Aktif forum üyesi değilim. 2 haftalık G2 kullanımı ile ilgili fark ettiklerimi ve planlarımı belirteyim bir çoğunuzun işine yarayacaktır diye düşünüyorum. Öncelikle Coil üzerine dikkatli bakın. 2 kırmızı ve 1 siyah conta olduğunu göreceksiniz. Ben ürünü ilk aldığımda sızdırma yapıyordu bir türlü ne olduğunu anlayamamıştım ki en sonunda contaların bir tanesinin yamuk durduğunu fark edip sorunu çözdüm. Daha doğrusu orada conta olduğunu ilk kez fark ettim ve bu farkındalıkla yamukluk sorununu da çözdüm. İlerleyen zamanda bir kez daha sızdırma yaptı yine sağı solu kurcalarken fark ettim ki Coil yerine olması gerektiği şekilde oturmamış. Coilin alt kısmı bildiğiniz gibi daire şeklinde fakat bir kısmı kartuşa oturtulsun diye düz bırakılmış. Ben acele ile bu düz kısmı kartuşta ki yerine olması gerektiği şekilde takmamışım. Dolayısı ile hem sızdırma yapıyordu hem de kartuş makinaya tam oturmuyordu cihazda doğal olarak sürekli titreşim yapıyordu. Aldığım günden beri Coili çıkartıp, kartuşu birçok defa yıkadım ve kırılmazsa yeni bir kartuş kullanma ihtiyacı duyacağımı sanmıyorum. Her ihtimale karşı yedek alacağım ama ilk aldığım kartuş kırılmadan yeni bir kartuş kullanmayacağım. Coili kartuştan çıkartın, kartuşun içini dışını güzelce suyun altına tutun, su her yere ulaşıp iyice temizlesin. Daha sonra kartuşu avucunuzun içine vura vura içindeki kalan suyu dışarı çıkartın. Zaten sadece damlacık şeklinde kalıyor ki oda bu şekilde gideriliyor. Coili tabi ki yıkamadım sadece kartuştan ayırdıktan sonra bir peçete üzerine koydum böylece üzerindeki fazla likitten kurtulmuş oldum. Likit için ise birkaç kez internet alışverişinden sonra kendim yapmaya karar verdim. Kargom bugün geldi ve karışımı az önce yapıp demlenmeye bıraktım. 250 ml ölçüsünde Sigma Salt Nbase siparişi verdim. Bu siparişi oluştururken Nikotin oranını seçmeniz gerekiyor ben bunu 24mg olarak seçtim. Piyasada satılan hazır likitler 50mg ve 35 mg olarak seçilebiliyor, en azından öyle olduklarını iddia ediyorlar. Sonuçta amaç yavaş yavaş nikotin ve sigaradan kurtulmak olduğu için ben 24 seçiminin doğru hamle olacağını düşündüm. Aynı şekilde Vg/Pg oranını belirlemeniz gerekiyor, ben 60/40 olarak seçtim. Son olarak da Salt türü seçimi yapmak gerekiyor ki ben Salt-S (Yumuşak) olarak seçim yaptım. Bu seçimler ne kadar doğrudur beni ne kadar tatmin eder yada tatmin etmezse bir daha ki denememde neyi değiştirmem gerekecek bilmiyorum. Sanırım bunu zaman gösterecek. Salt Nbase harıcınde bir de doğru oranda Mix aroma seçimi yapmak gerekiyor tabi ki. 15ml ölçüsünde 3 farklı aroma belirledim ve bunu da siparişime ekledim. Aromaların açıklamalarında, %7-%15 oranında kullanılabileceği, bu tercihin kişilere göre farklılık göstereceği bilgisi bulunuyor. Bu şu anlama geliyor, %10 oranında karışım yapacaksanız, 10ml aroma 90 ml Salt Nbase koyacaksınız. %15 oranı tercih ediyorsanız 15ml aroma 85ml Salt Nbase koyacaksınız. Ben burada kolaya kaçtım. Aromalar zaten 15ml dolayısı ile bunu böl parçala kalanı bir yerde muhafaza et ile uğraşmamak için %15 oranında aroma koymaya karar verdim. Aldığım Salt Nbase 250 ml ölçüye sahipti. Bunu 3 şişeye eşit şekilde böldüm (250÷3=83,333ml) seçtiğim her 15ml lik aromayı da birer şişeye ilave ettim. Yani yukarıda verdiğim örnekte ki 15/85 olması gereken karışımım 15/83,3 oldu. Kabaca hesaplarsak 100 ml 3 şişe Salt Likitim oldu. Yaptığım likitleri güzelce çalkalayıp, sallayıp çekmeceye atıp demlenmeye bıraktım. 2-3 hafta sonra ne olacağını göreceğiz. Ya çöp olacak ya da beni uzun süre götürecek kadar likitim olacak. Bu arada, aldıklarım bu mesajın tarihinde 540 TL gibi bir rakama mal oldu. Yapacağınız seçimler fiyatın ufakta olsa değişmesine sebep oluyor. Bunları temin edecek benim fark ettiğim 2 tane firma var. Birçok firma var ama en çok adı geçenler bu 2 firma. Bir tanesi biraz daha pahalı ve daha profesyonel görünüyordu, tercihim bu firma olacaktı ama yaptığım seçimler doğru mu acaba diye beni şüpheye düşürdü. Dİğer firmanın seçim ekranı daha kullanıcı dostu olduğu için 2. firmayı tercih ettim. İsim yada Link vermek yasak mı bilmediğim için yazmıyorum. Söylediğim gibi aktif bir forum üyesi değilim geçerken uğradım. Sorunuz olursa ve ben bu soruyu görür ve cevabını biliyorsam cevaplamaya çalışırım. Güncelleme yapmak ürünü takip edenler için faydalı olacaktır sanırım. Yukarıdaki bölümü 2 Mart tarihinde yazmışım, bugün 17 Mart ve birkaç gün önce, elinizin altında kesinlikle yedek kartuş bulundurmanız gerektiğini acı bir şekilde deneyimledim. Ürünü aldığım ilk günden, kartuşumun hava ayar çarkından likit sızdırmaya başladığı güne kadar, yani 1 ay boyunca 1 tane bile sigara içmedim. Fakat kartuşum bozulunca ve henüz yedek kartuşuda almamış olduğum için zor durumda kaldım ve kartuş elime geçene kadar geçen 1 günde sigara içmek zorunda kaldım. Çok büyük bir olay gibi görünmese de 25-30 yıllık sigara içen biri olarak hayatımda ilk defa sigarayı 1 günden fazla hayatımdan uzaklaştırmayı başarmışken 1 aylık sabrın boşa gitmesi üzücü oldu. Sigarayı hayatımdan uzaklaştırmış olmak beni avantajlı hale de getirmiyor maalesef çünkü bu arada likiti resmen içiyorum. Yakında makinayı bir kenarı atıp çay bardağı ile likit içmeye başlayacağım. Coilleri muhtemelen yanlış kullanımdan dolayı 1 haftayı dolduramadan yakıyorum. Şu an için amaç sigarayı bırakmak olduğu için önemsemiyorum. Sigara aklıma bile gelmiyor ama bu seferde Makineyi elimden düşüremiyorum tabi ki. İleride bir denge sağlarım diye umuyorum. Göreceğiz. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tatsch -- 17 Mart 2023; 23:39:54 > |
Uwell Caliburn G2 Deneyimim (2. sayfa)
-
-
Merhabalar bende 2 aydır caliburn g2 kullanmaktayım başta 1.2 içinde gelen coil ile içim yapıyordum onun ile salt içim normal içim yaptım asla bi boğazda yanma vs hissetmedim.
Son 1 aydır ama kendi şehrimde 1.2 ohm coil bulamadığım için 0.8 ohm ile kullanıyorum hangi likiti kullansam boğazımda bir yakma oluşuyor bunun nedenini biliyor musunuz
cihazın watt ayarı da yok bildiğim kadarıyla
-
Caliburn kartuşlarındaki genel sızdırma sorununa nacizane bulduğum çözümü aşağıda paylaşıyorum, nette birçok yerde paylaşıyorum, belki birilerinin bir şekilde işine yarayıp masraf yapmasına engel olur. Her modelin kartuş yapısını bilmediğim için hepsinde işe yarayacağını söyleyemem ama iki parçanın birbirine geçirilerek bütün haline getirilmiş her modelde kartuşu çöpe atmadan önce denemekten zarar gelmez. Hava ayar bölümünden yada coilden sızdırdığı taktirde işe yaramayacaktır belki ama şeffaf ve siyah parçaların arasından yaptığı sızdırmaya kesin çözümdür. 2 kartuşumu bu şekilde hayata geri döndürdüm hala kullanıyorum, ileride sorun çıkarsa yedek 2 tane daha alır onlarıda uzun bir süre kullanırım. Havya sıcak olduğu için uzun süre aynı yerde tutmamaya ve çok bastırmadan uygulamaya özen gösterin.
@valuable kartuşlarından bu şekilde kurtarabileceklerini kurtarmayı dene yazıktır o kadar masrafa.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tatsch -- 24 Nisan 2023; 0:25:33 >
-
Hocam sağ olun, çok da pratik bir çözüm bulmuşsunuz.
Evde havya yok, birkaç arkadaşa sorayım. Bulursam mutlaka deneyeceğim. Teşekkür ederim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de sızdırma sorunundan şikayetçiydim, artık konu sahibinin anlattığı şekilde dolum yapıyorum bir damla bile sızdırma kalmadı teşekkür ederim
-
@phbfmv ' nin başka bir konudaki tavsiyesiyle konuya ulaştım. Caliburn X i çöpe atmaktan kurtardık . Meğer sıkıntı bizdeymiş :)
İkinize de çok teşekkürler
-
selamlar, bende de g modeli var. aromasız likit bulabildiniz mi? ya ben yanlış yerlerde arıyorum ya da gerçekten yok. en son karamelli bi likit aldım içimi en güzel olan bu şu ana kadar ama aromasız ve kaliteli likit bilen varsa önersin.
-
@lord3 Forumda link vermek yasak mı bilmiyorum, çok sık gelip gitmiyorum buralara. Aromasız dediğiniz Sek Nbase kullanacaksınız ki çok daha ucuza mal olur. Şu ana kadar kullandığınız Salt likitse Salt Nbase olarak devam edebilirsiniz. Ya da dahil olduğum forumda insanların alışveriş yaptığını bildiğim ismi çok geçen birkaç firma ismi hazır likit için yazabilirim. Salt Likit ve Normal likitlerde ki niktin değeri aynı olmuyor bunu unutmayın yalnız.
Likit Merkezi
Vega Buhar
Ninja Vape.net
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tatsch -- 10 Mayıs 2023; 19:27:17 > -
cok sağ ol dostum linklere bakacağım. nikotin değeri hangisinde daha yüksek yani? aromalı tatları sevmiyorum. sigara tadına yakın olmasa bile çilek yiyormuş hissiyatım da olmasa süper.
iqos güzel ama cok maliyetli tabi. :)
-
Nikotin değeri işi biraz karışık. Öncelikle hangi cihazı kullanıyor olduğunuza göre bile hangi Nbase kullanacağınız değişiyor. Salt Nikotin kana daha hızlı karıştığı için etkisi farklı şeklinde yorumlanıyor. Yani sayıları kafadan atarak bir örnek vereyim, 18 mg nikotin seçenekli bir Salt Nbase Likit ile 7mg nikotin seçenekli FreeNbase Likit ihtiyaç karşılama anlamında eş sayılabilir gibi yorumlanabilir. Bende bu konularda yeni olduğum için tavsiyem amacı sadece bu işler olan forumlarda da dolaşmanız. Çünkü herşeyden önce sağlık söz konusu. İnternette karşınıza ilk çıkacak forum genelde forum tedarikçileri için AVM gibi kullanıldığından ben rahatsız oldum biraz. Ama siz nereden yardım bulabiliyorsanız orayı tercih edin elbette
-
Merhaba arkadaşlar, caliburn gk2 cihaz aldım ve ilk kez şöyle bir sorunla karşılaştım. Çok kısa bi çekim yaptığımda hiç duman vermiyor. Uzun nefes çekim yaptıktan sonrada kartuş kısmından hava verme sesi geliyor 2-3saniye boyunca ve likitte geliyor ağıza. Ne olur ne olmaz diye atomizeri ve likidi falan değiştirdim yine de düzelmedi. Çözümle ilgili yardımcı olabilecek var mı?
-
Herkese selamlar, bende bu cihazı alalı 2 gün oldu beraberinde Saltica Lycon Salt Likit ( karamel, fındık ve vanilya) aldım, 2 gündür içiyorum içiyorum duman okey, nikotin okey ama hiç aroma yok, bezen böyle hafif gelir gibi oluyo o da çok minimal ve bazen. Daha önce IQOS kullandım, ondan önce vozol-elfbar falan kullandım. Tamam elbette bi puffbar gibi olmaz ama hiç mi aroma olmaz ya. Çok moralim bozuldu. Aldığım likitten mi? (tarihi geçmemiş, sıfır, orjinal görünüyor) başka bi yanlış mı yapıyorum? bi ayar mı var? başka likit mi deneyeyim? bilemedim
Elinize ayağınıza düştüm, şu olayı düzeltmeme yardım edin.
Üzerinde gelen 1.2Ω ile kullanıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkocoglu -- 28 Ağustos 2023; 13:16:40 > -
1 yıldır g2 kullanıcısıyım. Sigaradan kurtardı. Şiddetle tavsiye ederim. Yedek parçasını (coili, kartuşu) bulmak kolay. İçimi gayet güzel nargile gibi değil.
Kapağını çatlattığım(hala içilecek durumda tabi) ve 1 senedir kullandığım için X sipariş verdim ama gözüm arkada kalıcak. Seneye sorun çıkartırsa tekrar g2 alırım. Yeşil, mavi, kırmızı ışık yeter. Güneşte ekranı mı okucam? Umarım X de memnun eder.
-
Bende G2 almayı düşünüyorum bu cihazların sahteleri oluyormu acaba çünkü çok değişken fiyatlar var. Ortalama şu an ne kadar cihazın fiyatı? Ben 1100 ile 1700 arasında çeşitli fiyatlar aldım. Birde yedek kartuş almaya gerek varmı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
sihirlibuhartv forumu bu konularda deneyimli insanların deneyimlerini okuyabileceğiniz sorularınıza cevap alabileceğiniz, güvenilir alışveriş yerlerine ulaşabileceğiniz hatta forum tedarikçileri bulunan bir platformdur. Yani konuya hakim bir yer olduğu için mecburiyetle burada yazmak zorunda hissettim.
-
G2 yedek kartuş alabileceğim güvenilir bir site varmıdır bilen yazarsa sevinirim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X