Şimdi Ara

Üstün: ODTÜ’de kaymak tabaka çocukları okuyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
1
Favori
1.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ınfiniti red bull racing

Madem ODTÜ hiç bir işe yaramıyor, o zaman o çok övündüğü projelerde aselsanda, roketsanda, tai de falan kendi yandaş üniversitelerinde yetiştirdikleri mühendisleri çalıştırsa ya hükümet. Odtü bahane rant şahane. Sonuçta Odtünün arazi iyi para eder. Bunlar onun derdinde. Odtüye elitler gidiyormuş lafa bak, görende Odtüyü özel üniversite sanacak. Çoğunluk Odtüye girecek puanı alamıyorsa Odtü ne yapsın.

ASELSANda ROKETSANda çalışanların çetelesini mi tutuyorsun da gelmişsin bir iddiada bulunuyorsun, yaz bakalım istatistikleri varsa elinde, ilgili şirketlerde hangi ünv mezunlarından kaç kişi çalışıyor, kaç kişi hangi ideolojiyi savunuyor, hangisi hangi partili diye...

Yandaş ünv. ne demek arkadaş, ODTÜ devletin değil mi, rektörü Cumhurun Başkanı atamıyor mu, maaşlarını devlet vermiyor mu,...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 29 Aralık 2015; 16:57:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: asau

quote:

Madem ODTÜ hiç bir işe yaramıyor, o zaman o çok övündüğü projelerde aselsanda, roketsanda, tai de falan kendi yandaş üniversitelerinde yetiştirdikleri mühendisleri çalıştırsa ya hükümet. Odtü bahane rant şahane. Sonuçta Odtünün arazi iyi para eder. Bunlar onun derdinde. Odtüye elitler gidiyormuş lafa bak, görende Odtüyü özel üniversite sanacak. Çoğunluk Odtüye girecek puanı alamıyorsa Odtü ne yapsın.

ASELSANda ROKETSANda çalışanların çetelesini mi tutuyorsun da gelmişsin bir iddiada bulunuyorsun, yaz bakalım istatistikleri varsa elinde, ilgili şirketlerde hangi ünv mezunlarından kaç kişi çalışıyor, hangisi hangi partili diye...

Çeteleye gerek yok, ayrıca da hangi partiden olduğunun alakası yok. O kurumlarda çalışan mühendislerin çoğu Odtü, Bilkent, İtü vs. gibi köklü üniversitelerden gelenler, o kurumların gidipte Karatekin üniversitesinden gelen kişileri değilde daha köklü üniversitelerden olan kişileri tercih ettiğide bir gerçek. Yeni üniversiteler de okuyanlar da girebilir ama bu iyi üniversite de okuyanlar tercih edilir. Bunu nereden bildiğim sorulursa bu kurumlarda çalışan tanıdıklarım var ve eğer okunan üniversitenin etiket iyiyse (Odtü bu etiketi iyi üniversitelerden biri) ve öğrencinin not ortalaması da iyiyse bu kurumlar daha okul bitmeden havada kapıyor.

ekleme:

Aselsan da çalışan mühendislerin dağılımı ile ilgili bir bilgi.

quote:

ASELSAN'da çalışan mühendislerin bin 184'ü ODTÜ, 348'i Hacettepe, 184'ü Bilkent, 160'ı İstanbul Teknik, 107'si ise Gazi Üniversitesi mezunu. Çalışan mühendislerin bin 398'i Elektrik / Elektronik, 343'ü Makine, 157'si Bilgisayar, 147'si Endüstri ve 24'ü Havacılık Mühendisi.

kaynak:http://www.memurlar.net/haber/466162/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ınfiniti red bull racing -- 29 Aralık 2015; 17:08:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mcrew

her kes siyaset yapsın o zaman

mimarlar mühendisler odası partisi

odtu partisi falan

Aklıma Bira Severler Partisi geldi Polonya'da kurulmuştu ve orada uygulanan seçim sistemi gereği meclise girdiler. Kurucularına niye bu ismi seçtiniz diye sorunca "Biz partiyi öylesine kurmuştuk, buralara geleceğini hiç düşünmedik." diyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Graveety -- 29 Aralık 2015; 17:20:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence yıkılsın yerine rezidans yaparlar. Yakında beton yiyecek millet.
  • Kaymak tabakadanim sorulari aliyim.hergun okulda limuzinler dolasiyor.bazen okula ucakla gelenler bile var dusunun o kadar kaymagiz biz.burdan sayin ustune selamlar olsun

Edit;bu arada en kaymak yurtta 8.yurttur gelip gormenizi tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bireycmatik -- 29 Aralık 2015; 17:56:48 >
  • 2004 ODTÜ mezunuyum.

Annem ve babam köyde büyümüş ilkokul mezunu insanlar. Annem ev hanımı, babam SGK dan işçi emeklisi; ben ODTÜ'de okurken babam marangozluk ve inşaat işçiliği yapıyordu. Ben miyim kaymak tabaka? Ankara'da kaymak tabaka görmek isteyen varsa, gitsin Çukurambar'ı gezsin... Yüzü tutarsa gelir buraya yazar.

İbadet olayına gelirsek... Canım üniversitemde namazımı kıldım, cumaları camisinede gittim. Ramazanda orucumu da tuttum. Mezun olana kadar, 5 yıllık süreçte bir kere bile ibadetimden dolayı hor görülmedim veya engellenmedim. Bahsi geçen kütüphanenin altındaki mescid'i de çok defa kullandım. ODTÜ de ibadet sorunu var diyen, gelsin beraber kampüsü gezelim. Her mescidi de camiyi de gösterebilirim...

Ha derseniz o okulda solcular var, doğrudur. Derseniz ateistler var, doğrudur. Ama ODTÜ; bu ülkede inancınızı rahatça yaşabileceğiniz, siyasi düşüncenizi dillendirebileceğiniz nadide belkide son yerdir. Siyasi rant için, yalakalık için yazık etmeyin şu üniversiteye... ODTÜ bu ülkenin, hepimizin bir değeridir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SultanApex -- 29 Aralık 2015; 18:02:52 >

• tamam anladık uyanıksınız ama arkadaş insanda bu kadar aptal yerine koyulmaz ki.kaymak tabaka okuyormuş diyor sanki özel üniversite de parayla ya da torpille alıyor. giren emeğinin karşılığıyla giriyor. acaba bunların dediklerine inanan var mı?
  • Davar.

• quote:

quote:

ASELSANda ROKETSANda çalışanların çetelesini mi tutuyorsun da gelmişsin bir iddiada bulunuyorsun, yaz bakalım istatistikleri varsa elinde, ilgili şirketlerde hangi ünv mezunlarından kaç kişi çalışıyor, kaç kişi hangi ideolojiyi savunuyor, hangisi hangi partili diye...

Yandaş ünv. ne demek arkadaş, ODTÜ devletin değil mi, rektörü Cumhurun Başkanı atamıyor mu, maaşlarını devlet vermiyor mu,...

ASELSAN

ÜST YÖNETİM

GENEL MÜDÜR
    Faik EKEN - ABD MTU

YARDIMCILARI

Levent AKKOYUNLU - HACETTEPE
    Hezarfen ORUÇ - İTÜ
    İsmet ATALAR - ODTÜ
    Hüseyin YAVUZ - ODTÜ
    Özcan KAHRAMANGİL - ODTÜ
    Yavuz BAYIZ - ODÜ
    Baki ŞENSOY - ODTÜ
    Oğuz ŞENER - ODTÜ
    Mustafa KAVAL - ODTÜ
    Yavuz Suat BENGÜR - ODTÜ

http://www.aselsan.com.tr/tr-tr/hakkimizda/Sayfalar/UstYonetim.aspx

TARTIŞMA BİTMİŞTİR İYİ GÜNLER İYİ GECELER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürüng ayıg toyon -- 30 Aralık 2015; 0:56:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ImPerspektif

ODTÜ' kalibresinde 4 tane üniversite yapabilecekseniz ODTÜ'lü arkadaşlar seve seve kabul eder. Gidip Sabahattin Zaim gibi kıytırık yandaş üniversiteler yapacaksanız geçeceksin o işi. Ayrıca sarayı +1500 odasının herbirine maddi durumu kısıtlı aileleri yerleştirin orada yaşasınlar ODTÜ'lüler 4 üniversiteye onay verir. Ona bakarsak kaçaksarayın olduğu araziye yeni bir ülke kurulur.

Yoo ben seve seve falan kabul etmem. Direk ODTÜ'yü yıkıcaz yarısını Cami diğer yarısını hıyar tarlası yapıcaz ki ODTÜ'ye giremeyen kimse kalmasın. Anadolu çomarları Cami niyetine ODTÜ'ye girebilecek , ırkçılarıda hıyar tarlasında yetiştirip yetiştirip salacağız ortalığa.

He bide zengin falan değiliz biz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Surpentor

Kontenjanı arttırsa hatta iki katına çıkarsa ne olacak?Kafası çalışmayan gene kazanamayacak.

Kontenjani artirmak sacmalik olur universitenin seviyesi duser bu cok yanlis bir dusunce cozum alt tabakanin egitim kalitesini artirmak

Mit degil mtu olucak duzelt MIT yi gorunce sasirdim bian

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi igetsky -- 30 Aralık 2015; 0:51:10 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • düzelttim,sağolun
  • quote:

Orijinalden alıntı: ürüng ayıg toyon

quote:

quote:

ASELSAN

ÜST YÖNETİM

GENEL MÜDÜR
    Faik EKEN - ABD MTU

YARDIMCILARI

Hezarfen ORUÇ - İTÜ
    İsmet ATALAR - ODTÜ
    Hüseyin YAVUZ - ODTÜ
    Özcan KAHRAMANGİL - ODTÜ
    Yavuz BAYIZ - ODÜ
    Baki ŞENSOY - ODTÜ
    Oğuz ŞENER - ODTÜ
    Mustafa KAVAL - ODTÜ
    Yavuz Suat BENGÜR - ODTÜ

Kardeş eline sağlık valla. Barajı geçemeyen İQsu ayakkabı numarasından küçük olanların odtüye laf etmeside ayrı bir ironi zaten :D.
    Türkiye'de Odtü Boğaziçi İtü Bilkent kadar iyi mühendis yetiştiren üniversite mi var?

• Yurtidisi merkezli bir firmada calisiyorum.Son 5 yil icerisinde ODTU,ITU,Bogazici vs. gibi okullardan mezun bir suru insani ise aldik.Hepsi parlak,piril piril cocuklar.Aralarinda bir tane imam mezunu yok.Hepsinin gecmisi,nerelerde okuduklari,aileleri belli.

Ziyaret icin bile olsa ODTU'ye giremeyecek AKP sempatizanlari bosuna Turkiye'nin en iyi universitelerinden biri olan ODTU'ye pislik atmasinlar.

Siz gidin RTE universitesi'nde okuyun.Mezun olunca da AKP'de ise baslarsiniz nnasil olsa.
  • Yurtidisi merkezli bir firmada calisiyorum.Son 5 yil icerisinde ODTU,ITU,Bogazici vs. gibi okullardan mezun bir suru insani ise aldik.Hepsi parlak,piril piril cocuklar.Aralarinda bir tane imam mezunu yok.Hepsinin gecmisi,nerelerde okuduklari,aileleri belli.

Ziyaret icin bile olsa ODTU'ye giremeyecek AKP sempatizanlari bosuna Turkiye'nin en iyi universitelerinden biri olan ODTU'ye pislik atmasinlar.

Siz gidin RTE universitesi'nde okuyun.Mezun olunca da AKP'de ise baslarsiniz nnasil olsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ürüng ayıg toyon

quote:

quote:

ASELSAN

ÜST YÖNETİM

GENEL MÜDÜR
    Faik EKEN - ABD MTU

YARDIMCILARI

Hezarfen ORUÇ - İTÜ
    İsmet ATALAR - ODTÜ
    Hüseyin YAVUZ - ODTÜ
    Özcan KAHRAMANGİL - ODTÜ
    Yavuz BAYIZ - ODÜ
    Baki ŞENSOY - ODTÜ
    Oğuz ŞENER - ODTÜ
    Mustafa KAVAL - ODTÜ
    Yavuz Suat BENGÜR - ODTÜ

Aselsan ile de cok ovunurler aslinda

Gel gor ki adamlarin hepsi ODTU'luymus!

Aralarinda imam hatip mezunu var midir acaba merak ettim simdi.Malum,imam hatip moda ya,imam asagi imam yukari vs.

• sayenizde oluyor bunlar. önceden son sınıfta dershaneye gidilirdi genelde. gittin dershanelerle uğraşıp milleti özel kolejlere muhtaç ettin. senin patates hocalarınla dandik okullarında sınava hazırlanayım deseler o açtığın dandik yeni üniversitelere yerleşecekler. ilin sonuna University yazmakla (Şırnak University) bu işler bitmiyor. kolejlerin yıllık ücretlerini araştırın üniversitelerden pahalı olanlar var. yıllık 25-30 binleri veriyorsa,özel hoca, eğitim koçuyla çalışıyorsa(bu da yeni hoca iyi para veriyorlar ) haliyle ODTÜ'yü de kazanma ihtimali yüksek olacaktır.yetmedi kontrolsüz şekilde yurtdışından pahalıya hizmet veren kalitesiz vakıf üniversiteleri açtın. Lisede sallamadım dersleri ben de bu üniversitelerin birinden mezun oldum ama bizim üni aratır yeni açılan butik üniversiteler. Arkadaş mühendis yetiştiriyorsun ölçme bilgisi yok. Ben de o konuda eksiktim. Eğimli parçalar, büyük cebri borular,vb. düz olmayabn küçük parçaların ölçümünde acayip afalladım. oradaki işçilerden öğrendim. üniversiteler vizyon katmaktan ziyade bitirenin başladığı işte özgüvenle ilk adımını atacağı eğitimi vermelidir. biz Amerika, Japonya'nın 1980 li yıllarda uyguladığı kalite,üretim ve verimlilik tekniklerini hala çok az şirkette yabancı danışman desteği ala la uygulayabiliyoruz. Kısacası dışarıya bak Türk halkının okumuşluk düzeyi yüksek, ucuza çalıştırabilirsin diyerek yatırım çekmeye çalışmak bir de taahhüt şirketlerini beslemek için vasat üniversiteler açılıyor. her yaptıkları hareketin ardında bir taahhüt şirketini besleme hamlesi bulabilirim. neyse kimin umurunda ki. geçen de yökün başındaki şikayetleniyor böyle zihniyetlerle yüzölçümüne göre dünyada en çok üniversite olan bir ülke temenni ediyorum amin deyin Ayaş Üniversitesi'ni hala kurmadınız. onun için size oy yok eğitim ve sağlık ticareti zirve yaptı.İkisinde de paranızla rezil olabilirsin. Bu arada şu doğudan ODTÜ kazananlar elit mi? o sınavları bir inceleyin oralarda bir süre yaşadığımdan dönenleri biraz bilirim. Baş harfi T olan ili iyice araştırın. Hatta oralarda sınav yapmayın gelsinler 1 yıl Ankara 'da girsinler sınava bir önceki yıla göre merek ediyorum ODTÜ kazanan eleman sayısını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lonelyhawk84 -- 1 Ocak 2016; 15:26:22 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.