Şimdi Ara

UTORRENT GİBİ PROGRMLAR İCİN PORT NEDEN ACİLİR??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadslar bu tur programlari kullananlarhabire port açiyor amaci nedir yani bunun ben port acinca downloandım mi hizlaniyor yoksa sadece milllete hizmet olsun diye makinamin belirli bir yerini onlarin cekmesi icin gerekn dosyalri onlara sunmam mı oluyor bu???

• quote:

azureus , e mule , e donkey gibi p2p programlarinda download hizini optimum kullanabilmek için tcp ve/veya udp portlarin veri akisini sinirlamayacak sekilde ayarlanmasi

usb modem kullanıyorsanız bu işleme gerek yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8FE2E89EB -- 31 Ocak 2008; 20:54:47 >
  • nasil usb derken???usb kablomu takim?bendeki airties rt 101.....biraz acarsaniz konuyu sevinicem bişi anlamadim--

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Key -- 1 Şubat 2008; 20:58:17 >
  • Dostum NAT olayı tamamen portları tanımlıyor.
    Personal bir bilgisayar seninkisi, bir torrent sitesi için bir port açman çok da seni üzmez, yani o adamların seninle işi olmaz :)

Neden port açtırıyorlar?
    Tabii ki sistemdeki diğer userların sana daha rahat ve hızlı bağlanabilmeleri için.
    Port açmanın senin downloadına çok da faydası yok ama o sistemdeki herkes portlarını açarsa bu da senin de o sistemden downloadının hızlanacağı anlamına gelir tabi.

Sonuç olarak, port açmak zorunda değilsin her torrent sitesinde.Ama zorunda isen açabilirsin, tabii ki çok önemli bilgilerin olduğu bir pc kullanmıyor isen.Port açmak, evine girilebilecek 10000 tane kapı var ise birisini açık bırakmaktır..
    Ama çok da tehlikesi yok mecbursan ve o siteye ihtiyacın var ise aç bence.

bu port açma olayı, oyunlar, bu tarz p2p programlar için hep isteniyor.
  • şu resmi bir incele

UTORRENT GİBİ  PROGRMLAR İCİN PORT NEDEN  ACİLİR??

port numaralarını kendi kullanımına göre ayarlarsın. kolay gelsin

(resim küçük gözükürse bilgisayarına kaydedip bakabilirsin)
  • yani dostum ben simdi açiyimmi diyorsun bana onu soyle ??*downloandima faydasi olur diyorsun... peki iki tarafinda açik olmasi konumundami fayda o zamn mi gorurum yoksa sen port ac yine downloanda fayda si olur mu diyorsun?
  • JokeRKoRn
    iyi güzel de arkadaş bir zararı olur mu diye soruyor, yani nasıl yapılacağını sormamış ki

neyse,eixs
    torrent siteleri mecbur koşmuyorlar port açmayı (benim bildiğim birsürüsü için böyle)
    o yüzden açmana gerek yok
    ama şart koşuyorsa açabilirsin

downloadına hiçbir faydası olmaz arkadaşım.olsa da çok az birşey olur.
    kaç kişi portunu açıyor ki, sen açasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 31 Ocak 2008; 21:12:03 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    IPTV dosya adi ne olmali?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aynen ya ben zatn bunlar basit seyler ama yinede sağol torrentten cekiyorumda bu aralar eger bana bir faydasi olursa diye soruyorum yani ..acimmi diyeyoksa acmak potunu orasini burasini sorun degil ama yinede hepinize cok tesekkur ediyorum bilgiler için ...cok sağolun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Key -- 1 Şubat 2008; 21:15:36 >
  • mesuthaksoy

abi sen gerekli açıklamayı yaptığın için öyle dedim

eixs

ben aç derim. özellikler emule kullanıyorsan kesinlikle aç. u torrent ı bende kullanıyorum port da açtım gayet menunum. ağ ayarları ile ilgili hiçbir uyarı almıyorum. ama diğer arkadaşın da dediği gibi şart değil port açmadan kullanan çok kişi var utorrent ı seçim senin yani.
    ve evet sen port aç yinede download a faydası olur diyorum.
  • ya bu arada usb modem filan demişsin o nedemek joker orasınbı aciklamadin henuz ozamn gerek yok demişinde ??
  • dostum modeminden bilgisayarına usb ile bağlantı yapıyorsan zaten port açamıyorsun.
    ama ethernet girişli bir modem kullanıyorsan ve bilgisayarına ethernetten bağlı ise anca o zaman port açabilirsin.

takılma fazla, şu an senin için önemi yok .)
    ne de olsa açmayacaksın portu
  • açiyorum bea
  • peki bir soru daha hazir sormuşken simdi ben utp kablomu yani suan kullandigimin yanini sizin dediginiz usb kabloyu da eklesem tek olarak degilde ikisi birden takili vaziyette iken yinede port acmam gerekirmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Key -- 1 Şubat 2008; 21:31:04 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: eixs

peki bir soru daha hazir sormuşken simdi ben utp kablomu yani suan kullandigimin yanini sizin dediginiz usb kabloyu da eklesem tek olarak degilde ikisi birden takili vaziyette iken yinede port acmam gerekirmi

öyle birşeyin mümkün olacağını zannetmiyorum

utp kabloyu da anlayamadım.

bak şimdi

bu resimdeki usb kablodur. (uçlarına dikkat et) eğer bununla bağlıyorsan modemini bilgisayar port açmana gerek yok.

buda ethernet kablosudur (uçlarını kontrol et) bununla bağlıyorsan modemi bilgisayara port açmalısın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8FE2E89EB -- 31 Ocak 2008; 21:37:00 >

• ben denedim ikiside bir oluyor calişiyor...ayrica zahmet temişsin bukadar resim felan cok sağol ama pc hakkinda bilgim iyidir istersen sana bir cross 2 de duz baglanti yapim iki dakkadaneyse cok sağol utp kabloda senin 2inci resimde vermiş oldugun kablo turudur
  • yanliş anlama modemde port acmamiştim daha once okadar yinede cok tesekkur ederim kardeşime iyi geceler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Key -- 1 Şubat 2008; 21:49:49 >
  • rica ederim bende birşey öğrenmiş oldum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.