite kayıpsız LCD veya plazma tvye aktarma şansınız olur. Upscale (görütüyü , işlemci ile HD çözünürlüğüne getirmek) yapabilirliliklerini araştırmak lazım, bu özellik olmasa bile zaten tv de tam ekran olarak izleyeceksiniz. Ayrıca uydu alıcı özellik listelerinde 1080 p yerine hep 1080i verdiklerini yazıyor. Teknolojide geleceğe yatırım olmaz. Herşey güncelliğini 1-2 yıl içinde kaybediyor. Uydu alıcılardaki işlemciler 1. nesil. Mutlaka 2. nesil işlemciler göreceli olarak daha kaliteli görüntü verecektir.

HD uydu alıcısı olarak : Next 7500 HD , Next 2000 Hd, Sunny 1100 HD , Botech HD , Linux işletim sistemli olarak da Dream 800 , Kathrein Ufs 910 markaları mevcut. link olarak bakabilirsiniz .http://www.karabalikelektronik.com/catinfo.asp?cid=45

• evet bak mesela bu olabılrı ıste. dusunursen yardımcı oluurm sana dur fıyatını ogreneyım döncem sana
  • NEXT YE 7500 CIS HD = sana ozel fıyat kdv dahıl sadece 475ytl
  • ben dreambox alicam bu hd de 800 serisi olan sizce iimii
  • tv hd ıse nedenolmasın..ama fıyatlar bıraz yuksek bana ulaırsanız yardımcı olurum size..
  • arkadslar mrb.
    yeni bır uydu almayı dusunuyorum.
    uydu hakkında pek bır bılgım yok.
    hd yayın onemlı degıl.
    guncellemelerın pratık oması(USB VB)net baglantılı olması aradıgım ozellıkler.
    lımıtım yok tesekkurler
  • http://www.karabalikelektronik.com/pinfo.asp?pid=341

suan sky ıtalyanın 9 HD yayınını seyredıyorum sexvıew hd ve srs swıss hd bence cıhaz canavar ısteyen de ınceleyebılır karabalık magazasında !!
  • arkadaslar receıver almayı dusunuyorum dreambox ları ıncelıyorum ama hangısını neye gore alacagımı anlayamadım.
    benım ıcın kart paylasımı ve nete dırekt baglılık onemlı.guncellemelerı otomatık netten yapan bır model arıyorum fazla sey ıstemedım umarım.
    dm800,dm7025,600pvr,7020sı,ınceledıgım modeller.
    (bır de bu modellerı ıncelerken 2 ay paylasım hedıye 4 ay 6ay hedıye dıye gecıyor,bu aylar bıtınce kart paylasımı ne oluyor.)
    baska marka tavsıyelerınızı de beklıyorum
    tesekkurler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @evren -- 21 Haziran 2008; 20:16:07 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: candostum2007

NEXT YE 7500 CIS HD = sana ozel fıyat kdv dahıl sadece 475ytl

uydu receiver için biraz fazla bir ödeme olur. basit bişey almak daha iyi bence
  • valla philispin 42PFL7962 modelini aldim bimeksden yanindada bir tane wii hediye idi güzel fiyata aldim 3.100 simdi kablolu tv var die yayinlarda bisi anlayamiorum bana hd yayinla serverda ypabiliecegim dreambox 800 serisini almam lazim herhalde...
  • quote:

Orjinalden alıntı: @evren

arkadaslar receıver almayı dusunuyorum dreambox ları ıncelıyorum ama hangısını neye gore alacagımı anlayamadım.
    benım ıcın kart paylasımı ve nete dırekt baglılık onemlı.guncellemelerı otomatık netten yapan bır model arıyorum fazla sey ıstemedım umarım.
    dm800,dm7025,600pvr,7020sı,ınceledıgım modeller.
    (bır de bu modellerı ıncelerken 2 ay paylasım hedıye 4 ay 6ay hedıye dıye gecıyor,bu aylar bıtınce kart paylasımı ne oluyor.)
    baska marka tavsıyelerınızı de beklıyorum
    tesekkurler...

........
    arkadaslar yardımlarızı beklıyorum.
    bu uyduları neye gore secmek lazım en son cıkan suan 800 mu.
    yoksa dreambox ı bosver next mı al dıyorsunuz .
    tesekkurler..
  • Bende başlık açmadan burdan devam ediyim
    Bizim evdeki tüm tv'lerde kablolu yayın var ama odama 26inch lcd tv alıcam yakın zamanda. Kablolu tv yayın kalitesinin lcd tvlerde kötü olduğunundan bahsediyor herkes. O zaman benimde odam için lcd tvyi aldığıma deymiş diyebileceğim bir uyduya ihtiyacım var. Ama diğer arkadaşlardan da daha cahilim ben bu konuda. Öncelikle tek cihaz alırsam diğer tvlere de aynı anda bağlama imkanım olmaz sanırım (Sadece benim açtığım kanal çıkar onlarda da sanırım). Eğer imkan varsa diğer tvlerde de kablolu yayın gibi aynı zamanda uydu yayını da benim odamdan bağımsız çalışsın. Eğer bunun için yapılabilicek çok masraflı olmayan yollar varsa onları da merak ediyorum.
    Ve benim seçeceğim uydu alıcısı öncelikle uygun fiyatlı olmalı.. Tv ve xbox için bütçemin çok üstündeyim zaten. Yani herkes güncellemekten bahsediyor ama ne işe yarar bu güncelleme ? Önemli birşeyse tabi güncellenebilir bir model olsun. Bir de bu uydu fiyatlarına çanak anten dahil mi oluyor yoksa o ayrı mı satılıyor ? Teşekkürler

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.